Εικόνες ντροπής στο Πολυτεχνείο
03/07/2014 10:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εικόνες ντροπής στο Πολυτεχνείο

Όμηρος της αλητείας μιας μειοψηφίας φοιτητών, ακροαριστερών πεποιθήσεων, βρίσκονται για μια ακόμη φορά τα πανεπιστήμια.

Δεν είναι μόνο ο ξυλοδαρμός του καθηγητή Ν. Μαραντζίδη που μας φέρνει πίσω σε άλλες εποχές. Είναι και η παρατεταμένη απεργία και κατάληψη στο Πολυτεχνείο η οποία έληξε μεν την Τετάρτη, ωστόσο, άφησε πίσω της αμέτρητες πληγές. Οι εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας από τη Γεωτεχνική Σχολή του ΕΜΠ περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο το καθεστώς της αλητείας που είναι κράτος εν κράτει. Σπασμένα γραφεία καθηγητών, συνθήματα και σκουπιδαριό από τη…νεολαία της Ελλάδας που θέλει μια καλύτερη χώρα και ένα καλύτερο πανεπιστήμιο. Οι ίδιοι που διαλύουν και τη χώρα τους και τις σχολές τους.

Την ίδια μέρα που διαλύονταν τα πάντα στο ΕΜΠ, βγήκαν και οι «πρώτοι των πρώτων» στις Πανελλαδικές. Ποιες νομίζετε ότι ήταν οι πρώτες τους δηλώσεις; Ότι θέλουν ανοικτά πανεπιστήμια κι ότι είναι αδιανόητο να συμβαίνουν όλα αυτά στις σχολές. Προφανώς αυτά τα παιδιά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Και συγκεκριμένα χωρίς να υπολογίζουν ότι μια δράκα φοιτητών, μερικοί αιώνιοι τεμπελχανάδες υποκινούμενοι από κόμματα και παρατάξεις, διαλύουν τα πανεπιστήμια. Και μάλιστα το φαινόμενο αυτό πρόκειται για μια πρακτική που συναντάμε πολλά χρόνια τώρα. Κάτι σαν… κληρονομιά από γενιά σε γενιά. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος ο οποίος κάποτε επιτέλους θα πρέπει να τσακίσει αυτές τις φασιστικές μειοψηφίες που διαλύουν τα πανεπιστήμια, δέρνουν καθηγητές και βρίζουν φοιτητές που θέλουν να έχουν το δικαίωμα στη μόρφωση.

Κάποτε επιτέλους πρέπει τα ελληνικά πανεπιστήμια να γίνουν κόσμημα, όπως είναι στο εξωτερικό. Ούτε να μετατρέπονται σε σκουπιδαριά ούτε να είναι εστίες ανομίας. Θα κάνουν επιτέλους κάτι οι υπεύθυνοι ή θα αφήνουν εν έτει 2014 να διαλύεται η Παιδεία;

[photo_1]

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Franc- avatar
  Franc- 03/07/2014 12:09:32

  Ακούστηκε οτι ο Λοβέρδος θα παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας για το κατάντημα του ΕΜΠ χάριν 27 υπαλλήλων...

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Franc- 03/07/2014 20:27:06

   οπωσδήποτε, όταν παγώσει η κόλαση, που λενε και στο "χωριό" μου...αφήνει τέτοια μάσα η φαυλοκρατία, με τέτοιο επάγγελμα όπου μόνο προσόν έιναι η αποφοίτηση από τις κομματικές ακαδημίες; andrea loberdo...

 2. ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ avatar
  ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ 03/07/2014 13:28:38

  Ετσι για να καταλάβουμε ποιός κυβερνάει όλα αυτά τα χρόνια την χώρα.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ 03/07/2014 14:10:37

   Ναι,λές και δεν ξέραμε...

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ 04/07/2014 09:49:45

   κάνετε λάθος. τον κυβερνάει η φαυλοκρατία (ψευτοπροοδευτική και δεξιά). οι φψτόπουλοι είναι οργανικό τμήμα της φαυλοκρατίας, τους χρειάζεται και για αυτό...κι' ας χτυπιούνται όσο θέλουν.

 3. antifa-φούτης avatar
  antifa-φούτης 03/07/2014 20:56:47

  Κατάντια για όλο το πολιτικοκοινωνικό σύστημα. Από την αριστερά του "Πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στον αγώνα" φτάσαμε στην αριστερά του "Πρώτοι στον μηδενισμό και πρώτοι στα καρότα". Κι η κατηφόρα συνεχίζεται... Μέχρι τον πάτο, συμπαρασύροντας τους πάντες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.