Η Χρυσή Αυγή θα τεθεί εκτός νόμου. Μετά τι;
21/02/2014 20:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Χρυσή Αυγή θα τεθεί εκτός νόμου. Μετά τι;

Κόλαφος για τη Χρυσή Αυγή είναι το πόρισμα των 190 σελίδων που κατατέθηκε στη Βουλή και με το οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας του συνόλου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της οργάνωσης.

Οι δύο ανακρίτριες ουσιαστικά περιγράφουν ένα κόμμα που λειτουργεί παράνομα και εγκληματικά κι έτσι ανοίγει ο δρόμος να τεθεί εκτός νόμου η εγκληματική οργάνωση. Συγκεκριμένα οι ανακρίτριες τονίζουν ότι «πρωταρχική προϋπόθεση για την υπόσταση και λειτουργία ενός πολιτικού κόμματος είναι να εξυπηρετεί τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος...». «Δεν μπορεί να προστατεύεται το κόμμα, που με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος, έχει ως επιδίωξη τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας, την εκτόξευση απειλών κατά της ανθρώπινης ζωής κ.λπ».

Με καταθέσεις, έγγραφα και ντοκουμέντα από βίντεο και μηνύματα κινητών τηλεφώνων οι δύο ανακρίτριες, στις 190 σελίδες του παραπεμπτικού πορίσματός τους, περιγράφουν όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ως μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης με σαφή ρόλο, ιεραρχία και «καθετοποιημένη» διαδικασία, που κατευθύνουν και καθοδηγούν βίαιες και εγκληματικές ενέργειες σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Στη σελ. 11 του παραπεμπτικού, μέσω άρθρου δύο έγκριτων νομικών, εμμέσως αναφέρουν ότι «η οργάνωση υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος δεν μπορεί να προστατεύεται όταν έχει στόχο τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας...».

«Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φέρονται όχι μόνον ως επίσημοι εκφραστές των αρχών της Οργάνωσης αυτής, αλλά και υποστηρικτές των θέσεων των δράσεων των μελών της, που διοργανώνονται τόσον στην εκλογική τους περιφέρεια όσον και σε όλη την ελληνική επικράτεια... Φέρονται δηλαδή ως ενταγμένοι και διευθύνοντες την οργάνωση αυτή δίνοντας εντολές, ασκώντας έλεγχο και εποπτεία, με καθετοποιημένη διαδικασία κατευθύνοντας και καθοδηγώντας και εγκρίνοντας εκ των υστέρων βίαιες και εγκληματικές ενέργειες των μελών και στελεχών της σε τοπικό επίπεδο και ανά την Επικράτεια, οι οποίες εγκληματικές ενέργειες σκοπούν στην δια της βίας επικράτηση των αρχών και θέσεων της, όπως αυτές που περιγράφονται...».

Κάθε λογικός άνθρωπος, κάθε πολίτης που δεν είναι προκατειλημμένος και φυσικά δεν ενστερνίζεται τις φασιστικές αντιλήψεις της Χρυσής Αυγής ή δεν είναι οπαδός της βίας θα συμφωνήσει ότι οι περισσότερες από τις κατηγορίες είναι «δεμένες». Η δράση των μελών της Χρυσής Αυγής δείχνει ότι πρόκειται για ανθρώπους βίαιους, κοινούς εγκληματίες οι οποίοι επιτίθενται όχι μόνο σε μετανάστες αλλά και σε Έλληνες.

Τώρα αν όλα αυτά αποτελούν προπαρασκευαστική δράση για κατάλυση του πολιτεύματος, αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Ενώ σύντομα θα κριθεί και αν η Χρυσή Αυγή θα τεθεί εκτός νόμου. Εδώ, ωστόσο, θα πρέπει να απαντηθούν ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα.

Αν τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, οι βουλευτές που θα είναι στη φυλακή θα μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές; Τεχνικά δεν μπορούν να εμποδιστούν αφού δεν υπάρχει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, κάτι που μπορεί να συμβεί εφόσον καταδικαστούν τελεσίδικα. Επομένως, τι θα γίνει αν κάποιος βουλευτής μέσα από τη φυλακή γίνει δήμαρχος, περιφερειάρχης ή ευρωβουλευτής; Τι θα γίνει στην περίπτωση αυτή;

Επίσης, πώς θα λειτουργήσει η Βουλή με 18 βουλευτές λιγότερο; Θα είναι απλά 282 βουλευτές χωρίς κανένα πρόβλημα;

Άλλο θέμα είναι τι θα γίνει με την συμμετοχή του νέου κόμματος «Ελληνική Αυγή». Έχει καταθέσει καταστατικό και μένει να δούμε αν ο Άρειος Πάγος δεν του επιτρέψει να κατέβει στις εκλογές, πράγμα δύσκολο αφού μπορεί να συμμετάσχει με πρόσωπα άγνωστα και χωρίς ποινικές εμπλοκές.

Όπως και να έχει το θέμα, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες σε πολιτικό επίπεδο, παράλληλα με τη δικαστική περιπέτεια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. my way avatar
  my way 21/02/2014 21:31:36

  Τα κατά νόμον!

 2. ελεος avatar
  ελεος 21/02/2014 21:59:48

  αυτα που λενε οι ανακριτριες ειναι η γνωμη τους , δεν ειναι δικαστικες αποφασεις ουτε θεσφατα , θα πρεπει να τα αποδειξουν οσα αναφερουν στις δικες ... δικες που καποτε θα πρεπει να γινουν κιολας , προφανως μετα τις εκλογες και βλεπουμε αναλογα με τις δημοσκοπησεις

 3. Κωνσταντίνος Χ avatar
  Κωνσταντίνος Χ 21/02/2014 22:19:24

  Μετά τι; Η Χ.Α. θα κάνει restart ξέροντας αφενός τι πρέπει να προσέξει και αφετέρου πως θα αντιμετωπίσει τα άλλα κόμματα όταν λάβει την εξουσία...

  • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
   ΗΛΕΚΤΡΑ @ Κωνσταντίνος Χ 22/02/2014 00:03:07

   ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΘΥΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΙ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ;;;; ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.... ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ....ΛΕΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΛΟΙΠΟΝ;;; ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ;;;; ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ;;; ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ;;; ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΗΣΕΙ;;; Η ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ;;;; ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΤΑΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ 7-8%;;; ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΙΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΜΑΣ ΟΝΕΙΡΑ

   • Γιάννης Τ. avatar
    Γιάννης Τ. @ ΗΛΕΚΤΡΑ 23/02/2014 00:04:41

    Εδώ κυβερνά το ΠΑΣΟΚ του 4%......

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 21/02/2014 22:24:02

  Με τους κλέφτες τι θα γίνει; θα επιστρέψουν κάτι;

 5. Naruto avatar
  Naruto 21/02/2014 23:01:31

  Μετά τι; ....μα απλούστατα τους κάνουμε ήρωες και άντε να τα μαζέψτε .Η όλη υπόθεση ήδη μυρίζει πολιτική δίωξη και αν πάμε στα άκρα δεν θα μείνει αμφιβολία σε κανέναν.Αν πάλι οι κυρίες ανακρίτριες έκαναν καμία έρευνα και προς αριστερά μεριά θα ετριβαν τα μάτια τους.

  • αραχνούλα avatar
   αραχνούλα @ Naruto 22/02/2014 10:36:23

   Εύκολο να ψαχτούν προς τα αριστερά. Η μια έχει σύζυγο στη δημαρ.

 6. Νίκος avatar
  Νίκος 21/02/2014 23:20:40

  Λάθος !!! Η Δεξιά τρώει τις σάρκες της.

 7. ΓΑΥΡΙΣΤΑΝ avatar
  ΓΑΥΡΙΣΤΑΝ 21/02/2014 23:42:49

  Το τελευταιο Σοβιετ.

 8. δημης avatar
  δημης 22/02/2014 00:14:05

  Το να "δικάσεις " σημαινει ..εκτός των άλλων ότι : -Έχεις το ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ... το οποιία με τη σειρά του .. Έχεις τιμωρήσει κα ι ΕΧΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΕι ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΨΗΦΙΣΕΣ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ... Τότε θα υπήρχε ΧΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 9. blue nile avatar
  blue nile 22/02/2014 05:39:40

  Συγκρίνετε άλλες υποθέσεις που η δικαιοσύνη πήγαινε σαν χελώνα με τώρα που έτρεξε σα λαγός. Πολύ φοβάμαι ότι η θυματοποίηση της ΧΑ θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από ότι επιδιώκονται από όλους όσους επέβαλαν τον διωγμό της. Η απάντηση σην ΧΑ πρέπει να είναι πολιιτκή και όχι να επιχειρείται να αποκλειστεί ως κόμμα. Οι πιστοί της θα στηρίξουν μια νέα ΧΑ με ένα άλλο όνομα και τουλάχιστον θα διατηρήσουν την εκλογική επιροή τους.

 10. λήδα λαμπρακη avatar
  λήδα λαμπρακη 22/02/2014 05:49:19

  Ο Κουράκης, υπερασπιζόμενος τους καταληψίες της Αμαλίας, δηλώνει ότι έχει στο σπίτι του μάσκες, στυλιάρια και άδεια μπουκάλια, η Διακάκη (του ίδιου κόμματος) έχει εκδώσει ακάλυπτες επιταγές, ο Τσουκαλάς (του ίδιου κόμματος) εισπράττει ύποπτο εκατομμύριο ως εφάπαξ, ο Τσακαλώτος (του ίδιου κόμματος) με τα λεφτά του μπαμπά επενδύει σε οίκους που πίνουν το αίμα του Ελληνικού Λαού … Δείγμα απειροελάχιστο αποδεδειγμένης εντροπίας που δεν απασχόλησε τη Δικαιοσύνη, ούτε παρενόχλησε τη Βουλή για διαδικασία άρσης … έστω για το φιλότιμο, για την ακάλυπτη επιταγή. Αλλά ούτε και για κάποια από τις απειράριθμες ΜΚΟ του ταξιδιάρη Γιώργου Παπανδρέου (συγγενούς κόμματος) που εξακολουθεί να «ταξιδεύει» τους εφιάλτες μας σε πνευματικά ιδρύματα… Καλές οι άρσεις ασυλίας, φτάνει να μην είναι μονομερείς, γιατί τότε δεν είναι ουσιαστικά αποκαλυπτικές… τουναντίον!

 11. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 22/02/2014 08:29:29

  Μετα πρεπει να κερδισεις μισο εκατομμυριο ανθρωπους ασχολουμενος με τα προβληματα που εσπρωξαν τον κοσμο εκει

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Μεγάλες στιγμές 22/02/2014 09:57:20

   Πολύ σωστό.Και στο μισό εκατομύριο πρέπει να προσθέσεις άλλο ένα μεγάλο ποσοστό που είχε κι εκείνο την πρόθεση να τους ψηφίσει...

 12. Ερωτηματική avatar
  Ερωτηματική 22/02/2014 08:48:30

  Οι άνθρωποι αυτοί είναι ψυχοδιανοητικά διαταραγμένοι, άξεστοι, αγράμματοι και φαιδροί. Η αντιμετώπιση που τους ταιριάζει δεν μπορεί να είναι η γενική δίωξη και η καθολική απαγόρευση. Όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν μαρτυρούν ανεξήγητο πανικό και θα έχουν τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Η καταπολέμηση του φασισμού και των φασιστών γίνεται πάντα με πολιτικούς όρους, με επιχειρήματα και κυρίως με το παράδειγμα της χρηστής άσκησης της εξουσίας σε όλα τα επίπεδα, πράγμα που τους αφαιρεί ερείσματα, δικαιολογίες και ...συνθήματα. Η κοινωνική δικαιοσύνη, η διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς διαβίωσης των πολιτών, ο σεβασμός της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων τους όπως απόλυτα το Σύνταγμα πρεσβεύει, συντρίβουν το φασισμό και τον καταργούν. Αν όλα αυτά δεν φέρουν τελικά αποτέλεσμα, μετά μας μένει πια μονάχα ο δρόμος της ψυχανάλυσης....

  • Νάρκισσος avatar
   Νάρκισσος @ Ερωτηματική 23/02/2014 01:32:32

   Έχω βαρεθεί να ακούω αυτές τις βλακείες. Τις ίδιες ηλιθιότητες λένε όλα τα συστημικά κόμματα, από την ΝΔ μέχρι το ΚΚΕ και το Σύριζα. "Ο φασισμός πολεμιέται με πολιτικούς όρους", "η Χ.Α. πολεμιέται με πολιτικούς όρους". Πολεμήστε την λοιπόν με πολιτικούς όρους ! Δεν μπορείτε όμως, γιατί δεν έχετε πολιτικούς όρους. Για τον λόγο αυτό καταφεύγετε στις σκευωρίες που θα είναι ο επιθανάτιος ρόγχος της μεταπολίτευσης. Περιμένω πάντως να δώ να πολεμάτε την Χ.Α. με "πολιτικούς όρους".

   • Ερωτηματική avatar
    Ερωτηματική @ Νάρκισσος 23/02/2014 15:57:59

    Ο φασισμός, δεν αντιμετωπίζεται με ...δημοκρατικά ενδεδυμένο φασισμό, απαγορεύσεις και διώξεις. Η κατάργηση των αιτίων που περιθωριοποιούν, βυθίζουν στην απόγνωση και τη μιζέρια κάποια κοινωνικά στρώματα καθιστώντας τα ευάλωτα σε κάθε αγύρτη, μπορεί μονάχα ν΄αφοπλίσει τους φασίστες. Παιδεία, εργασία, ισονομία, αξιοπρέπεια, διαφάνεια, εμπιστοσύνη και πίστη σε κοινά οράματα. Αυτά είναι τα μόνα ...αντίδοτα. Αν όμως σας ακούγονται όλα ετούτα σαν ...βλακείες, ψάξτε το, γιατί μάλλον γι αυτό φταίτε μόνο εσείς.... ''Δεν μπορείτε όμως, γιατί δεν έχετε πολιτικούς όρους.'' Σε ποιούς ακριβώς αλήθεια απευθύνεστε στο δεύτερο πληθυντικό; Οι πολιτικοί όροι δεν είναι ''κτήμα'' κανενός. Είναι επιλογή γενναίων συμπεριφορών. Α, και δεν υπάρχει πιο πειθήνιος κι αισχρός υπηρέτης του κάθε συστήματος, από το φασισμό. Η Χ.Α είναι απλά ωμός φασισμός, που επιλέγει να μη φοράει ....φερετζέ. Είναι η μόνη διαφορά της από αυτούς, που τάχα ...καταγγέλλει.

 13. kapar13 avatar
  kapar13 22/02/2014 12:20:44

  Μετά... δεν θα κάνουμε εκλογές, θα αποφασίζει ένα δικαστήριο για ποσοστά/έδρες. Έτσι θα γλιτώσουμε μερικά ανώφελα έξοδα και θα εξασφαλίσουμε ότι οι επιτυχημένοι διαχειριστές των χρημάτων του ελληνικού λαού της τελευταίας εικοσαετίας (και βάλε) καθώς και οι παρατρεχάμενοί τους που ξιφουλκούν στο internet δεν θα χρειαστεί να κάνουν καμιά πραγματική δουλειά στη ζωή τους.

 14. IP 1311.2.728 avatar
  IP 1311.2.728 22/02/2014 17:35:16

  Μπορεί η απορία μου να είναι χαζή, δεν είμαι άλλωστε νομικός. Αλλά η κατηγορία με την οποία συλλαμβάνονται βουλευτές είναι πλέον η διαβόητη "συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση". Αλλά νομίζω ότι αυτή είναι μόνο η κατηγορία κατά της ΧΑ. Δεν είναι απαραίτητο να βγει καταδικαστική απόφαση;

 15. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 22/02/2014 22:04:30

  Το εάν είναι ή όχι εγκληματική οργάνωση, φαίνεται από την συμπεριφορά τους. Το πόσο άξεστοι, τραμπούκοι, αγράμματοι και άσχετοι με την πολιτική, την διοίκηση και την διακυβέρνηση είναι πλέον πασιφανές. Το ότι τους ψηφίζει ένα μικρό ποσοστό έχει να κάνει βασικά με αντίδραση στην ύφεση και στη νοοτροπία να καεί το σπίτι του γείτονα. Το ζήτημα είναι νομικό για τα εγκλήματα αλλά το οτι είναι κόμμα μπορεί να περιπλέκει τα πράγματα. Πρέπει να επικοινωνηθεί σωστά και να προσέξουν οι αρχές τις ύπουλες, άνανδρες και ρατσιστικές επιθέσεις - αντιδράσεις Θα μπορούσαν να δημιουργήσουν χάος στην Αθήνα ???

  • Νάρκισσος avatar
   Νάρκισσος @ JIM BEAM 23/02/2014 01:35:40

   Βλέπω την σχέση με την διοίκηση, την διακυβέρνηση και την πολιτική που έχουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Καταστρέψανε την χώρα "οι σχετικοί".

   • njkos avatar
    njkos @ Νάρκισσος 23/02/2014 02:38:41

    Μεγα λαθος κυβερνησης η φυλακιση της ακροδεξιας,και να θεωρει οτι η ακροαριστερα ξεχασε τη παλη των ταξεων...

 16. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 23/02/2014 01:27:12

  ῾Η δίωξη θά ἔχη REVERSE PSYCHOLOGY καί θά ἀποσπάση τήν ψῆφο καί ἄλλων ἀγανακτισμένων συμπολιτῶν μας. Θά λειτουργήση κάπως σάν τόν ἀπαγορευμένο καρπό.

 17. Μαρία avatar
  Μαρία 23/02/2014 02:38:33

  ...δυστυχώς οι εμπνευστές όλου αυτού του τσύρκου, ξέχασαν εντελώς τον θυμόσοφο λαό που λέει: ¨όποιος σκάβει τον λάκκο τουυ αλλουνού, πέφτει μέσα"..

 18. Δημήτριος ο Μέγας avatar
  Δημήτριος ο Μέγας 23/02/2014 12:55:57

  Δεν θα πρέπει να αποδοθούν οι ίδιες κατηγορίες και σε όλους τους υποψήφιους στα ψηφοδέλτια της ΧΑ; Γιατί μόνο οι εκλεγμένοι βουλευτές; Οι υποψήφιοι δεν είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης; Επίσης, πλέον όποιος δηλώνει σε δημοσκόπηση ότι προτίθεται να ψηφίσει ΧΑ δεν πρέπει να συλλαμβάνεται;

 19. VPX avatar
  VPX 23/02/2014 13:27:09

  Μετά τι; Μετά θα γίνουμε ..Ουκρανία!!

 20. Λούκιος avatar
  Λούκιος 23/02/2014 18:16:17

  Ο περήφανος νεοδημοκράτης μπορεί να αντέξει οποιαδήποτε υλική αποστέρηση αλλά με τίποτα την ντροπή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.