Κάτοικοι του Ωρωπού έκαψαν κουβούκλιο των διοδίων Μαλακάσας
09/02/2014 21:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάτοικοι του Ωρωπού έκαψαν κουβούκλιο των διοδίων Μαλακάσας

Εξοργισμένοι από τις υπέρογκες αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων, κάτοικοι του Ωρωπού συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής στα διόδια της Μαλακάσας και έβαλαν φωτιά σε ένα κουβούκλιο.

Ακολούθως, βγήκαν στην εθνική οδό, διακόπτοντας την κυκλοφορία για λίγη ώρα.

Στη συνέχεια, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής μετέβησαν στα διόδια Αφιδνών, όπου πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο οδόστρωμα για λίγα λεπτά.

Περίπου στις 20:30 η κυκλοφορία στην εθνική οδό αποκαταστάθηκε, αλλά οι διερχόμενοι οδηγοί δεν πληρώνουν διόδια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δραχμοτρομος avatar
  δραχμοτρομος 09/02/2014 22:46:10

  Μηδενική ανοχή στην ανομία.Με τέτοιες ενέργειες ποιός σοβαρός επενδυτής θα βάλει στην Ελλάδα αύριο τα λεφτά του;Κι αν οι "κάτοικοι του Ωρωπού δεν έχουν να πληρώσουν ας αφήσουν τα ΙΧ τους στα γκαλράζ και ας κινηθούν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή με ταξί.Έλεος με τον κάθε τυχάρπαστο "αγωνιστή".Η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει σιδηρά πυγμή όπως στις Σκουριές.

  • kapar13 avatar
   kapar13 @ δραχμοτρομος 09/02/2014 23:34:10

   Άμα οι "σοβαροί επενδυτές" που περιμένουμε είναι τύπου Μπόμπολα, Κόκκαλη, Λιακουνάκου, κλπ, καλύτερα να μην έρθουν καθόλου. Διαχειριστές των χρημάτων και της περιουσίας του ελληνικού λαού έχουμε ήδη αρκετούς...

  • blogcollector avatar
   blogcollector @ δραχμοτρομος 09/02/2014 23:52:46

   Ότι να 'ναι

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ δραχμοτρομος 10/02/2014 00:07:27

   Έτσι ε; ποιά είναι μεγαλύτερη αθλιότητα; να διαμασρτύρσεαι για την αδικία ή να φτιαχνει δρόμους με δημόσιο χρήμα το άθλιο κρ'ατος της κλεπτοκρατίας, και μετά να τους παραδίδει στην (κρατικοδίαιτη) αλητεία που δανείζεται από τράπεζες που τις έσωσες με το υστέρημά σου και τα χαράτσια του αρχιμαφιόζουν βενιζέλου, και να πληρώνεις και διόδια σε ημιτελείς δρόμους κάθε 30-40 χλμ ; ε; ποιά νομίζεις πως έιναι λοιπόν μεγαλύτερη αλητεία;

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Νίκος Αργεάδης 10/02/2014 00:14:07

    Με αυτό, δεν σημαίνει πως επικροτώ την πράξη των αγανατισμένων συμπολιτών μας. Αλλά όσοι διαχειρίζονται το κράτος πρεπει να κατανοήσουν πως το κύριος ρόλος του κρατους είναι η εμπάιδωση δικαιοσύνης και ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, πολλαπλά και προ πολλού απωλεσθείσες από την Ελλάδα. Βαδίζουμε αργά αλλά σταθερά προς συγκρουσιακές καταστάσεις σοβαρές.

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ δραχμοτρομος 10/02/2014 00:14:30

   Θεωρείς τον Μπόμπολα "σοβαρό επενδυτή"; Για να καταλάβω δηλαδή πόσο σοβαρός σχολιαστής είσαι! Έτοιμους δρόμους βρήκε ο Μπόμπολας, ευγενική χορηγία του Κωστάκη του Μικρού και υποχρέωσε το Κράτος να Νομοθετεί επ' ωφελεία του. Θεωρείς ότι για τον κάθε "σοβαρό επενδυτή" ο οποίος θα έλθει για "επενδύσεις" η εκάστοτε Κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να του κάνει αβάντες; Η σύμβαση παραχώρησης διοδίων, θεωρώ ότι δύο ουσιώδη πράγματα γράφει. Το δικαίωμα είσπραξης αντιτίμου για την διέλευση και την υποχρέωση της κατασκευής του δρόμου. Λοιπόν οι δρόμοι δεν έχουν αποπερατωθεί πλήρως για να υπάρχει το Νομικό έρεισμα της είσπραξης, κι έπειτα πολύ θα ήθελα να διαβάσω το σημείο στην σύμβαση όπου γράφει ότι το Κράτος θα λειτουργεί ως πληρωμένος μπράβος απειλώντας όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει τα "δικαιώματα" του εργολάβου είτε με την μη καταβολή του τέλους ή με όποιον άλλο τρόπο. Πολύ θα ήθελα να δω την σύμβαση εγκατάστασης Κρατικών καμερών διαχείρισης κυκλοφορίας στον παραχωρημένο χώρο στον ιδιώτη και με ποιόν τρόπο ένας ιδιώτης θα μπορεί να χρησιμοποιεί Κρατικά στοιχεία για Αστική δίωξη προς όφελός του. Ή το Κράτος το ίδιο να χρησιμοποιεί τα όποια στοιχεία επ' ωφελεία του ιδιώτη εργολάβου μεροληπτώντας υπέρ αυτού και χωρίς η διαφωνία αυτή να Δικάζεται από δικαστήριο του Νόμου. Μπορεί να γράφω βλακείες! Ένας Δικηγόρος δεν υπάρχει να μας εξηγήσει τα πράγματα; Όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ πήγαν;!

  • Ανομικός στα...50 avatar
   Ανομικός στα...50 @ δραχμοτρομος 10/02/2014 02:16:12

   Μηδενική ανοχή στην ανομία.Σε πόσους χρωστούν λεφτά,δεδουλευμένα,αποζημιώσεις οι "ιδιοκτήτες" των εθνικών δρόμων-και όχι μόνον; Τι έκανε ο ΣΔΟΕ εκτός του να λέει "έχουμε ντουλάπες με παραβάσεις τους";Πόσους νεκρούς,εμφραγματίες,άστεγους,πάσχοντες,πενόμενους κ.α. πιο αγριευτικά έχουμε από τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες;Και πόσους από ελλειπή μέτρα ασφαλείας "γιατί ανεβάζουν το κόστος"; Άρα συμφωνούμε.Μηδενική ανοχή στην ανομία.Ας ξεκινήσουμε από τις απλούστερες ανομίες των "πεζεβέγκηδων"(νταβατζήδες στα φαρσί)

  • Παπαδόγκωνας avatar
   Παπαδόγκωνας @ δραχμοτρομος 10/02/2014 05:36:13

   Πες μου ότι ψηφίζεις κιόλας!

 2. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 09/02/2014 23:41:17

  Πράγματι δεν είναι και το καλύτερο πράγμα η βία, πάντως εγώ απορώ πως με μια αύξηση 60% υπέρ των εργολάβων, με τις σημερινές συνθήκες, έχουμε επεισόδια , τόσο μόνο μικρής έντασης!

  • παπαδόπουλος ηλίας avatar
   παπαδόπουλος ηλίας @ ΝΤΙΝΟΣ 10/02/2014 00:53:58

   Κανένας,στην ιστορία δεν επαναστάτησε για οικονομικούς λόγους!

   • Παπαδόγκωνας avatar
    Παπαδόγκωνας @ παπαδόπουλος ηλίας 10/02/2014 05:26:17

    Είσαι βαθύς γνώστης της ιστορίας. Μπάβο σου, γιατί να ξέρεις λίγοι έχουν εντρυφήσει σε αυτήν όσο εσύ!

   • Μάτα Χάρι avatar
    Μάτα Χάρι @ παπαδόπουλος ηλίας 10/02/2014 07:15:45

    Νομίζετε. Όλοι στην Ιστορία επαναστάτησαν ΚΑΙ για οικονομικούς λόγους......(εμφανείς ή αφανείς εκ πρώτης όψεως).

    • παπαδόπουλος ηλίας avatar
     παπαδόπουλος ηλίας @ Μάτα Χάρι 10/02/2014 16:28:14

     Πόσες επαναστάσεις έχουν κάνει οι φυλές στην Αφρική που πέφτουν στον βούρκο για να πιούν μια σταγόνα νερό? πόσες φορές ξεσηκώθηκαν οι Αθηναίοι το 41 όταν πέθαιναν από πείνα? Πόσες φορές ξεσηκώθηκαν οι κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στον Β΄ΠΠ που και αυτοί πέθαιναν από πείνα? Όταν κάποιοι τόλμησαν να κλέψουν λίγο φαγητό τους εκτέλεσαν και έτσι όλοι οι υπόλοιποι, απο τον φόβο μήπως τους πυροβολήσουν ,πέθαιναν αργά και βασανιστικά. ΜΟΝΟ για ΙΔΑΝΙΚΑ θυσιάζεται ο άνθρωπος. Όλες οι επαναστάσεις έγιναν για αξίες και ιδανικά και όχι για φαγητό. Κοιτάξτε δίπλα σας και θα δείτε άνεργους που ψάχνουν στα σκουπίδια για κουτάκια για να αγοράσουν λίγο ψωμί και δεν αντιδρούν.Όταν όμως τους θίξεις την ομάδα γίνοντε θηρία.

     • Μάτα Χάρι avatar
      Μάτα Χάρι @ παπαδόπουλος ηλίας 11/02/2014 13:32:54

      ‘’Πόσες επαναστάσεις έχουν κάνει οι φυλές στην Αφρική που πέφτουν στον βούρκο για να πιούν μια σταγόνα νερό?’’ Μην συγκρίνετε ένα ρόδι με έναν παπαγάλο, γιατί θα καταλήξετε σε λανθασμένα συμπεράσματα. Οι Ευρωπαϊκοί λαοί, διαθέτοντες κουλτούρα, Ιστορία, παιδεία, πρόσβαση στην πληροφορία κλ.π,κλ.π, δεν συνηθίζουν ν΄αντιδρούν με παθητική αυτοπαράδοση στην επιβολή της φτωχοποίησης και της μιζεροποίησής τους. Μην κοιτάτε που ακόμα κάποιοι ζούν απ΄τα αποθέματα και κάποιοι κοιτούν μουδιασμένοι, αδυνατώντας να πιστέψουν την πτώση τους (δόγμα του σοκ). ‘’ Πόσες φορές ξεσηκώθηκαν οι κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στον Β΄ΠΠ που και αυτοί πέθαιναν από πείνα? ‘’ Δεν είναι το ίδιο. Όταν είσαι κρατούμενος, απομονωμένος, ανίσχυρος να επικοινωνήσεις και να οργανωθείς, μονάχα ατομικά εξεγείρεσαι. Σε εκτελούν κι ο αφελής όχλος λουφάζει. Λαοί που αποτελούν αφελή όχλο όμως, έτσι κι αλλιώς δεν έχουνε παρόν μα ούτε και μέλλον. ‘’ΜΟΝΟ για ΙΔΑΝΙΚΑ θυσιάζεται ο άνθρωπος.’’ Για ιδανικά θυσιάζεται, από την καταπίεση και την προσβολή της αξιοπρέπειάς του όμως, επαναστατεί. Ιδανικό βέβαια είναι και το δικαίωμα στην εργασία και η ανεξαρτησία της πατρίδας σου και η επιβίωση, η ασφάλεια και η προστασία της οικογένειάς σου. Για ένα μόνο έχετε δίκιο. Κοιτάζω γύρω μου κι αυτό που αλήθεια βλέπω, δικαιολογεί απόλυτα τη σιγουριά, την αποφασιστικότητα και το θράσος όλων αυτών που αποφασίζουν, χωρίς εμένα….. Το μέχρι πότε, είναι το μόνο μου ερώτημα.

     • Geros avatar
      Geros @ Μάτα Χάρι 11/02/2014 15:26:54

      Ακόμα την επανάσταση περιμένεις βρε κούκλα μου? Δεν βαρέθηκες ακόμα? Τέλος πάντων , αφού εσένα σου αρέσει να περιμένεις περίμενε, όταν έρθει η επανάσταση ξυπνα με σε παρακαλώ να μην χάσω το θέαμα ....

     • Μάτα Χάρι avatar
      Μάτα Χάρι @ Geros 11/02/2014 17:14:29

      Ευχαρίστως να προσπαθήσω. Πολύ φοβάμαι όμως οτι όοοοοταν θα έρθει η επανάσταση, εσείς θα κοιμάστε τόοοοσο βαθιά, που ούτε κανόνι δε θα μπορεί να σας ξυπνήσει..... Εδώ τώρα και κοιμάστε, που υποτίθεται πως είστε ...ξυπνητός ! :-)

 3. Apatsi avatar
  Apatsi 10/02/2014 00:44:31

  Κύριε Αργεάδη, θα προτιμούσα να πείς ότι το επικροτείς. Όλα ωραία και σωστά όσα έγραψες, αλλά όσο μόνο τα γράφεις , τα γράφω, δεν γίνεται τίποτε. Αν από σήμερα δεν γυρίσουν πλευρό στου Μαξίμου, να λοιώσουν τους χρυσοκάνθαρους που τους (μας) βάζουν συνεχώς τρικλοποδιές, τότε ας μην κάνει κανένας πολιτευτής βόλτα σ' αυτά τα προάστεια. Όπως και πέραν της Ελευσίνας.

 4. φορολογούμενος avatar
  φορολογούμενος 10/02/2014 02:11:37

  Έχει εξετάσει κανείς το ενδεχόμενο οι κάτοικοι να άναψαν φωτιά για να γιορτάσουν τις αυξήσεις των διοδίων και όχι για να κάψουν το κουβούκλιο του κυρίου Μπόμπολα ;

 5. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 10/02/2014 02:24:48

  Είναι τόση η μεροληψία του άθλιου Κράτους μας υπέρ των παραχωρησιούχων εταιρειών, ώστε το περίφημο 'Αρθρο 114 του Συντάγματος να καλύπτει την πράξη των κατοίκων επαρκώς.

 6. kouvari avatar
  kouvari 10/02/2014 02:51:28

  Να αγιασει το χερι τους.....!,

 7. ekxba avatar
  ekxba 10/02/2014 03:25:58

  Συγχαρητήρια που δημοσιέψατε και την είδηση και για τον εντελώς ουδέτερο τρόπο παρουσίασης. Αλλα σάιτ πήραν θέση.

 8. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 10/02/2014 06:58:03

  Στην ουσία όλες οι επαναστάσεις κατά βάθος για οικονομικούς λόγους έγιναν, πάντως σε κάθε περίπτωση η οικονομική κατάσταση υπήρξε το φιτίλι για κάθε κοινωνική έκρηξη!

 9. ΙδεαλΗστής avatar
  ΙδεαλΗστής 10/02/2014 07:11:54

  Κόσμος αχάριστος και ασεβής! Να μην αναγνωρίζουνε το έργο και την προσφορά των μεγάλων Εθνικών μας ευεργετών; Φωτιά θα πέσει και θα μας κάψει. Άδικο. Άδικο.

 10. nikos avatar
  nikos 10/02/2014 14:30:17

  Αυτός ο συμβολικός τρόπος διαμαρτηρίας κόστισε μερικούς ανθρώπους πρίν απο κάποια χρόνια....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.