Ελεύθερος ο  Α. Φιλιππίδης
10/02/2014 21:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ελεύθερος ο  Α. Φιλιππίδης

Ελεύθερος με κοινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, μετά την μαραθώνια απολογία του που κράτησε περίπου επτά ώρες, ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η Τράπεζα. Έτσι, ουσιαστικά για το σκάνδαλο του ΤΤ δεν υπάρχει ούτε ένας που να βρίσκεται προφυλακισμένος.

Ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ παρέδωσε υπόμνημα 300 σελίδων με το οποίο επιχείρησε να απαντήσει στις κατηγορίες ότι προκλήθηκε ζημιά στην τράπεζα. «Θα δώσω τη μάχη του αυτονόητου προκειμένου οι τράπεζες να κάνουν τη δουλειά τους. Εάν χάσω, τότε οι εισαγγελείς θα εγκρίνουν τα δάνεια», δήλωσε ο κ. Φιλιππίδης χθες το πρωί λίγο πριν μπει στο ανακριτικό γραφείο, δήλωση που αφορά τον βασικό ισχυρισμό του ότι το ΤΤ είχε εγγυήσεις για τη χορήγηση των επίμαχων δανείων αλλά και το γεγονός ότι αντιστοίχως είχαν κινηθεί τότε όλες οι τράπεζες που χρηματοδότησαν επιχειρήσεις.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Φιλιππίδης:

- Το δάνειο προς επιχείρηση του ζεύγους Γριβέα, που είναι εκζητούμενοι από τις βρετανικές Αρχές, χορηγήθηκε σε μία εταιρεία με καλή εικόνα και πολυετή παρουσία στον χώρο των συνεδρίων.

- Το δάνειο προς στην εταιρεία Alapis, συμφερόντων του προφυλακισμένου για την υπόθεση της Proton bank, επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, χορηγήθηκε με όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και σε χρόνο που η εταιρία -παρότι είχε λάβει και άλλο δάνειο 600 εκατ. ευρώ- είχε ήδη προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 460 εκατ. ευρώ. Αναφέρει επίσης πως την επίμαχη χρονική περίοδο η αξία της μετοχής ήταν 24- 26 ευρώ.

- Τα δάνεια προς εταιρίες του ομίλου του Δημήτρη Κοντομηνά είχαν εξασφαλίσεις για την τράπεζα. Χαρακτηρίζει επίσης ο κ. Φιλιππίδης επωφελή για το ΤΤ τη σύμβαση της τράπεζας με τον επιχειρηματία για συνεργασία τους μέσω της εταιρείας Best Line στον τομέα των πιστωτικών καρτών.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μάτα Χάρι avatar
    Μάτα Χάρι 11/02/2014 11:39:59

    Άμα τελικά ο άνθρωπος είναι συνετός, οικονόμος και νοικοκύρης, ποιά κρίση και πράσινα άλογα; Ζει μες τι χλίδα με τα ταξίδια του, με τα κονέ του, με τις μπίζνες του και βάζει και στην άκρη ένα δυό δις Ευρά για την κακιά την ώρα! Αυτά είναι.....

  2. Κόρη καραβοκύρη avatar
    Κόρη καραβοκύρη 11/02/2014 12:06:38

    Αχ βρε Αγγελε που να το ηξερα να φτιαξω κι εγω μια εταιρεια με ωραιοτατη εικονα , οχι μια απλη σαν του Γριβεα, να παρω καμια πενηνταρια μυριακια δανειο και να ειμαι τωρα στην Σαντα Λουτσια και να περναω φινα. Τι να πει κανεις, τα παντα ειναι θεμα σωστου timing.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.