Και ο Βίκτορ Ορμπάν ζητά η Ελλάδα να παραχωρήσει τον έλεγχο των συνόρων της
23/09/2015 19:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και ο Βίκτορ Ορμπάν ζητά η Ελλάδα να παραχωρήσει τον έλεγχο των συνόρων της

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε ότι θα προτείνει τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πληρώσουν περισσότερα στον προϋπολογισμό της ΕΕ για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιτρέψει σε άλλες χώρες να υπερασπιστούν τα σύνορά της για να επιβραδυνθεί η εισροή.

Η Ουγγαρία βρίσκεται εν μέσω του μεγαλύτερου μεταναστευτικού κύματος στην Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και έχει καταγράψει πάνω από 220.000 αιτούντων άσυλο φέτος. Για να ανακοπεί η ροή των μεταναστών, η δεξιά κυβέρνηση του Ορμπαν έχει χτίσει ένα φράχτη στα σερβικά σύνορα και κατασκευάζει έναν ακόμα στα σύνορα της Ουγγαρίας με την Κροατία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γερμανία, ο Ορμπάν είπε ότι οι χώρες-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να αυξήσουν το ποσό που καταβάλλουν στο κοινό προϋπολογισμό του μπλοκ κατά 1 τοις εκατό και να μειώσουν τις δαπάνες της ΕΕ κατά 1 τοις εκατό για να αντλήσουν κεφάλαια για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων. Ένα τέτοιο βήμα θα συγκεντρώσει 3 δις ευρώ, δήλωσε ο Ορμπάν, ο οποίος συμμετείχε σε συνεδρίαση της γερμανικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), συμμάχων των συντηρητικών της Άνγκελα Μέρκελ. Είπε ότι θα προτείνει την κίνηση στους ηγέτες της ΕΕ. «Θα πρέπει να το επαναλάβουμε αυτό όσες φορές χρειάζεται για να έχουμε το ποσό των χρημάτων που χρειαζόμαστε για να χειριστούμε την κρίση», πρόσθεσε.

Ο Ορμπάν δήλωσε επίσης ότι θα προτείνει στους ηγέτες της ΕΕ κατά τη σημερινή σύνοδο στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα να επιτρέψει σε άλλες χώρες να συμβάλουν στην ενίσχυση των συνόρων της για να μειώσει τον αριθμό των μεταναστών που φτάνουν εκεί, πολλοί εκ των οποίων κάνοντας ένα επικίνδυνο ταξίδι με σκάφος από τη γειτονική Τουρκία. «Πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα να συναινέσει για να αναθέσει την υπεράσπιση των εξωτερικών συνόρων της σε χώρες που είναι πρόθυμες να υπερασπιστούν αυτά τα εξωτερικά ελληνικά σύνορα από την άποψη επιβολής του νόμου» δήλωσε ο Ορμπαν, προσθέτοντας ότι η Ουγγαρία θα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μια τέτοια αποστολή.

Ο Ορμπάν δήλωσε επίσης ότι θα υποβάλει την ιδέα του διαχωρισμού προσφύγων και μεταναστών προτού εισέλθουν στην ζώνη Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακηρύσσοντας όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ και τις υποψήφιες χώρες «ασφαλείς» για τη μείωση της εισροής. Οι υποψήφιες χώρες περιλαμβάνουν την Αλβανία, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και την Τουρκία. Πολλοί μετανάστες ταξιδεύουν μέσω αυτών των χωρών στην πορεία τους προς τα πιο ευημερούντα κράτη της ΕΕ, ενώ πολλοί ελπίζουν να εγκατασταθούν στη Γερμανία, την πλουσιότερη οικονομία της Ευρώπης.

Είπε ότι θα προτείνει επίσης τη σύναψη εταιρικών σχέσεων με τις χώρες που χρειάζονται για την επίλυση της κρίσης: «Θέλω να τονίσω την Τουρκία και νομίζω ότι θα πρέπει να επανεξετάσουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία». Ο Ορμπάν δήλωσε ότι θα έπρεπε να γίνει μια παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων: «Θα προτείνω την επόμενη εβδομάδα στον ΟΗΕ να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο άγημα. Θα πρέπει να υπάρχουν παγκόσμιες ποσοστώσεις», είπε.

yahoo.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 24/09/2015 04:29:59

  Ακούσαμε καμία ανακοίνωση από τη ΝΔ ή απλώς μου ξέφυγε εμένα; Κανονικά η αντιπολίτευση θα έπρεπε να είναι στα κάγκελα για αυτό το θέμα.

 2. ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
  ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 24/09/2015 07:53:33

  Δεν χρειάζεται να μας αναγκάσουν να συναιενέσουμε στην προστασία των συνόρων μας με την Τουρκία απο την ΕΕ. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που ο Καραμανλής μας έβαλε στην ΕΟΚ το 1981. Το ερώτημα είναι πως αν, ας πούμε, αναλάβει η Γαλλία με τα μιράζ της και με τις φρεγάτες της να φυλάει τα σύνορά μας στο Αιγαίο, θα σταματήσουν και τις τουρκικές παραβιάσεις του θαλάσσιου και του εναερίου χώρου μας, χωρις να χρειάζεται να απογειώνονται τα δικά μας μιράζ, και να αποπλέουν τα πολεμικά μας πλοία, ή θα κάνουν απλά τον τροχονόμο και θα επιτρέπυν σε Τούρκικα πλοία και αεροπλανα να μας παραβιάζουν τα σύνορα, ως συνήθως? Και πως θα ξέρουν αν τους το επιτρέπουν, οτι οι Τούρκοι δεν θα έχουν μέσα λαθρομετανάστες, ως συνήθως?

 3. tt avatar
  tt 24/09/2015 19:40:31

  ΑΛΛΗ μια μέρα στο failed state.

 4. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 24/09/2015 23:07:33

  Κάποιοι ξέχασαν τις εποχές κατά τις οποίες έκοβαν συρματοπλέγματα,για να δραπετεύσουν ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.