18/04/2013 12:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θ. Σκορδάς: Νομοσχέδιο για το άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές

Νομοσχέδιο για να είναι ανοικτά τις Κυριακές πολυκαταστήματα και μικρά καταστήματα, θα προωθήσει στη Βουλή η κυβέρνηση, όπως είπε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς. «Θα αφορά τις 52 Κυριακές για τα μικρά καταστήματα, κάτω των 250 τετραγωνικών και προαιρετικά. Όποιο κατάστημα θέλει, θα ανοίγει, δεν είναι υποχρεωτικό… Για τα μεγάλα πολυκαταστήματα, μιλάμε για επτά Κυριακές» είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Σκορδάς.
Αναφορικά με τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, είπε: «Σήμερα, στη χώρα, έχουν δοθεί στεγαστικά δάνεια -αν μείνουμε μόνο σε αυτή τη κατηγορία δανείων- της τάξεως των 80 δισ. ευρώ. Εάν, επομένως, μπορούσαμε να πάμε σε ένα οριζόντιο, ας το πούμε έτσι, "κούρεμα" μόνο 20%, καταλαβαίνετε ότι θα προέκυπτε αμέσως η ανάγκη για πρόσθετα 16 δισεκατομμύρια σε ό,τι έχει να κάνει με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Για το "κούρεμα" των δανείων, θα απαιτούσε ισόποση πρόβλεψη από την πλευρά του συστήματος. Αντιλαμβάνεστε, ότι 16 δισεκατομμύρια, αυτήν τη στιγμή δεν μπορούν να βρεθούν…» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ratca avatar
  ratca 18/04/2013 15:38:43

  Ηρθε το τέλος των οικογενειακών επιχειρήσεων

 2. aa avatar
  aa 19/04/2013 05:39:21

  Μακάρι να ανοίξουν και τις Κυριακές να μπορούμε να εξυπηρετηθούμε.

  Όσο για τις μικρομεσαίες που λένε ότι είναι η 'ραχοκοκαλιά της οικονομίας' η άποψή μου είναι ότι μάλλον της παρα-οικονομίας είναι.

  Δεν μου έτυχε ποτέ σε πολυκατάστημα να μην μου κόψουν απόδειξη ενώ συμβαίνει συνέχεια σε μικρομάγαζα.

  Επίσης δεν υπάρχει κανένας ανασφάλιστος υπάλληλος σε πολυκατάστημα ενώ υπάρχουν πολλοί σε μικρομάγαζα είτε χωρίς είτε με μισά ένσημα.

  Γιατί λοιπόν είναι κακά τα μεγάλα πολυκαταστήματα? Πολύ καλά είναι πληρώνουν τον ΦΠΑ, ασφαλίζουν το προσωπικό και έχουν και ωραίο περιβάλλον.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.