#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/10/2013 12:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ε. Μεϊμαράκης: "Να βάλουμε τις βάσεις για την Ελλάδα του 2020 μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης"Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ε. Μεϊμαράκης κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Πανελληνίου Συνεδρίου με θέμα «Συνταγματική αναθεώρηση και δικαστική εξουσία», το οποίο διοργάνωσε η Εταιρία Δικαστικών Μελετών με τη συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Μιλώντας ενώπιον του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, της ηγεσίας του Δικαστικού Σώματος, του Προέδρου του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πανεπιστημιακών, δικηγόρων και πολλών άλλων επιφανών νομικών που συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε μεταξύ άλλων:

 

 

«Είναι πάρα πολλές οι διατάξεις οι οποίες πρέπει να αναθεωρηθούν, είχαμε συμφωνήσει, όπως θυμάστε, πριν από την τελευταία Βουλή του 2008, σε διατάξεις που θα έπρεπε ήδη να έχουν αναθεωρηθεί. Δυστυχώς απέτυχε, κατά τη γνώμη μου, εκείνη η αναθεώρηση να είναι όσο τολμηρή θα έπρεπε να είναι και λόγω κάποιων ιδεοληψιών και λόγω του ότι δεν μπορούσαν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν και εσωτερικά τα κόμματα να ομονοήσουν. Έτσι καταλήξαμε στο να μην υπάρξει ουσιαστικά αναθεώρηση το 2008, αλλά απλώς να αναφέρεται. Θα καθυστερούσαμε κιόλας την όποια αναθεώρηση θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει, αν ξέραμε ότι η αναθεώρηση του 2008 θα κατέληγε όπως κατέληξε. Δυστυχώς ή ευτυχώς, τα χρόνια περνούν γρήγορα και είμαστε ήδη σε μια φάση που πρέπει να συζητήσουμε την αναθεώρηση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνεννόηση με τα κοινοβουλευτικά κόμματα θα προχωρήσει στη σύσταση μιας διακοινοβουλευτικής επιτροπής, αλλά οπωσδήποτε θα προχωρήσω και στη σύσταση μια επιτροπής που θα περιλαμβάνει εκείνους που θα θέλουν να ασχοληθούν με το ζήτημα κι έχουν να προσφέρουν απόψεις. Ξέρετε, οι απόψεις μας, πολλές φορές, είναι αντίθετες επιστημονικά, δεν είναι μόνο μικροκομματικά ή μικροπολιτικά. Έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις και απόψεις για πολλά ζητήματα, τα οποία γνωρίζω ότι ενδιαφέρουν όλους μας και πολύ περισσότερο εσάς. Έχει αναπτυχθεί πολύ μεγάλος διάλογος για το αν θα πρέπει να υπάρχει το Συνταγματικό Δικαστήριο ή όχι, και αν θα υπάρχει τι αρμοδιότητες θα έχει, και αν δεν τις έχει πώς θα συνεννοηθεί με τα άλλα δικαστήρια, και όλα τα σχετικά. Πρέπει, λοιπόν, να αναθεωρούμε με μια ευρωπαϊκή οπτική, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια ευρύτερη αποδοχή και συνεννόηση με τους Ευρωπαίους, ώστε να μη χρειάζεται κάθε φορά, στις όποιες επικυρώσεις συμβάσεων κάνουμε, να συζητούμε τη συνταγματικότητα ή όχι στη Βουλή.

Πρέπει αυτή η αναθεώρηση να πετύχει και να βάλουμε τις βάσεις για να προχωρήσουμε με ταχύτητα στην Ελλάδα του 2020».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. elmatador avatar
    elmatador 21/10/2013 19:50:22

    Ποιο κράτος κ. Μειμαράκη?Τώρα θυμηθήκατε το κράτος του 2020?Ακούσαμε για την επανίδρυση του κράτους και πιο πριν,είδαμε τίποτα?Οικογένεια αγράμματων τσιγγάνων-γέμησε το κράτος από δαύτους,διαφόρων προελεύσεων και υπηκοοτήτων- ξεφτίλησε το κράτος και τις διαδικασίες του( άκου δύο ταυτότητες,δύο μερίδες,πέντε παιδιά σε πέντε μήνες,επιδόματα κ.λ.π),ούτε στην Μπουρτσουάνα δεν γίνονται αυτά.Με ποιόν θα γίνει το κράτος με τον κυρ-Βύρωνα(για ένα βράδυ πρόεδρος και βόλεψε την κορούλα του,στο"μαγαζί") ,ή με το Σοφάκι που αρνείται το έλεγχο της τσάντα της,βασει κανονισμού, η με τον Παντελή που έχουν υπό κατάλειψη το ραδιομέγαρο και γίνονται εκπομπές χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός?Τα είπε κάποτε ο Αλ.παπαδιαμάντης...<>...Άντε καληνύχτα Βαγγέλη και ήρεμον ύπνο.Εμείς μάλλον ξυπνήσαμε και σας καταλάβαμε όλους σας.

  2. NK avatar
    NK 22/10/2013 11:37:40

    Τα έλεγε ο Παπαρρηγόπουλος: τα Συντάγματα είναι σαν τα κάτοπτρα. Όσες φορές και αν τα σπάσουμε και στήσουμε καινούρια, αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι, πάλι τα μούτρα μας θα βλέπουμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.