Εκλογές στο καταχείμωνο: Κανονικά η ψηφοφορία αφού επιστρατεύθηκαν εκχιονιστικά και... Super Puma
25/01/2015 12:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκλογές στο καταχείμωνο: Κανονικά η ψηφοφορία αφού επιστρατεύθηκαν εκχιονιστικά και... Super Puma

Κανονικά διεξάγεται πλέον η ψηφοφορία σε όλη τη χώρα, μετά τα πρώτα προβλήματα που σημειώθηκαν στην εκλογική διαδικασία τις πρώτες πρωϊνές ώρες λόγω της κακοκαιρίας. Σημειώνεται ότι οι σημερινές εκλογές είναι οι πρώτες που πραγματοποιούνται στην καρδιά του χειμώνα από τη δεκαετία του... 1930!

«Σε όλα τα εκλογικά τμήματα η ψηφοφορία έχει ξεκινήσει κανονικά και διεξάγεται ομαλά. Όσα προβλήματα δημιουργήθηκαν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών αντιμετωπίστηκαν άμεσα», δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Μιχάλης Θεοχαρίδης.

Ο κ. Θεοχαρίδης, αναφέρθηκε στο περιστατικό στην Αγία Ρουμέλη Χανίων, όπου χρειάστηκε η συνδρομή Super Puma , προκειμένου να μεταφερθεί εκεί η εκλογική αντιπρόσωπος, λόγω καιρού.

Σε δύο κοινότητες της ορεινής Ναυπακτίας, το Γρηγόρι και την Ελατόβρυση, εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά τα εκλογικά τμήματα, αφού είναι αδύνατη η πρόσβαση των δικαστικών αντιπροσώπων, λόγω του χιονιού που υπάρχει στο οδικό δίκτυο.

Πάντως, στην περιοχή επιχειρούν εκχιονιστικά μηχανήματα, προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο και να φθάσουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στα τμήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετό χιόνι υπήρχε στη δημοτική οδό από Ελατού προς Γρηγόρι, καθώς και στις κοινότητες Κρυονερίων και Κυδωνέας.

Εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου Ναυπακτίας δούλευαν από τις πρώτες πρωινές στις ορεινές περιοχές για να ανοίξουν ή να κρατήσουν τους δρόμους ανοικτούς.

Στο μεταξύ, στην Αχαΐα με μικρή καθυστέρηση άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στις κοινότητες Βιλιβίνης και Βάλτας, που βρίσκονται στη περιοχή του δήμου Καλαβρύτων.

Με προβλήματα από τη μεγάλη νεροποντή «ξύπνησε» και η Ξάνθη ανήμερα των εκλογών.

Η παρατεταμένη βροχόπτωση κατά τις νυχτερινές ώρες προκάλεσε αρκετά προβλήματα, κυρίως, στην πεδινή περιοχή.

Η κυκλοφορία διεκόπη προσωρινά στην Εθνική Οδό Ξάνθης-Αβδήρων στο ύψος του ΑΞΙΟΝ.

Παράλληλα, μεγάλοι όγκοι νερού δημιούργησαν προβλήματα στην κίνηση και στην περιφερειακό Αβάτου-Ν. Κεσσάνης, στο ύψος της Μάνδρας.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από το πρωί η ψηφοφορία σε όλη την Ήπειρο. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί στα 190 εκλογικά τμήματα της Άρτας, σε 155 στη Θεσπρωτία, σε 161 στην Πρέβεζα και στα 447 στον νομό Ιωαννίνων.

Στις ορεινές περιοχές όπου χιόνισε χτες, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας φρόντισε να καθαρίσει τους δρόμους και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται ομαλά. Σε ένα εκλογικό κέντρο στο Πωγώνι Ιωαννίνων αντικαταστάθηκε αμέσως η δικαστική αντιπρόσωπος η οποία δήλωσε ασθένεια.

Οι Ηπειρώτες καλούνται με την ψήφο τους να επιλέξουν 12 -ανάμεσα σε 235- υποψήφιους, οι οποίοι θα τους εκπροσωπήσουν στη Βουλή. Στα Ιωάννινα εκλέγονται πέντε βουλευτές, στην Άρτα τρεις, ενώ η Θεσπρωτία και η Πρέβεζα στέλνουν στο Κοινοβούλιο από δύο εκπροσώπους.

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.