Δεν είχε δηλωθεί στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών η καταναλώτρια στα Χανιά, υποστηρίζει η ΔΕΗ
24/07/2014 10:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν είχε δηλωθεί στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών η καταναλώτρια στα Χανιά, υποστηρίζει η ΔΕΗ

Ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ουδέποτε δηλώθηκε στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών η καταναλώτρια στα Χανιά, που βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη, εξέδωσε η ΔΕΗ.

Χθες, μια 56-χρονη τετραπληγική γυναίκα πέθανε μέσα στο σπίτι της, στη συνοικία της Νέας Χώρας στα Χανιά. Όπως κατήγγειλαν τα παιδιά της, άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι, μία ώρα μετά αφού η ΔΕΗ λόγω χρέους της έκοψε το ρεύμα, αν και χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη από τρία μηχανήματα όλο το 24ωρο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης, ύστερα από έλεγχο των στοιχείων του καταναλωτή, διαπιστώθηκε ότι "ουδέποτε δηλώθηκε" στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης για τους οποίους η επιχείρηση δεν προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής.

Στην ανακοίνωση της ΔΕΗ υπενθυμίζεται ότι για την ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών απαιτείται μια απλή αίτηση η οποία μπορεί να υποβληθεί και τηλεφωνικά στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ, 11770.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Jimakos avatar
    Jimakos 24/07/2014 15:42:37

    Στην Ελλάδα του μνημονίου έχει ευθύνη πρωτίςτως ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΔΕΗ. Για παιδιά, συγγενείς, γείτονες, κοινοτάρχες, δημάρχους, κοινωνικές υπηρεσίες δεν τίθεται θέμα. Κι όλα αυτά μετά το μνημόνιο, γιατι πρώτα ήταν αλλιως. Ε ρε σε τι ωραίες κοινωνίες ζούμε!

  2. Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης 25/07/2014 09:25:32

    Όταν ήμουν στον στρατό, θυμάμαι που μάς έλεγαν "μην δικαιολογείσαι "ατόπως". Αυτό κάνει τώρα η ΔΕΗ. Πριν πάει σ' ένα σπίτι να κόψει το ρεύμα, αυτός που πάει δεν χτυπά την πόρτα για να προειδοποιήσει; Πώς το έκαναν παλιά και η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ; Αλλά τώρα έχουν μισθώσει κάποιους, οι περισσότεροι εξ αυτών αλλοδαποί, οι οποίοι πληρώνονται με το "κομμάτι" (=> σύνδεση που κόβουν)!! Γιατί να ρωτήσουν/προειδοποιήσουν, λοιπόν; Εκτός αυτού, η ΔΕΗ και ενήμερη ήταν και δεν τής χρώσταγαν. "

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.