#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/06/2013 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάρφωσε το διπλανό σου για να πάρεις προαγωγή…Προστασία… αλά Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε εργαζομένους του Δημοσίου που θ’ αποκαλύπτουν έκνομες δραστηριότητες εντός της υπηρεσίας στην οποία απασχολούνται προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οικονομικών και Δικαιοσύνης εξετάζουν ήδη το νομοθετικό πλαίσιο που αναμένεται να προωθήσουν προς ψήφιση στη Βουλή και το οποίο θα παρέχει σε κάθε υπάλληλο που… ξεσκεπάζει παράνομες ενέργειες συναδέλφου του προστασία από πιθανή ευθύνη παραβίασης του απορρήτου και:

* Εγγυήσεις για παραμονή στην υπηρεσία, την οποία εργάζεται, αλλά και ανεμπόδιστη επαγγελματική εξέλιξη.

* Προστασία από ενδεχόμενη δίωξη, από τη στιγμή, βέβαια, που προέβη σε συγκεκριμένη αποκάλυψη μέσω των κανόνων της λογικής και της καλής πίστης.

* Πρόβλεψη για αποκατάσταση στην περίπτωση κατά την οποία υπάρχουν ακόμα και ενδείξεις για πιθανά κρούσματα εκδίκησης.

Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδιασμού θα διαδραματίσει, όπως προκύπτει από τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς, το προσωπικό της Αρχής Επιθεώρησης Ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης. Οι υπάλληλοί της θα παίρνουν στα χέρια τους προς διερεύνηση κάθε καταγγελία γύρω από παράνομες δραστηριότητες στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα της χώρας, προκειμένου να την αξιολογήσουν.

Στους μάρτυρες… δημοσίου συμφέροντος (διεθνώς έχει υιοθετηθεί ο όρος Whistleblowing, για να περιγράψει τη διαδικασία) θα παρέχεται ειδική προστασία από ενδεχόμενες απειλές ή ακόμα και πράξεις εκδίκησης από τον υπάλληλο που θα πιαστεί στην «τσιμπίδα», μέσω της καταγγελίας.

Όπως επισημαίνουν στον «ΤτΚ» Έλληνες αξιωματούχοι, η σχετική πρωτοβουλία που θ’ αναλάβει η κυβέρνηση μέσω σχεδίου νόμου θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη. Και αυτό διότι στις χώρες του εξωτερικού όπου έχει εφαρμοστεί η συγκεκριμένη πρόβλεψη μέσω της προστασίας των εργαζομένων που φέρνουν στο φως παράνομες ενέργειες, έχει αποδειχτεί πως λειτουργεί αποτελεσματικά στη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και στον περιορισμό των έκνομων πρακτικών.

«Σε όλες τις αξιολογήσεις των διεθνών οργανισμών, οι οποίες φτάνουν στα χέρια μας και σχετίζονται με την πάταξη του φαινόμενου της διαφθοράς στο δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, γίνεται αναφορά στην περιορισμένη χρήση της προστασίας εκείνων των προσώπων που καταγγέλλουν παράνομες ενέργειες», τονίζουν.

«Η προστασία οποιουδήποτε προσώπου έχει αναγνωριστεί σε διεθνές επίπεδο ότι είναι ένα μεγάλο “συν” στην καταπολέμηση του φαινομένου της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης. Άλλωστε, σχετικές προβλέψεις υπάρχουν σε πολλές συμβάσεις στις οποίες καθίσταται σαφής η αναγκαιότητα της λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για να προφυλάσσεται κάθε μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος ή αλλιώς υπερασπιστής της υπηρεσίας», προσθέτουν οι αξιωματούχοι.

Σπάνε ρεκόρ νοσοκομεία, εφορίες και πολεοδομίες

Σύμφωνα με την Εθνική Έρευνα για τη Διαφθορά στην Ελλάδα, ο δημόσιος τομέας της χώρας εξακολουθεί να είναι το… μαύρο πρόβατο στον τομέα της διαφθοράς. Λαμβάνει περισσότερα φακελάκια έναντι του ιδιωτικού τομέα, με τα νοσοκομεία, τις εφορίες και τις πολεοδομίες να παραμένουν σταθερά στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Ειδικότερα, τα νοσοκομεία βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις πιο «διεφθαρμένες» υπηρεσίες του Δημοσίου, καλύπτοντας για το 2012 το 45% των συνολικών ποσοστών διαφθοράς. Ακολουθούν οι εφορίες και οι πολεοδομίες, με ποσοστά 13,3% και 13% αντίστοιχα. Οι υποθέσεις για τις οποίες αναφέρθηκαν περιστατικά διαφθοράς στα νοσοκομεία αφορούσαν επεμβάσεις (45,8%), «γρηγορόσημο» (17%) και καλύτερη εξυπηρέτηση (13,1%).

Συντονιστής για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Κομβικό ρόλο στην καταπολέμηση της διαφθοράς στο Δημόσιο αναλαμβάνει ο Εθνικός Συντονιστής για την καταπολέμηση του φαινόμενου. Θα είναι «εγνωσμένου κύρους και ευρύτερης αποδοχής», θα έχει πενταετή θητεία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, θα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό και αποστολή του θα είναι η διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου τομέα (πολιτικό, κυβερνητικό, δικαστικό, διοικητικό), η παρακολούθηση και η αξιολόγηση της εφαρμογής της στρατηγικής αυτής, καθώς και ο συντονισμός όλων των φορέων που εμπλέκονται στην εφαρμογή της ανωτέρω εθνικής στρατηγικής. Ο Εθνικός Συντονιστής θα υποστηρίζεται στο έργο του από μια Συντονιστική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και από Συμβουλευτικό Σώμα.

Οι πληροφορίες που θα μπαίνουν στο μικροσκόπιο

* Περιπτώσεις διαφθοράς, όπως πλαστογραφία, υπεξαίρεση δημοσιών εγγράφων, απιστία στην υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, διασπάθιση κονδυλίων.

* Περιπτώσεις αναποτελεσματικότητας, όπως πλημμελή άσκηση καθηκόντων.

Δίχτυ προστασίας σε όσους καταγγέλλουν

* Απαλλαγή από τυχόν ευθύνες για παραβίαση απορρήτων ή του καθήκοντος εχεμύθειας.

* Απαγόρευση πειθαρχικής δίωξης.

* Παροχή εγγυήσεων για την υπηρεσιακή κατάσταση.

* Παροχή εγγυήσεων για μη δίωξη με την κατηγορία της δυσφήμησης.

* Αποκατάσταση σε περιπτώσεις αντεκδίκησης.

Δημήτρης Γκάτσιος, στον " Τύπο της Κυριακής"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Περικλής avatar
  Περικλής 02/06/2013 11:16:56

  Κάρφωμα είναι να αποκαλύπτεις παρανομίες αντί να συμβάλλεις στη συνέχισή τους;

  • Tolis avatar
   Tolis @ Περικλής 02/06/2013 11:44:06

   Πρεπει να γινει.....
   Δεν ειναι καρφωμα η καταγγελλια.

   • Περικλής avatar
    Περικλής @ Tolis 02/06/2013 12:24:45

    Ακριβώς! Γενικά είναι λάθος η λογική που έχουμε εμείς οι Έλληνες (δεν ξέρω αν την έχουν οι ξένοι και ούτε με απασχολεί καθόλου) να θεωρούμε κάρφωμα την εφαρμογή του νόμου.

 2. Αλέξανδρος avatar
  Αλέξανδρος 02/06/2013 11:50:07

  Έχω μερικές αφελείς απορίες. Τίνος είναι πρωταρχικό καθήκον να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον; Πως διασφαλίζεται ο κάθε δημόσιος λειτουργός ότι δεν θα πέσει θύμα πλεκτάνης και κακοπιστίας εκ μέρους του καταγγέλλοντος;;
  ** Περιπτώσεις αναποτελεσματικότητας, όπως πλημμελή άσκηση καθηκόντων**
  Η χαρά του κάθε κακόπιστου!!!!! Ο νοών νοείτω.
  Υ.Γ. Όταν κάποιος αντιλαμβάνεται σοβαρές παρανομίες, ποινικά κολάσιμες, ας τις αναφέρει ενυπόγραφα με τα ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία και να μην προσδοκά οικονομικά οφέλη προκείμενου να απόκτηση συνείδηση του καθήκοντος.

  • MCA avatar
   MCA @ Αλέξανδρος 02/06/2013 12:26:18

   Ο ευσυνείδητος υπάλληλος που γνωρίζει τα καθήκοντα του και έχει ενημερώσει εγγράφως τους προϊσταμένους του για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του τομέα του, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Οι υπόλοιποι θα έχουν.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ MCA 02/06/2013 18:03:00

    το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

    Ακριβώς το αντίθετο γίνεται.
    Από διοικητικούς παράγοντες έως πολιτικούς απλά προάγεσαι.... δια της απομάκρυνσης ή τοποθετήστε στο ψυγείο για να μην ενοχλείς.
    Στην ανάγκη αν πάρει και δημοσιότητα η υπόθεση έχουμε μια αναδρομική νομοθετική ρύθμιση ...και κυνήγημα μετά.

    Ασε το δούλεμα λοιπόν γιατί πέρα από τα προσωπικά μπορώ να σου αναφέρω και θέματα που έχουν δει τα ΜΜΕ...με τον επονομαζόμενο "Ροφό" να τα θάβει ...ανεξάρτητα.

    • MCA avatar
     MCA @ Ο Ιθαγενής 02/06/2013 20:26:40

     Μα αυτά ακριβώς νομίζω ότι θα αλλάξει ο καινούργιος νόμος. π.χ Εάν είστε τόσο ''ενοχλητικός'' ώστε να σας κυνηγήσουν οι προϊστάμενοι ή οι συνάδελφοι προφανώς γνωρίζετε πρόσωπα και καταστάσεις και θα μπορείτε με την σειρά σας να τους ''τακτοποιήσετε'' κατάλληλα εάν τραβήξουν το σχοινί αντί να φροντίσουν να τακτοποιήσουν τα προβλήματα της υπηρεσίας που αναφέρατε.
     Στην απάντηση μου στον Αλέξανδρο δεν αναφερόμουν σε καταγγελία αλλά πως ένας δημόσιος υπάλληλος μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του από κακόβουλους. Ουσιαστικά αναγκάζεται να ΄΄ενοχλήσει΄΄ τους προϊσταμένους και τους συναδέλφους για να μην πέσει ο ίδιος θύμα της αδιαφορίας, της ανικανότητας ή της λαμογιάς ορισμένων εξ αυτών.

 3. Tolis avatar
  Tolis 02/06/2013 11:51:35

  Ο τίτλος δεν είναι σωστός....πουθενά δεν λέει το άρθρο ότι αυτός που θα κάνει την καταγγελλία θα πάρει προαγωγή.
  Θα υπάρχει προστασία από τους μάγκες που θα θέλουν να τον καταστρέψουν.

 4. MCA avatar
  MCA 02/06/2013 12:02:01

  Άτυχος ο τίτλος. Πολύ σωστό μέτρο που πρέπει να εφαρμοσθεί άμεσα. Μια τέτοια κίνηση θα αλλάξει ριζικά το δημόσιο προς το καλύτερο και θα αυξήσει κατά πολύ την αποτελεσματικότητα του.

  • Simon Bolivar II avatar
   Simon Bolivar II @ MCA 02/06/2013 12:22:23

   Έτσι και αλλιώς στην ζωή μόνο η ρουφιάνοι προοδεύουν . Βέβαια την ρουφιανιά πολλή την αγάπησαν τον ρουφιάνο ουδείς .

   • MCA avatar
    MCA @ Simon Bolivar II 02/06/2013 13:09:40

    Θα ήταν ενδιαφέρον να γινόσασταν ποιό συγκεκριμένος.

 5. Energiakos avatar
  Energiakos 02/06/2013 12:07:14

  Ο κ. Λέανδρος Ρακιτζής διορίσθηκε με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου από τις 13 Σεπτεμβρίου 2004 ως Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και η θητεία του έχει λήξει από τις 14 Σεπτεμβρίου 2009. Η θητεία του δεν έχει ανανεωθεί ούτε ο ίδιος έχει αντικατασταθεί.

  Για την παράνομη παραμονή και τις συγκρουσιακές δραστηριότητες του κ. Λ. Ρακιτζή ως Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης διακεκριμένοι Βουλευτές από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, όπως ο Γιάννης Παπαθανασίου από τις 5 Μαΐου 2009

  http://www.papathanassiou.gr/index.php/koinovouleutiki-drastiriotita/koinovouleutikos-elegxos/584-aneparkeis-oi-eksigiseis-tis-kivernisis-gia-ti-liksi-tis-thiteias.html, ο Νικόλαος Νικολόπουλος, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

  http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/7670346.pdf  κατέθεσαν Ερωτήσεις στους κατά καιρούς αρμόδιους Υπουργούς οι οποίες δεν απαντήθηκαν επαρκώς.

  Ως Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ο κ. Ρακιτζής μετέχει σε διεθνείς οργανισμούς για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα όπως ΟΗΕ , ομάδα GRECO, κλπ και εκπροσωπεί την Χώρα μας σε διεθνή συνέδρια με θέμα τη διαφθορά και την καταπολέμησή της. Όμως, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. που δεν συμμορφώνεται με το περιεχόμενο των Διεθνών Συνθηκών εναντίον της Διαφθοράς και δεν προστατεύει τους εργοδοτούμενους μάρτυρες που αποκαλύπτουν διαφθορά στην εργασία τους, με τη δικαιολογία του κ. Ρακιτζή ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ισχυρά συνδικάτα που προστατεύουν τους εργαζόμενους!

  Σήμερα ο κ. Ρακιτζής και οι προστάτες του εξακολουθούν να τορπιλίζουν κάθε μέτρο εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης.

  Ο Ρακιτζής πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί!

 6. NK avatar
  NK 02/06/2013 12:09:39

  2 εκατ. διελεύσεις από τον Έβρο επί 5000 ευρώ μας κάνει ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ μαύρα. Αστυνομία, ΜΚΟ, δημοσιογράφοι, κόμματα, πολιτευτές, δήμοι, δικηγόροι, ΜΜΕ, βουλή, πανεπιστημιακοί δεν διεφθάρησαν;

  Ασχολείστε με τον εφοριακό και Η Τρίτη 'Αλωση πέρασε σεμνά και ταπεινά.

 7. νεφέλη avatar
  νεφέλη 02/06/2013 12:57:32

  Ευγε που υιοθετούνται όλες οι μέθοδοι της τουρκοκρατίας:
  -χαράτσι
  -λάδωμα (θεσμοθέτηση του φακελλακίου...)
  -ρουφιανιά

  ....τα χαρέμια, πότε με το καλό, θα τα επιτρέψετε;
  Θα οργανωθεί καλύτερα και το φορολογικό ... από τις πολλές συζύγους;

  Ο δυτικός εξορθολογισμός μας μάρανε!

  • Energiakos avatar
   Energiakos @ νεφέλη 02/06/2013 15:40:00

   Νεφέλη,
   έχεις σκοτάδι...
   Η Κομισιόν εξανάγκασε Βουλγαρία και Ρουμανία να θέσουν σε ισχύ τέτοιους νόμους πριν γίνουν πλήρη μέλη της ΕΕ , για να αποφευχθεί η λεηλασία των επιδοτήσεων που συνέβη στην Ελλάδα.
   Ξυπνήστε, αμάν πια!

   • νεφέλη avatar
    νεφέλη @ Energiakos 02/06/2013 20:14:43

    Τα παραδείγματα σου με άφησαν άφωνη!!!!!
    ...έχει χαράτσι η Αγγλία, ή, ρουφιανιά η Γερμανία;
    Ενώ στα Γιάννενα ας πούμε επί τουρκοκρατίας, έτσι επιβίωνε κανείς!

    • Energiakos avatar
     Energiakos @ νεφέλη 02/06/2013 20:32:20

     Ανακατεύεις μανταρίνια- πορτοκάλια.

     Η διαφθορά υπάρχει παντού, όμως υπάρχουν τα εργαλεία που έχουν εφαρμοστεί σε άλλες χώρες και προβλέπονται σε δεσμευτικές διεθνείς συνθήκες που η Ελλάδα έχει υπογράψει ως μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ, όμως σκοπίμως δεν τις υλοποιεί. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν θέλει να λογοδοτεί σε κανέναν, επιθυμεί την ασυδοσία την οποία έχει επιβάλλει σε βάρος της Κονωνίας.
     Γι' αυτό τόσο χρόνια δεν συμμορφώνονταν.
     Τώρα σπεύδουν να φτιάξουν το νομοθετικό πλαίσιο γιατί το επέβαλε η Τρόικα.

     Πως να το κάνουμε, την Τρόικα εμείς την φέραμε με την κουλτούρα μας...

     • νεφέλη avatar
      νεφέλη @ Energiakos 02/06/2013 21:12:15

      Την Τρόικα την έφερε ο ΓΑΠ.
      Εμείς (οι πολλοί) πληρώνουμε τα σπασμένα.
      Η κουλτούρα μας, αλλά κι οι νομοθέτες, δεν έχουν απογαλακτιστεί από τις μεθόδους της τουρκοκρατίας.
      Με αυτή τη λογική ΤΙΠΟΤΕ δεν θα αλλάξει.
      Το μόνο που θα αλλάξει....
      είναι τα κεφάλαια... αφεντικό!

 8. aggelopoulos konstantinos avatar
  aggelopoulos konstantinos 02/06/2013 13:09:51

  Ατυχεστατος τίτλος .Σήμερα ποιά είναι η τύχη οποίου καταγγείλει λαμογια των προϊσταμένων του ;Έχεις ακούσει για εκβιασμούς και απειλές που δέχονται υπαλληλοι που κάνουν απλώς το ουπηρεσιακό τους καθήκον;Η πλειοψηφία των υπαλλήλων νακάνει σωστά την δουλειά του και δεν προστατεύεται από τους λίγους διεφθαρμενους πτις περισσότερες φορές προϊσταμένους τους.Μακάρι λοιπόν να γίνει ένας τέτοιος νόμος .Η καταγγελία δεν είναι κάρφωμα.

 9. Nik avatar
  Nik 02/06/2013 14:54:18

  Ο τίτλος αντανακλά τις αξίες που χαρακτηρίζουν την ελληνική κοινωνία της συνδικαλιστικής Ομερτά και της γενικευμένης αυθαιρεσίας που τελικά οδηγεί σε μια ποιότητα ζωής που χαρακτηρίζεται από λοβιτούρες, αυθαίρετα κτίσματα και φτάνει μέχρι τα παρκαρίσματα στα πεζοδρόμια. Διότι εμείς δεν είμαστε αμερικανάκια.

 10. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 02/06/2013 15:05:20

  Τό κάρφωμα θά ἔχει καμμιά σχέση μέ τήν ἀξιολόγηση;...

  • euagelos avatar
   euagelos @ Κυθήριος 02/06/2013 17:28:43

   Στα 10 επιτυχή καρφώματα, άμεση μετάβαση στο επόμενο ανώτερο ΜΚ. Στα 100, άμεση συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας στο ανώτατο κλιμάκιο και διπλασιασμός του εφάπαξ με ενδεχόμενη τοποθέτηση σε θέση συμβούλου σε υπουργείο, αν και εφόσον πληρούνται οι κατάλληλες κομματικές πεποιθήσεις φυσικά.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ euagelos 02/06/2013 19:16:05

    Ἄν στά καρφώματα προσθέσεις καί τά γλειψίματα,τότε κάπως ἔτσι δέ γίνεται;...

 11. Αγρότης avatar
  Αγρότης 02/06/2013 15:07:44

  Και οι καρφωτές θα αποκτούν ξαφνικά και δια μαγείας όλα τα προσόντα για την θέση που κατέχουν;
  Ενδιαφέρον....για άλλη μια φορά βάζουμε άλλους να βγάλουν το φίδι απ΄την τρύπα.

 12. Ax,Ax! avatar
  Ax,Ax! 02/06/2013 15:09:35

  δηλα δη, για να εμπεΔωσω, ο Ταδε Ταδοπουλος με την κομματικη παρεουλα του-ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ παρακαλω!-που χαρι συνΤροφικων μαχαιρωματων εστησε σκευωριες για να εξουδετερωσει τους αντιπαλους ΣυνΔικαΛηστες, τωρα θα παρει ΚΑΙ Μπονους;;;;;;

  εμ κοπρους εμ μπονους!
  κι ο κυρ Ρακιτζης, δοχειον!

  Αλλα οταν λενε καποιοι "κατοχη", τους μαλωνετε!
  Προστασια μαρτυρων=>"κουκουλα"
  μπονους=>"τριακοντα αργυρια"
  Δηλα δη, "επ αμοιβη, κουκουλοφοροι ρουφιανοι!"
  η μαρτυρια θελει παρρησια, ηθος και δυναμη! Και τοτε, ναι! ειναι αγωνας για καθαρση!
  Ηρακλεις καθαριζουν την κοπρο του Αυγειου!
  Οχι καθιδροι, αργυρωνυτοι,Ιουδες!

  Αλλοιως ειναι διαβολή, κακία, ανανδρεία, ποταπότητα!

 13. kat avatar
  kat 02/06/2013 16:24:43

  Oι αρμόδιοι ξέρουν και σιωπουν. Οσες καταγγελίες εχω δει ,αλλά και κάνει ,κου-κουλώνονται ,γιατί δεν πρέπει να πειραχτουν τα δικά μας παιδιά...Αντίθετα θα 'ναι μια καλή ευκαιρία να ξεφορτωθουν τους ανεπιθήμητους...Θα το δείτε.

 14. konstantinos avatar
  konstantinos 02/06/2013 18:18:05

  Μιλάνε για διαφθορά στην Ελλάδα και οι ίδιοι άνθρωποι βαφτίζουν την καταγγελία ρουφιανια.Η καταγγελία για διαφθορά επίορκων υπαλλήλων επιβάλλεται και ο καταγγελων θα πρέπει σωστά να προστατευτεί από την μαφία που λυμαίνεται υπηρεσίες του δημοσίου.Η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων είναι άνθρωποι που κάνουν σωστά και τίμια την δουλειά τους και δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.Πιστεύω ότι με ένα τέτοιο νόμο θα ένιωθαν πιο ασφαλείς για να καταγγείλουν πολλά από αυτα γίνονται δίπλα τους .

 15. karasumi avatar
  karasumi 02/06/2013 19:17:07

  Ο κάνων μόκο όταν βλέπει λαμογιές και λοβιτούρες είναι καλός, αντιστασιακός και Ελληναράς, (κι αν καταδεχθεί να γλύψει και λίγο μέλι, ακόμα καλύτερος) όποιος αντιδράσει στην κλεψιά και στη ρεμούλα είναι ρουφιάνος, γερμανοτσολιάς και παλιοχαρακτήρας. Διότι ως γνωστόν, τα πάντα εξαρτώνται από την καταγγελία, ούτε στοιχεία υπάρχει περίπτωση να βρεθούν, ούτε δικαστήρια να αποφανθούν. Μάαστα...
  Η χρεοκοπία ποτέ δεν είναι μόνο οικονομική, ξεκινά σαν ηθική και πολιτισμική.

 16. konstantinos avatar
  konstantinos 02/06/2013 20:03:32

  Κατήγγειλε το λαμογιο της υπηρεσίας σου να καθαρίσει το δημόσιο από αυτούς που τα φαγανε μαζί με τον ευτραφή κύριο.Γιατί νομίζω ότι κάποιοι θα μας πουν ότι και ο Ζηγρας είναι ρουφιανος που καρφώνει τον Ακη!!!Ήμαρτον.

 17. Zame avatar
  Zame 02/06/2013 21:38:55

  ΣΩΣΤΟ
  ( η χρεοκοπία ποτέ δεν είναι μόνο οικονομική, ξεκινά σαν ηθική και πολιτισμική)..κλπ
  εξαιρετικά επείγον το stop σε αυτήν την "φυτευτή" παρακμιακή κουλτούρα.

 18. roadrunner avatar
  roadrunner 02/06/2013 22:14:09

  Ας το πούμε καταγγελία παραβατικής συμπεριφοράς, καλύτερα.
  Θα είχε νόημα, αν οι "διπλανοί" ήταν μια σχετικά μικρή μειοψηφία επί του συνόλου.
  Αν όμως οι "διπλανοί" αποτελούν πλειοψηφία;
  Αν δηλαδή, η διαφθορά κυριαρχεί και εξουσιάζει; (αυτές είναι και οι σημαντικότερες περιπτώσεις διαφθοράς, που θα ήταν προς μεγάλο δημόσιο ώφελος, να παταχθούν), τότε δύσκολα σπάνε οι σιωπές.

 19. Apostolos Vlahos avatar
  Apostolos Vlahos 03/06/2013 10:19:37

  Δηλαδή αυτή τη στιγμή δεν έχει γεμίσει ο τόπος καταγγελίες στον προϊστάμενο, στο διευθυντή, στον υπουργό, στον πρωθυπουργό; Ο κάθε ένας καταγγέλει ότι θέλει. Το θέμα είναι ποιος θα εγγυηθεί ότι θα εξεταστούν σοβαρά οι καταγγελίες, όσες έχουν βάση, ή θα είναι ευκαιρία να ξεκινήσει ένα κυνήγι μαγισσών με προφανείς σκοπούς. Και πάλι τονίζω ότι η Δημόσια Διοίκηση κατακλύζεται αυτή τη στιγμή από καταγγελίες, κυρίως μεταξύ συναδέλφων. Αρκεί να εξετάσει κάποιος τις μηνύσεις που έχουν ανταλλάξει δημόσιοι υπάλληλοι για υπηρεσιακά θέματα. Το καινούργιο πλαίσιο απλά (και υστερόβουλα) φέρνει στο προσκήνιο κάτι που ήδη υπάρχει. Άποψή μου είναι ότι με τις κραυγές περί ρουφιανιάς κτο, μάλλον θα περιοριστούν οι καταγγελίες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.