#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/02/2013 21:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δ. Χριστόφιας: Έκανα ό,τι μπορούσα καλύτερο για τη χώρα«Όλα αυτά τα χρόνια αντιμετώπισα τα προβλήματα και τις δυσκολίες με το κεφάλι ψηλά. Και θα αποχωρήσω με το κεφάλι ψηλά διότι έκανα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ό,τι μπορούσα για να πετύχω το καλύτερο για την Κύπρο μας», τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας σε διάγγελμα του, στο οποίο έκανε αποτίμηση της πενταετούς θητείας του.

Ο πρόεδρος Δ. Χριστόφιας δήλωσε ότι η μεγαλύτερη πικρία του σχετίζεται με το τραγικό δυστύχημα στο Μαρί, το οποίο, σημείωσε, προκάλεσε στον ίδιο και στην οικογένειά του άγχος και βαθιά θλίψη για το χαμό ανθρώπινων ζωών.

Επίσης δήλωσε ότι νοιώθει μεγάλη πίκρα, γιατί δεν κατάφερε να υλοποιήσει το όραμα της ζωής του για την επίλυση του Κυπριακού.

Είπε ωστόσο ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του, διότι έκανε με το παραπάνω ό,τι περνούσε από το χέρι του και όλοι διεθνώς αναγνωρίζουν τις προσπάθειες του.

Ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι το φυσικό αέριο είναι χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο κληροδότημα, που αφήνει στην Κύπρο και το λαό της η κυβέρνηση του, η οποία έχει προωθήσει όλες τις διεργασίες για τη διαμόρφωση των υποδομών εξόρυξης, επεξεργασίας, μεταφοράς και εμπορίας του.

Στην κυβέρνηση ανέφερε έλαχε το βαρύτατο καθήκον της πραγματοποίησης της πρώτης κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Παρά τις αμφισβητήσεις που διατυπώθηκαν για τις δυνατότητες της Κύπρου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, τελικά η χώρα μας επαινέθηκε από όλους για τον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο άσκησε την ευρωπαϊκή της προεδρία», τόνισε.

Αναφερόμενος στην οικονομία είπε ότι η Κύπρος είναι θύμα της κρίσης του τραπεζικού συστήματος και σημείωσε ότι η κυβέρνηση του έλαβε πολλά μέτρα για να την αντιμετωπίσει κρίση. Η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης μεγάλων κυπριακών τραπεζών υποχρέωσε την κυβέρνηση, πρόσθεσε, να προσφύγει στο Μηχανισμό Στήριξης, τον οποίο, σημείωσε «προσπαθήσαμε πάρα πολύ να αποφύγουμε».

Ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε την άποψη σχετικά με το Κυπριακό ότι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας «πρέπει να συνεχίσει να στηρίζεται στις ίδιες αρχές και να εργάζεται πάνω στην ίδια βάση λύσης, όπως κάναμε κι εμείς αλλά και όλοι οι προκάτοχοι μου Πρόεδροι της Δημοκρατίας». Αυτές οι αρχές και η βάση λύσης, επισήμανε, αποτυπώνονται στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου του 1977 και '79, στα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Κύπρο -και ειδικότερα στο Ψήφισμα 1251 του Συμβουλίου Ασφαλείας-, στις αρχές του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, καθώς και στο ομόφωνο ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου 2009.

Κεντρική προτεραιότητα στην πολιτική της κυβέρνησης, ανέφερε ο Δ. Χριστόφιας, ήταν η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής συνοχής.

Αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, τόνισε ότι αποτελούν κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. «Η λύση στα προβλήματα δεν είναι η αποχή, είναι η συμμετοχή», κατέληξε στο διάγγελμα του ο απερχόμενος πρόεδρος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Λούης avatar
  Λούης 16/02/2013 00:15:16

  Έν εμπόρεσες όμως να κάμεις τζιαί πολλά, ένεν Γριστόφκια;

 2. Queen In Black avatar
  Queen In Black 16/02/2013 09:02:13

  Μας υποχρεώσατε κι εσείς κ. Χριστόφια. Τώρα, αρχίζουν τα όργανα και ο Θεός βοηθός.

 3. romeo avatar
  romeo 16/02/2013 09:02:42

  Ναι. Έβγαλες από παντού τις Ελληνικές σημαίες!

 4. ReineNoire avatar
  ReineNoire 16/02/2013 11:47:10

  Αχ κύριε Χριστόφια μου !!! Πόσο πιό λίγος φαίνεται κανείς, όταν έρχεται η ώρα να συγκριθεί με ΗΡΩΕΣ !!!!! Στο καλό να πάτε.

 5. dim avatar
  dim 16/02/2013 13:55:00

  Τσίμπα ένα 23% ποσοστό δημοτικότητας τώρα, και άντε στο καλό... Μέχρι και ο Μιχαλολιάκος σε κοντράρει σε δημοτικότητα (17% νομίζω του δίνουν κατά μέσο όρο σε δημοτικότητα οι δημοσκοπήσεις)...

 6. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 17/02/2013 00:46:48

  Δεν ήταν και τόσο κακός ο χριστόφιας, αν εξαιρέσουμε το μαρί...

  Πάντως ο αναστασιάδης φαίνεται να είναι η καλύτερη εκδοχή για τους τούρκους. Μην ξεχνάμε και το ναι που είπε στο σχέδιο ανάν....

 7. αρμ
  αρμ'υρας 17/02/2013 12:35:16

  Go lilikas...go

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.