Εξωφρενικό! Αποπληρωμή της δόσης του ΔΝΤ με αντάλλαγμα τα Γλυπτά του Παρθενώνα
11/07/2015 22:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εξωφρενικό! Αποπληρωμή της δόσης του ΔΝΤ με αντάλλαγμα τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Την εξωφρενική πρόταση να αποπληρώσει η Βρετανία το δάνειο της Ελλάδας στο ΔΝΤ με αντάλλαγμα τα Γλυπτά του Παρθενώνα κάνει στο Politico ο αρθογράφος Jonathan Foreman. Όπως υποστηρίζει, υπάρχει τόσο μεγάλη αντιπάθεια και τόσος πολύς θυμός και στα δύο στρατόπεδα της ελληνικής κρίσης που κάποιος θα ήθελε να κάνει κάτι για να υπάρξει συμφωνία. Και τo Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να το πράξει…

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα χρωστάει 1,6 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ μόνο σε τόκους, το οποίο έπρεπε να αποπληρωθεί στο τέλος Ιουνίου. Η Μεγάλη Βρετανία θα μπορούσε να το αποπληρώσει ως ένδειξη καλής θέλησης, με αντάλλαγμα η Ελλάδα να σταματήσει να διεκδικεί τα Γλυπτά του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο!

Όπως υπογραμμίζει ο αρθρογράφος, η Βρετανία δεν είναι ένας από τους θυμωμένους δανειστές της ευρωζώνης. Παρόλα αυτά η Βρετανία και η Ελλάδα έχουν βαθιά ιστορική διασύνδεση. Το "δώρο", όπως το χαρακτηρίζει, θα ήταν δείγμα της έντονης συμπόνοιας των Βρετανών προς τον ελληνικό λαό. Βέβαια, η κυβέρνηση της Βρετανίας ποτέ δεν θα άφηνε να εννοηθεί πως η ελληνική κυβέρνηση έχει δικαίωμα στα Γλυπτά του Παρθενώνα.

politico.eu

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 13/07/2015 01:17:42

  Το Βρετανικό Μουσείο, (η δυναστεία των Rothschild, δηλαδή), προθυμοποιείται λέει, να μάς πληρώσει τη δόση ΔΝΤ, (το ατέρμονα ανεξόφλητο χρέος στο οποίο υποδούλωσε την Ελλάδα, η δυναστεία των Rothschild, δηλαδή). 'Ας μάς πει λοιπόν το Μουσείο, με Τί ανταλλάγματα; (έχουμε: Ακρόπολη, Βεργίνα, Δίον, Δελφούς, Ολυμπία, Όλυμπο και άλλα πολλά), η δυναστεία προθυμοποιείται να μάς εξοφλήσει ΌΛΕΣ τις δόσεις ΔΝΤ και οριστικά να μάς απαλλάξει της παρουσίας της. Σχεδόν 200 χρόνια ζωή δανεική, είναι υπέρ αρκετή. Παραγνωριστήκαμε! Η δυναστεία, θα χρειαστεί να πληρώσει κάτι παραπάνω, βεβαίως, for: Safe And Secure Freight Forwarding And Timeless, Immesurable, Fabulous, Ancient Property Logistics.. (Σε αντίθεση με τα 12 κιβώτια των μαρτυρικών γλυπτών του Παρθενώνα, τα οποία σύλησε, ακρωτηρίασε, τους Οθωμανούς χρημάτισε και άρον-άρον από τη Πατρίδα τους Ελλάδα, τα φυγάδευσε ο.. αρχαιολάτρης λόρδος Έλγιν. Και ο οποίος, πολύ μπροστά από την εποχή του, ζούσε με Δανεικά και Αγύριστα. Και εις τας δυσμάς του βίου του, στο Παρίσι κρυβόταν για να γλυτώσει από τους μεγαλοδανειστές, οι οποίοι τον έψαχναν, τον κυνηγούσαν και για τα Δανεικά τον απειλούσαν. Μεγάλη λόρδα ο λόρδος).

 2. Eva avatar
  Eva 13/07/2015 12:31:59

  Ελα φερτε τα πισω χωρις πολλα πολλα...

 3. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 13/07/2015 14:50:45

  Μα πόσο άθλιοι πια; Δε φτάνει που είναι απατεώνες και άρπαγες, έχουνε μούτρα και μιλάνε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.