#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/11/2013 22:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ερώτηση 29 βουλευτών της ΝΔ για τα ΑΕΙΕρώτηση προς το υπουργείο Παιδείας με θέμα την άμεση λειτουργία των ΑΕΙ της χώρας απευθύνουν 29 βουλευτές της ΝΔ.

Όπως επισημαίνεται, η κατάσταση στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) έχει φτάσει σε «οριακό σημείο», καθώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι εγγραφές των πρωτοετών, δεν έχει ξεκινήσει η επαναληπτική εξεταστική περίοδος, και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου.

«Για το συγκεκριμένο Ίδρυμα, βρισκόμαστε μπροστά στον μεγάλο κίνδυνο να χαθεί το τρέχον εξάμηνο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους φοιτητές και τις οικογένειες τους, που δοκιμάζονται σκληρά από την δύσκολη οικονομική συγκυρία» αναφέρεται σχετικά.

Σύμφωνα με τους 29 βουλευτές της ΝΔ, το γεγονός ότι οι διδάσκοντες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) αποφάσισαν να επιστρέψουν στα μαθήματά τους από την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς και το γεγονός ότι στα υπόλοιπα ιδρύματα της χώρας «ο κίνδυνος απώλειας του εξαμήνου έχει εξαλειφθεί», δημιουργούν ανακούφιση. Ωστόσο, στο ΕΚΠΑ η κατάσταση «παραμένει θολή», λόγω της συνέχισης της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων και του ότι τα θεσμικά όργανα του ιδρύματος (πρύτανης, σύγκλητος, κοσμήτορες σχολών, πρόεδροι τμημάτων) δεν προβαίνουν στις ενέργειες που απαιτούνται για την επαναλειτουργία των σχολών, όπως αυτές προβλέπονται από τον νόμο.

Οι 29 βουλευτές, «λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι φοιτητές και οι οικογένειες τους υφίστανται τις επιπτώσεις μιας κατάστασης, την οποία δε δημιούργησαν και για την οποία δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη, αντιθέτως ειδικά οι φοιτητές της Περιφέρειας επιβαρύνονται όλο το παραπάνω διάστημα με έξοδα διαβίωσης» ρωτούν τον υπουργό Παιδείας:

«Πώς σκοπεύει να δρομολογήσει η κυβέρνηση την άμεση επαναλειτουργία του εν λόγω ιδρύματος, που αποτελεί εξάλλου απαίτηση της απόλυτης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και σύσσωμης της φοιτητικής κοινότητας;
Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε την συνεχιζόμενη αποχή των διοικητικών υπαλλήλων από τα καθήκοντα τους, όταν η απογραφή έχει ολοκληρωθεί σε όλα τα Ιδρύματα της Χώρας και το χειμερινό εξάμηνο έχει ξεκινήσει κανονικά;
Έχετε διαπιστώσει παράβαση καθήκοντος των προαναφερομένων θεσμικών οργάνων του ΕΚΠΑ και ποιες είναι οι προβλεπόμενες κυρώσεις που σκοπεύετε να δρομολογήσετε;»

Οι ερωτώντες βουλευτές

Σκόνδρα Ασημίνα -  Ν. Καρδίτσας
Μαρκόπουλος  Κωνσταντίνος -  Ν. Εύβοιας
Βλάχος Γεώργιος -  Ν. Αττικής
Παναγιωτόπουλος  Νικόλαος -  Ν. Καβάλας
Βλαχογιάννης Ηλίας -  Ν. Τρικάλων
Σαμπαζιώτης Δημήτριος -  Ν. Μεσσηνίας
Ορφανός Γεώργιος -  Ν. Θεσσαλονίκης
Κουκοδήμος Κωνσταντίνος -  Ν. Πιερίας
Αντωνίου Μαρία -  Ν. Καστοριάς
Μανδρέκα Ασπασία -  Ν. Φωκίδος
Κοντογεώργος  Κωνσταντίνος - Ν. Ευρυτανίας
Βογιατζής Παύλος -  Ν. Λέσβου
Κυριαζίδης  Δημήτριος -  Ν. Δράμας
Νταβλούρος Αθανάσιος -  Ν. Αχαΐας
Κέλλας Χρήστος -  Ν. Λάρισας
Κόλλιας Κωνσταντίνος -  Ν. Κορινθίας
Κουτσούμπας Ανδρέας -  Ν. Βοιωτίας
Τζαμτζής Ιορδάνης -  Ν. Πέλλας
Λεονταρίδης Θεόφιλος -  Ν. Σερρών
Κωνσταντινίδης Ευστάθιος -  Ν. Φλώρινας
Τσουμάνης Δημήτριος -   Ν. Πρέβεζας
Υψηλάντης Βασίλειος -  Ν. Δωδεκανήσου
Κλειτσιώτης  Κωνσταντίνος -  Ν. Καβάλας
Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος -  Ν. Φθιώτιδας
Τσαβδαρίδης Λάζαρος -  Ν. Ημαθίας
Πασχαλίδης Ιωάννης - Ν. Καβάλας
Μάνη Άννα -  Ν. Πιερίας
Μπατσαρά Γεωργία -  Ν. Ημαθίας
Κοψαχείλης Τιμολέων -  Ν. Γρεβενών

ΣΧΟΛΙΑ

  1. βασίλης avatar
    βασίλης 07/11/2013 02:18:08

    Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Η κυρία από τον οίκο του ναύτη είναι άγνωστη; Βοά ο κόσμος της εκπαίδευσης! ! τι γίνεται στον Πειραιά και στο Παιδείας, χάθηκαν άνθρωποι αξιοπρεπείς....Ποιοί σύμβουλοι συμβουλεύουν τελικά, ευθύνες αυτοί που τους επιλέγουν δεν έχουν; Πόσα λαμόγια θα καταπιεί ο δεξιός ψηφοφόρος....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.