Εθνικός κοπανατζής: Απουσίαζε 5 χρόνια από την υπηρεσία του!
13/07/2014 12:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εθνικός κοπανατζής: Απουσίαζε 5 χρόνια από την υπηρεσία του!

Ένα απίστευτο περιστατικό που δείχνει το μέγεθος της ατιμωρησίας και της κακοδιοίκησης στο δημόσιο τομέα, αποκαλύπτουν οι καταγγελίες στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενος του ΕΚΑΒ Πέλλας ήταν αδικαιολογήτως απών για πέντε ολόκληρα από την υπηρεσία του, το πλήρωμα ενός ασθενοφόρου. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι κατά της διάρκεια της απουσίας του κανείς δεν τον αναζήτησε επισήμως και εγγράφως.

Για την αποκάλυψη του «εθνικού κοπανατζή» δυστυχώς χρειάστηκαν δεκάδες ανώνυμες αναφορές, τέσσερις επώνυμες καταγγελίες, δύο ΕΔΕ, μία έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) και μία συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΑΒ για να διαπιστωθεί.
Ο υπάλληλος του ΕΚΑΒ απουσίαζε από την 1η Δεκεμβρίου του 2006 έως και την 9η Νοεμβρίου 2011. Τέθηκε ωστόσο σε αργία μόλις τον περασμένο Νοέμβριο -σημειωτέον ότι πρόκειται για αργία που διαρκεί όσο παραμένει ανοιχτή η πειθαρχική διαδικασία και ήταν ουσιαστικά μονόδρομος για το ΔΣ του ΕΚΑΒ μετά την ένσταση που άσκησε κατά της τελευταίας απόφασης του πειθαρχικού συμβουλίου ο γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.
Κατά το διάστημα από το 2006 έως το 2011 το όνομα του δεν υπήρχε στα προγράμματα εργασίας (βάρδιες) της υπηρεσίας του αλλά ούτε και ο ίδιος εμφανίστηκε στην εργασία του. Τακτική, σχεδόν σε ημερήσια βάση ήταν η παρουσία του σε καφετέρια που διατηρούσε η αδελφή του στην Έδεσσα. Μάλιστα, κατά πληροφορίες η πρώτη επώνυμη καταγγελία στο ΕΚΑΒ έγινε από «ανταγωνιστή» στον χώρο της διασκέδασης, από τον ιδιοκτήτη όμορης επιχείρησης που διαπίστωσε ότι ο συντοπίτης ΕΚΑΒίτης αφιέρωνε μέρες και νύχτες ολόκληρες στην επιχείρηση της αδελφής του.
Ο 45χρονος είχε αναπτύξει και επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βουλγαρία ασχολούμενος με την εκμετάλλευση και την εισαγωγή βιομάζας. Επίσης, γνωστή ήταν στην ευρύτερη περιοχή Πέλλας και η φανατική του ενασχόληση με το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου -ήταν για κάποιο διάστημα και πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας.
Κληθείσα να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την απουσία του η υπάλληλος που ήταν επιφορτισμένη με την κατάρτιση των προγραμμάτων εργασίας στο ΕΚΑΒ, ανέφερε πως όλοι γνώριζαν αλλά δεν μιλούσαν, κάποιοι και επειδή φοβούνταν γιατί είχε συνδικαλιστική κάλυψη.
Εκ του αποτελέσματος της έρευνας του γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, διαφάνηκε ότι ακόμη κι αν κάποιοι μίλησαν ο λόγος τους έπεσε στο κενό. Οι τέσσερις καταγγελίες οδήγησαν μεν σε πειθαρχική διαδικασία με την ποινή πανομοιότυπη κάθε φορά να μην ξεπερνά τη στέρηση αποδοχών για 10 ημέρες!
Κάποιες καταγγελίες ξεπέρασαν τα σύνορα του νομού Πέλλας και έφτασαν μέχρι την κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ, όπου φέρεται να έμειναν σε συρτάρια διοικητικών στελεχών τουλάχιστον για έξι μήνες παρέχοντας σιωπηρά προστασία στον κοπανατζή εργαζόμενο της Πέλλας. Όταν όμως έφτασαν στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), η κατάσταση ανατράπηκε για τον προκλητικό υπάλληλο, συμπαρασύροντας όμως και όσους εκ της θέσεως τους τον κάλυπταν με τη σιωπή τους ή την αδράνειά τους.

Ο υπάλληλος βέβαια αρνήθηκε την απουσία του και επέρριψε την ευθύνη σε όσους κατήρτιζαν τα προγράμματα εργασίας των πληρωμάτων. Επτά χρόνια μετά την αρχή της κοπάνας του υπαλλήλου, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι και αν του επιβληθεί ποινή ανάλογη βαρύτητας με τα παραπτώματα τα οποία αποδεδειγμένα τέλεσε, τότε είναι πολύ πιθανή η έξοδός του από το ΕΚΑΒ και η υποχρέωση του να επιστρέψει το ποσό των 120.000 ευρώ που αντιστοιχεί στις αποδοχές της περίφημης 5ετίας που απουσίαζε.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113307858

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Naruto avatar
  Naruto 13/07/2014 21:09:38

  Που είναι το περίεργο ; Κλασικός δημόσιος υπάλληλος . Οι άλλοι που συνταξιοδοτούνται απο τα σαράντα ειναι καλύτεροι ;

 2. nat avatar
  nat 14/07/2014 11:02:03

  Μας εφαγαν οι δημοσιες σχεσεις στο δημοσιο! "μην τον πειραζεις, ειναι ξαδερφος" , "μην τον πειραζεις ειναι φιλαρακι του ταδε"" μην τον πειραζεις ειναι κουμπαρακι του δεινα" . manager δεν εχει το δημοσιο , αφου ο καθε τυχαιος με βαθμο γινοταν δντης. δεν τολμανε να σπασουν αυγα, αρα πως να κανουν διαχειριση και ελεγχο σωστο?

 3. Γεράσιμος avatar
  Γεράσιμος 14/07/2014 11:02:14

  Πρώτον, τι 'πα να πει έλειπε; Δηλαδή σας είπε κανείς ότι μπορεί όποιος δημόσιος υπάλληλος θέλει να λείψει από την υπηρεσία του για 5 χρόνια και να μην τον καταλάβουν; Προφανώς τον καλύπτει η διοίκησή του, το οποίο μπορεί και να σημαίνει ότι ότι ο τύπος έχει πολιτική κάλυψη. Αυτοί που τον κάλυπταν, τι επιπτώσεις θα έχουν; Α, ξέχασα, ο υπάλληλος φταίει για όλα...
  Δεύτερον, 120000 σε 5 χρόνια;;;; Μέσο όρο 24000 το χρόνο ένας ΕΚΑΒίτης; Κάτι πάει στραβά....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.