Γκάουκ: Nα εξεταστούν οι πιθανότητες καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων
01/05/2015 20:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γκάουκ: Nα εξεταστούν οι πιθανότητες καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων

O πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή του προς τα αιτήματα της Αθήνας σχετικά με την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων στην Ελλάδα, ακόμα και αν η γερμανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα απορρίψει αυτά τα αιτήματα.

Ο Γκάουκ επισήμανε σε μία συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung ότι η Γερμανία πρέπει να σκεφτεί σοβάρα το θέμα της ιστορικής ευθύνης που έχει προς την Ελλάδα.

«Δεν είμαστε μονάχα πολίτες που ζουν στο σήμερα και στη σύγχρονη εποχή αλλά είμαστε επίσης απόγονοι εκείνων που άφησαν πίσω τους ένα μονοπάτι καταστροφής στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου— και στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων περιοχών, όπου επονείδιστα γνωρίζαμε λίγα σχετικά με αυτό το θέμα για τόσο μεγάλο διάστημα» επισήμανε ο Γκάουκ.

«Είναι το σωστό για μια χώρα που έχει πλήρη επίγνωση της ιστορίας της όπως η δική μας να εξετάζει τι πιθανότητες ενδεχομένως υπάρχουν για (την καταβολή) επανορθώσεων».

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μεγάλα λόγια avatar
  Μεγάλα λόγια 02/05/2015 07:22:39

  Καλά το πάς Mr. Ας προχωρήσουμε όμως ταχύτατα από τα ωραία λόγια, στις έντιμες πράξεις. Διαφορετικά, μιλάμε για ...ευχές.

 2. οδυσσεύς Κ. avatar
  οδυσσεύς Κ. 02/05/2015 09:50:20

  Τα λεφτά θα μας τα στείλει ως τις 11 Μαίου, ή θα πάμε Ιούνιο?

 3. KM avatar
  KM 04/05/2015 04:13:59

  Μ'αρέσει που λέει ο αρχι-Ούνος «δεν είμαστε μόνο πολίτες που ζουν στο σήμερα», λες και σήμερα όλα καλά, και τα μόνα προβλήματα εντοπίζονται στο παρελθόν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.