29/04/2013 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δύο νεκροί και οκτώ αγνοούμενοι στο ναυάγιο ανοιχτά της Μεθώνης

Αδιευκρίνιστα παραμένουν, μέχρι στιγμής, τα αίτια της ναυτικής τραγωδίας που σημειώθηκε το πρωί, 87 μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, όταν το φορτηγό πλοίο PIRI REIS βυθίστηκε μετά από σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο ναυτικοί και οκτώ να εξακολουθούν να αγνοούνται. Στην περιοχή επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες την ώρα του δυστυχήματος.

Επτά μέλη του πληρώματος του PIRI REIS διασώθηκαν από το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου CONSOUTH, το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει υποστεί ζημιές στην πλώρη.

Το PIRI REIS, τουρκικών συμφερόντων, με σημαία Cook Islands και πλήρωμα 17 υπήκοους Συρίας, είχε αναχωρήσει φορτωμένο με λίπασμα από την Ανάμπα της Αλγερίας και προορισμό την Ουκρανία. Το CONSOUTH, γερμανικών συμφερόντων, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα, κενό φορτίου, είχε πλήρωμα πέντε Ρώσους, 10 Πολωνούς και έναν Φιλιππινέζο και είχε αναχωρήσει από την Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό τη Μάλτα.

Από τη βύθιση του πλοίου δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ, από τα ξημερώματα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό των οκτώ αγνοουμένων.

Αφού ολοκληρωθούν οι έρευνες στο σημείο της βύθισης του PIRI REIS, το CONSOUTH, συνοδεία δύναμης του Λιμενικού Σώματος, αναμένεται να οδηγηθεί σε κοντινό λιμάνι, όπου θα μεταβεί κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛ.Υ.Δ.Ν.Α.), προκειμένου να ρίξει άπλετο φως στα ακριβή αίτια του ναυτικού δυστυχήματος.

Στο μεταξύ, τα ναυτεργατικά σωματεία, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Ένωσης Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμπουλκών (ΠΕΠΡΝ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ/ΝΑΤ), αναφέρουν, σε ανακοίνωσή τους, ότι το φορτηγό PIRI REIS επιθεωρήθηκε πρόσφατα στη Ραβένα και είχε 15 παρατηρήσεις.

Σύμφωνα με τα σωματεία η εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι οι παρατηρήσεις αυτές επί του πλοίου δεν αποκαταστάθηκαν και οδήγησαν στην πρόσκρουση και βύθισή του.

e-typos

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δρόλαπας avatar
    Δρόλαπας 29/04/2013 11:56:16

    To Piri Reis που ανήκει στον τουρκικό όμιλο Emiroglu ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν γιατί παρά το γεγονός ότι η Τούρκοι διαχρονικά έχουν αποδείξει σε υφάλους και σε προβλήτες την ναυτοσύνη τους, εντούτοις διαθέτουν πανίσχυρο μηχανισμό έρευνας και διάσωσης Ο κίνδυνος ελλοχεύει καθώς η Τουρκία αμφισβητεί διαχρονικά -και αναβαθμίζει την ιταμή προκλητικότητα της- τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας αναφορικά με την έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο.Αυτά παρά το γεγονός ότι το πλήρωμα του τουρκικού πλοίου είναι Σύροι πολίτες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.