Κανονικά το δημοψήφισμα απεφάνθη το ΣτΕ
03/07/2015 21:53
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κανονικά το δημοψήφισμα απεφάνθη το ΣτΕ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές κατά του δημοψηφίσματος και απεφάνθη ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί κανονικά.

Το ΣτΕ συνεδρίασε σήμερα προκειμένου να συζητήσει την προσφυγή δυο πολιτών εναντίον της συνταγματικότητας των νομοθετικών πράξεων του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Επρόκειτο για έναν μηχανικό και έναν δικηγόρο που εκτός της προσφυγής τους θα κατέθεταν στο ΣτΕ και αίτηση με την οποία θα ζητούν την έκδοση προσωρινής διαταγής ή απόφασης από το Τμήμα Αναστολών του ανωτάτου δικαστηρίου για "πάγωμα" του δημοψηφίσματος.

Στην προσφυγή τους υποστήριζαν ότι τόσο η Πράξη του υπουργικού συμβουλίου όσο και το Προεδρικό Διάταγμα για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος προσκρούουν στο άρθρο 44 του Συντάγματος αλλά και στον εφαρμοστικό του Συντάγματος νόμο για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Όπως ανέφεραν, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα, δεν επιτρέπεται να τεθεί σε δημοψήφισμα ερώτημα το οποίο ανάγεται σε δημοσιονομικό θέμα.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.