Για παράβαση καθήκοντος ελέγχεται ο δήμαρχος Ελληνικού
02/05/2014 18:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για παράβαση καθήκοντος ελέγχεται ο δήμαρχος Ελληνικού

Σε απολογία εντός δέκα ημερών κλήθηκε ο αγαπημένος δήμαρχος του Αλέξη Τσίπρα, ο Χρήστος Κορτζίδης του δήμου Αργυρούπολης - Ελληνικού για παράβαση καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια. Ο κ. Κορτζίδης καλείται να απαντήσει γραπτώς για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια, διότι εκμίσθωσε την έκταση στο λούνα παρκ χωρίς άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας και χωρίς να έχει κατατεθεί φάκελος που να αναφέρεται στα μέτρα ασφαλείας.

Επίσης, καλείται σε απολογία διότι γνώριζε την εγκατάσταση και επέτρεψε τη λειτουργία της χωρίς την προβλεπόμενη άδεια στον συγκεκριμένο χώρο κατά τα έτη 2011- 2012 και πάλι με άδειες εκμίσθωσης, χωρίς να έχει εκδοθεί άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας.

Τέλος, καλείται σε απολογία -πάντα για παράβαση καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια- διότι δεν μερίμνησε για την παύση της λειτουργίας του λούνα παρκ, ενώ το συμβόλαιο εκμίσθωσης είχε λήξει από τον Φεβρουάριο 2014.

Εάν ο κ. Κορτζίδης δεν απολογηθεί, του επιβάλλεται η προβλεπόμενη ποινή που είναι αργία.

Σημειώνεται ότι σήμερα στην απολογία του ο διαχειριστής του λούνα παρκ που σκοτώθηκε το παιδάκι είπε ότι είχε ο ίδιος όλα τα δικαιολογητικά αλλά κανείς από το δήμο δεν του τα ζητούσε. Όχι ότι αυτό τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του αλλά δείχνει ότι στο βωμό του χρήματος όλοι σιωπούσαν και επέτρεπαν να λειτουργεί αυτό το λούνα παρκ. Άραγε ο κ. Κορτζίδης θα απαντήσει επιτέλους με μια παραίτηση ευθιξίας;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. - τυχάρπαστος - avatar
  - τυχάρπαστος - 02/05/2014 19:19:52

  ... αν βρει κανείς, γραμμένα σαφώς "μέτρα ασφαλείας για παιδικά λούνα παρκ",
  από την ελλαδιστανική πολιτεία, ας ποστάρει το λινκ.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ - τυχάρπαστος - 03/05/2014 00:20:11

   http://www.elot.gr/171_ELL_HTML.aspx

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.