Η επανασυγκρότηση της τρομοκρατίας και το χρέος της πολιτείας
26/04/2014 06:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η επανασυγκρότηση της τρομοκρατίας και το χρέος της πολιτείας

Ο καταζητούμενος Μαζιώτης, μαζί πιθανότατα με τον Χριστόδουλο Ξηρό και με τον επίσης φυγόδικο Κώστα Σακκά φαίνεται να συνθέτουν τη νέα γενιά της τρομοκρατίας που θέλει να πάρει τη θέση του ΕΛΑ ή της «17Ν» ...

Σημαίνοντα ρόλο στην πολιτική κατάσταση της χώρας επιχειρεί να παίξει η ομάδα των τρομοκρατών του Νίκου Μαζιώτη ο οποίος φαίνεται ότι σφραγίζει την επανασύσταση του Επαναστατικού Αγώνα και απειλεί με μακελειό όποτε κι αν αυτός το αποφασίσει.

Η προκήρυξη ανάληψη ευθύνης της επίθεσης με βόμβα στο κέντρο της Αθήνας προκαλεί έντονο προβληματισμό στις αρχές, όμως, πλέον δεν υπάρχουν ούτε χρονικά περιθώρια για λάθη, ούτε πρέπει να αφεθεί τίποτε στην τύχη.

Ο καταζητούμενος Μαζιώτης, μαζί πιθανότατα με τον Χριστόδουλο Ξηρό και με τον επίσης φυγόδικο Κώστα Σακκά φαίνεται να συνθέτουν τη νέα γενιά της τρομοκρατίας που θέλει να πάρει τη θέση της «17Ν» της εποχής που η οργάνωση αυτή έκανε χτυπήματα και επιδοκιμαζόταν από τον κόσμο.

Η φρασεολογία του συντάκτη της προκήρυξης δείχνει άνθρωπο που θέλει να κερδίσει την εύνοια της κοινής γνώμης, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, τον καπιταλισμό, τις εγκληματικές αγορές, τις ευθύνες των τραπεζών και των λοιπών οικονομικών παραγόντων.

Κι αν το χτύπημα στην οδό Αμερικής ήταν αναίμακτο γιατί έτσι ήθελαν να είναι οι τρομοκράτες, εκφράζονται πολύ σοβαροί φόβοι ότι το επόμενο θα έχει θύματα και θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να «κλέψει τις καρδιές» των απογοητευμένων από την κρίση Ελλήνων.

Εκεί ποντάρουν οι τρομοκράτες και ο Μαζιώτης το ξέρει καλά το παιχνίδι. Ποντάρει αφενός στην αποδοχή από την κοινή γνώμη της εγκληματικής του δράσης την οποία βαφτίζει επανάσταση και αφετέρου στο να φοβίσει την κυβέρνηση ή άλλους θεσμικούς παράγοντες.

Ότι ακριβώς έκανε δηλαδή και η «17Ν». Είχε καταφέρει τα πρώτα χρόνια να ντύσει με νόμιμο «μανδύα» τα εγκλήματά της περιγράφοντάς τα ως εκδίκηση στο κατεστημένο. Αυτή η εξωφρενική προσπάθεια είχε πετύχει έστω και αν η «17Ν» στόχευσε τότε σε στόχους που θα λέγαμε ότι πολιτικά «βόλευαν» συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, αντίθετους στην δεξιά.

Ο Μαζιώτης από την άλλη, εμφανίζεται περισσότερο έτοιμος από ποτέ να αναλάβει το ρόλο του αρχηγού του «αντάρτικου πόλης» και να δημιουργήσει το δικό του «μύθο». Εκείνο που έχει σημασία, όμως, και στο οποίο θα πρέπει να εστιάσουν οι αρχές, είναι ότι έχει γίνει ξεκάθαρο πλέον ότι ο ζωτικός χώρος των Εξαρχείων και οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές, αποτελούν τη δεξαμενή στρατολόγησης νεοτρομοκρατών. Πολλοί από τους μπαχαλάκηδες της πλατείας φαίνεται να έχουν μεταπηδήσει στην ένοπλη δράση, ληστεύουν τράπεζες, δημιουργούν επαναστατικό ταμείο, προχωρούν σε εντυπωσιακές επιθέσεις με 75 κιλά εκρηκτικής ύλης. Και δυστυχώς φαίνεται ότι είναι πολυπληθής ομάδα η οποία ποντάρει στη δυσαρέσκεια του κόσμου για το πολιτικό σύστημα- ακολουθεί δηλαδή τα πρότυπα του ΕΛΑ που οδήγησε στην 17Ν.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εμφάνιση της τρομοκρατίας είτε ως Επαναστατικός Αγώνας είτε ως Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), αυτοί που χτύπησαν τα γραφεία της ΝΔ δηλαδή. Τα συγκοινωνούντα δοχεία του παρελθόντος

Επίσης, δείχνουν να προσεγγίζουν τον αναρχικό χώρο χαιρετίζοντας τη δολοφονία των Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο. Αν θυμάστε, τότε μια ομάδα αναρχικών είχαν μιλήσει για προβοκάτσια και δεν είχαν καλοδεί την διπλή δολοφονία.

Όλα όμως είναι θεωρίες. Η ουσία είναι ότι η ελληνική πολιτεία έχει μεγάλη ευθύνη που άφησε δολοφόνους να της ξεφύγουν και τώρα αυτοί περιπαίζουν τη χώρα. Η ευθύνη μεγαλώνει τώρα που η σφραγίδα Μαζιώτη και του χώρου που κινείται, μπήκε στο κάδρο της νέας τρομοκρατίας. Διότι πρέπει σύντομα, χωρίς καμιά καθυστέρηση, να γίνουν τα πάντα για να συλληφθούν οι τρομοκράτες. Αλλιώς θα γίνουν κι αυτοί ρυθμιστές των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων. Και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό, ούτε εμείς, ούτε η πολιτεία. Δεν πρέπει να ξαναστηθεί το σκηνικό του φόβου στην Ελλάδα.

Το περιβόητο «Κέντρο» της Τρομοκρατίας και οι ασύλληπτοι «Εγκέφαλοι»

Ας μην ξεχνάμε πάντως τα εξής, πέρα από τις δηλώσεις και διαρροές της Αστυνομίας: Την Άνοιξή του 2010, μετά την σύλληψή του, ο Νίκος Μαζιώτης είχε διεκδικήσει την ίδρυση, αλλά και την ....διάλυση του Επαναστατικού Αγώνα, που έδρασε την περίοδο 2004-2010.

Τώρα όμως με την νέα προκήρυξη κοροϊδεύει ανοιχτά όσους «πανηγύριζαν για την εξάρθρωσή” του ΕΑ και αυτοδιαψεύδεται επειδή ο ίδιος είχε διακηρύξει τον τερματισμό του. Έτσι ο ΕΑ είναι η πρώτη στην ελληνική ιστορία τουλάχιστον τρομοκρατική οργάνωση που διαλύεται και ξαναφτιάχνεται.

Έτσι, έχουμε τώρα έχουμε την παράλληλη δράση της «Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ), που επιτέθηκε τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και το σπίτι του Γερμανού πρεσβευτή, και τον επανασυσταθέντα Επαναστατικό Αγώνα (ΕΑ). Ό,τι γινόταν δηλαδή στο παρελθόν με την εμφάνιση και δράση διαφορετικών οργανώσεων(ΕΛΑ, 17Ν, Μαχητικοί Πυρήνες. Αντικρατική Πάλη, Τσουτσουβής κλπ) που φαινομενικά δρούσαν ανεξάρτητα , αλλά στην πραγματικότητα συντονιζόντουσαν από ένα «Κέντρο» τους περίφημους «Εγκεφάλους», που ουδέποτε εντοπίσθηκαν .

Ποιό είναι το σημερινό κέντρο; Το ίδιο, ή άλλο;

Υπενθυμίζουμε επίσης τι γράφαμε την επομένη της επίθεσης στην Τράπεζα Ελλάδος:

"Κατά την γνώμη μου δεν μιλάμε για "τρομοκράτες" αλλά για έμμισθους υπαλλήλους συγκεκριμένου σκοπού. Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση του χθεσινού χτυπήματος περισσότερο φέρνει στην εκτέλεση και εκπλήρωση μιας «παραγγελιάς» παρά σε ένα ιδεολογικό τρομοκρατικό χτύπημα....Σκοπός του χθεσινού χτυπήματος είναι η αποδόμηση του συστήματος και η μείωση της κυβερνητικής επιτυχίας που επέφερε η έξοδος στις αγορές. Το αποτέλεσμα όμως δεν ήταν το αναμενόμενο για τα αφεντικά των δραστών. Αυτό θα τους αναγκάσει να σκεφτούν κάτι άλλο. Ίσως πιο αποτελεσματικό. Μέχρι τότε όλο και κάποια νέα «τρομοκρατική» οργάνωση θα αναλάβει την ευθύνη...Το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη θα μας πει πολλά. Αν είναι κάποιο γνωστό πρόσωπο θα σημαίνει ότι η σύγχρονη τρομοκρατία στην Ελλάδα πέρασε από τον ιδεολογικό αγώνα στο επάγγελμα του «μπράβου» και των ευκαιριακών εξυπηρετήσεων..."

Του Ρεπόρτερ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ραβινος avatar
  Ραβινος 26/04/2014 08:34:24

  H τρομοκρατια ηταν και παραμενει μια θρασυδειλη πραξη μικρονοοων ανθρωπων κομπλεξικων αποτυχημενων στην προσωπικη τους ζωη .Εμεις οι πολιτες περιμενουμε τα πορισματα ερευνας για τους /τις υπευθυνους δικαστικους κλπ που με την ανικανοτητα τους επετρεψαν την επιστροφη των αναφερομενων στο αρθρο τρομοκρατων στην ενεργο δραση .Δεν μπορει για καθε αμελεια η παραβαση οι πολιτες να διασυρονται στις ελεγκτικες -δικαστικες αρχες σιδεροδεσμιοι με χειροπεδες και οι δικαστικοι κλπ υπαιτιοι αυτου του εγκληματος της απελευθερωσης των τρομοκρατων να παραμενουν ατιμωρητοι και προ παντος απυροβλητοι στην δημοσια χλευη.Περιμενουμε λοιπον να γνωστοποιηθει το αποτελεσμα του πορισματος για καθε εναν/μια υπαιτιο χωριστα .

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/04/2014 09:06:24

  Kαι αυτό που γράφατε με τα εισαγωγικά στη λέξη "τρομοκρατική" και διάφορα άλλα υπονοούμενα δεν είναι παρά μια συνέχεια της άρνησης του αριστερού ιδεολογικού χαρακτήρα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα που υπάρχει από το 1975. Όσο και να λέει ο κάθε Κουφοντίνας ή Μαζιώτης και να εξηγεί τι έκανε και γιατί σταθερά διάφοροι θα προσπαθούν να αλλάξουν τη συζήτηση σε δήθεν σκοτεινά κέντρα και μυστικές υπηρεσίες για να μην υποχρεωθούν να κατονομάσουν την ιδεολογία που είναι πίσω από την τρομοκρατία που είναι η άκρα αριστερά σε διάφορες κομμουνιστικές και αναρχικές παραλλαγές.

  • Factorx avatar
   Factorx @ ψυχραιμια 26/04/2014 09:46:37

   Λυμπάμαι που το λέω αλλά είτε είσαι εκνευριστικά άσχετος στο θέμα αυτό, ειτε επαναλαμβάνεις τις ανοησίες των ειδημόνων. Η τρομοκρατία (17Ν κλπ) ήταν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, συνειδητά ή ασυνείδητα. Δούλευαν είτε για τον Κάρλος και την Στάζι είτε για μυστικές υπηρεσίες. Μην τους μπερδεύεις με την "δεξαμενή" - τα Εξάρχεια κλπ. Το ίδιο γίνεται και σήμερα. Κάποιος βγάζει συμβόλαιο, το στελνει στις φυλακές κι απο εκεί αναλαμβάνουν ποινικοί και τρομοκρατες

 3. asxetos sceptic avatar
  asxetos sceptic 26/04/2014 09:13:27

  Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Ο εγκληματίας τρομοκράτης Μαζιώτης κάνει την δουλειά που ξέρει, το κράτος τι κάνει. Δεν είναι αρκετό να αναφέρουμε ασαφείς ευθύνες γενικά, υπάρχουν ατομικές ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν. Συγκεκριμένα γιά την απελευθέρωση των τρομοκρατών που είχαν συλληφθεί θα πρέπει οι δικαστικοί που τους άφησαν να συλληφθούν και να παραπεμφθούν για παράβαση καθήκοντος και συνεργασία με την τρομοκρατία. Οι αρμόδιες κρατικές μυστικές υπηρεσίες που κοιμούνται, μήπως δεν υπάρχουν, τότε γιατί τους πληρώνουμε; (Αντιτρομοκρατική, κρατική ασφάλεια, ΕΥΠ, κλπ) Αν δεν μπορούν να παραιτηθούν και να πάνε άλλοι ικανότεροι που θα συνεργαστούν με αξιόπιστες φιλικές μυστικές υπηρεσίες για την καταπολέμηση της μάστιγας της τρομοκρατίας. Να ελεγχθεί όλο το νομικό θεσμικό πλαίσιο ώστε να μην υπάρχουν πουθενά παραθυράκια που θα εκμεταλεύονται οι εγκληματίες για να δρούν εναντίον του δημοσίου συμφέροντος. Επιτέλους τι θα γίνει με την φιλοξενία στα ΑΕΙ ιστοσελίδων με φιλοτρομοκρατικές απόψεις, ας επιβληθεί και εκεί ο νόμος (ΔΕΝ αποτελούν αυτόνομο έδαφος, έτσι κ. Αθανασίου και Δένδια). Είμαστε μία μικρή χώρα με τον μισό της πληθυσμό σε δύο πόλεις, με δυνατότητες τεράστιες που μας δίνει η τεχνολογία (παρακολούθηση τηλεφώνων, κινητών, sms, internet), με κάμερες στους κεντρικούς δρόμους, εγκληματολογικά εργαστήρια, δυνατότητα διάβρωσης ΟΛΩΝ των τρομοκρατικών ομάδων, δυνατότητα ελέγχου των οικονομικών δυνατοτήτων της κάθε ομάδας (όταν ακόμη και ένα super market μπορεί να ξέρει τι τρώμε), έλεγχος για ανικανότητα της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής της Βουλής, έλεγχος για ανικανότητα των προϊσταμένων των υπηρεσιών ασφαλείας. Για το θέμα Μαζιώτη (και Ξηρού) πρέπει να πέσουν κεφάλια (κάποιοι να πάνε στο σπίτι τους χωρίς σύνταξη). ΔΕΝ γίνεται ο κάθε βλάκας εγκληματίας να στρέφεται ατιμώρητα εναντίον του κράτους. ΘΕΛΟΥΜΕ κράτος δικαίου και επιβολή του νόμου σε ΟΛΟΥΣ (και όχι μόνο στην ΧΑ)

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ asxetos sceptic 26/04/2014 13:46:27

   Αυτοί που φρόντισαν να "εξαφανιστούν" ο Ξηρός, ο Μαζιώτης και ο Σακκάς, σε όποια "πόστα" κι αν βρίσκονται (υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων, ανώτατοι δικαστικοί, ανώτατοι αστυνομικοί κτλ.) δεν τους πολυνοιάζει αν πάνε στο σπίτι τους αγαπητέ και αν κοπεί ο μισθός τους. Έχουνε προνοήσει... Άλλωστε δεν το έκαναν και τζάμπα...

 4. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 26/04/2014 17:22:48

  Ο δημοσιογράφος Γ. Σόμπολος στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου χθες, μας ενημέρωσε ότι οι τρομοκράτες στην προκήρυξή τους, αφιέρωσαν την βομβιστική τους ενέργεια στην, άκουσον- άκουσον στην "δολοφονία" Λάμπρου Φούντα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.