Ελεγκτικό Συνέδριο: Αντισυνταγματική η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων
24/02/2014 16:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ελεγκτικό Συνέδριο: Αντισυνταγματική η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για οριστική κρίση, η οποία και θα αποφανθεί επί της μείωσης του εφάπαξ που έγινε σε χιλιάδες συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων

Αντισυνταγματική έκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο την περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς, σύμφωνα με το σκεπτικό, αυτό καταβάλλεται από χρήματα που έχουν παρακρατηθεί από τους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου. Δηλαδή, τα χρήματα των εργαζομένων που παρακρατήθηκαν έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Όπως επισημαίνουν οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η περικοπή του εφάπαξ, ισοδυναμεί με πλήρη καταρράκωση της έννοιας του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου και είναι αντίθετη με τις συνταγματικές διατάξεις περί ισότητας των πολιτών και της υποχρέωσης του κράτους να μεριμνά για την κοινωνική τους ασφάλιση.

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για οριστική κρίση, η οποία και θα αποφανθεί επί της μείωσης του εφάπαξ που έγινε σε χιλιάδες συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

newsroom naftemporiki.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άλυτη εξίσωση avatar
  Άλυτη εξίσωση 24/02/2014 20:49:55

  Όποιος επιθυμεί να τους δώσει τα ....κομμένα, προλαβαίνει να συμπληρώσει ένα Τζόκερ και να ποντάρει σε τζακ ποτ. Δικαιώνονται λοιπόν μία μία όλες οι ευγενείς ...συντεχνίες των αδικημένων Δημ.Υπαλλήλων από τους ....αντικειμενικούς και ανυστερόβουλους υπευθύνους λειτουργούς. Τελικά όλη τη ζημιά, αυτοί οι άθλιοι μπαγάσηδες οι Ιδ. Υπάλληλοι μας την προκάλεσαν. Δικαίως 2.000.000 απ΄αυτούς σήμερα είναι άνεργοι. Αυτοί, δε θα ...δικαιωθούν ποτέ κι από κανέναν.... Θα πληρώνουν μονίμως, για όλα και όλους. Τίποτε δεν αλλάζει.

  • ΦΡΑΓΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
   ΦΡΑΓΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ @ Άλυτη εξίσωση 25/02/2014 17:03:41

   Άσχετε, αυτά είναι χρήματα που παρακρατήθηκαν από το μισθό τους. (επί 35 χρόνια!).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.