Η πλατεία ήτανε άδεια…
18/06/2015 12:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πλατεία ήτανε άδεια…

Ο λαός κατάλαβε πια το θέατρο του παραλόγου

Όπως γράφουμε στο η τακτική των πέντε μηνών, πλέον βρισκόμαστε στην εξής τακτική φάση της κυβερνητικής πολιτικής: η χώρα φτάνει - εντός ευρώ - σε τέτοιο χάλι, απαξίωση και απομόνωση που το κόστος άλλης μίας διάσωσης επιφέρει τόσο βαριές επιπλέον θυσίες που ο εφιάλτης της δραχμής φαντάζει light γλυκιά εναλλακτική. Η ρητορική μας γίνεται "εμείς κάναμε το παν για να μείνουμε στο ευρώ, αυτοί είναι φανερό πως δεν μας θέλουν".

Με λίγα λόγια ζούμε σε ένα θέατρο παραλόγου:

Σκηνή Πρώτη: Ο Διοικητής της ανεξάρτητης Τράπεζας της Ελλάδας, κατέθεσε στη Βουλή την καθιερωμένη από καταβολής, μεσοπρόθεσμη έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας με τις απόψεις του στo πλαίσιo του θεσμοθετημένου ρόλου του συμβούλου της εκάστοτε κυβέρνησης. Μάλιστα ακόμα και άνθρωποι που δεν τον συμπαθούν τόνισαν πως πρόκειται για «σταράτες κουβέντες», τις οποίες υποχρεούται να τις κάνει. Το ίδιο εξάλλου είχε κάνει παλαιότερα και ο κ. Προβόπουλος.

Παρόλα αυτά οι απόψεις του δεν άρεσαν στην κ. Ραχήλ Μακρή η οποία θα προχωρήσει σε μήνυση για «εσχάτη προδοσία», δεν άρεσαν ούτε στον κ. Παππά, ενώ ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε σχετική ανακοίνωση αναφέροντας πως ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος «ξεπερνά τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας», σημειώνοντας παράλληλα πως «ο κ. Στουρνάρας προσπαθεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ασφυκτικού πλαισίου για την κυβέρνηση εν μέσω της διαπραγμάτευσης».

Σκηνή Δεύτερη:

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κ. Λαπαβίτσας και γνωστός εκφραστής της ανάγκης επιστροφής στη δραχμή, δήλωσε πως αν επιστρέψουμε δεν θα γίνει και τίποτα τρομερό. Μάλιστα χαρακτηριστικά τονίζει πως «μερικούς μήνες αναστάτωση και δελτίο τροφίμων και μετά όλα θα πάνε καλύτερα». Και οι σύντροφοί του τι λένε για αυτό; Τι λέει ο κ. Παππάς, ο Γαβριήλ, ο πιο σοβαρός κ. Σταθάκης; Λένε τη γνωστή καραμέλα: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ανοικτό, δημοκρατικό κόμμα με πλουραλιστικές φωνές και ανοχή στη διαφορετικότητα κτλ…κτλ...

Την ίδια ώρα δεκάδες βουλευτές στα κανάλια μιλούν για ρήξη με τους κακούς Ευρωπαίους. Την ίδια στιγμή ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα πως μας ζήτησαν οι εταίροι να μειώσουμε μισθούς και συντάξεις. Την ίδια στιγμή που γίνεται το Eurogroup εμείς πάμε στη Ρωσία. Την ίδια στιγμή που ο διεθνής τύπος καθημερινά κάνει λόγο για Grexit και capital controls, εμείς συνεχίζουμε να ποτίζουμε την κοινωνία με την πιο βαθιά διχαστική λογική, με το πιο φτηνό πολιτικό δηλητήριο.

Και πάνω από όλα, ποιος διαβάλει την ελληνική διαπραγματευτική θέση περισσότερο; Ο Στουρνάρας που προειδοποιεί για την εθνική ανάγκη ύπαρξης συμφωνίας, ή ο Λαπαβίτσας που μεταφέρει τη σοβιετική πρακτική του 1922 με το φαγητό να μοιράζεται μέσα από δελτίο;

O λαός όμως τους έχει καταλάβει. Και αυτό φάνηκε από τη χθεσινή άδεια πλατεία Συντάγματος;

ΣΧΟΛΙΑ

  1. κατωυποστάθμης avatar
    κατωυποστάθμης 18/06/2015 13:08:30

    άδεια καί έρημη ,και εμείς τώρα με το κκε[εσ . η εξ το ιδιο κάνει] ελπίζαμε σε εκδηλώσεις τύπου σοβιετίας την 1 Μαίου ας πούμε να κάνουν παρέλαση οι νεαροί πιονέροι και οι σταχανοβίτες παρέα με τον επαναστατικό στρατό μας ,τον νέο ελας και απο πάνω στις εξέδρες να μας χαιρετάει ολο το κομματικό σώμα του καθεστώτος με πρώτη την Ζωή [που παρεπιμπτόντως ακόμη την συμπαθω και την προτιμω απο κατι αλλους ντεμεκ δεξιούς] ούτε για αυτό δεν ηταν άξιοι αυτοί του τσίριζα ,...τώρα οι ελπίδες μας στρέφονται πιο αριστερά ,ανταρσίες και η ανοικτή ακόμη επίσημη θυγατρική του ΚΚΣΕ [αιωνία του η μνήμη] αυτή ειναι η αληθινή αριστερά οι αλλοι γίναν πια δεξιοί [δηλαδή κακοί] και αυτοί ,, αααχ αάδικη κοινωνία

  2. iconology2009 avatar
    iconology2009 18/06/2015 13:09:39

    Δεν ήταν απλά άδεια. Τής έλειπε αυτό που παραδοσιακά χαρακτήριζε πάντα συγκεντρώσεις της Αριστεράς: ο παλμός. Το κυρίαρχο αίσθημα που επικρατούσε ήταν η αμηχανία του στυλ: εγώ τι ακριβώς θέλω εδώ; Σε κανέναν δεν έκανε καρδιά να εκφραστεί ανοιχτόκαρδα και ενθουσιαστικά. Σχεδόν αμφισβητούσαν τον λόγο όχι μόνο της σύναξης αλλά και της ίδιας της παρουσίας τους εκεί που μόνο η δύναμη της κομματικής αδράνειας τους καθοδηγούσε. Είναι ενδεικτικό ότι τα ελάχιστα υπουργικά στελέχη που εντόπισα-δεν πρόλαβα την Πάπισα Ζωή-μέναν περισσότερο με τις παρέες τους και πέρα από σύντομες δηλώσεις προς τα media άλλο πηγαδάκι με φίλους και οπαδούς δεν σχηματίστηκε. Καμιά αύρα κανένας μαγνητισμός πάνω στο λαό-το δικό τους λαό, ε; Σαν ξένο σώμα. Μού έκανε αλγεινή εντύπωση αυτό, με την έννοια ότι όλοι αυτοί μέχρι εχθές-καθώς ήταν και πάντα λίγοι-ήταν φίλοι και σύντροφοι εγκάρδιοι. Αποκαρδίωση παντού. Απουσία έστω και του υποτυπωδέστερου ενθουσιασμού. Σχεδόν παγερότητα και αποστασιοποίηση. Ποτέ δεν ήμουν πιο σίγουρος ότι εκλογές δεν θα γίνουν, γιατί ο εκλογικός φόβος φυλάει τα έρμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.