Η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης
07/08/2014 19:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης

Από το στοιχείο της αυστηρής τήρησης της επετηρίδας με την επιλογή των αρχαιοτέρων και με παράλληλη αναγνώριση του ήθους, της επιστημονικής κατάρτισης και των διοικητικών ικανοτήτων χαρακτηρίστηκε η επιλογή της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, την οποία ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου καταλαμβάνει ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος Αθανάσιος Κουτρουμάνος, ο οποίος θα θητεύσει στη θέση αυτή για έναν χρόνο καθώς συνταξιοδοτείται και αποχωρεί από το σώμα τον ερχόμενο Ιούνιο.

Επίσης προάγονται κατά σειρά αρχαιότητας δυο γυναίκες στις θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, η Βιολέτα Κυτέα, η οποία παραλείφθηκε πέρυσι και η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου και οι Γιώργος Γεωργέλλης και Παναγιώτης Ρουμπής.

Στη θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου προήχθη ο «αρχαιότερος» αντιπρόεδρος Νικόλαος Αγγελάρας, ενώ για τη θέση του γενικού επιτρόπου Επικρατείας, στη θέση του Διονύσιου Λασκαράτου, επελέγη ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μιχαήλ Ζυμής. Επίσης αντιπρόεδροι τοποθετούνται η Χρυσούλα Καραμαδούκη και η Μαρία Βλαχάκη, ο Νικόλαος Μηλιώνης και η Άννα Λιγωμένου.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διογένης avatar
    Διογένης 07/08/2014 19:40:46

    Έτυχε σχετικά πρόσφατα να γνωρίσω τον Κουτρομάνο και δεν μπορούσα να πιστέψω, εκ των υστέρων, ότι συνομιλούσα με αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, όταν μετά τη συζήτησή μου μαζί του πληροφορήθηκα την ιδιότητά του. Πρόκειται για εξαιρετικά σεμνό, σοβαρό, ευφυή, μετρημένο και έντιμο άνθρωπο. Άνθρωπο που μπορείς να συζητήσεις μαζί του, να σε ακούσει και να σε καταλάβει. Χωρίς ίχνος αλαζονείας. Πρόσοντα δυστυχώς σπάνια για δικαστή, αν και θα έπρπε όλοι τους να είναι έτσι. Επίσης, από ό,τι είδα με τα μάτια μου, είναι κάτοχος ενός σαραβαλιασμένου Φολκσβάγκεν, πράγμα που δείχνει όχι μόνον εντιμότητα, αλλά και εγκράτεια και απαξίωση των υλικών απολαύσεων. Δικαστής με όλη την έννοια της λέξης. Κρίμα που θα μείνει μόνον ένα χρόνο στο αξίωμά του. Ο άνθρωπος αυτός θα μπορούσε να συνεισφέρει πάρα πολλά στην αναμόρωση της δικαιοσύνης, εάν είχε τη δυνατότητα να παραμείνει λίγο περισσότερο. Άξιος!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.