Καταθέσεις και στο γκισέ από Πέμπτη; Αύριο οι αποφάσεις για τις νέες συναλλαγές στις τράπεζες
07/07/2015 13:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταθέσεις και στο γκισέ από Πέμπτη; Αύριο οι αποφάσεις για τις νέες συναλλαγές στις τράπεζες

Σε αυριανή σύσκεψη μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και των επικεφαλής των τραπεζών, θα οριστικοποιηθούν οι νέες υπηρεσίες που θα προσφέρουν οι τράπεζες προς τους πολίτες, τις ημέρες της τραπεζικής αργίας.

Αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί, αλλά στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνηση ήδη βρίσκονται σενάρια που αφορούν τη διενέργεια μιας σειράς συναλλαγών που δεν γίνονται σήμερα και έχουν σημαντική αρνητική επίδραση στη λειτουργία της αγοράς. Ετσι εξετάζεται να είναι ανοικτές οι τράπεζες προκειμένου να δέχονται καταθέσεις από τους πελάτες τους, οι οποίες σήμερα γίνονται μόνο μέσω ΑΤΜs. Επίσης ή έκδοση τραπεζικών επιταγών και γενικά η διευκόλυνση των συναλλαγών μέσω επιταγών είναι ακόμη ένα από τα θέματα που συζητά το οικονομικό επιτελείο. Οι νέες υπηρεσίες θα προσδιορίζονται στην πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί αύριο και η οποία θα περιγράφει επίσης το καθεστώς που θα ισχύσει στις τράπεζες από την Πέμπτη μετά τη λήξη ( αύριο) της παράτασης της τραπεζικής αργίας που προβλέπει η χθεσινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Eva avatar
    Eva 08/07/2015 13:31:29

    Προβλεπω μεγαλες ουρες για καταθεσεις. Θα γινει χαμος. Να αυξηθει το προσωπικο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.