#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/01/2013 14:41
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εισαγγελική έρευνα για την απεργία στο ΜετρόΤη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα της απεργίας στο ΜΕΤΡΟ, με αφορμή δημοσιεύματα για μικρή συμμετοχή των εργαζομένων, καθώς δηλώνουν ασθενείς, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγ. Φάκου.

Η εισαγγελέας ζητά να διαπιστωθεί αν πράγματι οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ πληρώνονται κανονικά τις ημέρες απεργίας, δηλώνοντας ασθένεια ή κάνοντας χρήση των ρεπό τους.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα έχει εντολή να αναζητήσει τη χθεσινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, που έκρινε παράνομη την κινητοποίηση των εργαζομένων και να κρίνει αν η συνέχιση της απεργίας συνιστά παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Nέα 24ωρη απεργία για αύριο Τετάρτη προκήρυξαν δύο σωματεία εργαζομένων του Μετρό (ΣΕΛΜΑ και ΣΗΑΜ), διαμαρτυρόμενα «για την υποβάθμιση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ και του συγκοινωνιακού της έργου». Τα δύο σωματεία σημειώνουν πως έχουν υποστεί μείωση προσωπικού, με μετατάξεις και απολύσεις, μειώσεις στους μισθούς, οικονομική και εργασιακή εξαθλίωση.

Απευθυνόμενοι στο Γενικό Γραμματέα Μεταφορών και στον πρόεδρο της ΣΤΑΣΥ, προσθέτουν: «Τώρα καταργείτε και τα τελευταία κεκτημένα μας (δικαίωμα στην απεργία – Σ.Σ.Ε. ). Δεν σας ενδιαφέρει εάν ασθενούν και νοσηλεύονται τρεις συνάδελφοι μας με πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, απόρροια της πολιτικής που ακολουθείτε και των αντεργατικών ενεργειών σας. Έχετε μεθοδεύσει ένα πόλεμο λάσπης διοχετεύοντας ψευδή στοιχεία στα Μ.Μ.Ε., προσπαθώντας να υπονομεύσετε τον δίκαιο αγώνα μας.

»Σας ζητάμε:

Να κοινοποιήσετε τα εκκαθαριστικά σημειώματα μισθοδοσίας ΟΛΩΝ των εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.
Εφαρμόστε επιτέλους το νόμο ενοποίησης ΜΕΤΡΟ – ΗΣΑΠ – ΤΡΑΜ και μην απαξιώνετε την απορροφούσα εταιρεία Α.Μ.Ε.Λ. Α.Ε».

Παράλληλα, ακινητοποιημένα θα μείνουν αύριο Τετάρτη από τις 12.00 έως τις 16.00 ο Ηλεκτρικός και το Τραμ. Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία και τρόλεϊ. Την Πέμπτη, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα λεωφορεία θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 11.00 έως τις 17.00, οπότε οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση.

ΣΤΑΣΥ: Θα εφαρμοστεί ο νόμος

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, παρά το ότι η ΣΤΑΣΥ προσέφυγε εκ νέου στο δικαστήριο για τις σημερινές κινητοποιήσεις και όπως ανακοίνωσε κρίθηκαν παράνομες. «Εχοντας εξαντλήσει τις διαδικασίες διαλόγου και τα ένδικα μέσα με τα οποία η δικαιοσύνη κατά συρροή κήρυξε τις κινητοποιήσεις παράνομες, η εταιρία δεν θα παραμείνει απαθής απέναντι στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και τη συνεχιζόμενη παρανομία και θα προχωρήσει στην απόλυτη εφαρμογή του συνόλου των συνεπειών του νόμου» διαμηνύει η εταιρεία και καλεί τους εργαζόμενους «να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους και να γνωρίζουν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.