#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/07/2013 15:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταδίκες για την MarfinTo δικαστήριο καταδίκασε τέσσερα στελέχη της Marfin για τον θάνατο των τριών υπαλλήλων και τον τραυματισμό άλλων 21, μετά τον εμπρησμό στο υποκαταστήματα της Σταδίου, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, τον Μάιο του 2010. Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τον διευθύνοντα σύμβουλο της Marfin Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο, τον υπεύθυνο ασφαλείας του κτιρίου Εμμανουήλ Βελονάκη και την διευθύντρια του καταστήματος 'Αννα Βακαλοπούλου, ενώ αθώωσε την υποδιευθύντρια του καταστήματος Αναστασία Κούκου.

Οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, οι δύο πρώτοι 22 ετών και η κ. Βακαλοπούλου 5 ετών και ενός μήνα, για τις ανθρωποκτονίες από αμέλεια τριών υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, και τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους τρεις καταδικασθέντες, ενώ έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, θέτοντας όμως όρο για τους δύο πρώτους κατηγορούμενους την καταβολή, εντός 40 ημερών, χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ.

Δηλαδή τα στελέχη της τράπεζας, που δεν επέτρεψαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο την εκκένωση του καταστήματος, όπως έγινε και με άλλες τράπεζες στην περιοχή, καταδικάστηκαν αλλά θα πάνε σπίτι τους χωρίς ούτε μια μέρα φυλακή.

Επίσης, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, οι κατηγορούμενοι είχαν ρητή υποχρέωση να μεριμνήσουν για την πυρασφάλεια αλλά και να έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό, αφού το κατάστημα γινόταν συνεχώς στόχος εμπρησμών. Τόνισε, επίσης, ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας δεν μερίμνησαν ώστε να καταρτιστεί μελέτη πυροπροστασίας και ούτε πήραν πιστοποιητικό ασφαλείας από την Πυροσβεστική.

Τα στελέχη της τράπεζας λοιπόν θα ζήσουν έξω από τη φυλακή, έστω με τις τύψεις για το θάνατο τριών νεαρών παιδιών. Όμως, τρία χρόνια μετά οι πραγματικοί αυτουργοί, τα «οργισμένα» παιδάκια με τις μολότοφ που έκαψαν το κτίριο και την Αθήνα ολόκληρη που βρίσκονται; Τρία χρόνια μετά οι συγγενείς των θυμάτων περιμένουν να δουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου τους «ακτιβιστές» της άκρας αριστεράς και τους αναρχικούς που έκαναν «επαναστατική πράξη» καίγοντας ένα από τα άντρα του καπιταλισμού, άσχετο αν μαζί έκαψαν και τρεις νέους ανθρώπους. Πότε άραγε θα ησυχάσουν οι νεκροί, πότε θα υπάρξει δικαιοσύνη στη μνήμη τους; Κάποιοι τρομοκράτες ακόμη γελούν που τρία παιδιά κάηκαν ζωντανά. Προφανώς αν τα θύματα ήταν «αριστεροί» που τους σκότωσε κάποιος από την… επάρατη δεξιά, να είχαν σηκωθεί και οι πέτρες για να βρεθούν οι δράστες. Είχαν την ατυχία να είναι απλοί άνθρωποι, μορφωμένα παιδιά που δούλευαν σε μια τράπεζα για το μεροκάματο. Και πλήρωσαν αυτή την ατυχία. Οι δολοφόνοι που έκαψαν το κτίριο είναι ελεύθεροι. Τα στελέχη της τράπεζας που με δικής τους ευθύνη είχαν μετατρέψει το κτίριο σε φέρετρο, ελεύθεροι με βαριές ποινές αλλά με ανασταλτικό χαρακτήρα.

Δυστυχώς, η δικαιοσύνη είναι τυφλή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τέστε avatar
  τέστε 22/07/2013 16:54:28

  Ξεχάσανε επισής να καταδικάσουν ,τον εκάστοτε υπουργό δημόσιας τάξης ,όπως και τον διοικητή της αστυνομίας που φάνηκαν παντελώς ανίκανοι να προστατέψουν γι άλλη μια φορά τους πολίτες.

  • Λύκος avatar
   Λύκος @ τέστε 22/07/2013 18:28:51

   Ο μόνος λόγος να καταδικαστούν αυτοί που λες είναι που άφησαν τον κόσμο να διαδηλώσει. Εσύ θέλεις και το χαβαλέ να κάνει ο όχλος και οι αρχές να προλάβουν όσα ο όχλος γουστάρει να κάψει. Ε όχι, τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κ**ους. Η επανάσταση που τόσο αρέσει στους αριστερούς γίνεται πάντα με αθώο αίμα, να το ξέρουν.

 2. Γιώργος avatar
  Γιώργος 22/07/2013 18:55:03

  Ωραία όλα αυτά, αλλά αυτούς που πέταξαν τις μολότοφ σε κλειστό χώρο ενώ ήταν κόσμος μέσα και μετά δεν άφηναν κανέναν να βγει, θα τους πιάσουν ποτέ; Για ισόβια και πάνω είναι αυτοί...

  • WY avatar
   WY @ Γιώργος 22/07/2013 20:35:20

   Κι αυτοί πού δέν άφηναν τά πυροσβεστικά μέσα/ΕΚΑβ νά προσεγγίσουν στήν τράπεζα??
   Οί κουκουλοφόροι μέ τά μαύρα/πραγματικοί δολοφόνοι, έφυγαν από συγκεκριμένο μπλόκ,συνιστώσα σήμερα πολιτικού μορφώματος κι ακόμη δέν έχουν συλληφθή!!
   Καί διά νά μήν αδικούμε τήν απόφαση τού δικαστηρίου καί τά τρία στελέχη τής Marfin,δικαίως κατεδικάσθησαν!!
   Οί στυγνοί δολοφόνοι-εκτελεστές όμως, παραμένουν ατιμώρητοι!!!

 3. Ηλίας Κοντάκος avatar
  Ηλίας Κοντάκος 23/07/2013 09:04:29

  Καλό θα ήταν, αν δεν γνωρίζουμε δικονομία, να μην εκτιθέμεθα. Δεν νοείται έφεση - πλην ελαχίστων και εξαιρετικών περιπτώσεων - χωρίς αναστέλλουσα δύναμη. Εν τέλει, δεν νοείται κράτος δικαίου αν δεν χορηγείται αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Οι δίκες δεν γίνονται για να ικανοποιηθεί το διψασμένο για αίμα φιλοθεάμον κοινό, γίνονται για να αποδίδεται δικαιοσύνη. Είτε μας αρέσει είτε όχι.

 4. Νικολάκη εφέντης avatar
  Νικολάκη εφέντης 24/07/2013 11:39:33

  Δυστυχώς η δίκη αυτή δείχνει τις παθογένειες του όλου συστήματος απόδοσης δικαιοσύνης του Ελλαδιστάν.Οι δράστες θα μείνουν ελεύθεροι και έτοιμοι για την επόμενη ευκαιρία.

  - Οι μολότοφ θα συνεχίσουν να πέφτουν βροχή όπως γίνεται σε πάρα πολλές διαδηλώσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια κι αν το αποτέλεσμα θα είναι κάποιες υλικές ζημιές όλοι θα είναι ευχαριστημένοι – το κράτος κι η κοινωνία έχει πλέον δεχθεί πως οι μολότοφ είναι αναμενόμενες… ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ, «ΣΠΑΣΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΠΟΔΑΡΙ ΤΟΥ» ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΥΛΙΣΕΙ ΣΤΟ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΠΟΥ ΟΠΩΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ, ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ Ο ΧΑΜΟΣ ΤΟΤΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
  - Προφανώς κανείς δικαστικός ή άλλος παράγων δεν θα ζητήσει αλλαγή του Ελληνικού νομικού και κανονιστικού πλαισίου που διέπει την ενεργητική και παθητική πυροπροστασία κτιρίων – έχετε ακούσει να μιλάει κανείς για κάτι τέτοιο;
  - Θεωρεί κανείς ότι έχει γίνει κάτι από κάποιον για να αποτραπεί κάποιο παρόμοιο γεγονός μελλοντικά;

  Στα αλήθεια, πιστεύει κανείς πως η υφιστάμενη νομοθεσία καλύπτει τέτοιες καταστάσεις όπου τρομοκράτες εμποδίζουν τον κόσμο να βγει έξω και την πρόσβαση στην Πυροσβεστική; ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΑΣ ΟΥΚάδες;

  Η υφιστάμενη νομοθεσία έχει δημιουργηθεί κι έχει εφαρμογή σε καθαρές περιπτώσεις πυρκαγιάς κι όχι σε περιπτώσεις όπου κατά την εξέλιξη του συμβάντος υπάρχει παρουσία ατόμων που αποτρέπουν την αντιμετώπιση του. Τα πυροσβεστικά μέσα (στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε μόνο για πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως κι όχι νερό που απαγορεύεται σε φωτιές πετρελαιοειδών) δεν είναι σχεδιασμένα για την αντιμετώπιση όλων των πιθανών τύπων πυρκαγιάς. Ο πυκνός καπνός που ήταν κι η αιτία θανάτου των ανθρώπων κι ήταν προϊόν καύσης των συγκεκριμένων υλικών, των συγκεκριμένων μολότοφ δεν είναι μια συνήθης κατάσταση.

  Δυστυχώς, η επόμενη τραγωδία είναι θέμα χρόνου να συμβεί και κανείς δεν έχει ασχοληθεί με το να κάνει κάτι το ουσιαστικό για να την αποτρέψει…

 5. popaia avatar
  popaia 26/07/2013 18:43:42

  Ωραιότατη απόφαση. Μια χαρά αθωώνει τους φονιάδες αφού όλο το σκεπτικό της βασίζεται υπογείως στο "δεδομένο" ότι τέτοιες επιθέσεις είναι απολύτως φυσιολογικές! Τα παιδιά δεν φέρουν καμία ευθύνη. Διαδηλωτές υποτίθεται. Και στις διαδηλώσεις όλα μπορούν να συμβούν. Από κει και πέρα ο καθένας ας λαμβάνει τα μέτρα του! Είτε για τον εαυτό του είτε για τους υπαλλήλους του. Αλλιώς ή θα πεθαίνει ή θα βρίσκει τον μπελά του. Μπορεί και να τη γλυτώνει αν είναι τυχερός όπως οι μανάβηδες στη λαϊκή της Καλλιδρομίου στις 10-5-011. Πάλι καλά γιατί εκεί δεν υπήρχε και κάποιος πρόχειρος ένοχος ώστε να να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα... Ενώ εδώ δόξα τω Θεώ βρέθηκε!
  Για τους πραγματικούς ενόχους ούτε να το σκέφτεστε. Σιγά μη φτάσουμε και μέχρι τους εντολείς! Ξεχάστε το εντελώς. Και κάτι ασήμαντες λεπτομέρειες όπως ότι ρίξανε επίτηδες τη μολότοφ για να κάψουν τους ανθρώπους, ότι πρόκειται για ειδικά υλικά που δεν σβήνουν, ότι δεν άφηναν τους πυροσβέστες να πλησιάσουν, κλπ, κλπ, ψύλλοι στ' άχυρα. Έκλεισε η υπόθεση, τέρμα.

  Θα τρίζουν τα κόκαλα των αδικοχαμένων αλλά τί να κάνουμε. Οι τραμπούκοι αυτοί είναι ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτει το σύστημα για να τρομοκρατεί τον κόσμο
  με το μανδύα της αντίστασης κι όλας! Υπάρχει ποτέ περίπτωση όχι να τους καταδικάσει αλλά να τους....βρει καν;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.