Για τοκογλυφία παραπέμπεται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γ. Ανθόπουλος
10/04/2014 17:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για τοκογλυφία παραπέμπεται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γ. Ανθόπουλος

Ένα ακόμη golden boy του εκσυγχρονισμού της Σημιτικής περιόδου, κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιατί… έβαλε όχι το δάχτυλο αλλά όλο το χέρι στο μέλι. Ο λόγος για τον πρώην υφυπουργό Γιάννη Ανθόπουλο ο οποίος ήταν βουλευτής Σερρών με το ΠΑΣΟΚ από το 1989 ως το 2004. Το ίδιο διάστημα διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1993-1994 και 1996-2000) καθώς και υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας (1994-1996).

Ο κ. Ανθόπουλος θα δικαστεί για τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση μαζί με άλλους τρεις ενώ εδώ και καιρό του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Ο πρώην πολιτικός κατηγορείται ότι υποσχέθηκε βοήθεια σε ιδιοκτήτρια εταιρείας καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα και της είπε ότι μπορεί να μεσολαβήσει σε 7 συμβάσεις πώλησης καπνού. Η εταιρεία παρουσιαζόταν να πουλάει ακατέργαστο καπνό σε άλλη εταιρεία, ενώ την ίδια ημέρα εμφανίζονταν πωλήσεις κατεργασμένων καπνών σε μονοπρόσωπη επιχείρηση ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς. Βάσει των στοιχείων της έρευνας διαχειρίστρια της μονοπρόσωπης εμφανίζεται η ανήλικη κόρη της ιδιοκτήτριας της εταιρείας από την Καβάλα.

Κατά το κατηγορητήριο το επιπλέον ποσοστό 10% είναι «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» για τον κ. Ανθόπουλο, ο οποίος φέρεται να κέρδισε 1.757.800 ευρώ, ενώ βάσει πραγματογνωμοσύνης που διενεργήθηκε οι εν λόγω πωλήσεις φέρονται να ήταν εικονικές. Από το άνοιγμα δε των λογαριασμών του πρώην υπουργού, αλλά και συγγενικών του προσώπων, φαίνεται ότι προκύπτουν εμβάσματα που αγγίζουν τις 700.000 ευρώ.

Ο πρώην υφυπουργός υποστηρίζει ότι το ποσό αυτό είναι δάνειο που πήρε από την ιδιοκτήτρια της καπνεμπορικής εταιρείας, δάνειο που όμως δεν… επέστρεψε ποτέ.

Ο κ. Ανθόπουλος αντιμετωπίζει βαριά ποινή φυλάκισης και θα είναι ένα ακόμη στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κατοικοεδρεύει σε κάποιο κελί των ελληνικών φυλακών.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΓΓΣ avatar
    ΓΓΣ 10/04/2014 20:22:10

    Μηδένα προ του τέλους μακάριζε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.