Η απόφαση για περιορισμό της χρήσης της καμπάνας ήταν σωστή
28/06/2014 06:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η απόφαση για περιορισμό της χρήσης της καμπάνας ήταν σωστή

Να δούμε πότε θα χτυπήσουν οι καμπάνες για τους τεμπέληδες βουλευτές που ασχολούνται με τα μικρά και αγνοούν τα μεγάλα προβλήματα.

Την πίστη του καθενός δεν έχει ασφαλώς δικαίωμα να την προσβάλλει και να την περιορίζει. Και αν θέλουν κάτι οι πολλοί πρέπει να υπερισχύει των ολίγων. Στην περίπτωση δε την υπόθεσης σχετικά με τη χρήση της καμπάνας στις εκκλησίες έχουν γραφτεί κι έχουν ειπωθεί πολλά. Πριν μερικά χρόνια, επί Γ. Παπανδρέου του φιλελεύθερου είχαν βγει εγκύκλιοι που περιόριζαν τις πολλές κωδωνοκρουσίες διότι είναι ενοχλητικό κάθε λίγο και λιγάκι να πετάγεται κάποιος όρθιος από τους ήχους. Ειδικά όταν οι καμπάνες είναι συνδεδεμένες με ρολόγια κάθε μισή ώρα χτυπάει ενώ κάθε ώρα οι χτύποι είναι ανάλογοι της ώρας που δείχνει το ρολόι. Είσαι για παράδειγμα σε διακοπές θέλεις να κοιμηθείς λίγο παραπάνω και κατά τις 7 το πρωί σε ξυπνάνε 7 καμπανιές.

Εν πολλοίς η απόφαση για περιορισμό της χρήσης της καμπάνας ήταν σωστή, αν και κάποιοι είπαν ότι περιορίζεται το θρησκευτικό συναίσθημα. Και βεβαίως, επειδή κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τους παπάδες, η απόφαση δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Ειδικά στην επαρχία γίνεται το έλα να δεις.

Τώρα, λοιπόν, λένε οι φήμες ότι κάποιοι βουλευτές ζήτησαν από το υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω τις αποφάσεις αυτές και να είναι ελεύθερη η χρήση της καμπάνας, που είναι αλλά τέλος πάντων. Δηλαδή κάποιοι βουλευτές ασχολήθηκαν με το πότε πρέπει να χτυπάνε οι καμπάνες. Κάποιοι εθνοπατέρες που πιστεύουν προφανώς ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα ασχολούνται με το αν υπάρχει απαγορευτική εγκύκλιος για τις κωδωνοκρουσίες.

Εδώ ο κόσμος καίγεται, ψηφίζονται νομοσχέδιο που οι βουλευτές δεν έχουν διαβάσει και δεν γνωρίζουν, ο κόσμος υποφέρει από τις αποφάσεις τους και την ψήφο τους και αυτοί ασχολούνται με τις καμπάνες; Γιατί άραγε; Για να πάρουν κανένα ψηφαλάκι από το χριστεπώνυμο πλήθος; Για να μην τους πουν ότι είναι άθεοι επειδή δεν θα χτυπάνε οι καμπάνες; Και δεν ντρέπονται να εγείρουν τέτοια θέματα και να καταναλώνουν φαιά ουσία, αν έχουν τέτοια;

Να δούμε πότε θα χτυπήσουν οι καμπάνες για τους τεμπέληδες βουλευτές που ασχολούνται με τα μικρά και αγνοούν τα μεγάλα προβλήματα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά avatar
  Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά 28/06/2014 15:22:48

  Το χριστεπώνυμο πλήθος το ρωτήσατε ή μήπως το αντιπροσωπεύει ο συντάκτης του κειμένου..; Δηλαδή ο ΓΑΠ και οι βουλευτές του είχαν χρόνο, ενώ η χώρα βάδιζε στην καταστροφή, ν' ασχοληθούν με τις καμπάνες αλλά σήμερα δεν υπάρχει για κάποιους άλλους.. Έλεος με τον πόλεμο κατά της Εκκλησίας για το οτιδήποτε έχει σχέση μ' αυτήν..

 2. Νέστωρ avatar
  Νέστωρ 28/06/2014 17:13:38

  Όταν εξισλαμιστεί η Ελλάδα ένεκα των φιλότιμων και ακάματων αγώνων των εδώδημων λακέδων της παγκοσμιοποίησης, θέλω να δω ποίος από τους "ενοχλούμενους" από τις καμπάνες θα τολμήσει να ζητήσει από τους μουεζίνηδες να καλούν σότο βότσε τους μουσουλμάνους στην προσευχή τους...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Νέστωρ 29/06/2014 17:59:13

   Τα είπες όλα!

 3. ΚΜ avatar
  ΚΜ 28/06/2014 17:20:34

  Οι καμπάνες είναι για να ακούγονται. Όταν υπάρχουν ακολουθίες. Τα δε ρολόγια που χτυπάνε 7 φορές στις 7 η ώρα, 8 φορές στις 8 κλπ, δεν έχουν σχέση με ιερές ακολουθίες. Κατά τα άλλα, μπράβο σε όσους (βουλευτές και μη) διαφωνούν με τον αρθρογράφο θέλουν να ξηλωθεί η απόφαση του Τζέφρυ.

 4. Naruto avatar
  Naruto 28/06/2014 17:57:21

  Για ρολόγια ο λόγος ή για εκκλησίες ?Οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπάνε τις κυριακές και εορτές και δέν ενοχλούν κανένα χριστιανό . Αν ενοχλούνται οι άθεοι και οι λαθρομετανάστες να γυρίσουν στίς πατρίδες τους .

 5. Lichnee avatar
  Lichnee 28/06/2014 20:39:21

  "Εν πολλοίς η απόφαση για περιορισμό της χρήσης της καμπάνας ήταν σωστή, αν και κάποιοι είπαν ότι περιορίζεται το θρησκευτικό συναίσθημα. Και βεβαίως, επειδή κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τους παπάδες, η απόφαση δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Ειδικά στην επαρχία γίνεται το έλα να δεις."

  What a load of bull....crap!
  Για το ρολόι της πλατείας που βαράει κάθε ώρα τόσες φορές όσες είναι η ώρα τίποτα.Η καμπάνα της εκκλησίας σας πείραξε που καλεί τους πιστούς στη Θεία Λειτουργία...Τόσο μένος πια;Τόσο;Εν τέλει τους πιστούς καλεί,όχι τον "προοδευτικό" αρθρογράφο.
  Με την ίδια λογική γιατί δεν περιορίζεται ο μουεζίνης εδώ στη Θράκη αλλά μόνο οι κωδωνοκρουσίες;Εκεί κοτούλες κοκοκο και μπροστά στην Εκκλησία μάγκες...
  Ούτε στο indyshit δεν βλέπεις τέτοια πράγματα...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Lichnee 28/06/2014 21:30:10

   Aκριβώς έτσι! Τελικά στην πολεμική και στην εξεύρεση επιχειρημάτων κατά της Εκκλησίας,συμφωνούν όλοι από την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά. Εδώ ταιριάζει νομίζω,διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο... Συμφωνώ βεβαίως ότι το ρολόϊ που είναι συνδεδεμένο με την καμπάνα,ενοχλεί. Θα μπορούσε απλά να δείχνει την ώρα...

 6. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 28/06/2014 20:46:33

  Οι καμπάνες χτυπάνε μόνο την Κυριακή. Τις άλλες φορες χτυπάνε ρολόγια προσαρμοσμένα όχι μόνο σε εκκλησίες αλλά σε δημαρχεία, ψηλά κτίρια κτλ., σε ολόκληρη την επαρχία. Μένω 50 μέτρα από ένα τέτοιο ρολόι κάθε καλοκαίρι και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δεν υπάρχει περίπτωση να το ακούσει κάποιος να χτυπάει στις 7 το πρωί αν δεν είναι από πρίν ξυπνιος. Τουλάχιστον δεν μου χει συμβεί εμένα εδώ και δεκαετίες. Μα όταν τα φτιάχνανε ρε παιδιά τα έιχανε προβλέψει όλα αυτά! Κι αν πραγματικά ενοχλούσαν θα τα είχαν βγάλει από μόνοι τους οι κάτοικοι Ένας γερμανός τουρίστας με είχε ρωτήσει μόνο μία φορά αν υπάρχουν στο χωριό χριστιανοί που δεν είναι ορθόδοξοι. Όταν του απάντησα όχι μου είπε ότι στο δικό του χωρίο στην γερμανία, χτυπάνε οι καμπάνες των καθολικών σαν αντίπραξη στους "άθεους" προτεστάντες. Μου είπε ότι οι προτεστάντες (που στο χωριό του είναι πολύ λιγότεροι) διαμαρτύρονται αλλά δεν τους ακούει κανένας.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Άπαντα Επιστάμενος 29/06/2014 18:00:35

   Έτσι είναι και τα υπόλοιπα είναι απλές προφάσεις εν αμαρτίες (=αντικληρικαλισμός).

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Άπαντα Επιστάμενος 01/07/2014 13:27:40

   στα χωριά μας χτυπάνε το πρωϊ και το απόγευμα, και έτσι τις θέλουμε. όσοι δεν γουστάρουν να ακούν καμπάνες να καλούν τους (όσους) πιστούς να πάνε στην θεία λειτουργία να πάνε να ζήσουν αλλού...α μα πια με τα ψευτοπροοδευτιλίκια...

 7. roadrunner avatar
  roadrunner 28/06/2014 23:45:35

  Θέλω προσωπικά να ακούγονται οι καμπάνες στην ένταση και στη συχνότητα που έχω συνηθίσει όλα τα χρόνια. Αν υπάρχουν κάποιοι με επιλεκτική υπερευαισθησία στην ακοή τους, ας πάρουν ωτοασπίδες. Οι οποίοι, μην παραβλέπουμε, ότι όλα τα άλλα είδη ηχορύπανσης (ηχορύπανση νυχτερινών κέντρων, κυκλοφοριακή ηχορύπανση, τηλεοπτική ηχορύπανση/βωμολοχίες) τα ανέχονται κανονικότατα, τους ενόχλησαν όμως ειδικά οι καμπάνες των εκκλησιών ... γιατί άραγε ; Μήπως επειδή επιθυμούν να κόψουν τους δεσμούς μας με τις ισχυρές παραδόσεις μας, με τις βαθιές μας πολιτιστικές ρίζες ή τις θρησκευτικές ; Κι αν με ευκολία εμείς μόνοι μας αυτομαστιγωνόμαστε τοιουτοτρόπως, δηλαδή κόβοντας οικειοθελώς τους δεσμούς μας με τις θρησκευτικές παραδόσεις μας, πώς περιμένουμε στη συνέχεια από τους ξένους να πράξουν καλύτερα από εμάς τους ίδιους και να αναγνωρίσουν ή να αναστρέψουν δικές τους ενέργειες που θίγουν την ιστορική μας μνήμη ; Για παράδειγμα, πώς περιμένουμε να μας επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα ; Αφού εμείς αποκυρήσσουμε τις παραδόσεις μας, γιατί να διαφοροποιηθούν οι ξένοι στα όσα μας χρωστάνε ;

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ roadrunner 29/06/2014 11:28:18

   Όχι, δεν μπορείς εσύ να με υποχρεώσεις να φοράω ωτασπίδες (και όχι, ασφαλώς, ωτοασπίδες. Μάθε καλύτερα ελληνικά, αν θες να διατηρήσεις τις παραδόσεις μας). Όλες οι ηχορυπάνσεις με ενοχλούν. Εσύ πώς βγάζεις τέτοια αυθαίρετα συμπεράσματα; Οι καμπάνες δεν (πρέπει να) είναι δεσμός (sic) με την θρησκεία, διότι αλίμονο αν τα θρησκευτικά σου πιστεύω εξαρτώνται από ... τις καμπανιές, ούτε οι θρησκευτικές μας παραδόσεις έχουν καμμία σχέση μ' αυτές.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Επισκέπτης 29/06/2014 13:02:42

    Δεν υπάρχει ελληνική λέξη "καμπανιές" !!!! Κωδωνοκρουσίες είναι η Ελληνική λέξη. Εκτός αν σου ξέφυγε ο τόνος και εννοείς "καμπάνιες", περίπτωση για την οποία θα σου απαντήσω, ότι οι αντιχριστιανικές "καμπάνιες" πράγματι επιδιώκουν να αλλοιώσουν να θρησκευτικά πιστεύω μας.

    • Επισκέπτης avatar
     Επισκέπτης @ roadrunner 29/06/2014 14:44:45

     Καλό το λογοπαίγνιο, αλλά δεν αντιλαμβάνεσαι την ουσία, ή την προσπερνάς οικειοθελώς. Οι "καμπανιές" είναι σαφώς ειρωνεία.

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ Επισκέπτης 01/07/2014 13:34:37

      μην ανησυχείς, σε λίγα χρόνια δεν θα τις ακούς γιατί: 1) θα ακούς μουεζίνηδες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, θες δε θες... 2) θα κυκλοφορείς και θα τους απαγγέλεις εδαφια του κορανίου και αν δεν τα ξέρεις, ξέρεις τι θα σε περιμένει...έτσι; 3) ούτε κρυφά δεν θα μπορείς να φοράς σταυρό δημοσίως διότι θα παραξηγιούνται μέχρι θανάτου (του δικού σου) οι μουσαφιραίοι της παγκοσμιοποίησης... 4) θα είσαι μειονότητα στην ίδια σου την πατρίδα, που δεν θα σου επιτρέπουν να αποκαλείς έτσι γιατί ...ξέρεις ποιοί θα παραξηγιούνται... 5) θα πληρώνεις -βλάκα- όλο και περισσότερους φόρους για να μπορούν να περιθάλπτονται όλο και περισσότεροι λαθρομετανάστες.
      εκτός βέβαια και εαν έχεις κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα, τουτέστιν να έχεις 10 εκ. ευρώ από τα οποία τα 8 στην ελβετία και τα 2 εδώ. τότε ναι!

 8. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 29/06/2014 11:20:33

  Οι καμπάνες χρησίμευαν τότε που δεν είχε όλος ο κόσμος ρολόι, για να καλούν τους πιστούς στις ακολουθίες. Όποιος είναι πράγματι πιστός και εκκλησιαζόμενος (το ένα δεν προϋποθέτει το άλλο), θα πάει στην εκκλησία στην ώρα του. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να χτυπούν οι καμπάνες, αν αυτό δεν γίνεται σε ώρες κοινής ησυχίας, όπως αυτές ορίζονται από τις αστυνομικές διατάξεις. Διαφορετικά, ουδείς έχει το δικαίωμα να ενοχλεί τον άλλον. Όσο για τους βουλευτές, γι αυτούς θα έπρεπε να χτυπούν καμπάνες που δεν χτυπούν, δυστυχώς.
  Τελικά, "για ποιον χτυπά η καμπάνα";

 9. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 01/07/2014 00:45:55

  Μένοντας, από γεννησιμιού, δίπλα σε μεγάλη εκκλησία, με μεγάλες καμπάνες, έχω από παιδί την αίσθηση... μελωδίας από τον ήχο τους και κοιμάμαι "σαν πουλάκι" μαζί του, ενώ ένα μακρινό μαρσάρισμα με ενοχλεί. Είναι απίστευτο πόσο προσαρμόζεται ο άνθρωπος...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.