Κατεδάφισαν τον ναό του Αγίου Αθανασίου στη Χειμάρρα
26/08/2015 12:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατεδάφισαν τον ναό του Αγίου Αθανασίου στη Χειμάρρα

Μηχανήματα της πολεοδομικής αστυνομίας της Αλβανίας κατεδάφισαν το ναό του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες της Χειμάρρας. Η κατεδάφιση έγινε τα ξημερώματα, παρότι είχαν προηγηθεί συνομιλίες μεταξύ των πιστών και εκπροσώπων της κυβέρνησης προκειμένου να βρεθεί λύση.

Κατά τους εκπροσώπους της εκκλησίας, αλλά και πολιτών που εκφράζουν την γνώμη τους στα αλβανικά ΜΜΕ, κανένα από τα επιχειρήματα των εκπροσώπων της κυβέρνησης δεν ισχύει νομικά ώστε να δικαιολογηθεί η κατεδάφιση του ναού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλβανικές αρχές προτίθενται στον χώρο όπου βρισκόταν ο ναός να κατασκευάσουν μνημείο προς τιμή του ιεραποστόλου του καθολικισμού Νίλο Καταλάνο, ο οποίος έδρασε στην περιοχή στα τέλη του 17ου αιώνα. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο βουλευτής της περιοχής, Κότσιο Κοκεδήμα, ο οποίος έγραψε στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας "SHEKULLI", που ο ίδιος εκδίδει, ότι το φθινόπωρο υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου της Αυλώνας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις αφιερωμένες στο έργο του καθολικού ιεραποστόλου.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 26/08/2015 16:23:07

  Οι Αλβανοί δεν αλλάζουν ποτέ. Είναι εχθροί μας.

 2. Naruto avatar
  Naruto 26/08/2015 18:04:13

  Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος .

 3. ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΤΙΟΣ 26/08/2015 19:22:37

  Δεν πρέπει να περάσει έτσι και αυτό.

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 27/08/2015 02:37:35

  Τι προσβολή στη μνήμη των αγίων μας! Γκρεμίζουν τους ναούς που είναι αφιερωμένοι στους ανθρώπους του Θεού, για να φτιάξουν μνημεία αφιερωμένα στους ανθρώπους του διαβόλου, στους κήρυκες μιας μισάνθρωπης αίρεσης. Αν εμείς ήμασταν πιστοί ως έθνος, θα αρκούσε μια ομαδική προσευχή μας για να παύσει η βεβήλωση των ιερών και των οσίων. Αλλά τώρα που δεν είμαστε ο διάβολος βρίσκει και κάνει... Το μίασμα αυτό δεν βαρύνει μόνον τους Αλβανούς που το έκαναν, βαρύνει και εμάς που δεν είχαμε αρκετή πίστη ώστε να προκαλέσουμε το έλεος και τη βοήθεια του Θεού. Ας το δεχθούμε λοιπόν ως άρση της Χάριτος από το όχι και πολύ ευσεβές, πλέον, έθνος μας και ως προειδοποίηση ακόμη μεγαλύτερων δεινών...

 5. Γιώργος avatar
  Γιώργος 29/08/2015 10:33:04

  Και το γκρέμισαν μαζί με τις εικόνες μέσα, τα θρησκευτικά βιβλία κλπ. Σαν τους Τζιχαντιστές ένα πράγμα. Για φανταστείτε να γινόταν κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, μ'ένα τζαμί για παράδειγμα. Ένας κακός χαμός! Τώρα πέρασε στα ψιλά, με χλιαρές έως ανύπαρκτες αντιδράσεις.

 6. Ιστολόγιο ο Παιδαγωγός avatar
  Ιστολόγιο ο Παιδαγωγός 09/09/2015 14:26:57

  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στην Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου, την Παρασκευή 11/9/2015, 6μμ, ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Φτάνει πιά!! ΚΑΤΩ τα χέρια σας
  από τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου!
  Την ερχόμενη Παρασκευή 11/9/2015, στις 6μμ,
  έξω από τηναλβανική πρεσβείαστην Αθήνα και έξω από το αλβανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη,
  Δεν ανεχόμαστε να γκρεμίζουν Ορθόδοξες εκκλησιές όπως έκαναν στα χρόνια του Ενβέρ Χότζα. Δεν θα αφήσουμε μόνους τους Έλληνες βορειοηπειρώτες. Δεν θα επιτρέψουμε να εξαφανιστεί ο Ελληνισμός της προαιώνιας ελληνικής γης της Βορείου Ηπείρου. Για να μην θρηνήσουμε μία ακόμη "χαμένη" πατρίδα.
  καλούμαστε ΟΛΟΙ, ελλαδίτες και βορειοηπειρώτες, να δώσουμε το παρόν. http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/09/1192015-6.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.