#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/05/2013 19:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εντελώς τυχαία...η ημερομηνία απεργίας στην ΕΡΤΣυνήθως η ΕΣΗΕΑ εξαγγέλλει 48ωρες απεργίες στην ΕΡΤ τα Σαββατοκύριακα και αφήνει τις καθημερινές να λειτουργήσει το ενημερωτικό κομμάτι του καναλιού που χρηματοδοτείται με περισσότερα από 270 εκατ. το χρόνο από τα λεφτά του ελληνικού λαού.

Ωστόσο, αίφνης, οι «κόκκινοι» συνδικαλιστές των δημοσιογράφων, που έχουν άριστες σχέσεις με την Κουμουνδούρου και τον Περισσό, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία 24 ωρών, που αρχίζει την Τετάρτη 15 Μαΐου το απόγευμα. Γιατί άραγε; Εντελώς συμπτωματικά τότε φεύγει και ο Έλληνας πρωθυπουργός για το ταξίδι στην Κίνα το οποίο έχει χαρακτηριστεί σημαντικό σε ότι αφορά την προσέλκυση επενδυτών και τουριστών.

Η ΕΣΗΕΑ το είχε ξανακάνει όταν ήρθε η Μέρκελ και ο Ολάντ στην Ελλάδα για κρίσιμες διαβουλεύσεις με αποτέλεσμα το κρατικό κανάλι να «βουβαθεί»και να μη μεταδίδει τα κρίσιμα ραντεβού και τις συνομιλίες του Αντ. Σαμαρά.

Να φανταστούμε ότι ο κ. Τρίμης, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, δεν γνώριζε για το ταξίδι στην Κίνα. Εντελώς τυχαία ήταν βρε αδερφέ η ημερομηνία. Και να φανταστούμε ότι αν ποτέ γίνει πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας και θελήσει να πάει στην.. Κορέα δε θα κάνει απεργία η ΕΡΤ.

Φυσικά το θέμα προκάλεσε σύγκρουση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:

«Τελεσίγραφο στην Κυβέρνηση και στη Διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να επιδώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, κηρύσσοντας ταυτόχρονα 24ωρη απεργία, που θα αρχίσει αύριο το απόγευμα στη διάρκεια της συνέλευσης των εργαζομένων στην ΕΡΤ, εφ’ όσον η Κυβέρνηση επιμείνει στην απαράδεκτη και απαξιωτική πολιτική που ακολουθεί απέναντι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και στους δημοσιογράφους.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ, όπως και οι δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου, δεν ικανοποιούν μέχρι στιγμής τα κρίσιμα ζητήματα. Η πραγματοποίηση της αυριανής συνέλευσης στο Ραδιομέγαρο, γίνεται με ταυτόχρονη κήρυξη στάσης εργασίας από τις 16.00 έως τις 19.00 και ήδη οι δημοσιογράφοι προτείνουν 48ωρη απεργία, γεγονός που σημαίνει ότι παραμένει ανοιχτό το θέμα επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στην ΕΡΤ.

Στο ψήφισμά της χθεσινής συνέλευσης στην ΕΡΤ επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι: Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά την άρνηση της Διοίκησης να απαντήσει με συγκεκριμένο τρόπο στα θεσμικά και εργασιακά αιτήματα που χρονίζουν και συνδέονται άμεσα με την ίδια την υπόσταση και την φυσιογνωμία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αντιδρούν στα σχέδια ξεπουλήματος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης μέσω της συρρίκνωσης της λειτουργίας της όπως μεθοδεύεται και με το νομοσχέδιο Μανιτάκη. Με τα σχέδια αυτά απειλείται και υπονομεύεται ο ρόλος και ο χαρακτήρας των Δημοσίων Μέσων Ενημέρωσης και ειδικά της ΕΡΤ.

Οι δημοσιογράφοι ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις από Διοίκηση και κυβέρνηση για: Το μέλλον που επιφυλάσσει για την ΕΡΤ η Τρόικα και η Κυβέρνηση. Την τύχη των συναδέλφων συμβασιούχων, Την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος μέσω μεικτών και εξωτερικών παραγωγών, Τη μη καταβολή δεδουλευμένων 5 και πλέον μηνών.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ είναι αποφασισμένοι να μη μείνουν με σταυρωμένα χέρια, θεατές του σχεδίου απαξίωσης, υποβάθμισης και κατάργησης του Δημόσιου χαρακτήρα της. Δεν θα απεμπολήσουν τα δικαιώματα τους και το συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο τους στην ενημέρωση. Θεωρούμε καθήκον μας απέναντι στην κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά αυτή την περίοδο, την προάσπιση της ενημέρωσης με πολυφωνία, νηφαλιότητα, αντικειμενικότητα και υπευθυνότητα.

Επαναδιατυπώνουμε με σαφήνεια και αποφασιστικότητα τα αιτήματα μας: Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Όχι στο γκρίζο καθεστώς της ΚΥΑ. Όχι στην κατάργηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος μέσω της υπαγωγής στο ενιαίο μισθολόγιο. Προάσπιση του δημοσίου χρήματος. Όχι στη σπατάλη μέσω της πρακτικής των πολυδάπανων μεικτών και εξωτερικών παραγωγών. Σταθερή απασχόληση και αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις για όλους τους εργαζόμενους. Όχι στο καθεστώς ομηρίας των συμβάσεων έργου. Επαναπρόσληψη των συναδέλφων συμβασιούχων με διαφανείς και ανοιχτές διαδικασίες Αποδέσμευσης της ΕΡΤ από το καθεστώς ΔΕΚΟ. Όχι στο στραγγαλισμό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που ξεπουλά το σύνολο της ακίνητης περιουσίας.

Τέλος, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ξεκινούν εκστρατεία ενημέρωσης της κοινωνίας επιδιώκοντας επαφές με τους πολιτικούς, εργασιακούς και κοινωνικούς φορείς για το ρόλο και το χαρακτήρα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ιδιαίτερα μέσα την περίοδο κρίσης. Αγωνιζόμαστε για μια ενημέρωση που δεν ευνοεί διαχωρισμούς, αποκλεισμούς και τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Η απάντηση Κεδίκογλου

«Οι κουτοπονηριές της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ δεν μπορούν να κρύψουν την προσπάθειά της να επιβάλλει και πάλι «σκοτάδι» στις διεθνείς κινήσεις του Πρωθυπουργού. Μετά τις περιπτώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ. Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου κ. Ολάντ, απειλούν με συσκότιση και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κίνα. Για άλλη μια φορά θέλουν να πλήξουν την εικόνα της χώρας προκειμένου να εξυπηρετήσουν μικροκομματικά συμφέροντα. Δεν θα τους το επιτρέψουμε», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aggelosview avatar
  aggelosview 14/05/2013 20:28:24

  Θα βρουν δουλειά στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν πάει χαμένος. Παλιότερα αρκούσε να ήσουν απλά ΠΑΣΟΚ. Τώρα ΣΥΡΙΖΑ.

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ aggelosview 15/05/2013 01:04:50

   Ποιά η διαφορά; Από που νομίζεις ότι τσίμπησε τα ποσοστά του ο (τ)ΣΥΡΙΖΑ; Από το ΛΑΟΣ?

 2. alex23 avatar
  alex23 14/05/2013 23:07:51

  κρυωσε πολυ το ανεκδοτο
  εχουμε μια ερτ που ειναι μερα παρα μερα σε απεργια γιατι μια βολεμενη καστα παιζει κομματικα παιχνιδια και εκβιαζει με επιλεγμενη ροη πληροφορησης, αλλα και δεν την ενοχλει να γινονται πολυεξοδες παραγωγες αρκει να τις κανουν αριστεροι φιλοι..

  θα φταιει μετα η καθε κυβερνηση - που τους πληρωνει - να σταματησει να τους ανεχεται και να τους δειξει τον δρομο της εξοδου ?

 3. man8os avatar
  man8os 15/05/2013 09:18:19

  Αναρωτιεμαι γιατι δεν τους απολυουν αυτους που παιζουν μονο κομματικα παιχνιδια χωρις να προσφερουν στην ποιοτητα των εκπομπων της ΕΡΤ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.