Δεν θέλουν να πληρώνονται με πιστωτική κάρτα οι γιατροί!
02/10/2015 15:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν θέλουν να πληρώνονται με πιστωτική κάρτα οι γιατροί!

Η πληρωμή των πάντων με κάρτα και η χρήση των αποδείξεων στην εφορία είναι η μοναδική λύση για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Τελεία και παύλα. Όλα τα άλλα είναι απλώς υπεκφυγές.

Δεν υπάρχει σωτηρία για την Ελλάδα. Όταν η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα έχει εκτιναχθεί στα ύψη, όταν χάνονται κάθε χρόνο από τον ΦΠΑ 7 δισ., όταν τα συνήθη υποζύγια του συστήματος, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώσουν για άλλη μια φορά τα μνημόνια, υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που προκαλούν.

Για παράδειγμα οι γιατροί οι οποίοι εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία αναφέρουν ότι είναι αντίθετοι στην πληρωμή της ιατρικής επίσκεψης με πιστωτική κάρτα.

«Το εν λόγω μέτρο δεν θα συμβάλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς πρόκειται για παροχή υπηρεσιών και όχι για προϊόν, και δεν μπορεί κατ' αυτόν τον τρόπο να ελεγχθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ, ο οποίος εκτιμά ότι το μέτρο θα αποτελέσει ακόμα μία σημαντική επιβάρυνση για τον επαγγελματία της υγείας, που θα πρέπει να πληρώσει την προμήθεια του 2% στις τράπεζες, καθώς και το κόστος αγοράς του μηχανήματος.

Ο ΙΣΑ σημειώνει ότι «οι ιδιώτες γιατροί, που έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά, θα πρέπει να υποστούν την επιβάρυνση ή θα εξαναγκαστούν να μετακυλήσουν το κόστος στον ασθενή».

Επιπλέον, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός πως μία μεγάλη μερίδα ασθενών προχωρημένης ηλικίας δεν έχει εξοικειωθεί με τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις ιδιαίτερες παραμέτρους του χώρου της υγείας και να επιδείξει την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία.

Με απλά λόγια. Οι γιατροί επιχειρούν να μπλοκάρουν ένα μέτρο το οποίο θα μπορούσε να χτυπήσει την φοροδιαφυγή της υγείας στη ρίζα. Διότι πλέον όλοι οι Έλληνες έχουν μια κάρτα, πιστωτική ή χρεωστική και ακόμη και οι ηλικιωμένοι μπορούν να κάνουν χρήση της κάρτας χωρίς προβλήματα. Το δε μηχάνημα κοστίζει από 50 έως 150 ευρώ για τους γιατρούς. Σιγά τη μεγάλη επιβάρυνση δηλαδή. Όσο για την προμήθεια: Γίνονται ήδη προσπάθειες να μειωθεί, αλλά και πάλι. Σιγά μην την πληρώσουν οι γιατροί, στους ασθενείς θα την χρεώσουν. Αλλά για να δούμε και το κόστος. Μια επίσκεψη π.χ. κοστίζει 50 ευρώ, δηλαδή το 2% είναι 1 ευρώ. Μα είμαστε σοβαροί; Αυτό τους πείραξε και δεν τους έχει πειράξει ότι δεν κόβουν αποδείξεις κρύβοντας τεράστια εισοδήματα από το κράτος; Δεν τους πείραξε που κάνουν διαπραγμάτευση με τον ασθενή: «δεν σου κόβω απόδειξη και πληρώνεις 40 ή σου κόβω και πληρώνεις 50»;

Δεν τους πειράζει που το επάγγελμά τους είναι νούμερο ένα στην φοροδιαφυγή; Μα καλά τι πράγματα είναι αυτά από υποτίθεται σοβαρούς ανθρώπους; Ο κ. Πατούλης, στέλεχος της ΝΔ και πρόεδρος του ΙΣΑ που ήθελε μάλιστα να διεκδικήσει την αρχηγία, αν ήταν τώρα πρόεδρος και πρωθυπουργός τι θα έκανε; Θα νομιμοποιούσε το αίσχος;

Ο κ. Δημόπουλος, μεγαλογιατρός και πρώην υπουργός Υγείας τι θα έκανε και τι κάνει; Ανέχεται την ντροπή;

Η πληρωμή των πάντων με κάρτα και η χρήση των αποδείξεων στην εφορία είναι η μοναδική λύση για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Τελεία και παύλα. Όλα τα άλλα είναι απλώς υπεκφυγές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙστορίαΤουΑνθρώπου avatar
  ΙστορίαΤουΑνθρώπου 02/10/2015 16:07:47

  Οι γιατροί κάνουν την δουλειά τους, δεν θέλουν μηχανάκια και δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους.. και το κράτος πρέπει να κάνει την δική του δουλειά: να τους αναγκάσει να πληρώσουν φόρους.. Τι πάει να πει δεν θέλουν? ΙστορίαΤουΑνθρώπου

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 02/10/2015 18:25:21

  Γιατί άλλες χώρες δεν έχουν επιβάλλει ακόμη να γίνονται όλες οι συναλλαγές μέσω καρτών και δεν έχουν το χάλι μας στο θέμα φοροδιαφυγή; Το περιουσιολόγιο και η κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης είναι η μόνη λύση που ετοιμαζόταν από το Σαμαρά και το τότε οικονομικό επιτελείο να αρχίσει εφαρμογή από φέτος ή το αργότερο του χρόνου. Αυτή η τρέλα ότι με τις κάρτες θα τελειώσει η φοροδιαφυγή είναι δείγμα μη κατανόησης του πραγματικού προβλήματος που είναι η διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Φέτος ήταν να προσληφθούν 10000 μόνιμοι ΔΥ σε νοσοκομεία και εφορίες και σχολεία που υπάρχει άμεση ανάγκη και ήρθε ο Τσίπρας με το μνημόνιο #3 και τα ανέτρεψε όλα και επέβαλλε στους γέροντες και τις γερόντισσες να βγάλουν κάρτα μέσω του προσχεδιασμένου όπως έχει παραδεχθεί ο Βαρόυφ κλείσιμο των τραπεζών. Και τώρα θέλουν να ενοποιήσουν ΑΔΤ, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ για να φέρουν γρήγορα την κάρτα του πολίτη που ο ΓΑΠ πάλεψε σκληρά να προλάβει και τον έκοψε ο Σαμαράς. Και συνεχίζει ο Τσίπρας από εκεί που το άφησε ο ΓΑΠ. Το σχέδιο των ΗΠΑ υποποιούσε ο ΓΑΠ, το ίδιο συνεχίζει ο Τσίπρας. Να λάβουμε το τσιπάκι πρώτα στην κάρτα και μετά υποδόρια, όπως ήδη κάνουν στις ΉΠΑ άλλωστε. 2000 χρόνια πριν τα είχε γράψει ο αγαπημένος μαθητής του Κυρίου στην Αποκάλυψή του. Πρέπει να θέλει κάποιος να μην τα καταλάβει αυτά, διαφορετικά δεν έχει δράμι μυαλό...

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Γεώργιος Τ. 02/10/2015 20:50:00

   Ακριβώς έτσι Γεωργιε ! !! Αφού εγκαταστησουν και συνηθίσουν τον κόσμο στην αχρηματη κοινωνία, μετά θα πούνε ότι οι κάρτες είναι εύκολο να κλαπουν η να χαθουν ιδιως από ηλικιωμένα άτομα οπότε το τσιπαρισμα είναι απαραίτητο. Η νέα τάξη χρησιμοποιει οικονομικά, γεωπολιτικά, τεχνολογικά και πολλά άλλα θέματα αλλά αυτά είναι το προπετασμα. Η πραγματική αιτία είναι θρησκευτικού περιεχομένου αλλά αυτά ΣΗΜΕΡΑ φαντάζουν εξωπραγματικα. Γι αυτό και η μοντερνα, σύγχρονη και προοδευτική θεώρηση των πραγμάτων προωθείται διαρκώς μετ επιτασεως. Κάθε αντίθετη φωνή πνίγεται, περιθωριοποιειται η βάλλεται αλλά γνωρίζουμε ότι αυτά όλα θα αλλάξουν δραματικά. Δυστυχώς αυτό δεν θα συμβεί αναίμακτα.... ..

   • Xenofon avatar
    Xenofon @ Ρηνα 03/10/2015 14:28:31

    Εργαζομαι στην Αγγλια και χρησιμοποιω μονιμως καρτα. Ουτε τρεχω στα ΑΤΜ να βγαζω χρηματα με φοβο κλοπης και ληστειας κλπ. Πολυ πιο ευκολο .Γλιτωνεις χρονο. Για τους τεμπεληδες βεβαια ειναι αρνητικο.

  • Ισόνομος πολίτης avatar
   Ισόνομος πολίτης @ Γεώργιος Τ. 05/10/2015 11:52:55

   Ένα ελάχιστο ποσοστό γερόντων στερείται "κάρτας" ή είναι αδύναμο να την χρησιμοποιήσει.. Συνήθως το ποσοστό αυτό "συνοδεύεται"....... οπότε? Πρώτη κατηγορία πολιτών στη φοροδιαφυγή οι γιατροί ("μικροί", "μεγάλοι") Καιρός είναι να τους μαντρώσουν και να αρχίσουν να τους "ξεψαχνίζουν"! Εδώ βρίσκεται το "ψητό"....

 3. Naruto avatar
  Naruto 02/10/2015 18:39:05

  Το έχουμε αναφέρει επανειλημμένα οτι η φοροδιαφυγή εντοπίζεται κυρίως στα επαγγέλματα παροχής υπηρεσιών και ένοχοι δεν είναι μόνο οι γιατροί . Η κάρτα μπορεί να συμμαζέψει τα πράγματα αλλά μπορεί και να δημιουργήσει μια υπόγεια κατάσταση με άλλες τιμές σε μετρητά και να τα κάνει χειρότερα με συνένοχο και τον πελάτη . Είναι γνωστό οτι η έλλειψη ενός αγαθού ανεβάζει την τιμή του , το ιδιο ισχύει και για τα μετρητά , ο έχων λοιπόν μετρητό μπορεί να απολαμβάνει φθηνότερα αγαθά .

 4. ioannis avatar
  ioannis 02/10/2015 23:37:17

  σιγουρα και τα φακελακια του Δημοσιου Νοσοκομειου με πιστωτικη καρτα θα πληρωνονται. ας γελασω

 5. ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
  ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 03/10/2015 14:01:26

  Τελικά θα δημιουργηθεί διακομματικό κίνημα υπέρ του Τσίπρα και της κάρτας, και κατά των πλουσίων φοροφυγάδων που την αποφεύγουν, όπως πάμε...

 6. pythagorean avatar
  pythagorean 03/10/2015 15:01:41

  Η χρήση πιστωτικής κάρτας θα προκαλέσει τεχνικά προβλήματα χωρίς να βοηθήσει ουσιαστικά. Το παζάρι “με ή χωρίς απόδειξη” θα είναι ακριβώς το ίδιο είτε με μετρητά είτε με κάρτα.
  Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ: Ένα κράτος που δίνει την αίσθηση ότι σέβεται το μόχθο του πολίτη και δεν τον κλέβει. Απευθύνεται όχι στο φόβο αλλά στο φιλότιμό του. Πρακτικά αυτό συνεπάγεται χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές και αποπληρωμή των κρατικών χρεών προς ιδιώτες. Αυτά έγιναν σημαία και, όσο ήταν μνημονιακώς δυνατόν, πράξη της κυβέρνησης Σαμαρά. Δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε. Η ασφαλέστερη πλατφόρμα εθνικής επανάκαμψης είναι η δικαίωση της άξιας εκείνης κυβέρνησης που χάσαμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.