Θα γίνει άνθρωπος o Ρωμανός;
10/12/2014 21:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα γίνει άνθρωπος o Ρωμανός;

Επειδή η Δημοκρατία δεν εκδικείται και δεν ήθελε νεκρούς, του έδωσε την ευκαιρία και να ζήσει και να γίνει άνθρωπος. Ωστόσο ο ίδιος απάντησε με ένα κατάπτυστο «μανιφέστο», δηλώνοντας ότι η Μαχητική Αναρχία νίκησε...

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Ρωμανός σταμάτησε την απεργία πείνας και δίψας έπειτα από τη μεσοβέζικη λύση που ψηφίστηκε στη Βουλή. Παραβλέπουμε τις ανόητες κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αλληλέγγυων που λένε ότι νίκησαν στη μάχη με την κυβέρνηση. Παραβλέπουμε και το γεγονός ότι κάποιοι εθελοτυφλούν όταν νομίζουν πως αν το παίζουν ευαίσθητοι και ουμανιστές θα κερδίσουν ψηφαλάκια.

Θα μείνουμε στο μήνυμα που έστειλε ο ίδιος ο Ρωμανός ο οποίος αν και σε... κρίσιμη κατάσταση μπόρεσε να δώσει το πρώτο του «μανιφέστο» έπειτα από την απόφασή του να σταματήσει τη διαμαρτυρία. Διαβάστε τι δήλωσε:

«Γιατί η Νίκη είναι υπόθεση όλων μας. Μετά από 31 μέρες σκληρού και ανυποχώρητου αγώνα σταματάω την απεργία πείνας έχοντας σημειώσει μια σημαντική νίκη.

Η τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή με μοναδικό αποδέκτη εμένα, είχε μεγάλες διαφορές από τις αρχικές εξαγγελίες του Υπουργού Δικαιοσύνης κάνοντας εν τέλει αποδεκτή την απαίτηση μου ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται το να "φοράω βραχιολάκι".

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης που ασκήσαμε για αυτό και ο κόσμος του αγώνα και η Μαχητική Αναρχία είναι αδιαμφισβήτητα ηθικά, πολιτικά και πρακτικά οι μεγάλοι νικητές.

Ο πολύμορφος επαναστατικός αγώνας και εμείς ως πολιτικοί κρατούμενοι, βγαίνουμε πιο δυνατοί από αυτήν την μάχη.

Υψώνω την γροθιά μου στέλνοντας τους πιο θερμούς χαιρετισμούς και την απεριόριστη αγάπη μου σε όλους εκείνους τους συντρόφους που στάθηκαν δίπλα μου με όλα τα μέσα!

Αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους. Ζήτω η αναρχία.

ΥΓ1: Θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο τις επόμενες μέρες

ΥΓ2: Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους γιατρούς του νοσοκομείου που αρνήθηκαν να υποκύψουν στις εισαγγελικές πιέσεις για αναγκαστική σίτιση και με στήριξαν όσο μπορούσαν».

Νίκησε σύμφωνα με τον Ρωμανό η... Μαχητική Αναρχία. Ο ίδιος θεωρεί εαυτόν πολιτικό κρατούμενο αλλά γιατί είναι τέτοιος; Δεν μπούκαρε με καλάσνικοφ και βαριοπούλα στην τράπεζα;

Λέει επίσης ότι βγαίνει δυνατός από τον... πολύμορφο επαναστατικό αγώνα. Και τέλος φωνάζει: Ζήτω η Αναρχία.

Δικαίωμά του να είναι αναρχικός. Άμα θέλει ας είναι και... ληστής τραπεζών ή κουκουλοφόρος. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιεί τη Δημοκρατία που πολεμά για να πετυχαίνει προσωπικές «νίκες». Η Δημοκρατία που αντιστρατεύεται είναι αυτή που τον ντύνει και τον ταΐζει στις φυλακές, αυτή που τον περιποιείται στο νοσοκομείο. Αυτή που τελικά του έκανε τη χάρη να βγαίνει έξω με βραχιολάκι.

Επειδή η Δημοκρατία δεν εκδικείται και δεν ήθελε νεκρούς, του έδωσε την ευκαιρία και να ζήσει και να γίνει άνθρωπος. Εσείς που διαβάζετε την πρώτη του ανακοίνωση τι λέτε; Θα γίνει άνθρωπος;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 10/12/2014 21:36:34

  Πολύ ωραίο άρθρο,προσυπογράφω! Βέβαια,απάντηση στο ερώτημα: ''Θα γίνει άνθρωπος;'' δε μπορεί να δοθεί. Βεβαίως και μπορεί να γίνει άνθρωπος. Και χειρότερης ποιότητας άνθρωποι έχουν γίνει καλύτεροι. Το ερώτημα για μένα πρέπει να τεθεί λίγο διαφορετικά: Με τα μυαλά που κουβαλάει,με την ιδεολογία που πιστεύει και την άρνηση που τον διακατέχει,αν δεν αλλάξει νοοτροπία,μπορεί να γίνει άνθρωπος χρήσιμος στην κοινωνία και όχι μόνο στον εαυτό του;... Αν πάντως αποδεχθεί τη σωστή βοήθεια,από τους σωστούς ανθρώπους,πολύ θα βοηθηθεί...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Κυθήριος 10/12/2014 21:38:38

   Διόρθωση:...απάντηση στο ερώτημα ''Θα γίνει άνθρωπος;'' μπορεί να δοθεί.

 2. karenin avatar
  karenin 10/12/2014 21:45:32

  κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό.....

 3. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 10/12/2014 21:56:48

  "Θα γίνει άνθρωπος"; Ποιός μπορεί να μαντεύει και να προφητεύει τί μέλλει γενέσθαι; Ως γνωστόν, πας μετά Χριστόν προφήτης donkey. Το σίγουρο είναι ένα:"Νυνί δε μένει πίστις, ελπίς, αγάπη..." Αναπόφευκτο όλοι να ιδεολογούμε, χρήσιμο μερικές φορές ακόμη και να πολιτικολογούμε, όμως άν πότε-πότε καταφέρναμε και λίγο να φιλοσοφούμε, την πραγματικότητα θα την κάναμε λίγο καλύτερη. Αυτό μπορούν να χαρίσουν οι 3 αρετές - δυστυχώς στις πολριτικές συζητήσεις της εποχής μας η λέξη αρετή ακούγεται πολύ σπάνια, σχεδόν ποτέ.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Uncle Stgm 10/12/2014 22:24:56

   Σωστός Θείε.

 4. Simon Bolivar VΙΙΙ avatar
  Simon Bolivar VΙΙΙ 10/12/2014 22:41:15

  Μακάρι να γίνει . Σαν πολιτεία νομίζω κάναμε το καθήκον μας . Αυτόν τον άνθρωπο ποτέ δεν θα μπορέσω να τον κρίνω αυστηρά . Η ζωή του είναι είναι φριχτή .

 5. ΚΜ avatar
  ΚΜ 10/12/2014 23:03:30

  Ένας χριστιανός να πάρει το «μανιφέστο» του τύπου και να το τρίψει στη μούρη του ανεκδιήγητου υπουργού. Καλά κάνει ο νεαρός εγκληματίας (ή όποιος τέλος πάντων το συνέταξε) και τον χλευάζει. Τα βρίσκει και τα κάνει. Έπρεπε και τα σώβρακα να του ζητήσει για να φανεί πόσο φοβικός και εξαρτημένος είναι.

 6. cynthia avatar
  cynthia 11/12/2014 00:05:59

  Ο Νίκος Ρωμανός είναι άνθρωπος . Πεπλανημένος θα έλεγε κάποιος θεολόγος , θυμωμένος και σε σύγχυση θα έλεγε ένας κοινωνικός ψυχολόγος , καταθλιπτικός και με τραυματικές εμπειρίες θα χαρακτηριζόταν από κάποιο ψυχίατρο ....Είναι όμως άνθρωπος , νέος άνθρωπος με πολλά προβλήματα αλλά και με δυνατότητες . Αυτό που έγινε σήμερα είναι μιά σημαντική ένδειξη κατανόησης της κοινωνίας που όμως προς το παρόν δεν μπορεί να αξιολογήσει . Η αμετροέπεια της νιότης και η επένδυςη του θυμού και των προβλημάτων του στην μηδενιστική ιδεολογία του δεν του το επιτρέπουν . Ας μην βιαζόμαστε να τον κρίνουμε αμέσως . Έχει δρόμο μπροστά του . Δρόμο με κινδύνους αλλά και με ευκαιρίες . Μακάρι να τα καταφέρει . Και γιατί όχι ? Είναι άνθρωπος κατ´εικόνα και καθ´ομοίωση . Ειλικρινά , μακάρι να τα καταφέρει !

  • Agrios avatar
   Agrios @ cynthia 11/12/2014 21:44:45

   Τώρα κλάψαμε .... σιγα μην χασουμε αυτο το διαμαντι.

 7. Ακρίτας avatar
  Ακρίτας 11/12/2014 07:22:46

  Ένας εκβιαστής καταδικασμένος ποινικός εγκληματίας υπόδικος για τρομοκρατία κατάφερε να αλλάζει νόμους η δημοκρατία. Κατάφερε δηλαδή να καταργήσει την φυλάκισή του και να κυκλοφορεί ελεύθερος μεταξύ μας χωρίς να έχει μετανοιώσει για τα εγκλήματά του. Συμπέρασμα: 1) Η πολιτική τάξη που τον συμπαθεί ας τον ρωτήσει ποίον πρόεδρο δημοκρατίας πρέπει να βγάλουμε 2) Τις νομικές σχολές να τις κλείσουμε ή να διορίσουμε τον Ρωμανό και τον δικηγόρο του πρύτανη και καθηγητή 3)Τι τις θέλουμε τις φυλακές και πληρώνει τόσα χρήματα ο φορολογούμενος, ας τους κάνουμε όλους φοιτητές στα άθλια ιδρύματα που έχουμε όπου μέχρι και ένας ηλίθιος μπορεί να εισέλθει 4) Ο Ρωμανός είναι ααποτέλεσμα της άθλιας αποτυχημένης εκπαίδευσης των τελευταίων 30 χρόνων, όπου συμμορίτες αμοραλιστές παλιάνθρωποι παριστάνουν τους δασκάλους των παιδιών μας

 8. iconology2009 avatar
  iconology2009 11/12/2014 08:27:37

  Αν όταν του έτυχε το τραυματικό βίωμα δεν βρήκε σωστή φροντίδα από τους αλλού για αλλού γονείς του, που να πάρει ο διάολος και εύποροι είναι και μορφωμένοι και κοινωνικό περίγυρο σπουδαίο έχουν-κοτζάμ Σχολή Μωραΐτη παρενέβη για πρώτη φορά στα πολιτικοινωνικά πράγματα της χώρας, για τη περίπτωση του, από πού μπορεί πια να τη βρει-ειδικά μέσα στα πλαίσια του ιδιόμορφου σχολείου που είναι η φυλακή και που ξέρουμε τι είδους απολυτήρια δίνει. Κάπου διάβασα ότι παντρεύτηκε μέσα στη φυλακή. Καλό είναι αυτό. Αν έστω και με αυτές τις συνθήκες καταφέρει να κάνει κάποιο παιδί και βάλει απτό αντικειμενικό σκοπό στη ζωή του τον ψυχικά λυτρωτικό ρόλο του οικογενειάρχη, ίσως κάπου στη πορεία να το βρει το δρόμο του. Έχει να κάνει και πόση ωριμότητα θα δείξει η σύντροφος του, που τη φαντάζομαι κι αυτή όμως μικρής ηλικίας. Το δράμα σ'αυτή την οικογένεια έρχεται από πολύ μακριά. Ας μη πάει το ίδιο μακριά. Όπως πολύ σοφά έγραψε και κάποιος μπλόγκερ πιο πάνω-να με συγχωρεί δεν θυμάμαι ακριβώς nickname-νομίζω Σιμόν Μπολιβάρ-αυτό τον άνθρωπο, αυτό το παιδί θα συμπλήρωνα, δεν θα μπορέσουμε να τον κρίνουμε ποτέ αυστηρά. Θα τού φύγει ο θυμός μόνο αν βρει μια δημιουργικά στοχευμένη αγάπη.

 9. Άγγελος Εξάγγελος avatar
  Άγγελος Εξάγγελος 11/12/2014 09:26:53

  Η Δημοκρατία είναι γενναιόδωρη, γιατί δεν είναι σύστημα που βασίζεται στο φόβο, αλλά στην ελεύθερη βούληση και στη συναίνεση των πολιτών που την αποτελούν. Όχι μόνο δεν εκδικείται, αλλά αντιμετωπίζει με γενναιοδωρία και ανωτερότητα, με Δικαιοσύνη και μεγαλοψυχία, ακόμα κι αυτούς που την αμφισβητούν, την αντιμάχονται και την εποφθαλμιούν. Ο κ. Ν.Ρωμανός, είναι ένας νέος, έξυπνος και ευαίσθητος άνθρωπος, που η ψυχή του σπαράχτηκε σε μιά πολύ κρίσιμη ηλικία, από την απάνθρωπη δολοφονία του φίλου του, που ξεψύχησε στα χέρια του. Είναι δικαίωμά του να πιστεύει ό,τι θέλει και δεν μπορεί κανείς να του επιβάλλει τα ''κοινωνικώς αποδεκτά ιδεώδη'' για να τον θεωρήσει ''άνθρωπο''. Το στοίχημα είναι, αν τελικά θα καταφέρει να παλέψει με τους δαίμονές του, να τους υποτάξει και να διασώσει την ψυχή και τη ζωή του μέσα σ΄αυτή την άγρια ζούγκλα, όπου όλοι παλεύουμε να μετατρέψουμε την άχαρη επιβίωση σε έγχρωμη ΖΩΗ. Η αγάπη, η συμπαράσταση και η κατανόηση που εισέπραξε τον τελευταίο ένα μήνα της προσπάθειάς του να διεκδικήσει το δικαίωμά του στη μόρφωση, πιστεύω οτι μαζί με την αγάπη που θα εισπράξει στη συνέχεια της πορείας του, θα τον βοηθήσουν να ωριμάσει, να ημερέψει και να τιθασεύσει τον αχαλίνωτο θυμό που κυριεύει την ψυχή του και τον κινεί αυτοκαταστροφικά. Ο κ. Νίκος Ρωμανός, είναι ένας άνθρωπος που απαιτεί να στέκεται όρθιος κι εμείς του ευχόμαστε να το πετύχει, προσέχοντας να μην ...παραπατήσει ποτέ ξανά.

 10. Ακρίτας avatar
  Ακρίτας 11/12/2014 11:28:51

  H απόφαση για εκπαιδευτική άδεια με βραχιολάκι στον ληστή παραβιάζει το άρθρο 27 της διακήρυξης ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, επειδή παραβιάζονται οι ελευθερίες των άλλων, η ηθική, η δημόσια ασφάλεια της δημοκρατικής μας πολιτείαςArticle 29. (1) Everyone has duties to the community in which alone the free and full development of his personality is possible. (2) In the exercise of his rights and freedoms, everyone shall be subject only to such limitations as are determined by law solely for the purpose of securing due recognition and respect for the rights and freedoms of others and of meeting the just requirements of morality, public order and the general welfare in a democratic society.

 11. Μεγάλες στιγμές. avatar
  Μεγάλες στιγμές. 11/12/2014 15:05:42

  Η Δημοκρατία δίνει μια ακόμη ευκαιρία.Σε αυτό συμφωνούν όλοι ως γενικο κανόνα.Κρίμα που αυτην την ευκαιρία δεν θα αποδείξει οτι την άξιζε

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ Μεγάλες στιγμές. 12/12/2014 00:29:48

   +10000000

 12. Ραβινος avatar
  Ραβινος 11/12/2014 20:53:37

  ''Ουε τοις ηττημενοις ''.Οχι ανθρωπος δεν θα γινει αλλά θα αποτελει οιονει κολαφο στους φοβισμενους πολιτικους ηγετισκους τυπου Αθανασιου και των συν αυτω βουλευτων της Βουλης που συναινουν στο ''βραχιολακι'' του ληστη και δεν συναινουν στο να εκλεγει Προεδρος της Δημοκρατιας φοβουμενοι μηπως τους κακοχαρακτηρισουν οι συριζοσυμμοριτες .Εαν ο καθε ενοπλος ληστης μπορει να καταλυει το κρατος με ψευδοαπεργιες πεινας τοτε δικαιουται ο καθενας εκπροσωπος του υποκοσμικου αναρχοαπλυτου αριστερου φασισταριου να επιτυγχανει ο,τι του κατεβασει η αναρχοκλαβα του για ''ανασες ελευθεριας '' οταν φυλακιζεται.Με κατι τετοια φθειρεται η αισθηση της δικαιοσυνης και προστασιας των πολιτων οποτε βραστα Χαραλαμπε Αθανασιου .Η τιμη και η δοξα στους πεσοντες απο τα βολια των αναρχοαπλυτων ποτε θα ερθει ?

 13. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 12/12/2014 00:06:14

  Εγώ έχω μια απορία: Εκεί που γράφει "Η τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή με μοναδικό αποδέκτη εμένα..." τι νομίζει; Ότι ο νόμος γράφει το όνομά του μέσα; Τόσο ψώνιο πια; Ότι φτιάξανε νόμο για την πάρτη του; Επίσης, το κακέπτυχο μανιστεφάκι του ήταν ορθογραφημένο ή έκανε 4 λάθη στο "και"; Τώρα μένει να δούμε αν θα την κοπανήσει στην πρώτη "συστημική" του άδεια...

  • KM avatar
   KM @ Χαλκιδέος 12/12/2014 08:14:49

   Κι όμως φίλε, έχει δίκιο σε αυτό που λέει ο νεαρός εγκληματίας: για την πάρτη του, έγινε ο νόμος! Ψέματα λέει; Κι άν ζήταγε και τεμενά να έρθει στη φυλακή να του κάνει ο Αθανασίου, για να κόψει την «απεργία», να είσαι σίγουρος ότι εκείνος θα πήγαινε! Τόση ξεφτίλα! Εκτός άν νόμιζε ο Αθανασίου ότι θα ακούσει κανα ευχαριστώ. Λούσου τώρα τη χλεύη αριστερόθεν και δεξιόθεν Αθανασίου - αλλά τί σε νοιάζει; Στο Επικρατείας σε έχουν, πάνω-πάνω. Δε χάνεται ο μισθός του βουλευτή.

   • Τρελό νερό avatar
    Τρελό νερό @ KM 12/12/2014 08:57:38

    Το βραχιολάκι, ήταν δρομολογημένο να εφαρμοστεί τους επόμενους 2-3 μήνες. Κάποια κολλήματα με τους διαγωνισμούς, εντελώς γραφειοκρατικά το καθυστερούσαν. Δεν ''έγινε'' ειδικά για τον Ρωμανό, απλά κάλυψε και την υπόθεση του Ρωμανού, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Γιατί δεν ηρεμείτε όμως;

 14. bob o mastoras avatar
  bob o mastoras 12/12/2014 02:46:17

  Χαίρομαι που δε θα πεθάνει ο νεαρός, αλλά είναι κόπανος. Δεν είναι νίκη της αναρχίας, ο φωτογραφικός νόμος που εκβιάστηκε στα μέτρα μου. Καλό θα του κάνει η εκπαιδευτική άδεια, ακόμα κι αν αρχίσει από Μπακούνιν. Εν δυνάμει βέβαια, οι υποκριτές νομοθέτες αποτελούν μεγαλύτερο πρόβλημα, από έναν βαρεμένο ουτοπιστή.

 15. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 12/12/2014 10:23:32

  Ρωμανός, η φανερή χυδαιότητα της μπουρζουαζίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.