31/03/2013 13:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δραπέτης των φυλ. Τρικάλων ο ένας δράστης της συμπλοκής στα Ίσθμια

Ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία ,ότι είναι δραπέτης των φυλακών Τρικάλων ,ένας από τους τρείς δράστες της ένοπλης ληστείας, σε ταβέρνα στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών και της καταδίωξης που ακολούθησε, με την ανταλλαγή πυροβολισμών, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 25χρονης, στα ΄Ισθμια Κορινθίας.

Πρόκειται για τον Μάρκο Κόλα 36 ετών , έναν από τους οκτώ δραπέτες που διαφεύγουν και ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν, μετά από μάχη, στο Βύρωνα όπου και πάλι είχε σκοτωθεί από σφαίερες, αστυνομικών τότε , ένας πολίτης.

Πρίν από λίγο εντοπίστηκε ,από τίς αστυνομικές δυνάμεις, το τζίπ που είχαν κλέψει οι δράστες, από τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, εγκαταλελειμένο ,σε αγροτική περιοχή ,στο Σολωμό Κορινθίας. Το τζιπ θα μεταφερθεί για έρευνα στα Εγκληματολογικά εργαστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. H pena tis orghs2 avatar
  H pena tis orghs2 31/03/2013 15:32:56

  Εάν το κράτος μας ήταν σοβαρό οι δραπέτες/δολοφόνοι δεν θα είχαν αποδράσει από τις φυλακές. Κι εάν είχαν επιχειρήσει να κάνουν κάτι τέτοιο τότε μάλλον οι περισσότεροι δεν θα ήταν τώρα ζωντανοί. Έτσι λοιπόν δεν θα φτάναμε στο να διαπράξουν ληστεία και να σκοτώσουν το άτυχο κορίτσι μερικές μέρες αργότερα. Όλες οι υπόλοιπες αναλύσεις και συζητήσεις είναι άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε, όπως λεν και στο χωριό μου. Αυτά να τα βλέπουν οι κουλτουριάρηδες προοδευτικοί υπέρμαχοι της "αποσυμφόρησης" και "εκπολιτισμού" των σωφρονιστικών ιδρυμάτων. Οι ψυχές των αθώων να σας στοιχειώνουν για πάντα!

 2. Γιωργος Κρητικος avatar
  Γιωργος Κρητικος 31/03/2013 18:03:24

  ΠΡΟΣΟΧΗ....... εαν και οποτε συλληθφουν οι αδιστακτοι εγκληματιες οι Αστυνομικοι πρπει να κρατανε ΑΝΘΟΔΕΣΜΕΣ - ΓΛΥΚΑ καθως και να φορανε ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ωστε να μη τυχει και τουε μεταδωσουνε ΜΙΚΡΟΒΙΑ κατα τη διαρκεια της συλληψης.
  Επισης ο Αλεξης Τσιπρας απαιτει να γινει ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ στο οχημα που θα μπουν καθως και να ελεχθει ενδελεχως το ΜΕΝΟΥ ωστε να ειναι αποδεδειγμενα ΠΛΗΡΟΥΣ ΒΙΤΑΜιΝΩΣΗΣ.
  ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.

  Πολιτικο Γραφειο ΣΥΡΙΖΑ.
  συνυπογραφουν: ΚΚΕ και ΑΝΕΞΕΛΛ.

 3. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 31/03/2013 19:17:01

  Ἑάν καί ὅποτε τούς βροῦν,οὔτε συλλήψεις,οὔτε φυλακές,οὔτε τίποτα.
  Ἐκτέλεση ἐπιτόπου.

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ Κυθήριος Τ. 31/03/2013 22:10:05

   Η διάκριση συλλαμβάνοντος, δικάζοντος (δικαστή ή πολίτη στα μικτά ορκωτά δικαστήρια) βάσει νόμων και εκτελεστή της ποινής υπάρχει για κάποιον λόγο στα νομικά μας πράγματα. Η επιτόπου καταδίκη οποιουδήποτε και η άμεση εκτέλεση της ποινής από αυτόν που συλλαμβάνει, κατά το σχόλιό σας, αποτελεί σφετερισμό εξουσίας. Επιπλέον η θανατική ποινή που προτείνετε δεν ίσχυε τη στιγμή της τέλεσης του αδικήματός των, άρα δεν μπορούν να τιμωρηθούν με αυτήν. Αν αύριο η πολιτεία αποφασίσει να την επαναφέρει, δεν θα μπορεί να εφαρμοσθεί αναδρομικά. Μέχρι τότε...

   Αν κάποιο δικαστήριο τους κρίνει ενόχους και τους καταδικάσει ας τιμωρηθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται και όσο πιο αυστηρά προβλέπεται. Αλλά η ποινή πρέπει να επιβληθεί από όσους είναι σχετικώς εντεταλμένοι. Η κρίση απαιτεί κατά τη γνώμη μου ταχεία και αυστηρή εφαρμογή νόμων και διαδικασιών και όχι παράκκαμψή τους από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες (ειδικές ή έκτακτες), αλλιώς δεν θα επιστρέψει η αίσθηση ισονομίας και δικαίου στους πολίτες η οποία έχει απωλεσθεί.

   Αν πάλι νομίζετε πως επιβάλλεται η ακύρωση του υφισταμένου πλαισίου δικαίου και χρειάζεται κάποιο άλλο (π.χ. επαναστατικό δίκαιο, όπως το είχαν επικαλεσθεί οι δικτάτορες της επταετίας, λαϊκά δικαστήρια (όπως στον εμφύλιο) απομένει να πείσετε και τους μισούς τουλάχιστον Έλληνες για να υιοθετηθεί. Η δημοκρατία αυτό προβλέπει.

   Οι οσοδήποτε ειδεχθείς πράξεις οποιουδήποτε εγκληματία ή δραπέτη δεν επιτρέπεται να αλλάζουν -έστω και στιγμιαία- την ουσία των θεσμών μας. Αλλιώς ας παραδεχθούμε ότι αυτοί απέτυχαν και ας ξεκινήσουμε το κτίσιμο νέων.

   • Κυθήριος Τ. avatar
    Κυθήριος Τ. @ Αντίθεσις 01/04/2013 06:45:03

    Συμφωνῶ σέ ὅλα μαζί σας. Ἰδιαιτέρως δέ μέ τήν τελευταία
    πρότασή σας!

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Αντίθεσις 01/04/2013 07:58:37

    Να'χαμε να λέγαμε... Μου θύμισες τον Σαρτζετάκη με τα ομοιόμορφα αλλά μη ομοιόχρωμα ψηφοδέλτια, με το εν λόγω κατεβατό.

    Όποιος φέρει πολεμικό όπλο, να μπορούν οι αστυνομικοί να του ρίξουν στο κεφάλι, χωρίς περιστροφές. Ουδέν θεσμικό κώλυμα υφίσταται.

    • kat avatar
     kat @ ΚΜ 01/04/2013 11:34:24

     Ετσι ... αρκετά τους χαιδέψαμε.

   • Αντίθεσις avatar
    Αντίθεσις @ Αντίθεσις 01/04/2013 13:05:31

    Οι κανόνες εμπλοκής είναι διαφορετικό πράγμα από την αυτοδικία και την εν ψυχρώ εκτέλεση.

    Αν ο δραπέτης ή εγκληματίας εντοπισθεί και αρνηθεί να παραδοθεί για να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, ή τραυματίζεται αν προσπαθήσει να διαφύγει ή σκοτώνεται αν πυροβολήσει (τα όργανα του νόμου ευρίσκονται σε νόμιμο άμυνα). Υπάρχει κανείς που διαφωνεί με τα παραπάνω; Δεν νομίζω.

    Η εν ψυχρώ εκτέλεση όμως χωρίς προσπάθεια προσαγωγής σε δίκη από δικαστές, επαναλαμβάνω, δεν πρέπει να είναι ο κανόνας ή το ζητούμενο στη δημοκρατική κοινωνία μας.

    Και ως προς την ευχή σας, προσέχετε τι εύχεσθε γιατί μπορεί και να πραγματοποιηθεί: αν ο εγκληματίας γνωρίζει ότι σίγουρα θα σκοτωθεί τη στιγμή της σύλληψης (χωρίς να έχει δυνατότητα να παραδοθεί), τότε δεν θα διστάσει να πάρει μαζί του μερικούς αθώους ή αστυνομικούς. Ποιο το κέρδος; Και μεθαύριο (σε υποθετικό σενάριο επιβολής δικτατορίας) οποιοσδήποτε (π.χ. αντιστασιακός, αντικαθεστωτικός) μπορεί να είναι ο "παράνομος", για τον οποίο επιλέξατε ως αποδεκτή την αυτοδικία τού οργάνου της τάξης. Είναι γλιστερή αυτή η κατηφόρα...

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Αντίθεσις 01/04/2013 13:09:12

     Ενώ τώρα που δεν γλιστράει, διστάζουν να ανοίξουν πυρ, οι κακοποιοί ε;

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Αντίθεσις 01/04/2013 13:15:38

     Επίσης, άμα έχουμε δικτατορία, εκεί θα κολλήσει. Να'χαμε να λέγαμε...

   • Αντίθεσις avatar
    Αντίθεσις @ Αντίθεσις 01/04/2013 13:36:21

    Και κάτι ακόμη: ενημερωθείτε από κοινωνιολογικές μελέτες περί της σχέσης εγληματικότητας και βαρύτητας ποινής. Απ' ό,τι έχω διαβάσει η αύξηση της βαρύτητας των ποινών δεν φέρει την λογικώς αναμενόμενη μείωση της εγκληματικότητας. Αυτό που κατά τις μελέτες δικαιολογεί το παραπάνω είναι η (σχεδόν πάντοτε αφελής) βεβαιότητα του τελούντος το έγκλημα ότι δεν θα συλληφθεί και η συνήθως χαμηλή ευφυία των εγκληματιών. Αυτό που φαίνεται να λειτουργεί ανασταλτικά είναι η καλλιέργεια της βεβαιότητας ότι κάποιος σίγουρα θα τιμωρηθεί, οσοδήποτε έξυπνος ή πλούσιος ή πονηρός νομίζει ότι είναι. Αν εσείς αντίθετα πιστεύετε ότι η άμεσα επιβαλλόμενη και επιτόπου εκτελούμενη θανατική ποινή (εν ψυχρώ εκτέλεση, αντί απόπειρας σύλληψης) θα μειώσει την βαριά εγκληματικότητα ή έχετε πιο αξιόπιστα στοιχεία ερευνών στη διάθεσή σας - παρακαλώ να τα μοιρασθείτε μαζί μας - ή απλώς απατάσθε. Ίσως κατευνάσει το εκδικητικό μένος μερίδας του κόσμου και των θυμάτων, αλλά δεν φαίνεται να δρα ούτε σωφρονιστικά για τον εγκληματία (αυτονόητο!), ούτε παιδευτικά/προληπτικά για την υπόλοιπη κοινωνία.

    Το αν κάτι αρέσει ή όχι στο θύμα μιας παράνομης πράξης δεν είναι κριτήριο επιλογής της ποινής για τη συγκεκριμένη πράξη, ποινή την οποία ας θυμηθούμε ότι επιβάλλει η οργανωμένη κοινωνία (για σωφρονισμό του εγκληματία και μελλοντική αποτροπή επανάληψής της από τον ίδιο ή από άλλους) και όχι το ίδιο το θύμα (για εκδίκηση).

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Αντίθεσις 01/04/2013 15:17:51

     Κοίτα, επειδή δεν γουστάρω συζητάω με θιασώτες του δικαιώματος στη ... νεκροφιλία (για όσους δεν σε γνωρίζουν, έχεις δώσει τα ρέστα σου σε άλλες δημοσιεύσεις εδώ, αναφορικά με το εν λόγω ... δικαίωμα), ίσως θα μπορούσες να πα να συζητήσεις με τίποτα φιλελεύθερους, που ταιριάζουν τα χνώτα σας. Πάντως οι ανωτέρω παπάτζες δεν πείθουν κανέναν (ότι ο άλλος θα φοβηθεί τη φυλακή με άδειες κάθε Σ/Κ και βόλτες με ελικόπτερο και δεν θα φοβηθεί τα σκάγια).

     • Κυθήριος Τ. avatar
      Κυθήριος Τ. @ ΚΜ 01/04/2013 17:23:23

      Ἔτσι.

    • Ασχετος avatar
     Ασχετος @ Αντίθεσις 01/04/2013 16:28:06

     Για να καταλάβω, στους συγκεκριμένους που έχουν συλληφθεί και αποδράσει 2-3 φορές πως καλλιεργείται η βεβαιότητα ότι σίγουρα θα τιμωρηθούν και τι είδους τιμωρία είναι τιμωρία για αυτούς; Για να σας πω την αλήθεια κάτι περνάει από το μυαλό μου, ότι ίσως θα έπρεπε να περάσει κάτι από το μυαλό τους. Δεν χρειάζεται να είναι εκτέλεση εν ψυχρώ, αλλά μια καλή εκπαιδευση των αστυνομικών και καλύτερος οπλισμός, ώστε να ανταποδώσουν έγκαιρα και εύστοχα τα πυρά που δέχονται, μπορούν να στείλουν στο διάολο μερικούς από αυτούς που έχουν τρομοκρατήσει την καθημερινότητά μας.

     • Μικρασιάτης avatar
      Μικρασιάτης @ Ασχετος 01/04/2013 18:05:01

      Οσο οι κανονες εμπλοκης ειναι συντριπτικα υπερ του κακοποιου, τοσο θα συνεχιζουμε να εχουμε νεκρους αθωους πολιτες και αστυνομικους. Και προφανως οι κακοποιοι θα συνεχισουν να κανουν παρτυ στην υγεια των κοροιδων, που θα πληρωνουμε για να τρωνε και να πινουν αραχτοι και τσαμπα οι δολοφονοι στις Ελληνικες ''φυλακες''. Μεσα στις οποιες (οσοι εχουν πληροφορηση) ξερουν πως τριγυρναει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ....

 4. μακεδων avatar
  μακεδων 31/03/2013 19:34:08

  Ο υπουργός Δικαιοσυνης ακόμη βρίσκεται στην καρέκλα του;

 5. Jiannis avatar
  Jiannis 31/03/2013 19:43:44

  Δένδια, γρήγορα τρέξε να πιάσεις τους Χρυσαυγίτες

 6. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 31/03/2013 19:49:07

  Έπειτα όταν ακούμε ότι π.χ. στις ΗΠΑ φυλακισμένος που επιχειρεί να δραπετεύσει πυροβολείται και σκοτώνεται, κουνάμε το κεφάλι και οικτίρουμε την βιαιότητα και τον "φασισμό" των δυνάμεων ασφαλείας. Ούτε που μας περνάει από το μυαλό ότι εκεί είναι πιο μελετημένοι και φιλοσοφημένοι με τα πρωτόκολλα δράσης που έχουν σε ενέργεια. Και ότι η ζωή των αθώων πολιτών μετράει περισσότερο απ' ότι εδώ, που τα έχουμε όλα χύμα.

 7. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 01/04/2013 05:58:57

  Το ξαναλεω > φυλακες ΜΟΝΟ για βαρυποινιτες του τυπου Αλβανων ενοπλων ληστων / δολοφονων.
  Οπου λογω της τεραστιας οικονομικης κρισης η ΙατροΦαρμακευτικη περιθαλψη θα ειναι ΠΟΛΥ περιορισμενη, τα τροφιμα και το ποσιμο νερο θα εχουν ελλειματα, το ιδιο και η παροχη ρευματος και αλλων υπηρεσιων Κ.Ω, ενω το προσωπικο θα ειναι μονο ενοπλοι φρουροι, και οχι κοινωνικοι λειτουργοι κτλ, καθοτι η οικονομικη κριση θα επιβαλει τα Κρατικα χρηματα να πανε αλλου.

  Δεν μπορει να γινει κατι παραπανω. Κι ας καλυπτουν τα εξοδα οι φραγκατοι φιλανθρωποι Συριζαιοι, και οι συγγενεις και φιλοι των βαρυποινιτων που εχουν ωφεληθει απ τις ληστειες τους.
  Δεν γινεται η κοινωνια να πληρωνει για να τρωνε και να πινουν αυτα τα τομαρια, αλλωστε περιπτωση να γινουν καλυτεροι δεν υπαρχουν. Οσοι επιβιωσουν, ΑΜΕΣΗ απελαση. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, και εφικτα, γιατι αυτα περι θανατικης ποινης δεν γινονται...

 8. o deksios avatar
  o deksios 01/04/2013 11:14:51

  αφου οταν πηγε να αποδρασει ο παλιοκωστας ασκηθηκε υπερβολη βια..
  ε, τωρα τους αφησαν να φυγουν...

 9. ήγγικεν avatar
  ήγγικεν 01/04/2013 11:58:49

  Ο "πετυχημένος" Δένδιας απασχολεί 600 αστυνομικούς σε γραφεία που ασχολούνται με την ρατσιστική βία.
  Και κάτι άσχετο. Που είναι η πολύ καλή ανάρτηση σας με συντάκτη Τηλέμαχο, "από τους Κλέωνες στους Ναιναίκους";

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.