#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/08/2013 09:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιχείρηση της Αστυνομίας στο Πολυτεχνείο (βίντεο)Εφοδο στο Πολυτεχνείο πραγματοποίησε το πρωί η Αστυνομία με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν ελέγχους σε όλους τους χώρους του κτιρίου, κυρίως στα στέκια των αναρχικών που έχουν καταλάβει χώρους. Αν και κανείς δεν ξέρει τα πραγματικά αίτια της επιχείρησης, εικάζουμε ότι υπήρχαν πληροφορίες για την ύπαρξη… υλικών οικιακής χρήσης, όπως θα έλεγε και ο σύντροφος Πάνος Σκουρλέτης. Από τις πρώτες πληροφορίες, έχουν βρεθεί δεκάδες λοστοί, αντιασφυξιογόνες μάσκες, μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό, κράνη κ.λπ.

Πιθανότατα να είναι ένα ακόμη… φιάσκο της Αστυνομίας αφού όλοι ξέρουμε ότι στα ελληνικά πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια κάνουν μάθημα, και μάλιστα βασικό που μετράει ο βαθμός, κατασκευής μολότοφ. Οποιος φτιάξει την πιο καλή βόμβα, αυτή που αναφλέγεται γρηγορότερα και προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά, παίρνει και τον καλύτερο βαθμό.

Μέχρι στιγμής το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχει την πρωτιά στο σχετικό μάθημα και κατατάσσεται πρώτο στη λίστα με τα ΑΕΙ όλου του κόσμου. Οι πατέντες που χρησιμοποιούν οι φοιτητές είναι απίστευτες.

Αλλά για να σοβαρευτούμε: Τι θα σκέφτεται αυτή την ώρα ένας πατέρας που περιμένει τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ; Ότι θα στείλει το παιδί του στο Πολυτεχνείο ή το ΑΠΘ για να βρεθεί σ’ αυτή την κατάσταση; Ότι έκανε θυσίες μιας ζωής για να πάει το παιδί του σε χώρους που είναι παρασκευαστήρια μολότοφ; Που οι αναρχικοί έχουν κάνει κατάληψη σε διάφορα σημεία, έχουν φτιάξει τα δικά τους στέκια και κανείς δεν τους ενοχλεί;

Ότι όλοι εμείς θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικό οι πανεπιστημιακοί χώροι να βρίσκονται σ’ αυτά τα χάλια και να μην αντιδρούμε; Μέχρι πότε δηλαδή πρέπει να ανεχόμαστε τις πράξεις ανομίας και να μην κάνουμε τίποτε γι’ αυτές.

Μέχρι πότε το πανεπιστημιακό άσυλο, που θεσπίστηκε για να προστατεύει τις ιδέες σε ανώμαλες εποχές, έχει καταντήσει η ασπίδα του κάθε λογής μπαχαλάκια, αριστερού, δεξιού, πασόκου, αναρχικού που κάνει ότι θέλει, καταστρέφει τη δημόσια περιουσία και δε δίνει και λογαριασμό;

Και μέχρι πότε το κράτος και η κοινωνία θα ανέχονται αυτή την κατάντια των «ναών της μόρφωσης»; Δε βλέπουν τι γίνεται στο εξωτερικό; Φτάνει πια. Κι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ή όποιος άλλος και μιλήσει για αποπροσανατολισμό κι έχει δίκιο, σκασίλα μας. Είναι χειρότερη η ανοχή της κατάντιας του Πολυτεχνείου, από οποιονδήποτε σκοπό έχει η εκάστοτε κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 21/08/2013 09:19:54

  Δύο Έλληνες και τρεις αλλοδαποί (να υποθέσω αφροασιάτες;) κοιμόντουσαν μέσα....Χώρια οι μολότωφ, τα μπιτόνια και δεν ξέρω τι άλλο....
  Αυτό το πράγμα λέγεται ΑΕΙ και δεν ντρέπονται οι πρυτάνεις να υποδέχονται ξένους ακαδημαϊκούς σ' αυτό το πράγμα...

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ ΒΙΣ 21/08/2013 18:30:54

   Τι να κανουν και αυτοι;Και εγω θεωρω μεγαλες τις ευθυνες αλλα ποσες φορες τους εχτισαν,χωρις εισαγωγικα!!

 2. BLACK_QUIVER avatar
  BLACK_QUIVER 21/08/2013 11:11:20

  ....Αμάν αυτή η ακαταστασία των σύγχρονων επαναστατών!
  Καμία αισθητική βρε παιδί μου...

 3. tpe avatar
  tpe 21/08/2013 11:19:22

  Και για σύγκριση:
  Πανεπιστήμιο Λυόν:
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2b/IUFM_Croix_Rousse.JPG

  Πανεπιστήμιο Μπολόνιας:
  http://internationalstudentsguide.org/wp-content/uploads/2013/07/University-Of-Bologna-.jpg

  **********************
  Ντροπή μας.

  • Τηλέμαχος Αναγνώστου avatar
   Τηλέμαχος Αναγνώστου @ tpe 21/08/2013 16:17:27

   Πάντως στους Πολιτικούς Μηχανικούς που εδρεύουν στην Πολυτεχνειούπολη (όπως και όλα τα τμήματα του Πολυτεχνείου, εκτός της Αρχιτεκτονικής) το τμήμα του ΕΜΠ είναι εικοστό πέμπτο στον κόσμο, πάνω από την Οξφόρδη και το Κολούμπια, ενώ το αντίστοιχο τμήμα του ΑΠΘ είναι μαζί με το CalTech (το πρώτο πολυτεχνικό ίδρυμα στον κόσμο) στις θέσεις 50-100.
   http://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2013/engineering-civil-and-structural

   • tpe avatar
    tpe @ Τηλέμαχος Αναγνώστου 21/08/2013 18:25:25

    ΔΕΝ μίλησα για ακαδημαϊκή κατάταξη κλπ.

    Προσωπικά, δεν έχω εμπειρία από το εξωτερικό, όλες μου τις σπουδές τις τελείωσα εδώ. Από τα συνέδρια που είχα την τιμή να παρευρεθώ, όμως, οι εντυπώσεις που αποκόμισα ήταν τελείως αρνητικές, για τα δικά μας τμήματα. Οι φωτογραφίες που σας έβαλα, μπορεί να είναι τυχαία επιλεγμένες από το Internet, αλλά ακόμα κι όταν δεν υπάρχει επίσημη εκδήλωση κάποιας σχολής, οι χώροι είναι έτσι ακριβώς...

    Είχα την τύχη να φοιτήσω σε ένα από τα καλύτερα από πλευράς καθαριότητας τμήματα της χώρας και μέχρι να "πλακώσουν" οι επαγγελματίες φοιτητές-μπαχαλάκηδες της "αριστεράς", το κτήριο ήταν -εκτός από καθαρό- άξιο να λέγεται Πανεπιστήμιο. Μετά, βέβαια...

    • Τηλέμαχος Αναγνώστου avatar
     Τηλέμαχος Αναγνώστου @ tpe 21/08/2013 23:53:44

     Ναι, αλλά τα πανεπιστήμια είναι για να σε μαθαίνουν γράμματα, όχι για να χαίρεσαι να τα βλέπεις. Και επειδή έχω σπουδάσει και εδώ και έξω δίνω περισσότερη έμφαση στο ότι τα πτυχία της ΑΣΟΕΕ εξακολουθούν ουσιαστικά να ισοδυναμούν με το μάστερ των περισσοτέρων αγγλικών και αμερικανικών πανεπιστημίων στο αντίστοιχο αντικείμενο παρά το παζάρι που βρίσκεται μόνιμα στην αυλή τους, και του Πολυτεχνείου το ίδιο παρά το τερατούργημα που λέγεται Πολυτεχνειούπολη.
     Επίσης να σας υπενθυμίσω ότι η ΔΑΠ είναι η πρώτη δύναμη στα ελληνικά Πανεπιστήμια από το 1984 και μαζί με την ΠΑΣΠ εξακολουθούν να παίρνουν πάνω από 60%. Τα πανώ των αριστερών παρατάξεων σίγουρα προσβάλλουν την αισθητική (και των αριστερών) αλλά η βία που σου ασκούν οι δύο παραπάνω παρατάξεις όταν σε υποχρεώνουν καθημερινά να βλέπεις τη φάτσα του Τσαλίκη, του Κιάμου, του Βέρτη, της Πάολας και μειωμένες τιμές μπουκαλιών είναι ανυπόφορη.

     • tpe avatar
      tpe @ Τηλέμαχος Αναγνώστου 22/08/2013 07:53:33

      Διαφωνώ πλήρως. Το Πανεπιστήμιο δεν είναι για να "μαθαίνεις". Αλλά σου δίνει ένα τρόπο ζωής και συμπεριφοράς.

 4. arcane avatar
  arcane 21/08/2013 14:41:14

  Αν κατάλαβα καλά, ξεκίνησαν να βρούν όπλα και βρήκαν μονάχα ακαταστασία; Πάλι καλά.

 5. Φοιτητής avatar
  Φοιτητής 21/08/2013 15:54:40

  Εάν θέλουν να βρουν όπλα τότε μπορούν να ψάξουν στο ΑΠΘ και στα περίφημα στέκια του.Εκεί οι μολότοφ θεωρούνται παιδικά παιχνίδια.
  Εκεί άλλωστε εκπαιδεύτηκε ο δολοφόνος της Πάρου.
  Πάντως μετά απο αυτήν την επιχείρηση θα έχουμε 100% τρομοκρατική επίθεση όπως είχε γίνει μετά το ξεβρώμισμα της "Βιλλα Αμαλια".
  Το αριστερό κρατικοδίαιτο στράτευμα έχει βάθειες ρίζες,πολλά ποδάρια και πολλά όπλα.

  • Black Ship avatar
   Black Ship @ Φοιτητής 22/08/2013 10:46:40

   Πάλι αυτοί οι ...τρομοκράτες! Οι γνωστοί και οι άγνωστοι...

 6. factorx avatar
  factorx 21/08/2013 17:37:38

  Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, σχετικά με τη σημερινή επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Είναι σημαντικό ότι κατειλημμένοι χώροι ανομίας για περισσότερα από τριάντα χρόνια αποδίδονται, πλέον, στους πολίτες.
  Είναι λογικό, όμως, ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους αρέσει αυτή η εξέλιξη, κάτι που φάνηκε και από την αντίδραση του Κοινοβουλευτικού τους Εκπροσώπου κ. Π. Λαφαζάνη.
  Είχαν, προφανώς, συνηθίσει οι συγκεκριμένοι χώροι να χρησιμοποιούνται για άλλους λόγους.
  Ξέρουν αυτοί…».

 7. Ταξιδιωτης avatar
  Ταξιδιωτης 21/08/2013 18:19:23

  ο αστροφυσικος Δ.Νανοπουλος τα λεει ωραια,δειτε το βιντεο https://www.youtube.com/watch?v=lW1tIH1nt_4. ο Συριζα τα ακουει;
  Σε ποια χωρα του κοσμου υπαρχουν αυτα τα φαινομενα;

  και παλιοτερο αρθρο απο το antinews για την ΑΣΟΕ,αλλη μια Παγκοσμια ελληνικη πρωτοτυπια.
  Αφόρητη η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες στην ΑΣΟΕ
  http://www.antinews.gr/2012/04/10/155609/

 8. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 21/08/2013 18:29:49

  Δεν θα μείνει φωλιά για φωλιά για αυτούς τους μηδενιστές και τους εμπόρους χάους

 9. airman avatar
  airman 21/08/2013 18:32:55

  Ο κ. Λαφαζάνης είπε πως η αστυνομία ενήργησε σαν κλέφτης, εισβάλοντας το πρωΐ στο κτίριο του ΕΜΠ.
  Δηλαδή η αστυνομία παραβίασε χώρους του ΕΜΠ που βρίσκονταν υπό κατάληψη!
  Το δήλωσε μάλιστα από το βήμα της Βουλής!
  Συγνώμη κ. Λαφαζάνη, δεν θα ξανασυμβεί!
  Υ.Γ. Αν δεν κάνω λάθος μετά από 20 χρόνια ισχύει η χρησικτησία. Άρα έχουν έρεισμα τα λεγόμενα του κ. Λαφαζάνη.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ airman 21/08/2013 20:54:11

   Οι άθρωποι είναι επικίνδυνα θρασσείς. Έχουν πλάτες βλέπεις...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ airman 21/08/2013 23:12:57

   Δεν χωρεί χρησικτησία σε δημόσια περιουσία σύμφωνα με το νόμο

 10. dem avatar
  dem 21/08/2013 19:49:13

  Eπιτέλους ας πάψουν τα πανεπιστήμια να είναι χώροι ανομίας και παραβατικότητας και ορμητήρια αναρχοαλητών. Ειναι μιά κατάντια δεκαετιών τώρα οι εξτρεμιστές της αριστεράς καταντησαν τις ανώτατες σχολές γιάφκες και οπλοστάσια για την "επανάστασή" τους. Μπράβο στον Δένδια.

 11. Tupamaro avatar
  Tupamaro 21/08/2013 21:15:56

  Eπιτέλους, μπούκαρε η αντιτρομοκρατική και απομάκρυνε αυτό το μπιτόνι που απειλουσε με πυρηνικό ολοκαύτωμα όλη την αττική, ας πάρουν την σκυτάλη τώρα οι σοβαροι πολιτικοί χώροι με την αξιοθαύμαστη τους νεολαία που διδασκει πάντα ήθος και πολιτισμό!
  http://www.protothema.gr/greece/article/198823/gyalia-karfia-apo-melh-ths-dap-se-grafeia-ths-pasp/

  • Θησειώτης avatar
   Θησειώτης @ Tupamaro 22/08/2013 06:01:36

   Πολύ τυποποιημένο το χιουμαράκι σας με το μπιτόνι, ρε μεγάλε. Όλο το ίντερνετ το έχετε ζαλίσει με αυτή την ατάκα που έβγαλαν τα ξεφτέρια της κουμουνδούρου. Για τα καδρόνια και τα δεκάδες σπρέυ πιπεριού, θα γράψετε τίποτα ή μόκο;

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ Tupamaro 22/08/2013 08:15:14

   Σε αυτην την περιπτωση ηταν δαπ εναντιον πασπ,οχι εναντιον της κοινωνιας.Αν ψαχνεις ιδεολογικο αλλοθι στο να σπας βιτρινες και αυτοκινητα η' να να κατσικωνεσαι σε ''βιλες'' ψαξε αλλου..

 12. Νεστωρίδης avatar
  Νεστωρίδης 22/08/2013 07:21:50

  Ας σοβαρευτούμε επιτέλους
  Η κυβέρνηση αν πραγματικά κυβερνά θα πρέπει να τελειώσει αυτόν τον αστικό μύθο περί ασύλου και να επιβάλλει τον νόμο!!
  Ας συλληφθούν αμέσως η διοίκηση και το Διοικητικό συμβούλιο του δημόσιου οργανισμού που λέγεται ΕΜΠ για κατοχή όπλων και εκρηκτικών, υπόθαλψη εγκληματιών και τρομοκρατών. Τα πράγματα είναι απλά ακόμη και ο ακροαριστερός Λαφαζάνης να ήταν στην εξουσία ΔΕΝ θα υπήρχαν όπλα στα ΑΕΙ.
  Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση πρέπει να προστατεύσουν το Δημόσιο συμφέρον, ΤΕΛΟΣ κουραστήκαμε πιά να ακούμε διάφορους ιδιοτελείς δημαγωγούς να προστατεύουν το έγκλημα!!
  Αν ΔΕΝ μπορεί η κυβέρνηση να επιβάλλει τον νόμο και το Δημόσιο Συμφέρον ας παραιτηθεί!!!

 13. tpe avatar
  tpe 22/08/2013 07:56:08

  Αλήθεια, οι φοιτήσαντες στο εξωτερικό, μπορούν μας διαφωτήσουν αν εκεί στα ξένα υπάρχουν... παρατάξεις;;;;

 14. Νίκη avatar
  Νίκη 22/08/2013 10:54:29

  Τα παιδιά της εργατικής τάξης κάνουν την επανάσταση με το ΚΚΕ την Χρυσή Αυγή και τους Ελληναράδες ενώ τα τέκνα των αστών με την Αναρχία τον Τσίπρα και τους λαθρομετανάστες! Έτσι γίνεται και έτσι θα γίνεται πάντα στις καπιταλιστικές δημοκρατίες. Περαστικές μεταδοτικές παιδικές ασθένειες του συστήματος. Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή για αυτούς που νοσούν μετά την εφηβεία!

 15. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 24/08/2013 20:04:05

  Για όποιον έχει σπουδάσει σ'αυτά τα κτίρια οι εικόνες είναι καταθλιπτικές. Δεν μπορούν να παραχθούν αυριανοί επιστήμονες και δημιουργικοί άνθρωποι σε τέτοιους χώρους.
  Πόσο χαμηλά έχουμε πέσει! Πόσο δρόμο έχουμε να (ξανα)κάνουμε, για να έρθουμε εκεί που είμασταν, κάποτε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.