Η τρίτη πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο είναι η Ελλάδα
08/09/2014 10:33
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η τρίτη πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο είναι η Ελλάδα

Δύσκολα τα πράγματα όταν δεν υπάρχει δουλειά και υπάρχει ακρίβεια… Υπό αυτό ακριβώς το σκεπτικό, μια έρευνα του Bloomberg, βασισμένη σε έναν όρο που χρησιμοποιείται ευρέως τον τελευταίο καιρό, τον «δείκτη δυστυχίας», ο οποίος προκύπτει προσθέτοντας το ποσοστό ανεργίας με εκείνο του πληθωρισμού βάσει των γενικών τιμών καταναλωτή, παρουσιάζει τις πιο δυστυχισμένες χώρες του κόσμου. Και η Ελλάδα κατατάσσεται στην τρίτη θέση της λίστας με τις πιο δυστυχισμένες χώρες του πλανήτη.

Ο δείκτης δημιουργήθηκε από τον οικονομολόγο Αρθουρ Οκούν και τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν πολύ δημοφιλής σαν όρος στις ΗΠΑ. Παρά τις κριτικές που έχει δεχθεί κατάκαιρούς, οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η ανεργία και η ακρίβεια επηρεάζουν την ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η Βενεζουέλα με δείκτη δυστυχίας 59, 80% (πληθωρισμός ΔΤΚ 52,7%, ανεργία 7,1%) και στη δεύτερη η Αφρική με δείκτη 31.80% (πληθωρισμός ΔΤΚ 6.3%, ανεργία 25,5%). Η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη θέση, με δείκτη δυστυχίας 27.10% (πληθωρισμός ΔΤΚ – 0,7%, ανεργία 27,8%), ενώ το ποσοστό αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα. Όπως σημειώνει το Business Insider αναφερόμενο στην εξαετή ύφεση και τις πολιτικές διαχείρισης της κρίσης χρέους, ο δημόσιος τομέας παράγει το 40% του ΑΕΠ και ο τουρισμός ένα 18%. Προσθέτει, ακόμη, ότι το 20% του εργατικού δυναμικού είναι μετανάστες και απασχολούνται κυρίως στην γεωργία και ανειδίκευτη εργασία. Τονίζει, τέλος, ότι η Ελλάδα είναι η μόνη ανεπτυγμένη χώρα που θεωρείται αναδυόμενη αγορά.

Η λίστα με τις 21 πιο δυστυχισμένες χώρες είναι η εξής: Βενεζουέλα, Νότια Αφρική, Ελλάδα, Ισπανία, Αίγυπτος, Τουρκία, Κροατία, Ουρουγουάη, Ουκρανία, Κολομβία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ιταλία, Σλοβακία, Ρωσία, Φιλιππίνες, Ιρλανδία, Πολωνία, Βραζιλία, Χιλή, Φινλανδία.

http://www.businessinsider.com/worlds-most-miserable-countries-2014-8

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.