29/01/2013 14:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εν μέσω επεισοδίων η κατάθεση φακέλων για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στα Άνω Λιόσια

Με μικροεπεισόδια και παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ολοκληρώθηκε η τρίτη κατάθεση φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος- που αφορούσε τα Άνω Λιόσια- από τις εταιρείες που θα συμμετάσχουν στον ανταγωνιστικό διάλογο για την κατασκευή των τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική.

Κάτοικοι της Φυλής, των Άνω Λιοσίων και μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ πραγματοποίησαν  συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) στο Ψυχικό, στη διάρκεια της οποία υπήρξε διαπληκτισμός με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Κατά τη διάρκειά τους τραυματίσθηκε ελαφρά η πρώην δήμαρχος Ζεφυρίου και νυν δημοτικός σύμβουλος Φυλής, Φωτεινή Γιαννοπούλου. Όπως εξήγησε, είχε δοθεί η άδεια να μπουν οι αιρετοί στο κτήριο, αλλά την ώρα που εισέρχονταν δόθηκε διαταγή να απομακρυνθούν. Κατά τη βίαιη απομάκρυνσή τους από την είσοδο του κτηρίου, τραυματίσθηκε ελαφρά η κ. Γιαννοπούλου, την οποία, όπως κατήγγειλε η ίδια, χτύπησε στα πλευρά άνδρας των ΜΑΤ.

Τελικά, μέσα στο κτήριο εισήλθαν ο δήμαρχος Φυλής, Δ. Μπουραΐμης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Πάντζας. Όπως δήλωσε ο κ. Μπαλασόπουλος, μετά την έξοδό τους από το κτήριο του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), οι αρμόδιοι «απαξίωσαν αιρετούς και τον δήμαρχο ενός δήμου που στενάζει εδώ και δεκαετίες» από τον χειρισμό του θέματος των απορριμμάτων και αρνήθηκαν να συζητήσουν μαζί τους.

Ο κ. Μπαλασόπουλος επέκρινε τη συμπεριφορά του περιφερειάρχη Αττικής, Ι. Σγουρού, κατηγορώντας τον ότι «αγνοεί κοινωνία και αιρετούς».

Από την πλευρά του δήμαρχος Φυλής, Δ. Μπουραΐμης δήλωσε ότι ο δήμος θα προχωρήσει στη γραμμή που χάραξαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, στην πρόσφατη συνεδρίασή τους. Ήδη χθες, κατατέθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή κατά της κατασκευής του εργοστασίου στα Άνω Λιόσια και έως τις 4 Φεβρουαρίου θα κατατεθεί και η προσφυγή κατά της κατασκευής του εργοστασίου στη Φυλή. Ξεχωριστή προσφυγή στο ΣτΕ πρόκειται να καταθέσει την Παρασκευή και ο δημοτικός σύμβουλος Φυλής Σάββας Σάββας.

Στο μεταξύ, επτά υποψήφιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον σήμερα, για το έργο υλοποίησης της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων Δυτικής Αττικής στα Άνω Λιόσια, με δυναμικότητα επεξεργασίας έως 400.000 τόνων στερεών αστικών αποβλήτων ετησίως.

Οι υποψήφιοι, σύμφωνα με τη σειρά που υπέβαλαν τους φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντός τους, είναι οι εξής:

1. ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις - ΗΛΕΚΤΩΡ

2. ΕΡΕΤΒΟ – ΔΟΜΟΣΠΟΡT - ΕΓΝΩΝ

3. ΜΕΤΚΑ - Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης

4. J&P ΑΒΑΞ - ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

5. ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή - ΔΕΗ

6. ARCHIRODON Group NV - INTRAKAT - ENVITEC

7. ΤΟΞΟΤΗΣ

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.