#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/07/2013 13:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ενώπιον του ανακριτή ο Σ. Κόκκαλης για τη σύμβαση Intralot - ΟΠΑΠΕνώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ειδικού για τα θέματα διαφθοράς, αναμένεται να παρουσιαστεί στις 18 Ιουλίου ο πρόεδρος της εταιρείας Intralot, Σωκράτης Κόκκαλης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη σύμβαση μεταξύ της Intralot και του ΟΠΑΠ που υπογράφηκε το 2007 και ερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Ο Σ. Κόκκαλης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζουν δύο ακόμα άτομα από την πλευρά της Intralot (ο τότε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κώστας Αντωνόπουλος και το στέλεχος της «Εταιρείας Στοιχημάτων Α.Ε.» Ανδρέας Παπούλιας) ενώ δύο στελέχη του ΟΠΑΠ κατηγορούνται για απιστία σε βάρος του ιδρύματος (οι πρώην επικεφαλής του οργανισμού, Σωτήρης Κωστάκος και Βασίλης Νειάδας).

Η επίμαχη σύμβαση αφορούσε προμήθεια τερματικών και υλικών τεχνολογικής στήριξης, υπογράφηκε μεταξύ Intralot και ΟΠΑΠ το 2007 και βρέθηκε στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης ύστερα από μήνυση της κυπριακής εταιρείας «Glory Technology». Η συγκεκριμένη εταιρεία, μαζί με μια ακόμα εταιρεία, διεκδίκησε το έργο καταθέτοντας προσφορές. Ωστόσο, λίγες ημέρες προτού πραγματοποιηθεί, ο πρόεδρος και ένα μέλος της επιτροπής αξιολόγησης παραιτήθηκαν αιφνιδίως, με αποτέλεσμα ο σχετικός διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος και το έργο να περάσει με απευθείας ανάθεση στην Intralot.

Η «Glory Technology» (στην οποία συμμετέχει ο ΟΠΑΠ με ποσοστό 20%) υποστηρίζει στη μήνυσή της πως η ίδια θα πληρωνόταν με περίπου 96 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που η Intralot χρέωσε τον ΟΠΑΠ 280 εκατομμύρια ευρώ.

Αλλη δικογραφία έχει σχηματιστεί και για την αντίστοιχη σύμβαση μεταξύ των δύο εταιρειών, που έγινε το 2010, και στην ουσία αποτελεί ανανέωση της σύμβασης που υπογράφηκε το 2007 και βρίσκεται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Και αυτή η δικογραφία αναμένεται τις επόμενες ημέρες να διαβιβαστεί στο γραφείο του κ. Μαλλή.

Παράλληλα, το ΣΔΟΕ ερευνά καταγγελίες για οικονομικά αδικήματα της Intralot Κύπρου, που αφορούν εικονικά τιμολόγια.

Ανωμοτί κατάθεση για τη σύμβαση του 2007 είχαν δώσει και τα δύο μέλη της επιτροπής αξιολόγησης που παραιτήθηκαν, ωστόσο η συγκεκριμένη δικογραφία τέθηκε στο αρχείο.

http://news.kathimerini.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ελευθεριάδου Βούλα avatar
  Ελευθεριάδου Βούλα 11/07/2013 14:46:35

  άντε καλέ δε γίνονται αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα

 2. kapar13 avatar
  kapar13 11/07/2013 17:39:08

  Καλά, εντάξει.
  Το μισό (και παραπάνω) χρέος σε αυτούς τους 10-15 νοματαίους έχει πάει.
  Δεν πρέπει να το λέμε όμως διότι (όπως έλεγε και ο Αυλωνίτης) είναι εκ των βάσεων του καταστήματος...

 3. Aσχετος avatar
  Aσχετος 11/07/2013 20:30:34

  Τρομαγμένο τον είδα τον Σώκο. Πρώτη φορά που τον κατηγορούν για διαφθορά.
  Οι παλιές γκόμενες πάνε στον παράδεισο, όχι στη φυλακή...

 4. konstantinos avatar
  konstantinos 11/07/2013 21:54:11

  Δηλαδή. ο ΟΠΑΠ πλήρωσε 184 εκατομμύρια. επιπλέον. στην Ιντρακόμ
  και ύστερα ψάχνουμε ποιοί δημιούργησαν το έλλειμα . Το συνολικό ποσό που έχει πάρει με απευθείας αναθέσεις τόσα χρόνια η Ιντρακόμ
  ποσό δηλαδή ;
  Ακόμη και σήμερα κινδύνευσε η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ λόγο προγενέστερης σύμβασης με την οποία με το δίκιο τους δεν θέλουν να δεσμευθούν. οι νέοι μέτοχοι.
  Τελικά ο Άκης γιαυτό γκρινιάζει , ξέρει από πρώτο χέρι για το πάρτι που γινόταν στην πλάτη αυτού του λαού και την πληρώνει μόνο αυτός
  μέχρι στιγμής βέβαια.
  Τελικά πιστεύω ότι 100 οικογένειες στην Ελλάδα ζουν εις βάρος 11 εκατομμυρίων ανθρώπων !!!!

 5. ΑπυθιΑ avatar
  ΑπυθιΑ 12/07/2013 07:35:28

  Δε φαντάζομαι να πειράξει κανένας το ...Θείο!
  Μα είναι ποτέ δυνατόν;
  Ακούς εκεί....''ηθικός αυτουργός σε απιστία''! Τι άλλο θ΄ακούσουμε πια;
  Σίγουρα πρόκειται για παρεξήγηση.

 6. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 12/07/2013 07:39:38

  Eδω τον είχε καλέσει η βουλή... (απο εκει η φωτο..) στον ανακριτή δε θα γελάσει ;
  χο χο χο !

 7. ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ avatar
  ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ 12/07/2013 12:13:22

  Άρε krokus σε καταλαβαίνω εσύ ποτέ δεν έκανες τέτοια+μάλιστα ότι έκανες γινόταν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Οι οπαδοί πρόβατα δεν θα βγάλουν καμιά ανακοίνωση αλληλεγγύης?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.