Ε, όχι και βιβλίο από τον δολοφόνο Κουφοντίνα!
05/03/2014 10:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ε, όχι και βιβλίο από τον δολοφόνο Κουφοντίνα!

Όλα θυσία στον βωμό του κέρδους

Όποιος θέλει να γράψει ένα βιβλίο είναι ελεύθερος. Ακόμη και ο μεγαλύτερος εγκληματίας. Ομοίως κι όποιος θέλει να το εκδώσει, κανείς δεν μπορεί να του πει να μην το κάνει.

Έτσι λοιπόν στις προθήκες των βιβλιοπωλείων βλέπουμε το πόνημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, του αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη» ο οποίος μας περιγράφει τη δράση της οργάνωσης μέσα από τα δικά του μάτια. Μη φανταστείτε ότι υπάρχει αντικειμενική θεώρηση των γεγονότων. Χολερική κριτική στην Αστυνομία και το κράτος και μια μόνιμη διάθεση να χαρακτηριστούν οι εν ψυχρώ δολοφονίες ως επανάσταση.

Ποιος εκδίδει το βιβλίο; Μην πάτε μακριά, είναι εύκολο. Εντελώς τυχαία ο… εκδοτικός οίκος Λιβάνη. Και προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις ο εκδότης σημειώνει στον πρόλογο: «Με πίστη στην αρχή της διερεύνησης κρίσιμων φάσεων της ιστορικής και πολιτικής εξέλιξης και με μοναδικό κριτήριο να χυθεί άπλετο φως, προχωρήσαμε στην έκδοση του βιβλίου αυτού. Είναι αυτονόητο ότι ο Εκδοτικός Οίκος, βασιζόμενος στις παραπάνω αρχές, έχει εκδώσει και άλλα βιβλία σχετικά με την ύπαρξη και τη δράση της 17Ν, που αποδεικνύουν κάθε φορά ότι η έκδοση ενός βιβλίου δεν σημαίνει ότι ο Εκδοτικός Οίκος συμμερίζεται ή ταυτίζεται με τις απόψεις των συγγραφέων».

Αυτό έλειπε κάθε οίκος να συμμερίζεται τις απόψεις του κάθε ψυχάκια. Διότι περί τέτοιου πρόκειται, τουλάχιστον αν δει κανείς τα αποσπάσματα που κυκλοφορούν. Γράφει ο «Λουκάς» της «17Ν»: «Συλλογικά θα έπρεπε να γίνει και ο απολογισμός της Επαναστατικής Οργάνωσης της 17 Νοέμβρη, η αυτοκριτική για το έργο μας, για εμάς τους ίδιους. Συλλογικά να πάρουμε την ευθύνη και να σταθούμε μπροστά στο λαό, να του δώσουμε λογαριασμό. Το οφείλαμε στις γενιές που πέρασαν, το χρωστάγαμε στις γενιές που θα έρθουν». Και στη συνέχεια: «Εγώ, από τη μεριά μου, ανέλαβα την προσωπική μου ευθύνη. Και, τώρα, ανοιχτά, σε πρώτο πρόσωπο, μιλώ για τη βιωματική πορεία, τη διαμόρφωση της ιδεολογικοπολιτικής ταυτότητας που με μετέτρεψε στον Αντώνη του παράνομου αγώνα…».

Είχαμε ακούσει για απολογισμό μιας κυβέρνησης, ενός κόμματος, ενός πολιτικού, μια εταιρείας ή ενός προέδρου, αλλά για απολογισμού εγκληματία αυτό σίγουρα μας ξενίζει. Είναι τέτοια η χολή που στάζει ο Κουφοντίνας που στο οπισθόφυλλο έβαλε ένα απόσπασμα που περιγράφει τη συμπλοκή με αστυνομικούς στα Σεπόλια. Γράφει: «Εκείνο το βράδυ στα Σεπόλια έγιναν πολλές αναποδιές. Ήμασταν τέσσερις, είχαμε επισημάνει μια καμιονέτα. Στην οδό Αυλώνος, όπως κατεβαίναμε από τη Ρόδου.

Τα δύο περιπολικά είχαν κατεβεί από την οδό Ρόδου. Το πρώτο προσπέρασε τη γωνία με την Αυλώνος, ύστερα έκανε όπισθεν. Πετάχτηκε ένας, ο καουμπόης. Με προτεταμένο το περίστροφο και την αλαζονεία της εξουσίας διέταξε «Ψηλά τα χέρια». Λάθος πόρτα χτύπησε. Βουτήξαμε πίσω από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ανταλλάξαμε πυροβολισμούς. Ο καουμπόης καλύφθηκε. Νομίζω τον πήρε μια σφαίρα. Αργότερα, μετά τους πυροβολισμούς του εναντίον μου. Καλύφθηκαν και οι άλλοι από τα δύο περιπολικά που κατέβηκαν τη Ρόδου. Ρίχναμε αραιά πυρά – δεν είχαμε πολλές σφαίρες. Μία μία, να τους κρατάμε καθηλωμένους όσο αποχωρούσαμε.

Υποχωρούσαμε στην Αυλώνος. Πήρα μια χειροβομβίδα από ένα σύντροφο. Την πέταξα πίσω από τους οχυρωμένους αστυνομικούς. Πάνω που είχαν ξεθαρρέψει και έβγαιναν από το καβούκι τους. Λούφαξαν ξανά. Ο ένας από αυτούς είχε βγει στη μέση του δρόμου με το αυτόματο, έτοιμος να ρίξει. Θα μας χτυπούσε, θα χτυπούσε και το συγκεντρωμένο κόσμο πίσω μας. Έριξα τη χειροβομβίδα εκεί, για να λουφάξει. Ανάμεσά τους. Εκεί δεν υπήρχε κόσμος, δεν κινδύνευε κανένας, μόνο οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, τρόμαξαν, κρύφτηκαν. Υποχωρήσαμε στην Αυλώνος, προς Αθήνα. Πολλά αυτοκίνητα είχαν σταματήσει, έκλειναν το δρόμο. Μπροστά ήταν ένα παλιό ταξί. Βγάλαμε τον πελάτη του. Βγάλαμε τον ταξιτζή. «Μια στιγμή να πάρω τις εισπράξεις», «Καλά, πάρ’ τες».

Οι αστυνομικοί από τη μεριά της Ρόδου πήγαν να ξεμυτίσουν. Τους φώναξα «Ρίχνω κι άλλη χειροβομβίδα». Ξαναλούφαξαν. Πρώτος αυτός με το αυτόματο».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θρίαμβος avatar
  Θρίαμβος 05/03/2014 12:43:48

  Γιατί όχι? Εδώ το Mein Kampf είναι ακόμα best seller.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Θρίαμβος 05/03/2014 13:39:46

   Γιατί είσαι άσχετος. Το μάιν κάμπφ γράφτηκε το 1926 πρωτού γνωρίσουμε το ναζισμό από τα έργα του. Και αν σε ενδιαφέρει είναι κυρίως αυτοβιογραφικό και ιδεολογικό βιβλίο χωρίς το εγκληματικό περιεχόμενο που απέκτησε στη συνέχεια με τα έργα και τις ημέρες του ναζισμού.

   • Θρίαμβος avatar
    Θρίαμβος @ ΣΟΝ ΠΕΝ 05/03/2014 14:02:54

    Μα και ο Κουφοντίνας αυτοβιογραφικό βιβλίο έγραψε. Και ιδεολογικό περιεχόμενο προφανώς έχει - την ιδεολογία του συγγραφέα του. Ε, τι να κάνουμε, αυτήν έχει, ήταν συνεπής σε αυτήν και πληρώνει γι' αυτήν. Ας μη διαβαστεί. Λογοκρισία και κάψιμο βιβλίων θέλετε? Δε φταίει ο Κουφοντίνας για την επικρατούσα αγραμματοσύνη και πνευματική στειρότητα που θα οδηγήσει τις μάζες να το διαβάσουν. Για τον ίδιο λόγο που ο κόσμος προτιμάει τον Σιγκάλ από τον Αγγελόπουλο. Όσο για το μάιν κάμπφ, όποιος ξέρει να διαβάζει και δεν είναι αγράμματος, μια χαρά αντιλαμβάνεται το ότι υπονοούνταν σχεδόν όλα όσα επακολούθησαν μετά τη συγγραφή του.

    • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
     ΣΟΝ ΠΕΝ @ Θρίαμβος 05/03/2014 14:27:45

     Αν δεν θέλεις να δεις τη διαφορά δε ,μπορώ να κάνω απολύτως τίποτα. Ο Κουφοντίνας υπερασπίζεται συγκεκριμένες δολοφονίες που οι συγγενείς των θυμάτων είναι εν ζωή. Το μάιν κάμπφ το είχα ξεφυλλίσει σαν φοιτητής. Δε νομίζω ότι πέραν του καταγγελτικού του λόγου περιέχει κάτι που συγκρίνεται με το δεδομένο. Αν ήταν έτσι, τότε θα είχαν ψυλιαστεί περισσότερο οι λαοί της Ευρώπης αλλά και οι ίδιοι οι Γερμανοί διαβάζοντάς το. Δε θα είχαν κανένα επιχείρημα για την ειρήνη οι Νταλαντιέ, Τσάμπερλεν.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ ΣΟΝ ΠΕΝ 05/03/2014 16:41:44

      Το Mein Kampf αν δεν το είχε φράψει ο Χίτλερ,τώρα θα ήταν ένα παντελώς άγνωστο πόνημα ενός απαίδευτου συγγραφέα. Όπως λοιπόν το βιβλίο του Κουφοντίνα,εκτός από την εγκληματική δράση που περιέχει,παίρνει ακόμη περισσότερη βαρύτητα από τον συγγραφέα του,έστω κι αν περιείχε ποιήματα,έτσι και Ο Αγών μου συνδέεται άμεσα με τον παράφρονα που το έγραψε. Άλλωστε,μπέστ σέλλερ έγινε όχι πρίν τον Β' Παγκόσμιο αλλά μετά,μέχρι σήμερα...

 2. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 05/03/2014 13:00:22

  Ο άνθρωπος έστηνε στα θύματά του ενέδρες. Ενεδράκιας δειλός. Ο άνθρωπος πυροβολούσε πισώπλατα. Ξετσίπωτα δειλός. Ήταν και ψευταράς. Πχ για τον θάνατο Αξαρλιάν κατηγορούσαν την Αστυνομία. Δειλός , θρασύς και συνομοσιολόγος. Όπως και αρχηγός Λάμπρος( άλλο δειλό θρασίμι) που όταν μπαγλαρώθηκε στους Λειψούς εβρισε τον αστυνομικό "Νενέκο" που τάχα θα τον οδηγήσει στο Γκουαντάναμο. Τι διάολο αριστερός θα ήταν αν δεν φανταζόταν Αμερικάνους και Γκουαντάναμο... Πήρε περήφανη , πληρωμένη απάντηση: "Είμαι Στρατιώτης της Ελλάδας και θα πάμε στην Αθήνα.Προχώρα". Δειλά καθάρματα. Αυτόν τον βούρκο υπερασπίστηκαν στο διακαστήριο τα μέλη φασιζουσών συνιστωσών.

 3. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 05/03/2014 13:24:50

  Νομίζω ότι υπάρχει νόμος περί εκθείασης Εγκλημάτων. Δεν έχει εφαρμογή στην περίπτωση; Μπορεί κάποιος παιδεραστής να γράψει βιβλίο αναλόγου περιεχομένου στο όνομα της ελευθερίας του Λόγου; Μήπως είναι εντελώς παράλυτη η Δημοκρατία μας. Μήπως το "σίριαλ" της "απόδρασης" Ξηρού συνεχίζεται σε νέα επεισόδια;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΣΟΝ ΠΕΝ 05/03/2014 18:24:16

   Αυτό που λες χρειάζεται έναν εισαγγελέα να επέμβει αυτεπάγγελτα. Και αν το κρίνει να απαγορεύσει το βιβλίο βάσει του νόμου που ανέφερες μαζί του.

 4. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 05/03/2014 13:33:23

  "με προτεταμένο το περίστροφο και την αλαζονεία της εξουσίας" γράφει ο κατσαπλιάς αντί του: Με την γενναιότητα που εμπνέει η αίσθηση του καθήκοντος και τη διάθεση του "προκινδυνεύειν" για να υπερασπιστεί τους συναδέλφους του.

 5. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 05/03/2014 14:00:36

  Αν κάνω μήνυση εγώ στον Εκδοτικό Οίκο Λιβάνη, θα με "λούσουν" με όλα τα καλολογικά επίθετα του λεξικού και χαρακτηρισμούς από πράκτορα της CIA μέχρι ρουφιάνο της ΕΥΠ. Θα πρέπει να κυκλοφορώ με την προστασία μιας διμοιρίας ΕΚΑΜ. Ο εισαγγελέας όμως έχει αυτή ακριβώς την αρμοδιότητα και το καθήκον. Να παραπέμψει την υπόθεση στον αρμόδιο δικαστή. ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΣΟΝ ΠΕΝ 05/03/2014 18:24:43

   Ακριβώς!

  • Θρίαμβος avatar
   Θρίαμβος @ ΣΟΝ ΠΕΝ 05/03/2014 21:04:49

   Δεν είναι κακή ιδέα να κάνεις τη μήνυση. Πού ξέρεις; Μπορεί τελικά και να σου αρέσει να κυκλοφορείς υπό την προστασία μιας διμοιρίας ΕΚΑΜ. Όσοι έχουν αυτό το προνόμιο, είναι VIP και "πετυχημένοι" στην ελληνική "δημοκρατία".

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Θρίαμβος 05/03/2014 21:14:30

    Ευθέως δηλαδή του λές να κάτσει στα αυγά του και να αποδεχθεί τον νόμο του μπαχαλάκια;

    • Θρίαμβος avatar
     Θρίαμβος @ ΚΜ 06/03/2014 01:07:36

     Είμαι σίγουρος πως στις μέρες μας πάρα πολλοί συμπατριώτες μας θα διαβάσουν το βιβλίο ξαπλωμένοι στον καναπέ και θα ονειρεύονται κάποιον "ήρωα" που θα τα βάλει με το "κακό ΔΝΤ, τους καπιταλιστές, τους πολιτικούς, που ρουφούν το αίμα του αθώου λαού". Η "ελπίδα" να σε βγάλει κάποιος-οποιοσδήποτε- από το τέλμα της ανημποριάς. Έστω και σαν όνειρο. Μεγάλη υπόθεση... Βρε μη χαλάτε τη "δουλειά"... Το βιβλίο αυτό θα κρεμαστεί στα περίπτερα και θα συνεχίσει τη δουλειά της... Τζούλιας

 6. Tassos avatar
  Tassos 05/03/2014 14:26:19

  Το βιβλίο προφανώς δεν έχει κανένα ενδιαφέρον γιατί μας ενδιαφέρουν οι γαργαλιστικές λεπτομέρειες και όχι η ...που δέρνει τον κάθε ψυχάκια δολοφόνο.

 7. ΄Εφη avatar
  ΄Εφη 05/03/2014 16:25:04

  Δεν έχω καμία διάθεση να διαβάσω αυτό το βιβλίο, αλλά καταλαβαίνω πως θα περιγράφει πως σχεδίαζαν επί μήνες τη δολοφονία ενός ανθρώπου. Μέσα σε αυτούς τους μήνες ούτε μια στιγμή δε δίστασαν, ούτε μια στιγμή δε σταμάτησαν. Ας σταματήσουν λοιπόν να μας λένε πως όλοι δικαιούνται άδειες απ΄τη φυλακή, κάποιοι θέλουν 500 χρόνια για να γίνουν ζώα και άλλα 500 για να σταθούν στα πόδια τους! Παρεμπιπτόντως το βιβλίο προλογίζει ο γνωστός άγνωστος ροζάκιας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Γιαννόπουλος, αλλά μάλλον ακόμη μια φορά θα εκφράζει τις προσωπικές του θέσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ, προς Θεού, δε συμμερίζεται τις απόψεις του!

 8. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 05/03/2014 18:48:14

  Κανονικά θα έπρεπε να πάει άπατο , μηδέν πωλήσεις . Ο Λιβάνης όμως γνωρίζοντας που ζει , δεν θα έβαζε λεφτά , αν δεν ήταν βέβαιος ότι , τουλάχιστον , θα τα πάρει πίσω . Θρασύδειλοι δολοφόνοι που δεν είχαν καν τα ... κότσια ν' αντικρύσουν τα θύματά τους , αλλά από την ασφάλεια της συνομωσίας και της ενέδρας αφαιρούσαν ζωές , στο όνομα των ιδεοληψιών και των απωθημένων τους . Το ότι θα βρεθούν κάποιοι να δώσουν λεφτά για να διαβάσουν , ό,τι η άρρωστη ψυχή του περιγράφει ως '' επανάσταση '' , αυτό μόνο ως κατάντια μπορεί να χαρακτηριστεί .

 9. Simos avatar
  Simos 05/03/2014 19:06:46

  Ο τουρίστας του Αγκιστρίου .. έχει το θράσος να μιλά.. κιόλας..

 10. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 05/03/2014 19:33:26

  Εδώ η ΔΤ το προέβαλε -αρνητικά μεν- αλλά δείχνοντας το βιβλίο. Ο άθλιος κουφοντίνας ποντάρει στην αρρωστημένη περιέργεια του κοσμάκη,στη γνωστή κοντή μνήμη του Ελληνα,στην ηρωποίηση της "προοδευτικαρίας" του πολυτεχνείου και της ημερομηνίας για να εισπράξει. Να εισπράξει ό,τι "έχετε ευχαρίστηση". Σύμφωνα με αυτά θα έπρεπε ο μακαρίτης Δούρος να γράψει απομνημονεύματα για το πως κακοποίησε και σκότωσε το γιό του, ο Εφιάλτης πώς πρόδωσε, κλπ.κλπ. Αρρωστημένα πράγματα για κατανάλωση από τους Συριζαίους. Πού πάμε βρε, ορε που πάμε; που έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Αυλωνίτης.

 11. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 05/03/2014 20:21:48

  Θα μας τρελάνουν οι Συριζαίοι...Με πόση ευκολία λένε ψέμματα; Δεν ντρέπονται; Ο Νίκος Γιαννόπουλος δεν είναι απλά μέλος της ομάδας Ρόζα. Είναι ο ιδρυτής της. Και η ομάδα Ροζα υπήρξε ιδρυτική συνιστώσα του Σύριζα. Αλλά και λίγο να ψάξει κανείς, βρίσκει.2011: ο Γιαννόπουλος πρωτοστατεί στην κατάληψη της Νομικής από λαθρομετανάστες.Το Βήμα του παίρνει συνέντευξη.Ο τίτλος της συνέντευξης, στο Βήμα( 30/1/2011): "Νίκος Γιαννόπουλος: Είναι τιμή για τον Σύριζα αυτός ο αγώνας"... Ο Τσίπρας δεν ξέρει πως ο εξευτελισμός έχει και όρια;

 12. δημης avatar
  δημης 05/03/2014 20:27:27

  Τότε που "γεννήθκες " ...ΕΜΕΙΣ ΠΕΘΑΙΝΑΜΕ (και ακόμα ...) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 13. Γιάννης avatar
  Γιάννης 05/03/2014 20:56:23

  Κανονικά παίρνει χοντρό τρολάρισμα ο κατσαπλιάς Κουφοντίνας που έχτισε βίλα στο Γραμματικό με τα χρήματα των ληστειών που διέπραττε και το παίζει και επαναστάτης. Ακόμα και ο τίτλος του βιβλίου του αποδεικνύει το επίπεδο αμοιβάδας της δολοφονικής σκέψης τους. Είναι παραλλαγή του γνωστού "Born on the 4th of July". Ούτε έναν τίτλο δεν μπορούσε να σκεφτεί ο κατσαπλιάς της αριστεράς και έκανε copy paste την "αμερικανιά", αλλά δεν βλέπω να το πήρε κανένας γραμμή να τον σκίσουν στο δούλεμα και αυτόν αλλά και το ορφανό του Αντρέα, τον Λιβάνη. Ξεφτίλες, ε, ξεφτίλες με τα 45άρια.

 14. Μικρασιάτης.. avatar
  Μικρασιάτης.. 05/03/2014 21:32:03

  Τελικα, αυτή η λεγομενη πρωτη γενιά της 17Ν, που εκανε τις πρωτες δολοφονιες, τι απεγινε?? Αραγε θα μαθουμε ποτέ ???

 15. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/03/2014 22:00:59

  Oύτε το βιβλίο ούτε οι προκηρύξεις της 17Ν είναι το πρόβλημα.Το πρόβλημα είναι ότι η ηγεσία της ΝΔ προσπαθεί να αποκρύψει την πολιτική ιδεολογία των δολοφόνων και να πει ότι δήθεν δεν είναι πολιτικά τα εγκλήματα ενώ είναι ηλίου φαεινότερο ότι πρόκειται για κομμουνιστές εγκληματίες που αποφάσισαν να συνεχίσουν τον εμφύλιο πόλεμο. Αλλά η αλήθεια πρέπει να κρύβεται χάριν της δήθεν εθνικής συμφιλίωσης που δεν υπάρχει.

  • Yet avatar
   Yet @ ψυχραιμια 05/03/2014 23:16:58

   Μιλάμε για 100 χρόνια πίσω. Τουλάχιστον! Άντε, καληνύχτα.

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Yet 05/03/2014 23:23:16

    Καλά γύρνα πλευρό εσύ γιατί η πτώση από την αριστερή μεριά του κρεβατιού αφήνει κουσούρια όπως έχει αποδείξει διαχρονικά η ιστορία. Ακριβέστατο το σχόλιο του Ψυχραιμία.

  • Factorx avatar
   Factorx @ ψυχραιμια 05/03/2014 23:53:14

   Που το βρήκες αυτό ρε Ψυχραιμία; Πότε έγινε; Γιατί σήμερα άλλα βλέπω εγώ να γίνονται

 16. gikon avatar
  gikon 05/03/2014 23:02:50

  Η Δημοκρατία είναι ένα πολύ ανεκτικό πολίτευμα. Έχει νόμους, έχει κανόνες, που ισχύουν ακόμα και για αυτούς που δεν σέβονται την υπέρτατη αξία, την ανθρώπινη ζωή. Ακόμα και για τα εγκληματικά τέρατα της 17Ν.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ gikon 05/03/2014 23:09:06

   Οι νόμοι απαγορεύουν την ευθεία εκθείαση εγκλήματος νομίζω. Να εφαρμοστούν.

   • gikon avatar
    gikon @ ΚΜ 05/03/2014 23:14:36

    Η εκθείαση από πού προκύπτει;

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ gikon 06/03/2014 02:32:52

     Από το βιβλίο ευλογημένε! Εκτός άν θεωρείς ότι εκεί μέσα εκφράζει καμια μεταμέλεια...

     • gikon avatar
      gikon @ ΚΜ 06/03/2014 07:52:32

      Μάλιστα. Ο εγκληματίας εκθειάζει τις αποτρόπαιες πράξεις του, στο βιβλίο του. Έχεις σκοπό να το αγοράσεις και να το διαβάσεις; Φαντάζομαι πως όχι, το ίδιο και εγώ. Άρα δεν εκτιθέμεθα στην εκθείαση. Εντάξει;

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ gikon 06/03/2014 17:22:06

      Φτηνές σοφιστείες. Αντιπαράδειγμα: Άν έγραφε εκεί μέσα συκοφαντίες για το πρόσωπό σου, εσύ, επειδή σύμφωνα με το σκεπτικό σου δεν έχεις σκοπό να το αγοράσεις και να το διαβάσεις, δεν έχεις δικαίωμα να του χώσεις μια αγωγάρα, ε;

 17. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 06/03/2014 17:38:09

  Παλαιοομερολογίτες, γενικώς. Κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου άνθρωποι ασχολούνται ακόμη και κάνουν άρρωστες φαντασιώσεις με τρομοκρατία, και μάλιστα του τύπου της δεκαετίας του 1970 (RAF, BR, Directe Action κτλ). Το πρόβλημα αφορά την κοινωνική ψυχανάλυση, όχι την πολιτική επιστήμη. Το γνωστό μοντέλο του Φρόυντ για τις νευρώσεις, εφαρμοσμένο σε συλλογικό επίπεδο (σε κοινωνικές ομάδες), τα εξηγεί πλήρως: Αποτυχημένη sublimation, απώθηση, επιστροφή του απωθημένου, στερητικό τραύμα, ψευδής αναπλήρωση. Στο αποτυχημένο κράτος και στην αποτυχημένη κοινωνία, αντιστοιχούν ψευδείς "επαναστάτες"

 18. Ακυρος avatar
  Ακυρος 08/03/2014 12:03:30

  Γεννηθηκαν 17 Νοεμβρη Και Δολοφονούσαν Οποτε Γουσταραν! Ή Οποτε Τους Διέτασσαν! Καταλάβατε λοιπόν τί καταφέραν το σκυλολόϊ των “εκτελεστών υπαλλήλων” που ώς 17Νοεμβρίτες δίκασαν και καταδίκασαν σε θάνατο τον Κώστα Περατικό, που προσπάθησε να κρατήσει τον Σκαραμαγκά και να λειτουργήσει ώς Ελληνική προσοδοφόρα πηγή; Αρωγοί τους, “μισθωτοί” ή “ηλίθιοι”, τα κοθώνια με τα παλούκια-ιστούς ερυθρών και μαυροκόκκινων φλάμπουρων, που διέλυσαν τις επιχειρήσεις και έφεραν την Ελλάδα πένητα και ανευ ουδεμιάς ελπίδας, στα χέρια των ΕυροΠέων. Ακόμα και σήμερα, εξακολουθούν οι “κυνηγοί” κεφαλών και κεφαλαίων, να “γκαρίζουν” οραματιζόμενοι, τελευταίοι στο κόσμο, τα σταλινικά εγκληματα και τις κομμουνιστικές παπαριές! Δολοφόνοι, μισέλληνες και “υπάλληλοι”, όλοι μαριονέττες, στις πράξεις του έργου που στήσαν οι γνωστοί αφέντες! Αυτοι οι ιδιοι που κάποτε τους καίγαν με Ναπάλμ, σ΄ ενα ολέθριο αδελφοκτόνο πόλεμο και τώρα έρχονται καλοπληρωτες των επιταγών τους και ιδιοκτήτες των λουριών τους! (Πρωτη δουλεια του ΜΠΟΥΣ, στην δεύτερη θητεία του, να αναγνωρισει την …”Μακεδονοκλανια”. Των συνΤροφικων ονειρων, του Σταλιν και του …Νασου!) Οι κλέφτες που μας κυβέρνησαν δεν είναι οι μόνοι υπεύθυνοι των συμφορων που κατεστρεψαν την Ελλαδα! Μαζί τους, ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ, να ρίχνουν γέφυρες στην καταστροφή, όσοι μαγάρισαν και σάπισαν με έργα, λόγια, παραποίηση της ιστορίας και ανασκολοπισμό της έννοιας της αλήθειας, τον ιστό ενός έθνους που μάτωσε να στηθεί ελεύθερο στα πόδια του! Αν δείτε στο Κιλελερ σε λίγες μέρες, τους γνωστους παλουκοφόρους, να κραυγάζουν για τον κολλίγο και την θυσία του Αντύπα, να θυμηθείτε ότι κανείς τους δεν είπε κουβέντα για την γή που τους χάρισε ο αγώνας τoυ και την πούλησαν οι Ιούδες, να φκιάξουν τις αισχρές, άσχημες παράγκες των πολυεθνικών και βίλες μετα… πισινών! Χωρίς να εμποδίσουν την παρουσία της ΜΟΝΣΑΝΤΟ στον Θεσσαλικό κάμπο, χωρίς να ακουστή ψίθυρος γι’ αυτό! Ετσι, για να θυμηθούμε την εκτέλεση του Κώστα Περατικού, από τους “συντρόφους” των …συντρόφων. Που “γεννηθηκαν 17 Νοεμβρη”! «Αποφασίσαμε λοιπόν να εκτελέσουμε τον εφοπλιστή Κώστα Περατικό, από τους κυριότερους υπεύθυνους για την απάτη της “ιδιωτικοποίησης” των ναυπηγείων Ελευσίνας. Ο κύριος αυτός αφού πήρε τα ναυπηγεία χωρίς να πληρώσει φράγκο από την τσέπη του, αφού τα λειτούργησε επί τρία χρόνια, αφού εισέπραξε τα δεκάδες δισεκατομμύρια κρατικά δάνεια, τα εγκατέλειψε πέρσι αφήνοντας χρέη 18 δισεκατομμυρίων, ενώ σήμερα απαιτεί άλλα 17 δισεκατομμύρια από το Δημόσιο. Ο κάθε εφοπλιστής κύριος Περατικός που επαίρεται για τη φιλοπατρία του θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία. Μπορεί οι θεσμοί της, πολιτικός κόσμος, Δικαιοσύνη, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να ‘ναι θεσμοί κράτους μπανανίας, ο ελληνικός λαός όμως δεν πρόκειται να επιτρέψει στους εφοπλιστές να τον εξαπατούν και να τον κλέβουν κατ’ εξακολούθηση κι ατιμώρητα με δεκάδες δισεκατομμύρια δραχμές, ενώ απ’ την άλλη πλευρά μικροί, βιοπαλαιστές κλείνονται στη φυλακή για μικροχρέη στο Δημόσιο μερικών εκατοντάδων χιλιάδων δραχμών» *************************************************** Τελικά τα κατάφεραν…ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! η Ελλαδα χαρη στα σαρανταπενταρια τους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΠΑΝΑΝΙΑ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΤΗς ΑΡΙΣΤΕΡΑΤΖΑΣ, σκότωσαν τον Περατικο κι…. έφεραν τους Γερμανούς και μαζί τους τους Αραβες του Αμπου Νταμπι στον Σκαραμαγκα! Ενας ακόμα αγώνας να μείνουν οι Ελληνες χωρίς δουλειά και η Ελλάδα χωρίς ναυπηγεία, δικαιώθηκε! Εμεινε μήπως καρνάγιο για καρνάγιο σ΄ αυτόν το τόπο που είχε στο DNA του την ναυτοσύνη και το χτίσιμο σκαριών και έφερναν τη Ελλάδα και τον πολιτισμό της στα πέρατα του Κόσμου;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.