Η Φιλοσοφική Σχολή έχει μετατραπεί σε χωματερή
17/10/2014 10:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Φιλοσοφική Σχολή έχει μετατραπεί σε χωματερή

Τριτοκοσμική είναι η εικόνα που παρουσιάζει το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που φιλοξενεί περισσότερους από 20.000 φοιτητές, πανεπιστημιακούς και διοικητικό προσωπικό.

Πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια σχηματίζουν «βουνό» στις αίθουσες και τα αμφιθέατρα, ενώ η κατάσταση είναι χειρότερη στους χώρους υγιεινής: σωροί είναι τα σκουπίδια και έντονη η δυσοσμία στις τουαλέτες, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των φοιτητών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 17/10/2014 13:00:58

  "Κινητοποίηση αυτή την ώρα στο Υπουργείο Παιδείας των φοιτητικών συλλόγων Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων και Νηπιαγωγών και της Επιτροπής Αγώνα της ΝΟΠΕμε αίτημα την επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών από το Πανεπιστήμιο, χωρίς τη μεσολάβηση εργολάβων και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Χθες, Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου κατήγγειλαν την ανυπόφορη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τα σκουπίδια να σωρεύονται σε διαδρόμους, τουαλέτες και αμφιθέατρα. Η Φιλοσοφική Σχολή είναι μια απέραντη χωματερή, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σμυρνιούδης, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Ιστορικού - Αρχαιολογικού, δημιουργώντας προβλήματα για τη δημόσια υγεία των 10.000 φοιτητών που βρίσκονται καθημερινά στους χώρους της Φιλοσοφικής, ενώ ανάλογα είναι τα προβλήματα και στις άλλες σχολές του ΕΚΠΑ. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί δυο κρούσματα εμφάνισης ψύλλων σε διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου και δύο κρούσματα μυκητίασης σε φοιτήτριες. Συνεχίζοντας τόνισε ότι δεν είναι κάποιο διαχειριστικό λάθος του Πανεπιστημίου αυτή η κατάσταση. Είναι απόρροια της ανάθεσης της καθαριότητας σε εργολάβους και ιδιωτικές εταιρείες. Τα προβλήματα ξεκίνησαν τα τελευταία 2-3 χρόνια με τους εργολάβους, που τους είχε ανατεθεί το έργο της καθαριότητας, να χρωστάνε δεδουλευμένα στις εργαζόμενες έως και 8 μήνες. Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο συνέχιζε να ανανεώνει τις συμβάσεις με αυτές τις εργολαβικές εταιρείες παράνομα και χωρίς διαγωνισμό. Εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα της ΝΟΠΕ ο Νέαρχος Καρεφυλλάκης ανέφερε ότι η κατάσταση στη Νομική είναι παρόμοια με αυτή της Φιλοσοφικής, ενώ τόνισε ότι για την κατάσταση ευθύνεται η παράδοση της διαχείρισης της καθαριότητας σε εργολάβους." (πηγή 902)

  • Giorgis avatar
   Giorgis @ εναςάσχετος 19/10/2014 07:30:39

   Ναι καλά ... και δεν την καίμε καλήτερα για να έχουμε λόγο να έχουμε μόνιμους πυροσβέστες.

 2. σκεπτικιστης avatar
  σκεπτικιστης 17/10/2014 13:49:25

  Τις πταιει;

 3. Θανάσης avatar
  Θανάσης 18/10/2014 10:07:40

  Εάν δεν μάθεις από το σπίτι σου να μην πετάς τα σκουπίδια όπου σ'αρέσει και να σέβεσαι δημόσια περιουσία δεν πρόκειται να το μάθεις όταν είσαι 18 χρονών ότι βαθμό και εάν βγάζεις. Έχει να κάνει με την αγωγή και ελάχιστα παιδιά έχουν από το σπίτι τους τέτοια

  • Άπαντα Επιστάμενος avatar
   Άπαντα Επιστάμενος @ Θανάσης 18/10/2014 14:34:22

   Δεν είναι θέμα αγωγής (η τουλάχιστον δεν είναι μόνο θέμα αγωγής). Η αγωγή των φοιτητών ήταν ίδια και πριν 3 ή 10 χρόνια όταν δεν υπήρχαν βουνό σκουπίδια. Προφανώς κάτι συμβαίνει με αυτούς που έχουν αναλάβει να καθαρίζουν το κτίριο. Καθαριστές υπάρχουν σε όλα τα πανεπιστημία του κόσμου, σε όλα τα δημόσια κτίρια του κόσμου και είναι απαραίτητοι ανεξαρτήτως αγωγής.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Άπαντα Επιστάμενος 18/10/2014 19:07:18

    Ακόμη παραπάνω φαίνεται το θέμα της καλής ή κακής αγωγής φίλε Α.Ε. τώρα που υπάρχει πρόβλημα καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων στα Πανεπιστήμια. Δεν θα μπορούσαν οι φοιτητές μόνοι τους να συστήσουν ομάδες ενός υποτυπώδους καθαρισμού; Να αδειάζουν έστω τους κάδους; Χρειάζεται καθαρίστρια να τους πεί να μη πετάνε τα αποτσίγαρα κάτω;...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.