Η φωτιά στον Ασπρόπυργο «έκαψε» το Ελληνικό
11/06/2015 11:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η φωτιά στον Ασπρόπυργο «έκαψε» το Ελληνικό

Μαζί «έκαψε» και την Δούρου

Ένα μεγάλο τοξικό νέφος πλανάται εδώ και έξι μέρες πάνω από τα νότια και δυτικά προάστια της Αττικής και φτάνει μέχρι το κέντρο της πόλης, έπειτα από τη φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Κέντρο Διαλογής και Ανακύκλωσης Υλικών (ΚΔΑΥ) στον Ασπροπύργο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης βρέθηκαν δοχεία ορυκτελαίων, ελαστικά αυτοκινήτων και συσκευασίες με φάρμακα, για τα οποία η εταιρεία δεν ήταν αδειοδοτημένη. Όπως επίσης διαπιστώθηκε, η εταιρεία δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης και δεν ενεργοποίησε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, με αποτέλεσμα από την πυρκαγιά να προκληθεί σοβαρή υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Ποια όμως είναι τα συμπεράσματα από όλη αυτήν καταστροφή;

Πρώτον. Tο συγκεκριμένο περιστατικό καταδεικνύει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο πως οι εγκαταστάσεις απορριμμάτων πρέπει να βρίσκονται μακριά από τον οικιστικό ιστό, με σύγχρονες υποδομές πρόβλεψης και διαχείρισης κινδύνων. Άρα, οι φλόγες του Ασπροπύργου έχουν «κάψει» το σχέδιο για το Ελληνικό.

Δεύτερον. Χρειάζεται αυστηροποίηση των αδειοδοτήσεων και των πιστοποιήσεων των εταιρειών που μπορούν με υψηλή τεχνολογία, εμπειρία και τεχνογνωσία να κατασκευάζουν και να λειτουργούν τέτοιους χώρους. Αυτά δεν είναι παιχνίδια για…ψιλικατζήδες, γιατί αυτοί παίζουν με τις ζωές των πολιτών.

Τρίτον. Η Περιφέρεια Αττικής αδυνατούσε να δώσει 200.000 ευρώ για να σβηστεί γρήγορα η φωτιά γιατί δεν είχε χρήματα, αφού έδωσε εθελοντικά τα αποθεματικά της όπως και τα ταμειακά διαθέσιμα στην Κυβέρνηση. Τώρα λοιπόν έχει την απόλυτη ευθύνη για το πρόβλημα Δημόσιας Ασφάλειας και Υγείας που δημιουργήθηκε σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής.

Τέταρτον. Που είναι οι επαγγελματίες οικολόγοι που φτάνουν μέχρι την Χαλκιδική για να διαδηλώσουν; Που είναι όλες οι ΜΚΟ που κόπτονται για την προστασία του περιβάλλοντος;

Πέμπτον. Από ότι φαίνεται η φωτιά προκλήθηκε από εμπρησμό. Καλό είναι σε κάθε περίπτωση να βρεθούν γρήγορα οι δράστες γιατί μας μυρίζει μεγάλη απάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GLAD avatar
  GLAD 11/06/2015 15:43:40

  Είπαμε : Οι αυτοαποκαλούμενοι "οικολόγοι" , είναι σαν το καρπούζι . Πράσινοι απέξω , αλλά κόκκινοι από μέσα . Επομένως δηλώνει αφέλεια να έχεις απαιτήσεις όταν κυβερνάνε καθαροί κόκκινοι. Αλλά το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο σε αυτούς , που στο φινάλε γαβγίζουν κατά παραγγελία . Αν κάποιος "έβλεπε" τι συμβαίνει με τις λεγόμενες "περιβαλλοντικές" μελέτες - το περιεχόμενό τους , το νομικό πλαίσιο που τις διέπει και τον τρόπο που κρίνονται και εγκρίνονται - , θα καταλάβαινε ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα διαχρονικά σκάνδαλα του δημόσιου καφενείου "η Ελλάς".

 2. Ποταμίσιος Χάνος avatar
  Ποταμίσιος Χάνος 14/06/2015 09:49:22

  Οι αυτοαποκαλούμενοι Οικολόγοι, είναι απλά ΟιΚΩλόγοι. Μπλα μπλα μπλα κι αποτέλεσμα, ΜΗΔΕΝ.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Ποταμίσιος Χάνος 15/06/2015 15:52:32

   Οικωλοπαιδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.