Εκτίναξη του αριθμού των λαθρομεταναστών μέσω του Αιγαίου
03/08/2014 11:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκτίναξη του αριθμού των λαθρομεταναστών μέσω του Αιγαίου

Η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα απέραντο χώρο υποδοχής εκατομμυρίων λαθρομεταναστών και θα επιταχυνθεί η διάλυση της κοινωνικής συνοχής.

Τα στοιχεία είναι άκρως απογοητευτικά και ανησυχητικά. Οι παρανόμως εισελθόντες από τα θαλάσσια σύνορα, μέσω της Τουρκίας, εκτινάχθηκαν κατά 138,82% το πρώτο εξάμηνο του 2014, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2013, ενώ τον Ιούλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013 η αύξηση ξεπέρασε το 170%.

Δηλαδή οι λαθρομετανάστες έρχονται κατά κύματα στην Ελλάδα μέσω του Αιγαίου αφού δεν μπορούν να περάσουν πλέον από τον Έβρο. Κι όλα αυτά ενώ κάποιοι περιμένουν νέο κύμα εισροής μεταναστών από τη Μέση Ανατολή μετά τα δραματικά γεγονότα στην Παλαιστίνη αλλά και τις ευρύτερες εξελίξεις με τους φόβους εμπλοκής και Ιρανών στη διαμάχη για τη Γάζα.

Αν όλα αυτά δεν κάνουν την κυβέρνηση πρωτίστως και την Ευρώπη βεβαίως να ανησυχούν τότε όλοι έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Και καλά, οι Ευρωπαίοι βολεύονται που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα που δεν έχει πλέον που να βάλει τους μετανάστες. Όταν σκάσει η βόμβα, όμως, νομίζουν ότι θα γλιτώσουν και οι Βορειοευρωπαίοι; Νομίζουν ότι θα είναι μόνο της Ιταλίας και της Ελλάδας το πρόβλημα;

Βεβαίως η βασική λύση για τη διακοπή του κύματος μετανάστευσης είναι να υπάρξει ηρεμία στις περιοχές από τις οποίες δημιουργούνται τα κύματα προσφύγων. Βεβαίως και είναι γεωπολιτικά τα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν. Αν όμως δεν ενισχυθούν οι χώρες του Νότου και κυρίως η Ελλάδα με πόρους και υλικοτεχνική υποδομή τότε δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά πράγματα. Η χώρα θα μετατραπεί σε ένα απέραντο χώρο υποδοχής εκατομμυρίων λαθρομεταναστών και θα επιταχυνθεί η διάλυση της κοινωνικής συνοχής.

Και ίσως είναι η καλύτερη ευκαιρία τώρα να δοθεί το χαρτοφυλάκιο μετανάστευσης στον Έλληνα Επίτροπο, δηλαδή στον Δ. Αβραμόπουλο.

Για όσους το ξεχνούν: «Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ε.Ε.», κάποτε πρέπει επιτέλους να το καταλάβουν και οι χαρτογιακάδες των Βρυξελλών και του Βερολίνου που βλέπουν μετανάστη μόνο όταν έρχεται να τους καθαρίσει το σπίτι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 03/08/2014 11:59:51

  "Βεβαίως η βασική λύση για τη διακοπή του κύματος μετανάστευσης είναι να υπάρξει ηρεμία στις περιοχές από τις οποίες δημιουργούνται τα κύματα προσφύγων" Το παραπανω είναι μη λύση για τον πολύ απλό λόγο ότι ποτέ δεν θα υπάρξει ηρεμία, ούτε πρόκειται η αφρική και πολλές περιοχές της ασίας να γίνουν ευημερούσες κοινωνίες τώρα κοντά.
  Πρέπει μόνοι μας να σκεφτούμε τι θα κάνουμε. Κι άλλος φράχτης στον Έβρο; Νάρκες; Δορυφόροι να σαρώνουν τα νερά μας για πιθανές εισβολές; μηχανικά μέσα για να στέλνονται οι βάρκες ξανά πίσω στην ίδια κατεύθυνση από την οποία έρχονται; Δεν ξέρω πόσα από αυτά είναι εφικτά, δεν είμαι ειδικός. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο.

 2. sender avatar
  sender 03/08/2014 12:36:11

  Οτι η παγκοσμιοποίηση θα είχε εμπροσθοφυλακή το ισλάμ,μέσω λαθρομετανάστευσης,πριν κάποια χρόνια,κανείς δεν θα το φανταζόταν.Ακόμα και η μακρινή Αυστραλία έχει αρχίσει να έχει πρόβλημα.Μόνες χώρες,εκτός πλάνου η Κίνα και λιγότερο η Ρωσία και Ιαπωνία.Η Ευρώπη[με πρώτες τις μεσογειακές χώρες] θα αντιμετωπίσει σύντομα έναν εφιάλτη.Η Ελλάδα[δηλαδή οι πολιτικοί της εν αγνοία των πολιτών],με τα Δουβλίνα,συμφώνησε να γίνει,ακόμα μια φορά το τείχος αναχαίτησης των εξ ανατολών στιφών δυστυχισμένων αλλά και υπόπτων και η φωλιά του κούκου εγκλωβισμένων με τη βία ανθρώπων,που ποθούν το ευρωπαϊκό όνειρο.Πλοκάμια του ισλαμοφασισμού παντού.Και τι περίεργο,με πρώτα θύματα τους μετριοπαθείς,προοδευτικούς και πολιτισμένους πατριώτες μουσουλμάνους,διαλύοντας τις χώρες τους.Και τι περίεργο,καμιά επίσημη φωνή αγωνίας για το φαινόμενο από Γερμανία και άλλες χώρες του βορρά δεν ακούγεται.

 3. blue nile avatar
  blue nile 03/08/2014 13:47:15

  "..Λέω λοιπόν, ότι, καμμιά φορά, το να μην εγκαταλείπεις κάτι, είναι θάνατος. Κάποιες φορές, ζωή είναι, να παρατάς αυτό που κάποτε σε έσωσε. Να αφήνεις πίσω τα πράγματα που μαζί τους είσαι δεμένος σφιχτά, επειδή νομίζεις ότι αν τα κρατήσεις θα σε σώσουν από την κατάρρευση. Όλοι έχουμε αυτή τη τάση, να δενόμαστε σφιχτά με ιδέες, πρόσωπα και καταστάσεις. Δενόμαστε με ανθρώπους, με χώρους, με τόπους γνωστούς, γιατί είμαστε βέβαιοι πως αυτό είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να μας σώσει. Πιστεύουμε στο "γνώριμο κακό", όπως λέει ένα γνωστό γνωμικό. Και παρόλο που από διαίσθηση καταλαβαίνουμε ότι το δέσιμο σημαίνει θάνατο, συνεχίζουμε να μένουμε αγκιστρωμένοι σε αυτό που πια δεν μας χρειάζεται, σε αυτό που δεν υπάρχει πια, τρέμοντας τις φανταστικές συνέπειες αν αποδεσμευτούμε.." Χόρχε Μπουκάι - "Αποδεσμεύσου για να ζήσεις". Tα ψέματα τελειώνουν. Αν συνεχίσουμε την τυφλή υπαγωγή στην ΕΕ το "γνώριμο κακό" δηλαδή, η ερήμωση της κοινωνικής οικονομίας θα είναι το μικρότερο από τα κακά που θα αντιμετωπίσουμε. Όσο για τους βορειοευρωπαίους μην ανησυχείτε γι'αυτούς. Αυτοί έχουν κράτη και όχι αποικίες.. Όταν χειροτερέψει η κατάσταση θα γράψουν στα ευρύτερα στεατοπυγικά τους υποσυστήματα τα Δουβλίνα και τα άλλα χαζοχαρούμενα, θα κλείσουν τα σύνορα τους και όποιον πάρει ο χάρος... Εμείς όμως θα είμαστε υπεύθυνοι για το Finis Graeciae...

 4. georgios georgiou avatar
  georgios georgiou 03/08/2014 14:54:30

  Ψωμι στο βουτυρο της Χ.Α. η λαθρομεταναστευση και η εγκληματικη αδρανεια και αναποτελεσματικοτητα του υπολοιπου πολιτικου φασματος.

 5. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 03/08/2014 15:35:17

  Το πρόβλημα είναι κοινό, σε όλη την Ευρωπαική Μεσόγειο, ιδίως στις χώρες με μεγάλη ακτογραμμή και νησιά. Στις Ιταλικές ακτές γίνεται χαμός, μόνο τον τελευταίο μήνα υπάρχουν εκατοντάδες πνιγμένα θύματα απο σαπιοκάικα. Δεκάδες χιλιάδες νέοι αποβιβάστηκαν. Στις Κροατικές (Δαλματία, με τεράστια ακτογραμμή) επίσης. Απέναντι έχει Συρία, Λιβύη (που ξανασκάει), Γάζα, μια διαλυμένη Αίγυπτο που την κρατά ενωμένη ο στρατός, το Ιράκ τόσο κράτος όσο ήταν χωριά τα "χωριά" του Αιζενστάιν... Το "Δουβλίνο" δεν μπορεί να λειτουργήσει υπο αυτές τις συνθήκες. Είναι καιρός, οι εμπλεκόμενες χώρες της ΕΕ να διαπραγματευτούν μια νέα λύση. Ο Ματτέο Ρέντσι έθεσε το θέμα προχθές επιτακτικά. Τι κάνει η δική μας κυβέρνηση και οι υπουργοί της; Στη Μύκονο είναι ή στη Σαντορίνη;

 6. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 03/08/2014 17:30:07

  Τα όσα συμβαίνουν στις γειτονικές χώρες , επιβαρύνουν μια ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση . Υπό αυτά τα δεδομένα , θεωρώ τα ''Δουβλίνα'' συμφωνίες εγκληματικής ανεπάρκειας για τις χώρες του Νότου και ειδικά για τη χώρα μας , ως πρώτη και πλέον προσβάσιμη χώρα εισόδου, αφ' ενός , αλλά και αδιαφορίας που δημιουργεί η χιλιομετρική απόσταση από το πρόβλημα , αφ' ετέρου . Πέραν των κονδυλίων που πρέπει να απαιτηθούν και των αυξημένων μέτρων που θα λαμβάνονται εκ των πραγμάτων , το κακό πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα , δηλ . στις συμφωνίες . Είτε μαζί οι χώρες του Νότου , είτε μόνη της η χώρα , διαπραγμάτευση εκ νέου . Αν δεν κινήσουμε '' γη και ουρανό '' εμείς , κανένας δεν θα νοιαστεί για εμάς .

 7. Οδυσσέας avatar
  Οδυσσέας 03/08/2014 18:02:20

  Δεν είναι τόσο δύσκολο να αντιμετωπιστεί η λαθρομετανάστευση και τζάμπα το συζητάμε κιόλας. Συγκεκριμένα κέντρα προσκαλούν τους δυσμοιρους αυτους ανθρώπους και μάλιστα παρακαλάνε να πεθάνει κάποιος ώστε να την πέσουν στην ακτοφυλακή μας και στο ελληνικό κράτος πως ειναι δήθεν ακροδεξιό και τα γνωστά που λένε απο το ( πολυ περιορισμένο ) φρασεολόγιο τους. Κλείστε αυτά τα κέντρα. Τελειώνετε με τους λαθρέμπορους. Αρκούν μερικά "ατυχή" περιστατικά όπου κάποιος λαθρέμπορος θα ανοιξει πυρ κατά της ακτοφυλακής μας και θα υποχρεωθούμε να ανταποδώσουμε τα πυρά με επισης "ατυχή" κατάληξη για τους λαθρέμπορους. Την ίδια αναταραχή είχαν οι συγκεκριμένες περιοχές και τις προηγούμενες δεκαετίες αλλά δε θυμάμαι να είχαμε 2.000.000 λαθρομετανάστες ( και βάλε γιατί ακόμα είμαστε στην αρχή ) να γκετοποιούν τα κέντρα των πόλεων μας.

 8. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 03/08/2014 18:28:08

  Παρακολουθούν οι αρμόδιοι; Έχουν Ίντερνετ στις υπηρεσίες; Τι έγινε πριν λίγες μέρες στο Ρέτζιο ντι Καλάμπρια; http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/468126/italia-perissoteroi-apo-800-prosfyges-eftasan-sto-retzio-nti-kalamp Αντιπροχθές στο νησί Χβάρ της Δαλματικής ακτής της Κροατίας; Και πριν στο Ζάνταρ της ίδιας συν-Βαλκανικής χώρας; Έχουν ίντερνετ στα Υπουργεία μας; Και ποιοί υπηρεσιακοί αρμόδιοι πετάχτηκαν μέχρι τη Ρώμη και το Ζάγκρεμπ να συζητησουν και διαπραγματευτούν κοινή στάση με τους 2 Μεσογειακούς εταίρους μας της ΕΕ για το κοινό, ίδιο και απαράλλαχτο πρόβλημα; Θυμιζω ότι η Ιταλία έχει την προεδρία της ΕΕ... "Άν δεν βρέξεις κώκο, δεν πιάνεις ψάρια". Οι υπουργάρες όμως, τη θάλασσα την έχουν μόνον για τα σκάφη αναψυχής τους

 9. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 03/08/2014 18:32:56

  Από την αρχή του 2014, μόνον οι κανονικά καταγραμμένοι νέοι πρόσφυγες στην Ιταλία είναι 66.000. Ποιός ξερει πόσοι λαθραίοι. Διπλοί ίσως. 25.000 στην Κροατία, χώρα 4,5 εκατ. κατοίκων

 10. Jimakos avatar
  Jimakos 03/08/2014 19:06:02

  Δεν ανησυχώ, θα αναλάβει επίτροπος ο Αβραμόπουλος. Μέχρι τότε βάλτε ένα φόρο αλληλεγγύης μεταναστών, ξέρετε εσεις.

  • Naruto avatar
   Naruto @ Jimakos 03/08/2014 20:34:39

   Jimako μην τους βάζεις ιδέες ,νομίζεις πολύ θέλουν να μας βάλουν κανένα φόρο για να τους ταίζουμε τζάμπα .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.