Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ αναδείχθηκε για 28η συνεχή χρονιά πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια
07/05/2014 22:23
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ αναδείχθηκε για 28η συνεχή χρονιά πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια

Η αποχή που έφτασε το 50% ήταν νικήτρια και των φετινών φοιτητικών εκλογών. Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ αναδείχθηκε για 28η συνεχή χρονιά πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια. Η ΠΑΣΠ κατέρρευσε, κάτι που αποτελεί μήνυμα για την Ελιά στις επόμενες ευρωεκλογές. Η Αριστερή Ενότητα που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να δημιουργήσει... ρεύμα νίκης.

Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ αναδείχθηκε για 28η συνεχή χρονιά πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια, παρά το κλίμα πόλωσης που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αν και η αποχή που έφτασε το 50% ήταν νικήτρια και των φετινών φοιτητικών εκλογών, αξιοσημείωτα είναι ορισμένα στοιχεία που βγαίνουν από τις κάλπες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Το πρώτο είναι ότι κατέρρευσε η ΠΑΣΠ, η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, κάτι που αποτελεί μήνυμα για την Ελιά στις επόμενες ευρωεκλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένες σχολές η ΠΑΣΠ έχασε τη δεύτερη θέση από την Πανσπουδαστική του ΚΚΕ η οποία σημειώνει αξιοσημείωτη αντοχή και ανοδική τάση.

Το δεύτερο είναι ότι η Αριστερή Ενότητα που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να δημιουργήσει... ρεύμα νίκης και μόνο ευχαριστημένοι δεν θα πρέπει να είναι στην Κουμουνδούρου αφού ευελπιστούσαν σε απογείωση των ποσοστών και έμειναν σταθεροί, γεγονός που δείχνει ότι η νεολαία γυρνά την πλάτη στον… νεολαίο Αλέξη Τσίπρα και στα όσα υπόσχεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Πάτρα υπήρξε διάσπαση των δυνάμεων της ΑΡΕΝ. Ανοδική τάση καταγράφουν οι παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και τα ΕΑΑΚ που καρπώνονται την όποια δυσαρέσκεια των πολιτών.

Οπως δείχνει ο συνδυασμός των πρώτων στοιχειών που έδωσαν οι φοιτητικές παρατάξεις, πρώτη δύναμη παραμένει και εφέτος η ΔΑΠ που διατηρεί τις δυνάμεις της, πτώση φαίνεται να έχει η ΠΑΣΠ (που έχασε όμως τα κρίσιμα αποτελέσματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου), αισθητή άνοδο εμφανίζει η Πανσπουδαστική (του ΚΚΕ) και περίπου στα ίδια μένουν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΡΕΝ) και της ΕΑΑΚ.

Κατά τους εκπροσώπους της ΔΑΠ, τα ποσοστά της παράταξης φέτος ήταν αυξημένα. Σε 60 συλλόγους των ΑΕΙ δίνει 42,1% στα δικά της ψηφοδέλτια, 12,67% στην ΠΑΣΠ, 18,38% στην Πανσπουδαστική, 10,31% στην ΕΑΑΚ και 5,5% στην ΑΡΕΝ.

Οι εκπρόσωποι της Πανσπουδαστικής δίνουν σε 123 από 193 συλλόγους στα ΑΕΙ 23,01% στα ψηφοδέλτια της παράταξής τους, έναντι 19,72%, πέρυσι.

Πάντως, για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι τα πανεπιστήμια είναι άνδρα ανομίας με κουκουλοφόρους να σπάνε και να καίνε κάλπες ενώ υπήρξε ακόμη και τραυματισμός καθηγητή. Οι μεν κατηγορούν τους δε για μπράβους και για μπαχαλάκηδες αλλά η ουσία είναι ότι αν η νεολαία μας παρουσιάζει τέτοια εικόνα ποια ελπίδα υπάρχει για την υπόλοιπη κοινωνία;

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.