#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/02/2013 10:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η συμμορία του ΙΚΑ Καλλιθέας συνεχίζει να πληρώνεται και... με το νόμο

[caption id="attachment_204546" align="alignnone" width="600" caption="Χρήματα σε... πάμπερς που είχαν βρεθεί στα σπίτια των κατηγορουμένων κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης. Φωτο: ethnos.gr"][/caption]

Μισθοδοτούνται κανονικά τα μέλη της συμμορίας που έκαναν τη μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας και βρίσκονται στη φυλακή περιμένοντας να δικαστούν.

Είναι ακόμα ένα σύμπτωμα της κακής λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων των δημόσιων οργανισμών που, λόγω της απροθυμίας των δικαστικών να συμμετάσχουν και της στελέχωσής τους από δημόσιους υπαλλήλους, δείχνουν εξαιρετικά αργά αντανακλαστικά στην απόδοση ευθυνών σε επίορκους υπαλλήλους. Εν τω μεταξύ, η έρευνα των επιθεωρητών του Ιδρύματος που ολοκληρώθηκε πρόσφατα αποκάλυψε ότι η οικονομική ζημιά που προκάλεσε η σπείρα στο υποκατάστημα της Καλλιθέας είναι σχεδόν τριπλάσια από τα 6 εκατομμύρια ευρώ που είχε υπολογιστεί αρχικά.

Σε μια εποχή στην οποία μισθοί, συντάξεις και επιδόματα κόβονται αδιακρίτως, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι οι τρεις υπάλληλοι που ήταν εν ενεργεία την περίοδο της σύλληψής τους εξακολουθούν να λαμβάνουν το 50% των αποδοχών τους. Αν και νομίμως παίρνουν αυτά τα χρήματα, αφού έχουν τεθεί σε δυνητική αργία, γεννάται το ερώτημα γιατί έχουν καθυστερήσει οι διαδικασίες για την οριστική παύση τους. «Θα περάσουν πολύ σύντομα από το πειθαρχικό συμβούλιο. Για να γίνει αυτό θα έπρεπε είτε να έχει εκδικαστεί η υπόθεση είτε να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των υπηρεσιών του ΙΚΑ.

Πλέον μπορούμε να προχωρήσουμε, και για ό,τι με αφορά θα εισηγηθώ την οριστική παύση τους, γιατί τέτοιες πρακτικές πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Δεν θέλουμε να νομίζει κανείς ότι χαριζόμαστε σε συναδέλφους», λέει ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ Αθήνας και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του ιδρύματος «Βαγγέλης Θεοδωρίδης». Κανονικά λαμβάνουν τη σύνταξή τους και οι δύο κατηγορούμενες που είχαν αποχωρήσει από την υπηρεσία. Οπως λέει στέλεχος του ΙΚΑ, «η σύνταξη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να σταματήσει η χορήγησή της γι' αυτόν τον λόγο».

Σε ό,τι αφορά τη ζημιά που προκλήθηκε από τη δράση του κυκλώματος, που χορηγούσε παράνομα και με το αζημίωτο επιδόματα σε ανθρώπους που δεν είχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, ο αρχικός υπολογισμός των 6 εκατομμυρίων δεν ήταν παρά η κορυφή του παγόβουνου. Η ολοκλήρωση του ελέγχου πριν από λίγες ημέρες έδειξε ότι η τρύπα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζημιά για το ΙΚΑ προσεγγίζει τα 16 εκατομμύρια ευρώ, είναι δηλαδή σχεδόν τριπλάσια απ' ό,τι είχε υπολογιστεί πέρυσι τον Μάρτιο. «Είχαν γίνει όργια στο υποκατάστημα της Καλλιθέας, ενώ διαπιστώθηκε ότι το σύστημα ήταν διάτρητο. Για τον λόγο αυτόν χρειάστηκε αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωση της έρευνας», λέει στο «Εθνος» στέλεχος του ΙΚΑ και συμπληρώνει:

«Από τους 17 υπαλλήλους της διεύθυνσης που ήταν αρμόδια για τον έλεγχο, οι 15 απασχολήθηκαν αποκλειστικά σε αυτήν την υπόθεση για αρκετούς μήνες».

Τα ευρήματα της αρμόδιας υπηρεσίας του ΙΚΑ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις καταθέσεις των κατηγορουμένων στον ανακριτή, όπου, αν και παραδέχτηκαν τις πράξεις τους, είχαν υποστηρίξει ότι δεν ζημίωσαν το Ιδρυμα με περισσότερες από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο ισχυρισμός αυτός, ωστόσο, προσκρούει στις αποκαλύψεις για την υπερπολυτελή διαβίωση των πέντε από τους επτά κατηγορούμενους, οι οποίοι ζούσαν σε επαύλεις που δεν θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν από τους μισθούς τους.

Κατάσχεση

Το ΙΚΑ, πάντως, έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων στην περίπτωση που αυτοί κριθούν ένοχοι, έτσι ώστε να αποκατασταθεί μέρος της οικονομικής ζημιάς που προκάλεσαν. Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΙΚΑ τονίζει ότι «όλα τα ακίνητα βρίσκονται σε οιονεί κατάσχεση. Στο δικαστήριο θα διεκδικήσουμε τα πάντα. Προς το παρόν αυτή η ακίνητη περιουσία δεν μπορεί ούτε να πουληθεί ούτε να μεταβιβαστεί. Για τον λόγο αυτόν αρνηθήκαμε και την πρότασή τους να μας μεταβιβάσουν κάποια ακίνητα».

Η ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα, αλλά στις αρχές Μαρτίου, όταν συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, θα συνεδριάσει αυτεπαγγέλτως το συμβούλιο πλημμελειοδικών για να αποφασίσει εάν θα αποφυλακιστούν με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση ή αν θα επεκταθεί η περίοδος της προσωρινής κράτησής τους για άλλους έξι μήνες. Σε αυτόν τον έναν χρόνο οι κατηγορούμενοι έχουν υποβάλει αιτήσεις αποφυλάκισης, οι οποίες έχουν απορριφθεί.

Εν τω μεταξύ, έναν χρόνο μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, οι εναπομείναντες υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας που δεν είχαν εμπλακεί στο σκάνδαλο διαπιστώνουν με τον σκληρότερο τρόπο ότι οι πολίτες είναι οργισμένοι και δεν έχουν ξεχάσει όσα έχουν συμβεί.

Ο κ. Θεοδωρίδης λέει ότι συχνά οι υπάλληλοι διασύρονται από πολίτες που ξεσπούν πάνω τους ως αντίδραση γι' αυτά που έχουν συμβεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια. «Αρκετοί συναλλασσόμενοι, ειδικά όταν καθυστερούν να κάνουν τη δουλειά τους, τους υπενθυμίζουν την ιστορία με τα πάμπερς, τους ρωτούν πόσα χρήματα θέλουν για να κάνουν τη δουλειά τους και κάνουν πολλά άλλα παρόμοια υποτιμητικά σχόλια».

Το στίγμα στο ΙΚΑ Καλλιθέας θα κάνει καιρό για να σβήσει. Οι υπάλληλοι το γνωρίζουν και παρά τις κατά καιρούς διαμαρτυρίες τους προς τον σύλλογό τους η κατάσταση δεν βελτιώνεται. «Για να φύγει η ρετσινιά θα περάσουν πολλά χρόνια ακόμα. Ο κόσμος θα μιλάει για το ΙΚΑ Καλλιθέας με τα χειρότερα λόγια, κάτι που είναι άδικο για τους υπαλλήλους που εργάζονται ευσυνείδητα», καταλήγει ο κ. Θεοδωρίδης.

Από το 2003 η δράση του κυκλώματος


Αρωμα γυναίκας πίσω από το μεγάλο κόλπο με τα επιδόματα

Αρωμα γυναίκας είχε η μεγάλη απάτη που αποκαλύφθηκε πέρυσι στο ΙΚΑ Καλλιθέας. «Εγκέφαλοι» της σπείρας ήταν η 55χρονη Ελένη Μπουραζάνη, η 50χρονη Χριστίνα Πατεράκη και η 52χρονη Χρυσούλα Φέρρα, οι οποίες εργάζονταν εκείνη την περίοδο στο συγκεκριμένο υποκατάστημα. Ενεργό ρόλο είχαν επίσης δύο συνταξιούχοι του ΙΚΑ, η 68χρονη Χριστίνα Σουρίδη και η 66χρονη Μυρσίνη Θωμάκου, καθώς επίσης ο 63χρονος Κωνσταντίνος Καραΐσκος και ο 43χρονος Αλέξανδρος Αιματίδης, οι οποίοι είναι σύζυγοι της Μπουραζάνη και της Πατεράκη.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε το κύκλωμα, από το 2003, ήταν εξαιρετικά απλός και αποτελεσματικός. Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ έβγαζαν επιδόματα σε υπαρκτούς και ανύπαρκτους ασφαλισμένους, χωρίς φυσικά να υπάρχουν τα αντίστοιχα παραστατικά, και κρατούσαν για λογαριασμό τους το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων.

Τις περισσότερες φορές προσέγγιζαν ασφαλισμένους που είχαν μεγάλη οικονομική ανάγκη και τους έπειθαν να λάβουν μέρος στο κόλπο, διαβεβαιώνοντάς τους ότι κανένας δεν πρόκειται να ανακαλύψει τι έγινε.

Από τις καταθέσεις των μαρτύρων προκύπτει ότι κάθε φορά που «έβγαινε» ένα ποσό, ο ασφαλισμένος έπαιρνε την επιταγή και, συνοδευόμενος από κάποιο μέλος του κυκλώματος, την εξαργύρωνε στην τράπεζα. Ο ίδιος κρατούσε ένα μικρό ποσό, που σπάνια ξεπερνούσε τα 500 ευρώ, και παρέδιδε αμέσως τα υπόλοιπα χρήματα.

Γεννήσεις διδύμων

Ο έλεγχος των αρμόδιων υπηρεσιών αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι εξαιτίας της απάτης αυτής είχαν αυξηθεί δραματικά οι γεννήσεις διδύμων στην περιοχή της Καλλιθέας. Οι επιθεωρητές ανακάλυψαν επίσης ότι ανύπαντρες γυναίκες είχαν επιδοτηθεί πολλές φορές για τοκετούς ή είχαν νοσηλευθεί για σοβαρές ασθένειες σε περιόδους που πήγαιναν κανονικά στη δουλειά τους.

Η πολυετής παράνομη δραστηριότητα του κυκλώματος ήταν ιδιαίτερα επικερδής. Οπως προέκυψε τρεις από τις κατηγορούμενες, η Ελένη Μπουραζάνη, η Χριστίνα Πατεράκη και η Χριστίνα Σουρίδη, είχαν χτίσει υπερπολυτελείς βίλες στον Βαρνάβα, στο Λαγονήσι και στην Εύβοια αντίστοιχα.

Επιπλέον, στο σπίτι της Μπουραζάνη στον Βαρνάβα βρέθηκαν κουτιά πάμπερς τα οποία περιείχαν 960.000 ευρώ, ενώ από τις κατηγορούμενες κατασχέθηκαν πολυτελή αυτοκίνητα.

www.ethnos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nik63 avatar
  Nik63 16/02/2013 10:28:30

  Κι έλεγα τι θα μου φτιάξει τη μέρα σήμερα...χαχα!!..

 2. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 16/02/2013 10:57:33

  Κι εγώ που νόμιζα ότι ήδη κατασχέθηκαν οι βίλες στο Λαγονήσι...
  Τι συζητάμε τώρα;
  Κράτος - μαιμού.

 3. ReineNoire avatar
  ReineNoire 16/02/2013 10:59:16

  Αυτές οι άθλιες, αδίστακτες συμμορίες των κάθε είδους απατεώνων, αποτελούν το συρφετό που ''μαζί τα φάγανε'', που λέει και ο θαλάσσιος ελέφαντας. Τελικά, αρχίζω να φοβάμαι οτι αποτελούν πλειοψηφία και οτι όλοι εμείς, οι μη εμπλεκόμενοι, οι μη συνένοχοι και οι εκπλησσόμενοι με τα αποκαλυπτόμενα εγκλήματα, αποτελούμε μειοψηφία. Ζούσαμε παράλληλα με τα ερπετά, τα παράσιτα και τις βδέλλες που απομυζούσαν τη χώρα.
  Τώρα; Ποιά τιμωρία τους αξίζει; Πίσω ο χρόνος, δε γυρίζει.

  • καπα κλοκ avatar
   καπα κλοκ @ ReineNoire 16/02/2013 13:52:53

   Δεν υπαρχει ουτε ενας που να μην εφαγε.

 4. dima avatar
  dima 16/02/2013 12:17:54

  ενταξει, αν δεν μπορει να λυθει το αυτονοητο, ας το κλεισουμε το μαγαζι και ας παραδωσουμε τα κλειδια

 5. helios avatar
  helios 16/02/2013 12:20:45

  Κανονικά θα έπρεπε να τους αφαιρείται και το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα.

 6. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 16/02/2013 12:26:24

  Τό σκάνδαλο αὐτό ἔχει "χρῶμα";;;

  • Αγρότης avatar
   Αγρότης @ Φωτεινή 16/02/2013 13:26:51

   Τι χρώμα ψάχνεις Φωτεινή; Σ αυτές τις περιπτώσεις ... το χρώμα είναι αυτό του ουράνιου τόξου.

   • tak avatar
    tak @ Αγρότης 17/02/2013 10:44:20

    Κυριαρχούσε το πράσινο... Τώρα το ... αποκούμπι! Ροζ!

 7. Σοφία avatar
  Σοφία 16/02/2013 12:56:31

  Με κατι τετοιες ιστοριες-βλεπε και ¨ καθυστερηση¨ στην τιμωρια των υπολοιπων επιορκων του δημοσιου, μας γυριζει το ματι αναποδα. Προφανως καποιοι κυριοι απο εκει ψηλα που βρισκονται δεν εχουν εκτιμησει σωστα το... ¨κοστος¨ .
  Οταν θα ερθει η ωρα να το πληρωσουν, θα ψαχνουν να βρουν τις αιτιες με αναλυσεις επι αναλυσεων υψηλου επιπεδου.
  Τιμωρια παραδειγματικη λοιπον ΤΩΡΑ.

 8. maria avatar
  maria 16/02/2013 23:51:33

  Πρόσφατα απολύθηκαν μέσω e-mail (!!!) οι πρώτοι αξιοκρατικά διορισμένοι με ΑΣΕΠ Δημόσιοι Υπάλληλοι. 500 περίπου άνθρωποι με πολυετή προϋπηρεσία στον ιδωτικό τομέα και με ιδιαίτερα υψηλά τυπικά προσόντα (πτυχία, μεταπτυχιακά, άριστη γνώση ξένων γλωσσών και χρήσης Η/Υ), βρέθηκαν "εν μια νυκτί" στο δρόμο μαζί με τις οικογένειές τους, σε εφαρμογή μιας – νομικά και ηθικά - ακατανόητης δικαστικής απόφασης.

  Πετύχαμε στην προκήρυξη 9κ/2008 του ΑΣΕΠ για την ΑΤΕBank (μια από τις ελάχιστες προκηρύξεις που δεν μοριοδοτούσε προϋπηρεσία δημοσίου – δηλαδή προϋπηρεσία stage) και αναγκαστήκαμε, μετά από μακρόχρονο εμπαιγμό από πλευράς της διοίκησης της τράπεζας, να αποδεχθούμε διορισμό στο ΙΚΑ. Μάλιστα υπογράψαμε και έγγραφα εκχώρησης κάθε δικαιώματος και απαίτησης, προκειμένου να προσληφθούμε. Αφήσαμε τις προηγούμενες εργασίες μας, τις οποίες είναι αδύνατο πλέον να ανακτήσουμε, και σε πολλές περιπτώσεις μετακομίσαμε με τις οικογένειες μας για να αναλάβουμε υπηρεσία στο Ίδρυμα. Πιστεύοντας στη Συνέχεια του Κράτους, Αρχή άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια της Δημοκρατίας, προγραμματίσαμε τη ΖΩΗ μας με βάση την εργασία που κατακτήσαμε με τα προσόντα μας και ΜΟΝΟ.

  Στο ΙΚΑ εκπαιδευτήκαμε και αναλάβαμε τη στελέχωση των νευραλγικότερων υπηρεσιών του (τμήματα απονομών/πληρωμών συντάξεων, ΚΕΠΑ, τμήματα εσόδων κλπ), οι οποίες ήδη έπασχαν βαρέως λόγω υποστελέχωσης, και κατά κοινή ομολογία μέχρι σήμερα τις κρατήσαμε όρθιες, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό για την υπηρεσία και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Ταυτόχρονα, η στάση μας οδήγησε και στην άμεση αναγνώριση από τους παλαιότερους συναδέλφους, οι οποίοι μας αγκάλιασαν και μας στήριξαν. Αυτό μαρτυρούν εξάλλου και οι εκθέσεις αξιολόγησης των Προϊσταμένων και Διευθυντών μας, οι οποίες είναι στη διάθεση οποιουδήποτε αμφισβητεί την αξία μας. Θεωρήσαμε ότι αυτά ήταν και η καλύτερη παρακαταθήκη προκειμένου να διασφαλιστεί ή μελλοντική παραμονή μας στην υπηρεσία και η επιβίωση των οικογενειών μας.

  Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι υπάλληλοι διορισμένοι αξιοκρατικά, με περίσσεια προσόντων, που δίνουν πνοή στο ΙΚΑ και που μοχθούν καθημερινά για να διαψεύσουν, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες και έναντι πενιχρής οικονομικής αμοιβής, την κακή εικόνα που έχει εδραιωθεί στην κοινωνία για το δημόσιο, θα ήταν οι πρώτοι που θα αποχωρούσαν βιαίως από αυτό.

  Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι τυφλή, ακόμα και όταν αυτό μεταφράζεται ως αδυναμία να δει τις τεράστιες κοινωνικές συνέπειες και το άδικο των αποφάσεών της.

  Η πραγματικότητα, όμως, μας διέψευσε και σήμερα βρισκόμαστε μετέωροι αφού οι δεσμεύσεις του συνόλου των πολιτικών αρμοδίων ότι θα επιλυθεί οριστικά το ζήτημα που προέκυψε εις βάρος ημών και του κοινωνικού συνόλου, και για το οποίο ήταν αποκλειστικά υπεύθυνοι, μέχρι σήμερα τουλάχιστον αποδεικνύονται κενές.

  Εκτός από την προσωπική διάσταση για τον κάθε ένα από εμάς, μείζον πρόβλημα προκύπτει για την λειτουργία των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ σε ολόκληρη τη χώρα. Η απογύμνωσή του θα σημάνει τη χαριστική βολή για το ΙΚΑ, στο οποίο όπως προαναφέρθηκε παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις προσωπικού με αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση των πολιτών, στην καθυστέρηση απονομής συντάξεων και στην είσπραξη εσόδων. Χαρακτηριστικό είναι το Περ/κο Κατ/μα Συντάξεων, όπου υπηρετούν 23 υπάλληλοι της 9κ, χρεωμένοι με 1.500 φακέλους ο καθένας και η απονομή σύνταξης ολοκληρώνεται σε 2 έτη. Με την αποχώρηση των συγκεκριμένων υπαλλήλων, οι εναπομείναντες υπάλληλοι, θα επιβαρυνθούν με επιπλέον 1.000 υποθέσεις συνταξιοδότησης έκαστος (και πλέον των 30.000 συνολικά), πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι αμφίβολος πλέον ο χρόνος διεκπεραίωσης απονομής συντάξεων. Αντίστοιχο πλήγμα θα δεχθούν και οι λοιπές νευραλγικές λειτουργίες του Ιδρύματος, όπως η είσπραξη των εσόδων και η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής που αποτελούν προϋπόθεση για την επιβίωση του φορέα και κατά συνέπεια την διασφάλιση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Η κατάρρευση του ΙΚΑ, του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας, συνεπάγεται όπως είναι αυτονόητο την κατάρρευση της κοινωνικής ασφάλισης.

  Δεν είναι όμως ΑΚΟΜΗ αργά για να αναλάβει το πολιτικό σύστημα τις ευθύνες του και να ανακτήσει την αξιοπιστία του απέναντι μας, αλλά και κυρίως απέναντι στην κοινωνία την οποία έφερε σε αυτή την δυσμενή θέση με τις επιλογές του. Ο μόνος όμως δρόμος για να επιτευχθεί αυτό είναι να προβεί ΑΜΕΣΑ στην νομοθετική επίλυση του προβλήματος, κάτι που μπορεί να υλοποιηθεί μέσα από προτάσεις τροπολογιών που ήδη έχουν κατατεθεί στο Κοινοβούλιο και οι οποίες σύμφωνα με κορυφαίους συνταγματολόγους και νομικούς δίνουν στέρεη νομικά λύση. Ένα πρόβλημα που προέκυψε από πολιτικές επιλογές επιβάλλεται και να λυθεί ΑΜΕΣΑ σε πολιτικό επίπεδο και να έρθουν όλοι επιτέλους προ των ευθυνών τους.

  Αύριο όμως ΘΑ ΕΙΝΑΙ αργά. Ο χρόνος πλέον έχει λήξει για μας και δεν έχουμε την δυνατότητα να περιμένουμε άλλο ή να ακούμε ευχολόγια. Τα παιδιά μας δεν μπορούν να τραφούν με ευχολόγια και οι υποχρεώσεις μας τρέχουν και είναι ανελαστικές και αμείλικτες. Αντίστοιχα, αλλά και κυρίως, η κοινωνία (οι συνταξιούχοι, οι ασφαλισμένοι, οι ανάπηροι) δεν δύναται να επιβιώσει με το ΙΚΑ κατακρεουργημένο και σε πλήρη διάλυση.

  Παρακαλούμε, λοιπόν, να μας βοηθήσετε ώστε να δοθεί ΑΜΕΣΑ και ΟΡΙΣΤΙΚΑ νομοθετική λύση για την αποκατάσταση της εργασιακής μας σχέσης και των εργασιακών κεκτημένων μας και πιστεύουμε ότι με τη δική σας υποστήριξη θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση από τους αρμόδιους, αλλά και από το πολιτικό σύστημα συνολικά για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας.  Οι υπάλληλοι ΙΚΑ –ΕΤΑΜ, επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ/2008 του ΑΣΕΠ

 9. Γιαννης avatar
  Γιαννης 17/02/2013 17:19:01

  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.
  ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΟΥΝ? ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ...ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΟΝΟ ΤΟ 1% ΠΙΑΝΕΙ
  Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ
  ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ? ΜΑΛΟΝ ΟΧΙ ...ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ (ΝΟΜΙΜΟΙ)ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ
  ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ!

 10. Γιαννης avatar
  Γιαννης 17/02/2013 17:21:38

  Ο ΛΑΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΞΕΧΝΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ!

 11. ηλιας avatar
  ηλιας 19/02/2013 07:53:57

  Και ναταν η μονη...

 12. ηλιας avatar
  ηλιας 19/02/2013 07:55:19

  κατα τα αλλα δημοκρατια...

 13. Α. Π. avatar
  Α. Π. 23/05/2013 16:09:39

  ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΗΤΑΝ ΚΑΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ, ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ, ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!! ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΛΛΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΙΝΟΗΣΟΥΝ!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.