18/02/2013 14:37
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για υπεξαίρεση και επιχορήγησης στη μνήμη των αδικοχαμένων μαθητών στα Τέμπη κατηγορείται δήμαρχος

Σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, παραπέμπονται  ο πρώην δήμαρχος Απόστολου Παύλου Ημαθίας  κι ένας ταμίας του δήμου για υπεξαίρεση 1,3 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης επιχορήγησης του ΟΠΑΠ για αθλητικά έργα στη μνήμη των αδικοχαμένων μαθητών στα Τέμπη.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται ότι υπεξαίρεσαν πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ, από τα ταμεία του δήμου, κατά την περίοδο 2003-2006. Ανάμεσα στα χρήματα αυτά περιλαμβάνεται ποσό ύψους 400.000 ευρώ με το οποίο επιχορηγήθηκε ο δήμος από τον ΟΠΑΠ για την κατασκευή και βελτίωση αθλητικών έργων, στη μνήμη των 21 μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου, το έργο που επρόκειτο να γίνει στο Μακροχώρι, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, δεν κατασκευάστηκε ποτέ, ενώ άλλα 100.000 ευρώ που προοριζόταν για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών στην Κουλούρα δεν δόθηκαν στον εργολάβο.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από σχετική αναφορά της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τον Μάρτιο του 2007, σε συνέχεια  σχετικού εγγράφου του δημάρχου Αγίου Παύλου για την προηγούμενη διαχείριση.

Ακολούθησε διαχειριστικός έλεγχος των οικονομικών επιθεωρητών, με πόρισμα των οποίων τον Μάιο του 2009 προέκυψε το οικονομικό άνοιγμα στα ταμεία του δήμου.

Ο πρώην δήμαρχος αρνείται την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι έγιναν εξωλογιστικές πληρωμές που αφορούν προμήθειες για έργα και μισθοδοσίες υπαλλήλων.

Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, ο πρώην δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ, ενώ περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν και στον ταμία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.