#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/01/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιούνκερ: Κυνηγήστε τους Έλληνες φοροφυγάδες«Πόλεμο» στους Έλληνες «μη πατριώτες» που φυγάδευσαν αφορολόγητα κεφάλαια στο εξωτερικό κήρυξε ο απερχόμενος πρόεδρος του Εurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που κάλεσε όλες τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να συνεργαστούν για τον εντοπισμό αυτών των φοροφυγάδων. Ο κ. Γιούνκερ έπλεξε το εγκώμιο της κυβέρνησης για την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό.

«Απελευθερωμένος» από τα καθήκοντά του, ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του προέδρου του Εurogroup στο τέλος του μήνα, στην τελευταία εμφάνισή του στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής ήταν καταπέλτης για τους φοροφυγάδες, άσκησε έντονη κριτική στις «Κασσάνδρες» που προέβλεπαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ επισήμανε με νόημα ότι δεν νοείται Ε.Ε. και ευρωζώνη χωρίς τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.

«Ενθαρρύνω με όλη τη δύναμή μου τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να εμποδίσει τη φυγή κεφαλαίων στο Λονδίνο, στη Φρανκφούρτη, στο Άμστερνταμ, στο Λουξεμβούργο, και καλώ τις κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης να μην κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα, αλλά να συνεργαστούν με τον καλύτερο τρόπο για να ξεσκεπάσουν αυτή τη μη πατριωτική στάση ορισμένων εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων Ελλήνων», τόνισε ο κ. Γιούνκερ. Δεν πρέπει να κοιτάμε να επωφεληθούμε από την κατάσταση ορισμένων χωρών που πλήττονται, είπε, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι κάποιες χώρες επωφελούνται από τα ελληνικά κεφάλαια αντί να βοηθήσουν στον εντοπισμό των Ελλήνων φοροφυγάδων. «Προσωπικά δεν δέχομαι οι εκατομμυριούχοι να μην πληρώνουν», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εurogoup, διαψεύστηκαν όλοι εκείνοι, κυρίως Αγγλοσάξονες, που προέβλεπαν την έξοδο της χώρας από το ευρώ, καθώς η Ελλάδα παραμένει μέλος της ευρωζώνης και εφαρμόζει το πρόγραμμα σταθεροποίησης. Χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα και στο πλαίσιο αυτό χαιρέτισε «την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, τις αποφάσεις που έλαβε η Ελληνική Βουλή και τη συμβολή της ελληνικής κοινωνίας η οποία υποφέρει πολύ».

Ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την αμέριστη συμπάθεια και φιλία του προς τον ελληνικό λαό, την οποία, όπως είπε, δεν συμμερίζονται οι «φιλόσοφοι του Βορρά», ενώ επισήμανε ότι η ευρωζώνη θα ήταν ατελής χωρίς την Ελλάδα. «Έχουμε γίνει αλαζόνες, δεν γνωρίζουμε Ιστορία, αγνοούμε όσα προσέφεραν η ελληνική δημοκρατία και οι Έλληνες στην Ευρώπη», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος προσωπικά θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την Ελλάδα ως το τέλος γιατί είναι φίλος των Ελλήνων.

Για τις τράπεζες

Αναφορικά με τις τράπεζες, η άποψη που υποστήριξε ο κ. Γιούνκερ είναι πολύ κοντά στις θέσεις της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Κύπρου, δηλαδή τάχθηκε υπέρ της ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών με αναδρομική ισχύ. Οι τρεις χώρες θα ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζές τους με δάνεια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, τα οποία επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος, δεν χορηγούνται δηλαδή απευθείας από τον ΕΜΣ στις τράπεζες, αλλά περνάνε μέσω των κρατών-μελών.

Όπως επισήμανε ο κ. Γιούνκερ, ο ΕΜΣ θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που ήδη υπάρχουν αναφορικά με τις τράπεζες, αντί να παρεμβαίνει απλώς όταν εμφανίζονται νέα προβλήματα. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο ΕΜΣ μπορεί να κάνει ό,τι δουλειά του έχει ανατεθεί, συμπεριλαμβανομένης και της άμεσης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ανέφερε, ωστόσο παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφορικές απόψεις εντός του Εurogroup, καταθέτοντας τη δική του θέση ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποια μορφή αναδρομικότητας στο μηχανισμό, διαφορετικά, όπως είπε, θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της έννοιάς του, δηλαδή του εργαλείου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Κατά της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών απευθείας από τον ΕΜΣ με αναδρομική ισχύ τάσσονται η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ολλανδία. Μάλιστα, οι υπουργοί Οικονομικών των τριών χωρών έχουν στείλει επιστολή στην Κομισιόν και στους ομολόγους τους στην οποία επισημαίνουν ότι ο ΕΜΣ θα πρέπει να επεμβαίνει μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα αντιμετωπίζουν προβλήματα στο μέλλον και όχι για την επίλυση των τωρινών προβλημάτων που εμφανίστηκαν πριν από τη σύσταση του ΕΜΣ.

Ο κ. Γιούνκερ χαρακτήρισε καλή χρονιά για την ευρωζώνη το 2012, με εξαίρεση τα «τραγικά», όπως τα χαρακτήρισε, νούμερα της ανεργίας που μας συνθλίβουν και κάνουν επιτακτική την ανάληψη δράσεων στην αγορά εργασίας.

Χάρη στις σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν η σημερινή ευρωζώνη βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από εκείνη στην οποία βρισκόταν τον Ιανουάριο του 2012, είπε, υπογραμμίζοντας ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας, χωρίς να παραγνωρίζει τα δύσκολα χρόνια που μας περιμένουν.

Τέλος, ερωτηθείς αν θα ήθελε να γίνει ο διάδοχος του Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απάντησε καταφατικά, ενώ για τον επόμενο πρόεδρο του Εurogroup απέφυγε να αναφερθεί στον Ολλανδο Γερούν Ντέισελμπλουμ, που είναι και το φαβορί, εκφράζοντας την άποψη ότι θα προτιμούσε έναν Πρόεδρο πλήρους απασχόλησης. Η επιλογή του νέου προέδρου θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου, στην προσεχή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Νίκος Μπέλλος, στον Ελεύθερο Τύπο

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 11/01/2013 09:07:52

  Μπροστά σου ήταν ¨ΟΙ εκπρόσωποι τους " , συνομιλούσες , τρωγατε μαζί , αλλά δεν έκανες τίποτα !

 2. tpe avatar
  tpe 11/01/2013 09:30:22

  Κανονικά πρέπει να βγούμε και να του πούμε ευχαριστώ. Και το πιστεύω αυτό το πράγμα. Αν είχαμε ένα φίλο εκεί μέσα, αυτός ήταν ο Γιούνκερ. Προσωπικά πιστεύω πως ανήκει στους πολιτικούς που στο μέλλον θα του "χαρίσουμε" τον τίτλο του φιλέλληνα. Αλλά μέχρι τότε, θα τον βρίζουμε.
  Και προς όσους ξεχνούν, ο Γιούνκερ είναι πρωθυπουργός μίας σπιθαμής γης. Δεν έχει ισχύ. Και πάλι καλά.

 3. TARAMAS avatar
  TARAMAS 11/01/2013 10:10:50

  Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί πλέον σαν κι αυτόν.

 4. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 11/01/2013 10:29:17

  Ο φιλελληνισμός τού λουξεμβούργιου πρωθυπουργού έχει στενή σχέση μέ τά ωφέλη πού θά έχει ο νόμιμος φορολογικός παράδεισος τού Λουξεμβούργου από τό σχετικο ταμείο διαχείρισης τής λεηλασίας τής λατρευτής του Ελλάδας.
  Είναι, μέ άλλα λόγια, μάπα.

  • GreekinLux avatar
   GreekinLux @ ειδωλοκλάστης 11/01/2013 13:53:39

   Εάν είχατε στενότερη επαφή με την πραγματικότητα του Λουξεμβούργου (όχι πως οφείλετε), πέρα από τ' αφοριστικά περί νόμιμων φορολογικών παράδεισων, θα ήσασταν σε θέση να γνωρίζετε ότι ο φιλελληνισμός του Γιούνκερ είναι υπαρκτός και δεδομένος.

   • ειδωλοκλάστης avatar
    ειδωλοκλάστης @ GreekinLux 11/01/2013 15:22:24

    Δέν πρόκειται γιά αφοριστικά αλλά γιά πραγματικότητα
    http://www.lowtax.net/lowtax/html/jlxoltr.html
    συνεπώς τό δουκάτο τού Λουξεμβούργου καί ο πρωθυπουργός του, έχουν σοβαρούς λόγους νά είναι τόσο "γνήσιοι" φιλέλληνες όσο αυτοί τού 1821.

 5. panos avatar
  panos 11/01/2013 11:29:07

  τοσα χρονια...και θα περιμενετε πολυ ακομα
  εχει η γιαγια ακομα συνταξη να κοψουμε και μετα βλεπουμε τους μεγαλους
  εξαλλου η ελληνικη λογικη Παγκαλου το λεει..κοβω απο τα σιγουρα τα 400-500ευρω και τα δις αστα!!

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/01/2013 13:20:20

  Ο Γιουνκέρ, προς τιμήν του, τα λέει αυτά απο το 2009, όταν δεν ήξερε ακόμη τι κρύβεται κάτω απο το "Ελληνικό χαλί". Και είναι φιλελεύθερος, όχι σοσιαλδημοκράτης.
  Γιατί άραγε δεν τολμά να τα πεί κανείς ενεργός πολιτικός στην Ελλάδα;
  Αντι για πόλεμο στους μη πατριωτες φοροφυγάδες, ψηφίζουν απόψε το φορολογικό έκτρωμα.
  Ο μη ενεργός κ. Ραγκούσης έχει δίκιο 100 %, άν και ως ενεργός επι χρόνια δεν έκανε τίποτε:
  «Προς επίρρωση του απαράδεκτου χαρακτήρα του φορολογικού νομοσχεδίου, ο φορολογικός συντελεστής που επιβαρύνει τις επιχειρήσεις αυξάνεται, αντί να μειώνεται, από το 20% στο 26%, ενώ ταυτόχρονα ο φορολογικός συντελεστής των μερισμάτων αντί να αυξάνεται, μειώνεται από το 25% στο 10%»
  ...
  «Τί φωνάζει δηλαδή το φορολογικό νομοσχέδιο; Ζήτω η Ελλάδα της κατανάλωσης, ζήτω η Ελλάδα των πλούσιων επιχειρηματιών και των πτωχευμένων επιχειρήσεων, ζήτω η Ελλάδα της ανεργίας και της προκλητικής κοινωνικής ανισότητας, ζήτω η Ελλάδα της ύφεσης».
  Αυτά.

  • GreekinLux avatar
   GreekinLux @ Ο Θείος 11/01/2013 13:49:25

   Φιλική διόρθωση μιας και το επαναλαμβάνετε συχνότατα, είναι Γιούνκερ και όχι Γιουνκέρ. Είναι Λουξεμβούργιος και όχι Γάλλος των οποίων και τα ονόματα τονίζονται κατά το 80% στη λήγουσα.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ GreekinLux 11/01/2013 14:40:24

    Πιθανόν να έχετε δίκιο, έχω μπερδευτεί με τα Λουξεμβουργιανά.
    Σαν "υβριδικά Γαλλογερμανικά" μου φαίνονται. Άν θυμάμαι καλά, το "ευχαριστώ πολύ" ειναι "merci viel" !

    • GreekinLux avatar
     GreekinLux @ Ο Θείος 11/01/2013 17:11:23

     Είστε επιεικής! είναι σαν βλαχογερμανογαλλικά... το ευχαριστώ πολύ είναι "villmols merci" και προφέρεται... φίλμουτς μερσί (ουδεμία σχέση η γραφή τους με το πως διαβάζονται). Εφτά χρόνια εδώ και οι γνώσεις μου στη διάλεκτο αυτή περιορίζονται σε 5-6 λέξεις… χάλια…

   • O Bixiou avatar
    O Bixiou @ GreekinLux 11/01/2013 18:51:39

    Το Λουξεμβουργο εχει μια "εθνικη" γλωσσα, τα λουξεμβουργιανα που ειναι μια γερμανικη διαλεκτος. Εχει ομως τρεις επισημες γλωσσες: τα λουξεμβουργιανα, τα γερμανικα και τα γαλλικα. Επομενως μπορουμε να προφερουμε χωρις προβλημα το ονομα του Γιουνκερ και με την γαλλικη του προφορα.
    Ας μην ξεχναμε επισης οτι το Λουξεμβουργο εχει το μεγαλυτερο κατα κεφαλη ετησιο εισοδημα στην Ευρωπαικη Ενωση και ισως και στον κοσμο.

    • GreekInLux avatar
     GreekInLux @ O Bixiou 11/01/2013 20:14:30

     Δεν θα έρθουμε σε αντιπαράθεση για το συγκεκριμένο, μια φιλική υπενθύμιση έκανα. Το αν ενδιαφέρει κάποιον να προφέρει ένα όνομα σωστά ή όχι είναι ζήτημα απόλυτα προσωπικό. Πάντως το ότι το Λουξεμβούργο έχει τρεις επίσημες γλώσσες άρα αυτομάτως το κάθε τι μπορεί να προφέρεται σύμφωνα με το τι αρέσει και τι προτιμά ο καθένας, είναι μάλλον αβάσιμος ισχυρισμός. Όσο για την προέλευση των λουξεμβουργιανών και το αν είναι γερμανική διάλεκτος...

     Τα Λουξεμβουργιανά ανήκουν στην Κεντρική Γερμανική ομάδα των Άνω Γερμανικών γλωσσών, όπως και τα πρότυπα Γερμανικά. Ωστόσο, είναι κάτι παραπάνω από απλά μια Γερμανική διάλεκτος. Τα Λουξεμβουργιανά δανείζονται πολλές Γαλλικές λέξεις. Για παράδειγμα, η λέξη για τον οδηγό λεωφορείου είναι Buschauffeur, ενώ στα γερμανικά είναι Busfahrer και στα γαλλικά Chauffeur de bus. Είναι σχετικά εύκολο σε όσους μιλάνε Γερμανικά να καταλάβουν τα Λουξεμβουργιανά, αλλά πιο δύσκολο να τα μιλήσουν σωστά λόγω της Γαλλικής επιρροής.

     • O Bixiou avatar
      O Bixiou @ GreekInLux 11/01/2013 22:24:41

      Δεν διαφωνω στο οτι τα λουξεμβουργιανα δεν ειναι μια απλη γερμανικη διαλεκτος. Γαλλικα παντως ομιλουν παντου, ακομα και στα χωρια. Η δυναστεια του Μεγαλου Δουκατου ειναι γερμανικης καταγωγης και το Λουξεμβουργο ειναι μελος της BENELUX, μαζι με το Βελγιο και την Ολλανδια. Συζητειται μαλιστα, για λογους οικονομιας, οι τρεις συνδεδεμενες χωρες να συστεγαζουν τις πρεσβειες τους σε κοινα κτιρια, σε διαφορες χωρες ανα τον κοσμο.
      Αυτα για να τονισθει η ιδιαιτεροτητα της μικρης και ομορφης χωρας.

 7. βαγόνι avatar
  βαγόνι 11/01/2013 17:44:45

  Δεν κάνουμε διερεύνηση κινήτρων...όσα λέει είναι σωστά!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.