Γιατί οι ένστολοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή
28/05/2014 09:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί οι ένστολοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή

Ας ρωτήσουν έναν 20χρονο της ομάδας ΔΙΑΣ που παίρνει 700 ευρώ και πληρώνει ενοίκιο, έξοδο διαβίωσης και πολλές φορές τις σφαίρες του και ένα καλό αλεξίσφαιρο για να προστατευτεί. Ας τον ρωτήσουν πώς αισθάνεται που βάζει το κεφάλι του στον ντορβά κάθε μέρα για λίγα ψωροευρώ και για μια δουλειά πλήρως απαξιωμένη στα μάτια της κοινωνίας.

Σε μείζον θέμα για την μετεκλογική Ελλάδα έχει αναχθεί η ψήφος που έδωσαν οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί στην Χρυσή Αυγή. Οι ειδικοί μέτρησαν τις ψήφους που έπεσαν στις κάλπες στις οποίες ψηφίζουν οι δύο ειδικές κατηγορίες και αποφάνθηκαν ότι σε πολλές περιπτώσεις οι μισοί από αυτοί έδωσαν τη στήριξή τους στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Για παράδειγμα στους Αμπελόκηπους όπου ψήφισαν με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους υπηρεσιών της ΓΑΔΑ συνολικά 2.738 αστυνομικοί, η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό από 18 έως 23% .

Το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και το 2012 και τότε επίσης είχε προκληθεί σάλος. Χθες το βράδυ το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ έβγαλε non paper το οποίο αμφισβητεί τα στοιχεία για «φαινόμενο» Χρυσής Αυγής στην Αστυνομία. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο Ζ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα της Αθήνας -όπου ανήκει και η ΓΑΔΑ - η Χρυσή Αυγή έλαβε 10,4%. Χωρίς πάλι να υπάρχει ειδική αναφορά για τι ψηφίσθηκε στα συγκεκριμένα 18 τμήματα όπου υπήρχε μαζική συμμετοχή αστυνομικών. Στην σχετική ενημέρωση ωστόσο δεν επαναλήφθηκε ο ισχυρισμός περί ψήφισης και στρατιωτικών -με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους- στην ίδια περιοχή. Στην άτυπη ενημέρωση τονιζόταν επίσης ότι δεν είναι ανησυχητικό κανένα φαινόμενο καθώς και σε άλλες περιοχές όπου ψήφισαν αστυνομικοί η Χρυσή Αυγή βγήκε τρίτη και πάνω.

Οι εκλογολόγοι αμφισβητούν τα στοιχεία της ΕΛΑΣ και λένε ότι στα 18 εκλογικά τμήματα που υπάρχουν ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι, εκεί η ψήφος των αστυνομικών πήγε μαζικά στη Χρυσή Αυγή.

Αν προσθέσουμε και την μαζική ψήφιση των δύο απόστρατων αξιωματικών που ήταν υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής και εξελέγησαν πανηγυρικά, τότε εξάγεται το συμπέρασμα ότι Στρατός και Αστυνομία στήριξαν για τα καλά την ακροδεξιά οργάνωση.

Και σε όλη αυτή την εξίσωση μπήκε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων που επισήμανε ότι «χωρίς να γίνεται ουδεμία σοβαρή προσέγγιση του όλου θέματος, καίτοι αυτό είχε εκ μέρους μας επισημανθεί από τις προηγούμενες εκλογές το 2012, για άλλη μια φορά, το αστυνομικό προσωπικό, αντιμετωπίζεται με όρους «επικοινωνίας» (προφανώς γιατί «πουλάει») με μόνο αποτέλεσμα την ενοχοποίησή του, την απόκρυψη των πραγματικών αιτίων, την κάλυψη των υπαίτιων και τελικά τη συσκότιση της πραγματικότητας».

«Δουλειά δεν είχε ο διάολος…» που λέει και ο λαός. Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν άραγε με όρους καθαρά επικοινωνιακούς και εντυπωσιασμού ότι στην Αστυνομία και τον Στρατό υπάρχουν τεράστιοι θύλακοι που αμφισβητούν το δημοκρατικό πολίτευμα. Επειδή ψηφίζουν Χρυσή Αυγή μερικές εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιωτικοί προφανώς ορισμένοι βλέπουν ότι έρχεται… πραξικόπημα. Και δεν βλέπουν όλοι αυτοί οι αναλυτές ότι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής στον Στρατό και την Αστυνομία μπορεί και να μην είναι φασίστες ή υπονομευτές του πολιτεύματος.

Ας ρωτήσουν για παράδειγμα ένα παιδάκι 20 ετών της ομάδας ΔΙΑΣ που παίρνει 700 ευρώ και έρχεται από κάποιο χωριό στην Αθήνα, πληρώνει ενοίκιο, έξοδο διαβίωσης και πολλές φορές τις σφαίρες του ή ακόμη και ένα καλό αλεξίσφαιρο για να προστατευτεί. Ας τον ρωτήσουν πώς αισθάνεται που βάζει το κεφάλι του στον ντορβά κάθε μέρα για λίγα ψωροευρώ και για μια δουλειά πλήρως απαξιωμένη στα μάτια της κοινωνίας. Ας τον ρωτήσουν πώς αισθάνεται που γίνεται σάκος του μποξ στις διαδηλώσεις και στα «πάρτι» των μπαχαλάκηδων.

Κι ας ρωτήσουν και τον απλό στρατιωτικό ή ακόμη και τον γαλονά που είδε μέσα σε λίγα χρόνια να τους τσακίζεται ο μισθός ενώ έχει οριστεί να φυλάει Θερμοπύλες. Ας ρωτήσουν τον αεροπόρο που δίνεις μάχες στο Αιγαίο και κατεβαίνει από το αεροπλάνο μη γνωρίζοντας αν θα είναι την επόμενη ημέρα ζωντανός. Ας τον ρωτήσουν πόσα παίρνει, πόσα του έκοψαν και πώς τα βγάζει πέρα.

Θα πει κανείς: «Όλοι οι εργαζόμενοι τσακίστηκαν, όλοι υφίστανται θυσίες αλλά δεν ψηφίζουν Χρυσή Αυγή». Κι όμως, το 10% του ελληνικού λαού που τους ψήφισε είναι ακριβώς εκείνοι που θέλουν να τιμωρήσουν το σύστημα που τους έχει τσακίσει. Ψήφος οργής των αστυνομικών και των στρατιωτικών είναι η ψήφος στη Χρυσή Αυγή κι αν θέλει η Νέα Δημοκρατία ή γενικότερα ο παραδοσιακός χώρος της Δεξιάς να τους επαναφέρει στις τάξεις του θα πρέπει να τους προστατέψει.

Τα ψίχουλα των επιδομάτων μπορεί να είναι μια βοήθεια αλλά δεν είναι κοινωνική πολιτική. Ο αστυνομικός και ο στρατιωτικός θέλουν άλλου είδους αντιμετώπιση προκειμένου να σταματήσουν να ρίχνουν ψήφους οργής στους φασίστες. Δεν θέλουν να ανατρέψουν τη Δημοκρατία (τουλάχιστον η συντριπτική τους πλειοψηφία), δεν είναι χουντικοί, ούτε φασίστες. Παιδιά λαϊκών οικογενειών είναι που έχουν αγανακτήσει.

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να δώσει αγώνα για να τους απαγκιστρώσει από τα δόντια του Χαστουκιάρη και των λαϊκιστών της Χρυσής Αυγής. Και για να το κάνει αυτό θα πρέπει να δείξει στους ένστολους ότι τους έχει αγκαλιάσει κι ότι είναι σαρξ εκ της σαρκός τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νικόλας avatar
  Νικόλας 28/05/2014 09:53:01

  Οι εκπαιδευτικοί είναι σε πολύ χειρότερη μοίρα από τους ένστολους αλλά δεν ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Αυτό πως το εξηγεί το κατά τα άλλα βαθυστόχαστο σάιτ σας;

  • warrior avatar
   warrior @ Νικόλας 28/05/2014 11:37:20

   Μπορείτε να μη γράφετε βλακείες; Βάζετε στον ίδιο τορβά την ιδεολογική περιχαράκωση και το μορφωτικό επίπεδο του εκπαιδευτικού με του αστυνομικού; Πέραν τούτου, ένα επάγγελμα που εκ φύσεως φέρει βαρύ οπλισμό, επικεντρώνεται σε θέματα βίας, θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή του προσώπου και τον εξαναγκάζει να είναι αντιμέτωπος με αναρχο-κομμουνιστο-αριστερο-προοδευτικο-δημοκρατικο-πεφωτισμένους αριστερούς ταραξίες σχεδόν σε καθημερινή βάση, σας φαίνεται να είναι σε θέση να υψώσει το ίδιο τείχος αντίστασης απέναντι στη Χρυσή Αυγή με τον εκπαιδευτικό;;;;; Δεν πάμε καλά μου φαίνεται.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ warrior 28/05/2014 16:59:58

    Καλύτερα θα ήταν να μην εφευρίσκετε αντιπαλότητες του τύπου εκπαιδευτικοί εναντίον αστυνομικών (ή το ανάποδο) χωρίς ουσιαστικό λόγο. Η δημόσια Ασφάλεια και η δημόσια Παιδεία είναι κοινωνικά αγαθά που παρέχονται από το κράτος επ' ωφελεία του συνόλου της κοινωνίας και όχι των λειτουργών τους. Για να επωφελείται λοιπόν τα μέγιστα ο λαός πρέπει να παρέχονται αμφότερα (Ασφάλεια, Παιδεία) στην καλύτερη δυνατή ποιότητα. Αλλά αφού κάνεις τη σύγκριση @warrior σου παραθέτω συμπληρωματικά την άποψη που διατύπωσε ο Βίκτωρ Ουγκώ το 1847 στη «Βουλή των Ομοτίμων» της Γαλλίας: «όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή». Άποψη που ουσιαστικά συσχετίζει, ως αντιστρόφως ανάλογα, τα μεγέθη της παιδείας ενός λαού με την εγκληματικότητα.

    • warrior avatar
     warrior @ roadrunner 29/05/2014 15:13:19

     Με το φτωχό μου μυαλό, έχω την εντύπωση ότι με αυτά που γράψατε επιβεβαιώσατε πλήρως τους λόγους που αναφέρω και εγώ και οι οποίοι απαντούν στο γιατί μεγάλη μερίδα ενστόλων προτίμησε Χρυσή Αυγή. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ warrior 29/05/2014 18:35:52

      Έχετε δίκαιο. Το σχόλιο εκ παραδρομής απευθύνθηκε σε εσάς, ενώ σκόπευα να απαντήσω στον @Nικόλα λίγο παραπάνω.

  • eleos avatar
   eleos @ Νικόλας 28/05/2014 11:39:52

   οτι ολοι οι αστυνομικοι ειναι ναζι φασιστες και αυτο φαινεται απο τα τμηματα που ψηφισαν 2800 αστυνομικοι απο τις 50 χιλιαδες .... ετσι δεν ειναι ? η λογικη του αριστερου φασιστα

  • Χριστόφορος Κολόμβος avatar
   Χριστόφορος Κολόμβος @ Νικόλας 28/05/2014 11:41:23

   Οι εκπαιδευτικοί είναι σε χειρότερη μοίρα από τους ένστολους; Οι εκπαιδευτικοί που σε λίγες μέρες θα πάνε διακοπές και θα επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο στα σχολεία είναι σε χειρότερη μοίρα από τους πιλότους της ΠΑ και τους μόνιμους του ΠΝ που εδώ και μερικές εβδομάδες κυνηγάνε τους Τούρκους στο Αιγαίο; Είναι σε χειρότερη μοίρα από τους στρατιωτικούς που με 40 βαθμούς θα τρέχουν σε δεκάδες ασκήσεις μέσα στο καλοκαίρι και τους πυροσβέστες που θα αναγκαστούν να τρέξουν σε εκατοντάδες φωτιές; Σε χειρότερη μοίρα από τους πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών που χαλάνε λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και αναγκάζονται να παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα; Σε χειρότερη μοίρα από τους λιμενικούς που κυνηγάνε τους λαθρομετανάστες στο αιγαίο χειμώνα καλοκαίρι;

   • Βλάμης avatar
    Βλάμης @ Χριστόφορος Κολόμβος 28/05/2014 13:27:37

    To παιδί σου μπορείς να το πηγαίνεις σε ιδιωτικό, ναι? Αλλιώς δε θα μου σύγκρινες τη δουλειά του εκπαιδευτικού των παιδιών, με αυτή του Λιμενικού που αράζει όχι 3 μήνες, αλλά όλους τους μήνες, και λουφάρει καθημερινά ΜΕΧΡΙ να κληθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Πόσες φορές φέτος? Πέντε έξι? Ούτε τους πιλότους ΠΑ που επέλεξαν αυτό το επάγγελμα διότι παίρνουν 6 χιλιάδες ευρώ ΠΤΗΤΙΚΑ όταν όπως λές "κυνηγάνε τους Τούρκους" - δεν το ξερες? Πώς τολμάς να τους συγκρίνεις τους "αρείους" με τον αστυνομικό της ΔΙΑΣ, της καθημερινότητας, της γειτονιάς? Οι πυροσβέστες όντως κινδυνεύουν, γι αυτό και παίρνουν επιδόματα επικινδυνότητας ΚΑΙ υπερωρίες, ΚΑΙ εκτός έδρας. Ξέρεις πυροσβέστη που να αμοίβεται με 680 ευρώ το μήνα? Ξέρεις πιλότο πυροσβεστικού που να μην παίρνει ΕΠΙΠΛΕΟΝ και πτητικά? Πώς κάνεις τέτοιες συγκρίσεις? Υπάρχει και η περίπτωση βέβαια, να μην έχεις καθόλου παιδιά, και να οδηγείσαι σε τέτοιες συγκρίσεις απο μικρο ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗ λογική... Ο κλάδος μας, ο κλάδος μας... Οι γνωστές μικρο-συντεχνιακές λογικές που μας χρεοκόπησαν με την ανοχή και το χαίδεμα των ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΩΝ που έδιναν αφειδώς μια στον ένα κλάδο και μια στον άλλο προνόμια, για να εξασφαλίζουν τα έρμα τα ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ...

    • Αθηνών πολίτης avatar
     Αθηνών πολίτης @ Βλάμης 30/05/2014 09:26:00

     @Βλάμη είσαι εκτός τόπου και χρόνου!!!!

  • kkourk avatar
   kkourk @ Νικόλας 28/05/2014 11:59:57

   Επειδή γνωρίζω τα των εκπαιδευτικών, το σίγουρο είναι ότι σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν ψήφισαν ΝΔ/ΠΑΣΟΚ για τους γνωστούς λόγους της αξιολόγησης. Η ψήφος τους ήταν τιμωριτική. Μην αποκλείεις ότι δεν ψήφισαν ΧΑ. Αλλωστε πως αυξήθηκε η δυναμή της τόσο?

   • Κ. Ρ. avatar
    Κ. Ρ. @ kkourk 28/05/2014 14:30:58

    Οι εκπαιδευτικοί όντως δεν ψήφισαν την κυβέρνηση, όχι μόνο λόγω της "αξιολόγησης", αλλά και επειδή: Τους επιστρατεύσαν πρίν ακόμα εξαγγείλουν απεργία Τους αυξήσαν το ωράριο και μετά τους είπαν "είστε υπεράριθμοι"! Ηταν οι πρώτοι που συμμετείχαν στη διαθεσιμότητα (2000 άτομα) Μόνο στην περίπτωση των εκπαιδευτικών, το μεταπτυχιακό δεν αποτέλεσε αιτία εξαίρεσης (και μάλιστα ενώ αρχικά είχε αναφερθεί ότι θα αποτελεί αιτία εξαίρεσης, μετά μια βδομάδα το αλλάξαν και πήρε η μπάλα τους κατόχους μεταπτυχιακών!) Πετσόκοψαν την τεχνική εκπαίδευση με κατάργηση ολόκληρων τομέων
    Η διαδικασία των μετατάξεων το καλοκαίρι που αφορούσε δεκάδες χιλιάδες ήταν απίστευτα αναξιοκρατική Τα κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών ήταν πρωτοφανή Η λειτουργία των σχολείων επιβαρύνθηκε με αχρείαστες γραφειοκρατικές διαδικσίες (π.χ. το απίστευτης έμπνευσης "παρουσιολόγιο") Αυτό όμως που εξόργισε τους εκπαιδευτικούς (είμαι ένας από αυτούς) είναι η αντιμετώπιση του υπουργείου : Τα κάνω όλα όπως θέλω εγώ, χωρίς να ζητήσω τη γνώμη σας Θα μαθαίνετε τις προθέσεις μου από δημοσιεύματα Είστε όλοι αριστεροί και αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσετε πρόβλημα στην κυβέρνηση και πολλά άλλα...

  • giatanathema avatar
   giatanathema @ Νικόλας 28/05/2014 20:11:26

   Με απλά μαθηματικά : 52 βδομάδες χ 2(Σαββατοκύριακο)= 104 Θεοφάνεια+Αγίου Ιωάννη+ Καθαρά Δευτέρα+ 25 Μαρτίου+ Πρωτομαγιά +Αγ. Πνεύματος +28 Οκτωβρίου + 17 Νοέμβρη= 8 Πάσχα + Χριστούγεννα = 30 1 Ιουλίου - 31 Αυγούστου = 62 τα ψιλουδια : εκλογές, γιορτές , εκδρομές, απεργίες , καταλήψεις= 10. (είμαι κ άπλας) κάθε μέρα : 08:00 με 14:30 με 10΄-15΄διάλειμμα ανά ώρα μαθήματος (45΄) η μόνη επικινδυνότητα... παχυσαρκία, χοληστερίνη κλπ λόγω του καθιστικού τρόπου ζωής. συμπέρασμα : 365-214= 151 εργασία. Για τους εκπαιδευτικούς λοιπόν είναι δεδομένες αυτές οι μέρες. Ρωτήστε στρατιωτικούς αστυνομικούς, αεροπόρους, ναυτικούς: πόσες από τις παραπάνω αργίες περνάνε κάθε χρόνο με τις οικογένειές τους? Πως είναι η ζωή τους όταν μαθαίνουν το τι και το πότε θα δουλέψουν μία μέρα πριν? Πόσο καταπονείται ο οργανισμός τους όταν ανά 4-5 μέρες επιστρέφει σπίτι του 06:00 το πρωί και την επόμενη πρέπει να είναι στις 06:00 πάλι στην υπηρεσία?.Όταν δεν ξέρει τι ώρα θα τελειώσει η υπηρεσία του αφού σχεδόν κάθε μέρα έχει πορείες, γήπεδα, εκδηλώσεις (22000 πορείες σε 4 χρόνια) και εκτός αυτού ξέρει ότι δεν πρόκειται να πληρωθεί υπερωρίες? Όταν ανα 3-4 χρόνια αλλάζει νομούς με ή χωρίς την οικογένειά του?Την επικινδυνότητα δεν την αγγίζω καθόλου μέχρι και τα 4χρονα καταλαβαίνουν ποια είναι. Εννοείται η δουλειά του είναι αυτή και συνήθως ξέρει για τις παραπάνω καταστάσεις πριν γίνει ένστολος παρ΄όλα αυτά ο μόνος τρόπος να διαμαρτυρηθεί είναι η ψήφος... Τα ανωτέρω για αυτούς που τους αρέσουν οι συγκρίσεις.

   • airman avatar
    airman @ giatanathema 28/05/2014 22:19:16

    Ο εκπαιδευτικός ασκεί λειτούργημα και μάλιστα πολύ σημαντικό, αφού αποτελεί συνέχεια της οικογένειας στη διαπαιδαγώγηση, τη διαμόρφωση του χαρακτήρα και τέλος τη μόρφωση των παιδιών, μικρών και μεγαλύτερων. Ο σωστός εκπαιδευτικός μέσα σε ένα σωστό σύστημα παροχής εκπαίδευσης και όχι μόρφωσης. Τι από τα δύο έχουμε; Πρώτα να αξιολογήσουμε και τα δύο και στη συνέχεια να τα αποτυπώσουμε σε αριθμούς (ημέρες εργασίας-απολαβές σε συνάρτηση με τη σπουδαιότητα του λειτουργήματος). Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι άνδρες-γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας επιτελούν ένα επίσης σημαντικό έργο (σε μεγάλο βαθμό λειτούργημα), το οποίο επίσης δεν μπορεί να αποτυπωθεί απλά με αριθμούς. Επηρεάζει άμεσα την ποιότητα ζωής τους, την οικογενειακή ζωή και πολλές φορές την οικογενειακή τους κατάσταση. Όταν οι αρμόδιοι προς τούτο δεν ενσκύπτουν με τη δέουσα σοβαρότητα στα ζητήματα που τους απασχολούν και αντιμετωπίζουν επιδερμικά "τρέχοντα θέματα" όπως μεταθέσεις, προαγωγές άντε και θέσπιση κάποιου επιδόματος, οδηγούν ανθρώπους που στη μεγάλη πλειοψηφία τους (ιδιαίτερα οι απόφοιτοι παραγωγικών σχολών) έκαναν μια συνειδητή επιλογή, σε προβληματισμούς οι οποίοι μπορεί και να τους οδηγήσουν στο "ανάθεμα". Υπεύθυνη επιλογή που δεν οδηγεί σε λύση τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι να κάνουν. Εάν κάνουν, τότε σημαίνει ότι "μετάνιωσαν" για την αρχική επιλογή τους, έχει κλονιστεί σοβαρά το ηθικό τους και αυτό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτή καθευατή την "επιλογή", στην οποία ουσιαστικά κατέφυγαν.
    Το παιχνίδι κάποιων ανεύθυνων, με αφορμή το γεγονός ότι - νομοτελειακά και ίσως αναπόφευκτα - και στελέχη των ΕΔ-ΣΑ επέλεξαν στην κάλπη τη ΧΑ, απλά δείχνει ότι και αυτοί βολεύονται με την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Και γι' αυτό δεν πρόκειται να τους στηρίξουν, αντίθετα θα "πατήσουν" σ' αυτό το γεγονός για να τους οδηγήσουν σε πλήρη απαξίωση. Εκεί που δυστυχώς οδηγείται - εάν δεν έχει ήδη φτάσει - το εκπαιδευτικό σύστημα.

    • blackunder avatar
     blackunder @ airman 29/05/2014 01:26:45

     Εφόσον ασκεί λειτούργημα να το κάνει δωρεάν. Παρακάτω δεν διάβασα

     • airman avatar
      airman @ blackunder 29/05/2014 20:44:44

      Διαβάζετε επί πληρωμή;

     • Αθηνών πολίτης avatar
      Αθηνών πολίτης @ blackunder 30/05/2014 10:05:43

      @blackunder ποστάρεις ανοησίες σε μια σοβαρή τοποθέτηση του airman. Αν θέλεις να κάνεις χαβαλέ λάθος χώρο επέλεξες.

   • Χαβιάρης avatar
    Χαβιάρης @ giatanathema 29/05/2014 00:37:27

    Για να καταλάβουμε τι ακριβώς συγκρίνετε, όσα λέτε, για ποιους ακριβώς ένστολους ισχύουν; Τους αστυνομικούς πιλότους πυροσβεστικών ναρκαλιευτικών;

   • Θεόδωρος avatar
    Θεόδωρος @ giatanathema 02/06/2014 00:29:19

    πάντως giatanathema κρίνοντας απ τα μαθηματικά που σε εκπαιδεύσανε, δηλαδή με το να ξαναμετράς και να μην αφαιρείς τα σαββατοκύριακα (απ τα ήδη 104), όπως και τις αργίες στη διάρκεια των σχολικών διακοπών καθώς και τις επίσημες για όλους τους Έλληνες αργίες καταλαβαίνει κανείς πόθεν αντλείς την εμπάθεια σου για τους εκπαιδευτικούς.

    • Ηλίας avatar
     Ηλίας @ Θεόδωρος 04/06/2014 11:59:35

     Από πότε η ημέρες του Αγίου Ιωάννη, Αγ. Πνεύματος και 17 Νοέμβρη είναι αργίες για όλους τους Έλληνες ??

  • MCA avatar
   MCA @ Νικόλας 28/05/2014 21:26:38

   Τρολάρετε ή μου φαίνεται;

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Νικόλας 28/05/2014 22:33:54

   Μπράβο σε όλους σας που μπήκατε σ' αυτή την άκρως διχαστική διαδικασία του διαχωρισμού σε δύσκολα καί εύκολα,ξεκούραστα και επικίνδυνα επαγγέλματα,εν προκειμένω αυτά του αστυνομικού και του εκπαιδευτικού. Χαρακτηριστικό της φυλής μας άλλωστε η διχόνοια,δυστυχώς... Για το συγκεκριμένο θέμα πάντως έχω δύο ρητά να προτείνω: 1. Έκαστος εφ'ω ετάχθη. και 2. Όποιος είναι έξω από το χορό,πολλά τραγούδια ξέρει...

 2. Tassos avatar
  Tassos 28/05/2014 10:08:01

  Ας ψηφίζει ΧΑ να του δίνουν επιμίσθιο ανάλογα με το πόσα κεφάλια Πακιστανών θα παραδίδει και να ζει σαν λόρδος. Μόνο που μπορεί να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ (λέω γω τώραα...) και να βρεθεί να παντελονιάζει μισθό 500 ευρώ και να τον γλεντάν οι ανάρχες. Ποιός θα τον λυπηθεί τότε? Εγώ? μπααα.

 3. Αλιάκμων avatar
  Αλιάκμων 28/05/2014 10:33:36

  Δηλαδή οι ένστολοι στις 25 Μαΐου ψήφισαν Δούρου στην Περιφέρεια;;;

 4. ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΤΙΟΣ 28/05/2014 10:35:49

  Οι ''μεσαιοχωρίτες''φυσικά και αδυνατούν,δεν το θέλουν άλλωστε,να υλοποιήσουν τα όσα λογικά υποδεικνύονται.

 5. eleos avatar
  eleos 28/05/2014 11:32:33

  η Αστυνομια εβγαλε ανακοινωση που λεει οτι αυτο δεν ισχυει , η Αστυνομια που εσεις ελεγχετε .... αλλα αυτο δεν σας εμποδιζει να υιθετησετε την προπαγανδα των φυλλαδων για τους καθαρα δικους σας λογους , ντροπη σας , και μετα κλαψουριζετε γιατι οι αστυνομικοι ψηφιζουν ΧΑ

 6. N. Rider avatar
  N. Rider 28/05/2014 11:41:43

  Το μεγαλύτερο μέρος του ιδ. τομέα δε φτάνει καν τα 700 ευρώ. Οι εκπαιδευτικοί έχουν χάσει μεγάλο μέρος των μισθών τους, όπως και πολλές άλλες κατηγορίες δ.υ.. Οι περισσότεροι ελ. επαγγελματίες είναι στα όρια της πτώχευσης. Στόματα ταϊζουν και αυτοί, στομάχια έχουν οι γυναίκες και τα παιδιά τους. Γιατί δεν ψηφίζουν Χ.Α.; Μην προσπαθείτε να κάνετε το μαύρο (που έχει στεριώσει για τα καλά σε ένα μεγάλο κομμάτι των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων), άσπρο.

 7. gnik61 avatar
  gnik61 28/05/2014 11:49:07

  Δεν χρειάζονται οι αστυνομικοί λεφτά, ούτε οι καθηγητές. Τα λεφτά χρειάζονται σε χειριστές KLARK στον ΟΛΠ που κάποιοι ακόμα παίρνουν 4500 (το μήνα εννοείται).

 8. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 28/05/2014 11:49:37

  Υπάρχει κανείς νόμος, ή στρατιωτικός κανονισμός, που να απαγορεύει στους ενστόλους να ψηφίζουν ΧΑ;

 9. kkourk avatar
  kkourk 28/05/2014 12:43:08

  Αναπαράγετε ένα επαίσχυντο άρθρο που έγραψε κάποιος που χωρίς στοιχεία και την συνηθισμένη αριστερή εμπάθεια, κάνει την προπαγάνδα του και μόνο. Στα εκλογικά τμήματα που αναφέρετε, πόσο αυξήθηκε η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ? Άρα με την λογική αυτή οι αστυνομικοί ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Σε άλλα εκλογικά τμήματα που δεν ψήφιζαν αστυνομικοί γιατί ανέβηκε η ΧΑ?

 10. Τάσος avatar
  Τάσος 28/05/2014 12:49:27

  καλύτερα άνεργος παρά φασίστας

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Τάσος 28/05/2014 16:42:19

   Σιγά μην σού φύγει κανένας πόντος από το δημοκρατικό σου καλσόν :-)

 11. xristos. avatar
  xristos. 28/05/2014 12:54:23

  Oι αστυνομικοί σήμερα δεν είναι χαζοί. Εκαναν αυτό που είχαμε προβλέψει και που το έκαναν και οι αγρότες με τον Γ.Ράλλη το 1981 που τους μοίραζε τις επιταγές της ΕΟΚ. (τις έπαιρναν και ψήφιζαν "ΠΑΣΟΚ κι χάθκαμι") Πήραν από τον μεγαλοαστό Σαμαρά το κοινωνικό μέρισμα που τους πρόσβαλλε ρίχνοντάς τους σαν ξεροκόμματο, και τού έριξαν και το "βόλι" στη Χ.Α...γιατί ήξεραν οτι απ' αυτούς το είχε πάρει.

 12. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 28/05/2014 13:38:55

  Οι ένστολοι ψήφισαν χ.α για να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ._

 13. Greco avatar
  Greco 28/05/2014 13:43:14

  Δε νομιζω οτι ειναι οικονομικο το θεμα και ουτε η νδ θα πρεπει να πονταρει σε αυτο προκειμενου να προσεγγισει τους ενστολους, προκαλωντας ισως και αλλες κοινωνικες ομαδες Το ζητημα, κατεμε, ειναι ιδεολογικο. Οταν ο αστυνομικος ακουει τα εξαμαξης απο την αριστερα της "προοδου" (τωρα εγινε και της μοδας να γινεται περιγελος μεσω τηλεοπτικων εκπομπων), απο αντιδραση πηγαινει καπου που δεν μασουν τα λογια τους Οταν δεν μπορει να απλωσει χερι ή και ραβδο σε συγκεντρωσεις ή πορειες (αναρχικων κτλ) που καινε τις πολεις (σε αντιθεση με την δυτικη ευρωπη) ευνουχιζεται ο ρολος του

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Greco 28/05/2014 15:13:35

   Πολύ σωστά, δεν είναι κοινωνικό το ζήτημα. Είναι ιδεολογικό, αλλά και "εθνικό" για πολλούς από αυτούς.

 14. ΓΒ avatar
  ΓΒ 28/05/2014 13:46:16

  1. Οι δεξιοί θυμωμένοι ένστολοι ψήφισαν Χ.Α. 2. Πολλοί (υψηλόβαθμοι) ένστολοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να πιάσουν "πόρτα για τον χειμώνα". Είχε γίνει ως ένα βαθμό και το 2012, αφού αρκετοί άρχισαν από τότε τα "κονε" και περνούσαν από την Κουμουνδούρου για καφεδάκι. Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου/12 το γύρισαν (τουλάχιστον στο μιλητό).

 15. A.K. avatar
  A.K. 28/05/2014 13:46:43

  Eπειδή ο καθένας γράφει το μακρύ και το κοντό του θα σας μεταφέρω μαρτυρία μάχιμου αστυνομικού για το θέμα. Οι ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης σε συνδυασμό με τη ακραία συμπεριφορά και ρητορική της ΧΑ είχαν ως αποτέλεσμα να "μαζευτούν" οι λαθρομετανάστες την τελευταία τριετία. Όταν ξεκίνησαν οι συλλήψεις μετά τη δολοφονία Φύσσα, οι "φιλήσυχοι" λαθρομετανάστες ξεσάλωσαν, φτάνοντας σε σημείο να κάνουν κ@λοδάκτυλο στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ (λέγοντας επιδεικτικά "ΧΑ τέλος ε;") και αυτοί να μη μπορούν να αντιδράσουν. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι λαθρομετανάστες έχουν μάθει πλέον να καταγγέλουν την "αστυνομική βία" (ακόμα και όταν αυτή δεν ασκείται) με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να νοιώθουν ότι πολύ εύκολα μπορούν να βρεθούν κατηγορούμενοι. Αν βάλεις ότι πολλά παιδιά λόγω φιλοπατρίας έχουν χτυπήσει τατουάζ (προ εποχής ΧΑ) που κάλλιστα θα μπορούσαν να θεωρηθούν σήμερα "εθνικιστικά" από τη φασίζουσα Αριστερά, φοβούνται ακόμα και την απόταξη-απόλυση σε περίπτωση καταγγελία λαθρομετανάστη για "ρατσιστική συμπεριφορά". Ο πραγματικός λόγος που ψηφίζουν ΧΑ είναι ότι μένουν ακάλυπτοι και δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, όχι τα 700 ευρώ. Όταν επικροτείται από τους πολίτες υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, περνώντας στο 2ο γύρο, που έχει γράψει "Μπάτσοι-Γουρούνια-Δολοφόνοι" και θεωρεί ότι το πρόβλημα της πρωτεύουσας είναι η ...αυξημένη αστυνόμευση, τι περιμένουμε να γίνει δηλαδή;

  • Greco avatar
   Greco @ A.K. 28/05/2014 15:36:39

   ετσι ειναι...και ολοι αυτοι οι χιλιαδες λαθρομεταναστες οταν και αν πολιτογραφηθουν στο μελλον, τι θα ψηφιζουν αραγε? η ηγεμονια των αριστεροστροφων ειναι απολυτη και εδω και χρονια εχει στριμωξει και σακατεψει την κεντροδεξια και τη δεξια στη γωνια. Αποτελεσμα ακομα και τον ιδεολογικο ευνουχισμο των νεοδημοκρατων και δεξιων. Παρτε παραδειγμα την πασοκικη επιλογη που βγηκε και πρωτη ευρωβουλευτης της νδ

 16. kritwn avatar
  kritwn 28/05/2014 14:04:05

  Αν δεν του αρέσει ας πάει να δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα. Όλοι οι άχρηστοι έχουν μαζευτεί στην αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις. Κι άλλοι παίρνουν μικρούς μισθούς αλλά δεν πάνε να ψηφίζουν ναζί με σβάστικες. Μόνο οι αμόρφωτοι και οι ηλίθιοι ψηφίζουν ΧΑ.

 17. βαγγέλας avatar
  βαγγέλας 28/05/2014 14:08:20

  Σας παρακαλώ, και μεις οι νοσοκόμες ένστολες είμαστε, αλλά δεν ψηφίσαμε ΧΑ... :)

  • M. avatar
   M. @ βαγγέλας 28/05/2014 15:08:33

   Ναι αλλά εσείς μπαντάρεται τα σπασμένα κεφάλια που ανοίγουν τα καμάρια μας, τα ένστολα στηρίγματα του εθνους μας.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ βαγγέλας 28/05/2014 15:50:35

   !!!!

 18. Καλύτερα... avatar
  Καλύτερα... 28/05/2014 14:25:02

  Καλύτερα θα ήταν να ρωτήσεις έναν εκπαιδευτικό που παίρνει 620 ευρώ το μήνα και δεν ψηφίζει Χρυσή Αυγή ή ένα Γιατρό που παίρνει 1000 Ευρώ το μήνα και δεν ψηφίζει Λευκή Αυγή. Μην ρωτάς ανθρώπους που όταν ανέβουν τα Χρυσά Αυγά θα είναι στην πρώτη γραμμή....

  • foros1 avatar
   foros1 @ Καλύτερα... 28/05/2014 18:17:47

   ...και εγώ γνωρίζω υπαλλήλους του Ι.Τ. (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΩΝ!!!) που παίρνουν 340 ευρώ για 4ωρο, όμως δεν ψήφισαν ΧΑ. Σύμφωνα με το άρθρο σας, μήπως πρέπει να το ξανασκεφτούν;

  • μη μερισματούχος avatar
   μη μερισματούχος @ Καλύτερα... 28/05/2014 20:07:22

   Έλεος μεγάλε.Δεν υπάρχουν αυτές οι αμοιβές.

   • foros1 avatar
    foros1 @ μη μερισματούχος 28/05/2014 21:47:13

    μάλλον ζείτε σε άλλη χώρα. αυτές είναι οι αμοιβές, γυναικών κυρίως , σε εμπορικά καταστήματα, σήμερα... και μάλιστα χωρίς δωρεάν μετακίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς! υπολόγισε πόσα τους μένουν καθαρά.

    • μη μερισματούχος avatar
     μη μερισματούχος @ foros1 29/05/2014 11:37:34

     Αναφέρθηκα στους υποτιθέμενους μισθούς γιατρών και εκπαιδευτικών, που αναφέρθηκαν παραπάνω.

     • Lichnee avatar
      Lichnee @ μη μερισματούχος 31/05/2014 14:44:37

      Ακριβώς αυτός είναι ο μισθός νεοδιορισμένου επιμελητή Β' στο ΕΣΥ.Να σας στείλω και το παραστατικό;

 19. κουκουρουκου avatar
  κουκουρουκου 28/05/2014 14:28:51

  η χα ειναι μια ωραια διαμαρτυρια του κοσμου για της μαυρες μερες που ηρθαν στην ελλαδα

 20. Διογένης avatar
  Διογένης 28/05/2014 15:28:41

  Απολύτως λάθος η προσέγγιση του άρθρου. Επιχειρεί να προσεγγίσει το θέμα με όρους κοινωνικούς-οικονομικούς, ενώ μόνον τέτοιο δεν είναι. Σωστά άλλος σχολιαστής παραπάνω εντόπισε τις αιτίες στην αντιπαράθεση με την άκρα αριστερά και τους λαθρομετανάστες. Οι αστυνομικοί ιδίως ομαδοποιούνται πολιτικά και κοινωνικά ως αντίπαλοι-εχθροί των αναρχομπάχαλων και των λαθρομεταναστών - που οι αναρχομπάχαλοι έχουν πάρει υπό την προστασία τους, οπότε η Χρυσή Αυγή είναι ο φυσικός τους χώρος. Επίσης, βασικό: Δεν είναι "φασιστάκια" μεν, αλλά πιστεύουν βαθιά στην ισχύ του κράτους δε, αφού αυτοί την εκφράζουν. Στην ίδια ισχύ πιστεύει και ο φασισμός. Άρα, εδώ υπάρχει κάτι κοινό, που χωρίς να είναι δεκτικό του συνήθους αριστερού τσουβαλιάσματος, ωστόσο δεν μπορεί να παραβλεφθεί: Ο αστυνομικός εύκολα μπορεί να εντυπωσιασθεί από μια φασιστική θεώρηση των πολιτικών πραγμάτων, πιο εύκολα από έναν άλλον πολίτη. Πολύ απλά, είναι μια θεώρηση των πολιτικών πραγμάτων που τον έχει κυρίαρχο παράγοντα της δημόσιας ζωής. Αναμφισβήτητα, ελκυστική πολιτικά προοπτική, συνήθως υποσυνείδητα - αν είναι συνειδητά, τότε είναι "φασιστάκια". Έπειτα, είναι και η "εθνική" διάσταση: Οι άνθρωποι αυτοί έχουν επιλέξει αυτά τα επαγγέλματα και, ειδικά οι στρατιωτικοί, είχαν κατά τεκμήριο μια αίσθηση αυξημένου πατριωτισμού (έστω και ως άλλοθι). Η Χ.Α. από την άλλη, "πουλάει" πατριωτισμό και, κατά συνέπεια μπορεί να βρει ευήκοον ους σε ανθρώπους που υποτίθεται ότι διέπονται από "αυξημένο" πατριωτισμό ή τουλάχιστον έτσι θεωρούν οι ίδιοι. Άρα, η Χ.Α. τους φαίνεται ελκυστική, διότι μπορούν πιο εύκολα να ταυτιστούν μαζί της, παρά με ένα κόμμα του λοιπού πολιτικού φάσματος, που θεωρούν (όχι εντελώς αδικαιολόγητα) ότι έχουν βάλει όλα (και η ΝΔ) νερό στο κρασί τους. Το κοινωνικό και το οικονομικό μπορεί να παίζει κι αυτό κάποιο ρόλο, όμως θα έλεγα ότι παίζει ρόλο κυρίως στο επίπεδο της αύξησης της αγανάκτησης και της αποδέσμευσης από το αίσθημα του "ανήκειν" στα κόμματα του παλιού δικομματισμού.

 21. κουκουρουκου avatar
  κουκουρουκου 28/05/2014 15:30:29

  80 χρονια πισω ειμασταν πριν την κριση στην ελλαδα απο αλλα τα κρατοι της ε.ε και αλλα 70 χρονια που μας γυρησαν πισω μεσα στην κριση συνολο 150 χρονια. χα η μεγαλη αλλαγη

 22. roadrunner avatar
  roadrunner 28/05/2014 15:59:09

  Δεν στέκει το συμπέρασμα ότι οι ένστολοι ψήφισαν ΧΑ. Οι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας γνωρίζουν ότι ψηφίζοντας ΧΑ πυροβολούν τα πόδια τους, αφού κινδυνεύουν να κυβερνηθούν από το Σύριζα... Ακόμη και να το έπραξαν την περασμένη Κυριακή για να στείλουν το ανώδυνο μήνυμα των ευρωεκλογών , δεν θα το επαναλάβουν σε εθνικές εκλογές, γιατί θα ήταν σχεδόν αυτοκαταστροφικό.

 23. Jimakos avatar
  Jimakos 28/05/2014 16:01:52

  Ας μαζεψουν σε μια αρενα αριστεραντζες εκπαιδευτικους και χρυσαυγιτες αστυνομικους να βγαλουν τα απωθημενα τους μεχρι τελικης πτωσης. Οσοι μεινουν και καλυτερο μισθο θα παρουν και λιγοτερα εξοδα θα εχει το φαιδρο κρατιδιο μας. Αυτη η ανοησια της ΝΔ με τους ενστολους, καθε φορα πριν απο εκλογες, ειναι προσβλητικη για τους υπολοιπους πολιτες της κοινωνιας.

  • μη μερισματούχος avatar
   μη μερισματούχος @ Jimakos 29/05/2014 11:48:39

   Περισσότερο προσβλητική είναι για τους ίδιους τους ενστόλους, εκ των οποίων πήρε το επίδομα μόλις το 30%.

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ μη μερισματούχος 04/06/2014 12:08:06

    Και γιατί δηλαδή είναι έντιμο προς του υπόλοιπους πολίτες να υπάρχουν άλλα κριτήρια για τους ένστολους ??

 24. κουκουρουκου avatar
  κουκουρουκου 28/05/2014 16:05:38

  ειναι αληθεια οτι η δουλεια της αστυνομιας ειναι πληρως απαξιωμενη στα ματια του ελληνικου λαου αυτο συμβαινη μονο στην ελλαδα και στις τριτες χωρες του κοσμου

 25. naftis avatar
  naftis 28/05/2014 17:32:54

  Συγκρίνετε τον δάσκαλο τον αμεταθετο με τα σαββατοκυριακα, τις αργιες, το Πάσχα τα Χριστούγεννα και τα καλοκαίρια, με τους αντρες και γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων. Αλλά δεν είναι το θέμα αυτό και οι κακίες που γράφονται. Οι στρατιωτικοί δεν είναι ναζί. Όσοι ψηφίσαν ΧΑ προέρχονται από δεξιές -0 κεντροδρξιές οικογένειες. Δεν συνηθίζουν τα παιδιά των αριστερών να προσανατολίζονται στη στρατιωτική καριέρα. Όσοι είναι έξω από την πύλη δεν μπορούν να γνωρίζουν παρά μόνο από διηγήσεις ή από φανταροαναμνήσεις. Τα χαζά σάιτ στο ίντερνετ που γραφουν για αμυντικοστρατιωτικά θέματα συνήθως γράφουν ιστορίες για αγρίους και ανθρωποφάγους. Τρια πουλάκια κάθονταν. Γιατί έφυγαν προς την ΧΑ? πρωτα οικονομικοί λόγοι. Ολοι σχεδόν στο ενοίκιο. Τα στρατιωτικά σπίτια επαρκούν για ποσοστό μονοψήφιου αριθμού. Δευτερον η απαξίωση από την πολιτεία. ότι παραπάνω γράψω γι αυτό είναι απαγορευτικό. Τρίτον κοινωνικός ρατσισμός. Δεν νομίζω να υπαρχουν πολίτες άλλης χώρας που μισούν τόσο τον στρατό τους. Δεν το νιώθετε? Δεν είστε στρατιωτικοί. Βέβαια σε αυτό βοήθησε η πρόσφατη σαραντάχρονη πορεία της χώρας μας προς τις Τεχνες και τα Γράμματα - που υποστήριζαν την Ειρήνη και καλά εκαναν- αλλά την υποστήριζαν μονομερώς, λες και τον πόλεμο τον κάνει ένας με τον εαυτό του.... Οι στρατιωτικοί δεν είναι ναζί. Ούτε θα γίνουν. Γιατί ψήφισαν ΧΑ? Έχω ακούσει ότι το έκανανβ όσοι το έκαναν γιατί αυτό ΕΤΣΟΥΞΕ. Αν μάλιστα αυτοί οι μπρατσαράδες αγράμματοι της ΧΑ αποσυρθούν και αναλάβουν στρατηγοί και μορφωμένοι, τότε οι άλλοι ας βάλουν απέναντί τους τον Μήτρογλου και τους υπόλοιπους απόγονους πολιτικών οικογενειών που δεν ενηλικιώθηκαν ακόμα για να πολιτευτούν. Εκεί στην ΝΔ αν οι σύμβουλοι δεν τα πιανουν αυτά......αλλά πως να τα πιάσουν όταν συμβούλεψαν να γίνει η συγκέντρωση στο σύνταγμα πριν λίγες μέρες. Εσεις στο αντινιούζ βοηθείστε. Βλέπω κάποιοι στα σχόλια έβγαλαν χολή.Όσοι σχολιάζετε έτσι και απαξιώνετε, προέρχεστε ίσως από αριστερά ....βιώματα και βγαίνουν οι βαθιές καταγωγές σας. Μην ντέπεστε που ο παππούς σας έχασε στον Εμφύλιο. Οι στρατιωτικοί είναι νέοι άνθρωποι, οι γερασμένοι σε αυτή την δουλειά είναι πενηντάρηδες!!!!! Θελετε να φεύγουν οι νέοι για άλλα πολιτικά....γούστα και έτσι να βγαίνουν μάγκες οι αλέξηδες?

  • Jasmine Harris avatar
   Jasmine Harris @ naftis 28/05/2014 20:06:39

   Συγχαρητήρια , έχεις απόλυτο δίκιο! Όπως τα περιγράψεις ειναι! Και να ξέρεις οτι όλοι αυτοί οι απογοητευμένοι στρατιωτικοί και αστυνομικοί αηδιάζουν βλέποντας το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Ειναι στο χέρι της ΝΔ να τους ξαναφέρει πίσω! Μια ανάσα και μια τόνωση του ηθικού με πράξεις όμως και όχι με λόγια του αέρα και τότε να δεις πως εξαϋλώνεται η διαφορά!

 26. airman avatar
  airman 28/05/2014 17:36:59

  "Ψήφος οργής των αστυνομικών και των στρατιωτικών είναι η ψήφος στη Χρυσή Αυγή κι αν θέλει η Νέα Δημοκρατία .... θα πρέπει να τους προστατέψει." Η ερμηνεία της προστασίας όμως δεν πρέπει να εκληφθεί από τους "κομματικούς τσοπάνηδες" ως προτροπή να βγουν με τη "γκλίτσα" να μαζέψουν τα "απολλολώτα πρόβατα", αλλά να μεταφραστεί σε λύσεις με πολιτικές πρωτοβουλίες.

 27. MIXAHΛ avatar
  MIXAHΛ 28/05/2014 18:08:06

  Πιστεύω ότι η ανάρτηση αυτή,δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα,παρά μόνο στην λασπολογία.Ξεχάσατε κάτι κύριοι,στις 18-5-2014 ( δημοτικές και περιφερειακές εκλογές) το 80 % αυτών των ενστόλων,που αποκαλείται φασίστες,δεν ψήφισαν,διότι είναι από την επαρχία και δεν είναι δημότες Αττικής.Παρόλα αυτά η Χ.Α.πήρε 16 % στις δημοτικές και 11 % στις περιφερειακές. Σταματείστε να πετάτε λάσπη στους ένστολους, ψάξτε αλλού τα πραγματικά αίτια για την άνοδο του μορφώματος που λέγεται Χ.Α.

 28. Βασίλης Β. avatar
  Βασίλης Β. 28/05/2014 18:25:18

  Αν τόσο μεγάλο κομμάτι των Σωμάτων Ασφαλείας εμπιστεύεται μια εγκληματική οργάνωση ως εκφραστή των πολιτικών τους πεποιθήσεων, τότε ή τα ίδια τα Σώματα Ασφαλείας έχουν ανεπτυγμένο ένα κακοήθες καρκίνωμα εντός τους που πρέπει να εκριζωθεί και να απολυμανθεί επιμελέστατα ή το κόμμα της Χρυσής Αυγής ουδεμία σχέση έχει με εγκλητική οργάνωση, αντιδημοκρατικούς στόχους και αντικοινωνικές συμπεριφορές, οπότε τζάμπα τραβολογάμε την ηγεσία της ως συλλογικά υπεύθυνη μεταξύ ανακριτικών γραφείων και κελιών φυλακής. Διαλέγετε αφήγηση και παίρνετε. Επίσης η στάση που κρατάμε απέναντι στους ψηφοφόρους της χρυσής αυγής με πύρινα άρθρα και οξύτατο καταγγελτικό λόγο για όσους εξακολουθούν να την ψηφίζουν μετά από τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, δεν γίνεται να είναι α λα καρτ και να εξαρτάτε αν μιλάμε για απλούς πολίτες ή για ένστολους. Η κριτική πρέπει να αφορά όλους το ίδιο ως προς το ύφος και το περιεχόμενό της.

 29. Η άλυτη εξίσωση avatar
  Η άλυτη εξίσωση 28/05/2014 19:20:48

  Ο (όποιος) δημόσιος υπάλληλος, γνωρίζει οτι υπάρχει κατώτατο δίκτυ ασφαλείας κατά το γλίστρημα της αξιοπρέπειάς του στα τάρταρα των μνημονιακών και ...διαρθωτικών και ... μεταρρυθμιστικών επεμβάσεων. Ο Ιδ.Υπάλληλος, ο μικροεπιιχειρηματίας και ο μικρέμπορος, ΟΧΙ. Για τους δεύτερους, δεν είναι ποτέ δεδομένο και εξασφαλισμένο, ούτε το ένα πιάτο φαγητό δικό τους και της οικογένειάς τους. Ας ....κλάψουμε λοιπόν γι αυτούς αν είμαστε ειλικρινείς κι ας μη φωταγωγούμε επιλεκτικά τους ...ένστολους επειδή ανήκουν στο πελατολόγιο της συντηρητικής παράταξης. ΄Οσον αφορά τώρα την ψήφο οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη σε οποιοδήποτε κόμμα αυτός αποφασίζει, κακώς το κρίνουμε, κακώς το αναλύουμε και κάκιστα το...αστυνομεύουμε. Όταν οι ασκούντες την εξουσία σε καταδικάζουν σε βίαιη φτωχοποίηση, όταν σε θυσιάζουν χωρίς τη συναίνεσή σου ενώ οι ίδιοι, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συνεργάτες και οι παρατρεχάμενοί τους εκαξολουθούν να καλοπερνούν σαν να μην έχει συμβεί τίποτε, τότε ο τρόπος που επιλέγεις να τους ανταποδώσεις την προσβολή, την απειλή, την περιφρόνηση, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σε κρίνει. Πόσο μάλλον να σε ...καταδικάζουν καλοβολεμένοι άχρηστοι κρατικοδίαιτοι κηφήνες, που εκ του ασσφαλούς ρητορεύουν περί ....Δημοκρατικότητας, ενώ με τις εγκληματικές, εγωϊστικές τους επιλογές, οι ίδιοι πριονίζουν τα πόδια του πολιτεύματος, τορπιλίζοντας την κοινωνική συνοχή και διαλύοντας την εθνική ομοψυχία.

  • Π.Κ. avatar
   Π.Κ. @ Η άλυτη εξίσωση 28/05/2014 20:35:26

   Μπράβο σου για τις αλήθειες που αναφέρεις αν και πειράζουν...Αν προχωρήσουμε και βαθύτερα θα δούμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις ήταν....η πηγή της μίζας και της ρεμούλας στα εξοπλιστικά με συμμετοχή όλων με το πρόσχημα πάντα της εμπόλεμης κατάστασης με τις γείτονες χώρες. Μιλάμε για πολλά δίς, αλλά την πλήρωσε ένας μακάκας....για τους υπόλοιπους. Ας μην αναφερθώ και σε άσκοπες και δαπανηρές για το φορολογούμενο αντιπαραγωγικές μονάδες των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας που....έλεγε και ο χονδρός.

 30. lari avatar
  lari 28/05/2014 19:56:36

  Μόνο κάποιες ειδικότητες αξίζουν να πληρώνονται καλά όπως οι πιλότοι, τα υποβρύχια, τα ελικόπτερα και οι ειδικές δυνάμειςστο στρατό. Και στην αστυνομία αυτοί που είναι καθημερινά έξω και αντιμετωπίζουν κάθε λογής καρύδι. Όλοι οι υπόλοιποι είναι καθαρά ΔΥ και σκέφτονται μόνο πως θα περάσει η μέρα χωρίς να κάνουν τίποτα. Με τα 700 ευρώ κάποιοι ζουν οικογένειες με 15-20 χρόνια ασφάλιση στον ιδιωτικό τομέα που μπορεί να κάνουν εξίσου επικίνδυνη δουλεία

  • Δήμητρα avatar
   Δήμητρα @ lari 31/05/2014 11:19:06

   ....Για να σηκωθεί ένα μαχητικό χρειάζεται υποστήριξη από εδάφους.....,για την αναχώρηση και τον πλού ενός πολεμικού, επίσης.....και φυσικά δεν εννοούμε την απαραίτητη τεχνική .... Οι διεργασίες και κυρίως η "υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα" πραγματοποιούνται από "επίγεια" και κυρίως "υπόγεια" επί 24ώρου καθημερινά και φυσικά άνευ πενθημέρου και επσημων και μη αργιών, για τις οποίες, και αξίζει να θυμόμαστε, ότι δεν αμείβονταν και δεν αμείβονται ειδικά οι στρατιωτικοί, (όπως συμβαίνει αλλά και συνέβαινε με όλες τις υπόλοιπες εργασιακές ομάδες, πολλές εκ των οποίων ελάμβαναν και λαμβάνουν αμοιβή για πλασματικά και ανύπαρκτα ωράρια, αλλά και ακόμα περισσότερες εξ΄αυτών,λαμβάνουν αμοιβές για υπηρεσίες αργιών, νυχτερινά, χαρακτηρισμούς "βαρέων" κλπ καθώς πολλοί εξ ημών παραβλέπουμε τις αντίστοιχες αμοιβές (αλλά όχι λόγω συνθηκών...) σε "παραγωγικές" εργασιακές ομάδες και σε παρελθόντα έτη...... Οι υπηρεσίες " επιγείων και υπογείων " γραφείων είναι και οι πιο σημαντικές, αν όχι οι σημαντικότερες, για να μπορούν να επιχειρούν με ασφάλεια το προσωπικό κι όλες οι μάχιμες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Εθνικό και Νατοϊκό επίπεδο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ..... Τα υπόλοιπα θυμίζουν... κουβέντες καφενείου και πλατείας ..... που ακούνε οι διερχόμενοι από ..... τους αραχτούς και φυσικά ..... παραγωγικούς .....με δύναμη στην άνοδο και πτώση κυβ/σεων και με δικαιώματα στο κλείσιμο των δρόμων , στην καταστροφή..., στην ασυδοσία, στην απεργία, φοροδιαφυγή, χειραγώγηση...., στην επιδοτούμενη ......τεμπελιά, κλπ. που διεκδικούν και πληρώνουν (;) ακόμα και με τα κοινωνικά επιδόματα (ανεργίας κ.α. !!!) τους εαυτούς τους και τα ελλειματικά .....ταμεία τους(......) και κυρίως φόρους για όλους τους αντιπαραγωγικούς και κηφήνες!!! Οι αντιπαραγωγικοί ή κηφήνες ή αυτιστικοί ...... καθ΄όλον τον εργασιακό βίο τους ( και χωρίς να συνυπολογίζονται τα μη αμειβόμενα ωράρια πέραν του 8ώρου, των απογευματινών , των βραδυνών, των αργιών και νυχτερινών σε αργίες....,αλλά και ούτε ως συντάξιμων-σε σχέση 3-4ώρου, επί της ουσίας, και 5νθημερου για κάποιους- προκαταβάλουν αδιαλείπτως φόρους ενισχύονταςτον κρατικό π/υ: για υγεία -παιδεία-ενισχύσεις για μισθούς και συντάξεις των ιδίων αλλά και όλων των πολοίπων ασφαλιστικών ταμείων (.....)όλων των παραγωγικών φορέων της χώρας που χρωστούν στα ταμεία τους......, φοροδιαφεύγουν, χρωστούν δάνεια που αδυνατούν να πληρώσουν και εμμέσως πλην σαφώς, επιβαρύνουν τους υπόλοιπους μαζί με όλους καταθέτες-λ-ι/η-στών του εξωτερικού κ.α. Ας ερθουν στο φως και οι μελέτες που έχουν υπολογίσει καθ΄όλον τον εργασιακό βίο του κάθε υπηρετούντα:α)τα ωράρια υπηρεσίας πέραν του 8ώρου και χωρίς να χαρακτηριστούν ως απογευματινα,νυχτερινά,β)αμοιβές αργιών αλλά και νυχτερινών αργιών,γ)οι εργασιακές συνθήκες και οι διάφορες μετρήσεις(....)χώρων.....που ξεπερνούν σε αποδόσεις χαρακτηρισμούς τύπου: "βαρέα και ανθυγιεινά" όχι μόνο λόγω χωροταξικών συνθηκών..... και όλα αυτά βέβαια,σε συνάρτηση με τις αποδοχές ......... κτλ. Από την άλλη, κι ευτυχώς για το κοινό καλό..... κάποιοι φρόντισαν να αποκαταστήσουν τις "αδικίες" μεταξύ των παραγωγικών και με προσλήψεις αποδοχές με πλασματικά πτυχία , μαϊμού προνιακά επιδόματα και συντάξεις....., μισθοδοτούμενους αλλά ανύπαρκτους ως παρουσίες σε εργασιακούς χώρους και αντιπαραγωγικών, κηφήνων και αυτιστικών, όπως τους χαρακτήρισαν και τους αντιμετώπισαν και δυστυχώς αντιμετωπίζουν...... Κι όμως, οι παραγωγικοί ακόμα παραμένουν παραπονεμένοι...... και διεκδικούν και θα καθορίζουν(;) -αναλόγως μεγεθών, πάντα....είτε από τους δρόμους, είτε από τα καφέ και τις παραλίες, είτε από σεπαρέ, ή σκάφη και resorts τωρα που καλοκαιριάζει ............

 31. Μιχάλης avatar
  Μιχάλης 28/05/2014 21:20:15

  Αφήστε ήσυχη την Αστυνομία . Προφανώς είναι ο εύκολος στόχος. Στη Β' Πειραιά που στα 2-3 Αστυνομικά Τμήματα υπηρετούν 300 Αστυνομικοί η ΧΑ πήρε 12% και 18. 000 ψήφους. Στο ν. Αχαΐας με 200 Αστυνομικούς πήρε 13.000 ψήφους κλπ Άρα μην ρίχνεται βέλη σε κοινωνικές ομάδες για την άνοδο της ΧΑ.

 32. kk avatar
  kk 28/05/2014 22:31:10

  όποιος ψηφίζει χα είναι ψυχανώμαλος ναζί.

 33. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 28/05/2014 23:06:23

  "Ας ρωτήσουν έναν της ομάδας ΔΙΑΣ που παίρνει 700 ευρώ και πληρώνει ενοίκιο..." Πρέπει ντε και καλά να είναι αστυνομικός αυτός που παίρνει 700 ευρώ και πληρώνει ενοίκιο; Γενικά, μισθοί 700 ευρώ δεν είναι κάτι ευχάριστο για κανέναν. Δεν παίζει ρόλο που το επάγγελμα που κάνουν κάποιοι άλλοι δεν είναι επικίνδυνο καθώς το γεγονός παραμένει: 700 ευρώ είναι χαρτζιλίκι κι όχι μισθός αν πληρώνεις ενοίκιο. Ότι επάγγελμα κι αν κάνεις, δεν μπορείς να ζήσεις. Δεν εκφράζομαι με τα παραπάνω κατά των αστυνομικών. Τους εύχομαι να ξεφύγουν πρώτοι από την κατάρα του 700άρικου. Αρκεί να τους ακολουθήσουν σύντομα και όλοι οι άλλοι έλληνες. Αλλιώς δεν έχει νόημα.

 34. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 28/05/2014 23:20:21

  Οι πραγματικοί πραξικοπηματίες χρόνια τώρα,είναι οι αριστερόφρονες και αριστεροί θολοκουλτουριάρηδες,οι διεθνιστές μισέλληνες προδότες και οι λαθρολάγνοι δήθεν ψυχοπονιάρηδες που αβαντάρουν τους δικηγόρους που για τα ευρώ σκοτώνουν και τη μάνα τους,να υποστηρίζουν συνέχεια κάθε λαθραίο εγκληματία που βιάζει και σκοτώνει ανήμπορες ηλικιωμένες ψυχές,για να ευχαριστιούνται εκ του ασφαλούς (πάντα) την πολυπολιτισμική τους διαστροφή... Πραξικοπηματίες είναι επίσης όλοι οι λαθραίως εισελθόντες στην Πατρίδα μου,που τους λυπάσαι για τις κακουχίες τους στην αρχή,αλλά,παρόλο που τους σκεπάζεις τη γύμνια τους δε σε λυπούνται εκείνοι καθόλου μετά,και σου βγάζουν τη γλώσσα γιατί τόλμησες να ζητήσεις προστασία και αυτοί που βρίζουμε τόλμησαν να στη δώσουν,γιατί ξέρουν ότι οι δικοί σου θα τους βοηθήσουν μέχρι αηδίας... Έ,όλοι αυτοί,ας φοβηθούν λιγάκι μην έρθει πραξικόπημα. Φτάνει που εγώ ξέρω οτι δεν έρχεται.

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ Κυθήριος 31/05/2014 14:47:49

   (y)

 35. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 29/05/2014 06:16:44

  Ελεος ποια με τους φτωχούς αστυνομικούς , στρατιωτικους , τους εχει ακριβοπληρωσει ο ελληνικος λαος .ΧΙΛΙΑΔΕΣ συνταξιουχοι απο τα 45. ΔΥΟ χουντο-στρατηγοι ειναι στην ευρωβουλη . ΣΤΟ κατω κατω , σχεδον ολοι εχουν μπει με παρακαλια στα σωματα ασφαλειας , ΔΕΝ ΤΟΥΣ το επεβαλαν .ΤΟ επεβαλαν ομως σε χιλιαδες ανεργους σημερα να πεινανε.

 36. ghost avatar
  ghost 29/05/2014 09:33:15

  αν δεν γουσταρει τα 700 να φυγει απο την δουλειά!

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ ghost 29/05/2014 12:43:06

   ghost μην εισαι τοσο απολυτος και σκληρος, η ζωη εχει πολλες αποτομες στροφες, για ολους.....

 37. Ισόνομος πολίτης avatar
  Ισόνομος πολίτης 29/05/2014 12:33:43

  Δεν τοποθετείται το θέμα.σε λογική πολιτική ή ιδεολογική βάση… Η Χ.Α είναι επί της ουσίας μια χειραγωγούμενη πολιτική έκφραση του "βαθέως κράτους της δεξιάς” που κρατάει στα μαύρα χέρια του (εννοώ με μαύρα γάντια) τους κινητήριους ιμάντες όλων των μορφών εξουσίας. (αστυνομία, στρατός, δικαιοσύνη, δημόσια διοίκηση, οικονομικό κατεστημένο κλπ). Τη μόνη φορά που τα χρειάστηκε το βαθύ αυτό κράτος, ήτανε επί της εποχή Ανδρέα Παπανδρέου (και ιδιαίτερα την πρώτη τετραετία) Και πάλι μετά ξανά βρήκες τις "άκρες" του και συνεχίζει..... Ερώτημα: Που βρίσκει τα τόσα πολλά "όβολα" η Χ.Α για τις πολυσχεδείς της δραστηριότητες? Γιατί δεν ξηλώνεται από τις Ε.Δ και την Αστυνομία όπου και προκαλεί ανοιχτά? Μη γελιόμαστε, τα πράγματα θα χειροτερέψουν και ο Θεός να βάλει το χέρι του, μιας και "σκάει μύτη" και..... το "αντίπαλο δέος " Οπότε........

 38. φενια avatar
  φενια 29/05/2014 14:40:38

  Δεδομένο 1 Την νομιμότητα ή όχι ενός κόμματος δεν την καθορίζει κανείς παρά μόνο ο Άρειος Πάγος. Δεδομένο 2 Τον πολιτικό προσανατολισμό του καθενός τον καθορίζει αποκλειστικά και μόνο ο ίδιος. Δεδομένο 3 Ποιο κόμμα είναι καλύτερο και πιο χειρότερο είναι καθαρά υποκειμενικό. Δεδομένο 4 Η ψήφος είναι μυστική και προσωπικό δεδομένο. Συναρτήσει όλων αυτών τα σχόλια σας εδώ είναι επιεικώς εκτός πραγματικότητας. Η Χ.Α. είναι η αντίδραση του Έλληνα στην βίαιη επιβολή της Ν.Τ.Π. και της πολυπολιτισμικότητας που εφαρμόζεται στην χώρα. Το δόγμα του σόκ έχει ενεργοποιήσει τον μηχανισμό αυτοάμυνας και γιαυτό η εκρηκτική άνοδος του εθνικιστικού κόμματος. Οι ίδιοι δεν αυτοχαρακτηρίζονται ναζί , απεναντίας το αρνούνται μετά βδελυγμίας , και θεωρούν τους εαυτούς τους εθνικιστές. Δεν έχω κανένα λόγο να μην τους πιστέψω , όπως και να μήν πιστέψω τον Βενιζέλο να αυτοχαρακτηρίζεται σοσιαλιστής, τον Σαμαρά να θεωρείται δεξιός, τον Κουβέλη αριστερός κτλ Αυτός είναι και ο λόγος που σε όλη την Ευρώπη σημειώνεται μία πρωτοφανή άνοδο της ακροδεξιάς ή του εθνικισμού. Το βιοτικό επίπεδο στην Γαλλία δεν συγκρίνεται ούτε στο ελάχιστο με της Ελλάδος και όμως η λεπεν είναι η πρώτη πολιτική δύναμη εκεί. Αν αυτά που έγιναν τα τελευταία 4 χρόνια στην Ελλάδα εφαρμόζονταν στην Γαλλία οι Γάλλοι θα είχαν κάνει την ''Γαλλική Επανάσταση Νο 2'' Να είστε ικανοποιημένοι που η Χ.Α. βρίσκεται ακόμη στο 10% , και αυτό οφείλεται κατά ένα μεγάλο βαθμό στον αποκλεισμό της απο τα ΜΜΕ, αλλά η δυναμική της πλέον είναι τόσο μεγάλη που πλέον δεν θα ελέγχεται από το σύστημα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη το μπαμ στα ποσοστά της θα γίνει όταν το κατηγορητήριο αυτό εναντίον των στελεχών της θα καταπέσει στην δίκη -εάν αυτή γίνει ποτέ-και ετοιμαστείτε για ποσοστά μεγέθους 25-30%.

  • Eleazar avatar
   Eleazar @ φενια 29/05/2014 21:41:43

   Συμφωνώ 100% με τα αναφερθέντα.

  • Ισόνομος πολίτης avatar
   Ισόνομος πολίτης @ φενια 30/05/2014 21:46:17

   Θα συμφνούσα με το άψογα διατυπωμένο πολιτικό σκεπτικό σας, αν δεν έβλεπα τα ναζιστικά τατουάζ στο μπράτσο του προβεβλημένου Κασσιδιάρη, αλλά και την στρατιωτική τους σκοποβολή με σύγχρονο πολεμιοκά εξοπλισμό. Τώρα που είναι και που κρύβονται αυτά τα όπλα ένας Θεός το ξέρει.. Πάντως το παράδειγμα τις Ουκρανίας με τους νεοναζί (εθνικιστές) εκεί να πυροβολούν αδιάκριτα το πλήθος των εξεγερμένων, κρυμμένοι πάνω σε ταράτσες κτηρίων, πρέπει να μας προβληματίζει ιδιαίτερα.....

   • Κυψελιώτης avatar
    Κυψελιώτης @ Ισόνομος πολίτης 31/05/2014 00:07:44

    Μόνο που αυτούς τους Νεοναζί της Ουκρανίας δεν τους υποστηρίζει η ΧΑ (αντιθέτως) αλλά ο ...Βενιζέλος !! Όσο για την σκοποβολή είναι Ολυμπιακό άθλημα κι εσύ το ποινικοποιείς;;Δηλαδή τι περίμενες;;Να παίζει με κούκλες ο Κασιδιάρης;

   • φενια avatar
    φενια @ Ισόνομος πολίτης 31/05/2014 00:21:05

    Εγώ φίλτατε δεν είδα κανένα ναζιστικό τατουάζ-εκτός αν θεωρείς τον μαίανδρο τέτοιο- στα σύμβολα της Χ.Α. , τώρα όσο αφορά κάποια στελέχη που μπορεί να έχουν υπάρξει στο παρελθόν υποστηριχτές του χιτλερ ή και ακόμα συνεχίζουν να είναι , είναι προσωπική τους επιλογή που δεν χαρακτηρίζει το σύνολο των ανθρώπων που στελεχώνουν-ακολουθούν-ψηφίζουν το συγκεκριμένο κόμμα. Και στο καταστατικό τους -το πραγματικό , με αυτό που ο Άρειος παγος τους έδωσε έγκριση- και στις πολιτικές τους θέσεις που έχουν αναρτήσει στην ιστοσελίδα τους δεν συσχετίζονται επί ουδενί τρόπο με ναζί , εξάλλου τα εθνικιστικά κινήματα και κόμματα ανέκαθεν είχαν ας πούμε κοινές θέσεις σε πολλά ζητήματα , αλλά με την ιδιαιτερότητα πως το καθένα θεωρούσε το δικό του έθνος καλύτερο και ικανότερο. Αυτό στην τελική δεν είναι κατανάγκη κακό να θεωρείς το έθνος σου ανώτερο, αρκεί να μην προκαλείς όμως και κακό στους άλλους γύρω σου. Αν υπήρξαν παράνομες και εγκληματικές πράξεις από κάποιους να τιμωρηθούν παραδειγματικά όπως ορίζουν οι νόμοι του κράτους, αλλά το να φτάνουν στο σημείο να ποινικοποιούν ακόμα και την πολιτική τους ταυτότητα, και να διώκονται γιαυτό κάποιοι επειδή δεν αρέσουν στο σύστημα τα πολιτικά τους πιστεύω τότε οδηγούμαστε σε επικίνδυνους ατραπούς που πραγματικά τα γεγονότα της Ουκρανίας θα επαναληφθούν και στην χώρα μας. Αυτή την στιγμή μας αρέσει δεν μας αρέσει η Χ.Α. είναι η τρίτη πολιτική δύναμη μετά από την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού πριν από λίγες μέρες, και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να σεβαστούν την εντολή αυτή. Όλα τα άλλα που λέγονται είναι εκ του πονηρού και αγγίζουν ακόμη και τα όρια της συνταγματικής εκτροπής. Αν πιστεύουν τα άλλα κόμματα για την ορθότητα των δικών τους πολιτικών θέσεων έναντι αυτών της Χ.Α. ας αντιπαρατεθουν πολιτικά με διάλογο στα πάνελ των ΜΜΕ για να τους αποδομήσουν στην κοινή γνώμη, και όχι να αρνούνται τον διάλογο μαζί τους όπως κάνουν συστηματικά εδω και 2 χρόνια. Εκτός αν φοβούνται πώς μεσα απο την αντιπαράθεση αυτή οι χαμένοι θα είναι αυτοι και όχι η Χ.Α. , που τελικά αρχίζω να το πιστεύω.

    • Επισκέπτης avatar
     Επισκέπτης @ φενια 31/05/2014 12:51:49

     Κυψελιώτη, φένια, Ο Κασιδιάρης και ναζιστικό τατουάζ έχει και με κούκλες παίζει! Ιδού.

  • MCA avatar
   MCA @ φενια 31/05/2014 07:37:20

   Μην έχετε αυταπάτες.Για να φτάσει σε τέτοια υψηλά ποσοστά η ΧΑ πρέπει η ΝΔ να πάει σε μονοψήφιο.Για να συμβεί αυτό πρέπει να βουλιάξει η χώρα.Πόσο πιθανό το βλέπετε αυτήν τη στιγμή;

   • φενια avatar
    φενια @ MCA 31/05/2014 11:02:32

    Το 2009 περίμενε κανείς πως το ΠΑΣΟΚ σε πέντε χρόνια θα πανηγύριζε για το εκλογικό του ποσοστό του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ 8%!! , και αυτό υπο τον μανδύα της....ελιάς; Γιαυτό ποτέ μην λές ποτέ , στην ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο , όπως το 42% έγινε 8% στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ το 4% εγινε 27% , έτσι και στην Ν.Δ. είναι πολύ πιθανο τα ποσοστά της να καταρεύεσουν σε ποσοστα...ΠΟΛ.ΑΝ.!!

    • MCA avatar
     MCA @ φενια 31/05/2014 12:28:34

     Τα ποσοστά δεν ανεβοκατεβαίνουν τυχαία.Γι αυτό σας ρώτησα για την πορεία της χώρας στο μέλλον,αλλά δεν μου απαντήσατε.

     • φενια avatar
      φενια @ MCA 31/05/2014 14:31:10

      Δεν μπορώ να μαντέψω την πορεία της χώρας στο μέλλον , αυτό που μπορώ να κάνω τώρα είναι να βλέπω την πολιτική του Σαμαρά την περίοδο αυτή , ομολογώ πως κάνει προσπάθειες να αλλάξει το αρνητικό κλίμα αλλά αυτό μόνο δεν φτάνει. Η κοινωνία έχει φτάσει στα όρια της , οι ανεργία έχει εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα επίπεδα, σε όσα κράτη στο παρελθόν η ανεργία είχε φτάσει στα ποσοστά αυτά η εξεγέρσεις και οι συγκρούσεις ήταν στην καθημερινη ατζέντα. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία έχουν φτάσει στο εξωπραγματικό ποσό των 66 δις , 3.500.000 πολίτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές !! Νομίζετε πως θα εξοφληθούν ποτέ αυτά τα ποσά; ή θα πάμε στην συνέχεια σε κατασχέσεις περιουσιών όπως προστάζει η τρόικα; Δυστυχώς εγώ δεν βλέπω την σημερινή κυβέρνηση ικανή να ανατρέψει την κατάσταση, μακάρι να βγω ψεύτρα αλλά η κυβέρνηση αυτή έιναι ''δεμένη'' στο άρμα της τρόικας και απλά εκτελεί της εντολές της. Οπότε η πορεία της χώρας στο μέλλον είναι κατα την γνώμη μου δυσοίωνη.

     • MCA avatar
      MCA @ φενια 31/05/2014 17:32:11

      Τώρα θέσατε το θέμα στην σωστή του βάση. Μένει να το δούμε.Πάντως τα ''μνημονιακά''κόμματα παρά τα όσα συμβαίνουν διατήρησαν ένα ποσοστό της τάξης του 40%.Το υπόλοιπο 50% ''αντιμνημονιακοί'' προερχόμενοι σχεδόν όλοι από τον χώρο της αριστεράς δύσκολο να αποτελέσουν δεξαμενή για την ΧΑ μετά την δολοφονία του Φύσσα. Οι μ....κίες πληρώνονται. Και μην μου πείτε ότι φταίνε οι διώξεις των στελεχών για την μείωση των ποσοστών της ΧΑ.Με βάση τις δημοσκοπήσεις του Αυγούστου. Η βουτιά έγινε αμέσως μετά τον φόνο που έκανε ο ανεγκέφαλος και πριν τις διώξεις. Ότι μείωση έγινε στα ποσοστά μετά τις συλλήψεις επανήλθε μέσα σε ένα μήνα.Στις ευρωεκλογές απορρόφησε μικρό ποσοστό από τις απώλειες της ΝΔ και των ΑΝΕΛ.Οπότε κατά την άποψη μου ,το ταβάνι είναι εδώ στο 9,3%.

     • φενια avatar
      φενια @ MCA 01/06/2014 08:52:33

      Ακριβώς , η δολοφονία Φύσσα και ο συσχετισμός της ηγετικής ομάδας του κόμματος μ' αυτήν σόκαρε κατά κάποιο τρόπο την κοινή γνώμη . Τα στοιχεία όμως που βγήκαν στη συνέχεια και όλο το στήσιμο της δίωξης -προγκρόμ θα το έλεγα-κατά όλων, μόνο και μόνο γιατί ήταν βουλευτές και άρα είχαν ευθύνη λειτούργησε αρνητικά στην κοινή γνώμη και αυτό δικαιολογεί γιατί όχι μόνο άντεξαν τα ποσοστά της Χ.Α. αλλά αυξήθηκαν κιόλας σημαντικά. Φαντάσου λοιπόν μία δίκη όπου θα καταπέσουν οι κατηγορίες της ηγετικής ομάδας του κόμματος για συμμετοχή ή συνέργεια στο έγκλημα-τα , σε συνδυασμό με μια πιθανή επιδείνωση της κατάστασης στην χώρα σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και θα έχεις ένα εκρηκτικό μείγμα. Μπορεί βέβαια και να μην συμβεί τίποτα απο αυτά , δηλαδή να καταδικαστουν όλοι οι βουλευτές για τους φόνους και η χώρα να αρχίσει να ανακάμπτει , τα ποσοστά της Ν.Δ. να αρχίσουν να αυξάνουν ξανά, όπως και του ΠΑΣΟΚ , και ο κόσμος να αρχίσει να ξαναζεί την παλιά του ζωή. Εσύ τι απ' τα δύο πιστεύεις πως έχει τις πιο πολλές πιθανότητες να συμβεί;

     • MCA avatar
      MCA @ φενια 01/06/2014 11:26:17

      Άποψη μου,εν αθωωθεί η ηγεσία της ΧΑ και αποφυλακισθούν οι βουλευτές της, δεν θα αλλάξουν τα ποσοστά της. Όπως προανέφερα αυτοί που ήταν διατεθειμένοι να την ψηφίσουν δεν επηρεάστηκαν από τις διώξεις .Όσοι έφυγαν το έκαναν όχι γιατί πίστεψαν ότι η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση, αλλά για το φόβο του τι μπορεί να προκαλέσει αυτός ο φανατισμός. Όσον αφορά το μέλλον της χώρας μένει να το δούμε. Μην μου ζητάτε να κάνω προβλέψεις. Εδώ αποτυγχάνουν οι ειδικοί. Στις τελευταίες εκλογές φάνηκε ένα κλίμα αισιοδοξίας από μέρος των ψηφοφόρων. Αλλιώς το ''μνημονιακό'' τόξο δεν θα είχε 40%

 39. Ισόνομος πολίτης avatar
  Ισόνομος πολίτης 01/06/2014 11:31:30

  Απο περιέργεια και μόνο, πήγα στην Ευελπίδων στα Δικαστήρια τότε που απολογούνταν ο Μιχαλολιάκος ο "αρχηγός" και οι άλλοι.. θα δώ πράγματα και θάματα δκέφτηκα. Αντ αυτών, μια ολογομελής ομάδα νεοναζιστών Χ.Ατων ξελαρυγγιζότανε, έβριζε, καταριότανε και αναθεμάτιζε. Σκέφτηκα πως είναι αδύνατον το πλήθος των ανθρώπων αυτών να είναι το "ανάλογο" των ψηφοφόρων της Χ.Α Αδύνατον... Και αν επρόκειτο ακόμη και για για την μαχητική ΑΝΤΑΡΣΥΑ του 0,78%, το πλήθος θα ήτανε αρκούντως μεγαλύτερο. Θα δούμε σκέφτηκε και άλλη περίπτωση. Έτσι πήγα στο Σύνταγμα την 30/11/2013 όπου φωνασκούσε ο Κασσιδιάρης για το άδικο των προφυλακίσεων. Και εκεί η εικόνα ισχαιμική και ανάλογη. Πάθος, παλμός, αγριοφωνάρες, βρισίδια, μαύρα μπλουζάκια, έχρωμα καπνογόνα για ντόρο, αλλά από πλήθος τίποτε... Συμπεραίνω προσωπικά πως ο οργανωμένος νεοφασιστικός πυρήνας της Χ.Α που μαχαιρώνει, στρατοεκπαιδεύεται, ειδικεύρται στα πολεμικά όπλα και σκοτώνει ή τραυματίζει δύστυχους μελαμψους οικονομικούς μετανάστες, δεν είναι μεγαλύτερος από το 1% του εκλογικού σώματος. Οι "άλλοι" απολιτικ" πρωην Ν.Δίτες οι περισσότεροι που την ψηφίζουν, το κάνουν παρακινούμενοι από την αγανάκτηση των άγριων περικοπών, του χαρατσιού, της ανεργίας και όλου του κακού συναπαντήματος της οικονομικής ύφεσης που περνάει η Χώρα. Όσο για το "βαθύ κράτος της δεξιάς" σαν η βάση της Χ.Α, ισχύουν όσα ανέφερα σε προηγούμενο σχόλιο μου..

  • φενια avatar
   φενια @ Ισόνομος πολίτης 01/06/2014 13:43:05

   Κοίτα να δεις τώρα! και εγώ είχα περάσει να δω από περιέργεια την προεκλογική συγκέντρωση της..ελιάς στην αίθουσα του μουσείου και είδα καμιά 300αρια ανθρώπους από τους οποίους οι μισοί σχεδόν σηκώθηκαν και άρχισαν να βρίζουν τον αντιπρόεδρο , και μετά την άλλη μέρα βρέθηκα στο σύνταγμα για την μεγαλειώδη συγκέντρωση της Ν.Δ. με 1500 άτομα (στην καλύτερη ) μιας κάπως ηλικίας να ζητοκραυγαζουνε. Όπως βλέπεις και εσύ, ο κόσμος πλέον δεν ακολουθεί όπως τα προηγούμενα χρόνια τις πολιτικές εκδηλώσεις ,πόσο μάλλον κάποιο κόμμα που βάλλεται από παντού σαν εγκληματική οργάνωση και που ο απλός πολίτης παρακολουθεί ή συμμετέχει στις εκδηλώσεις θα χρίζεται αυτόματα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. , και αυτά δεν τα λέω εγώ τα λένε οι ανακρίτριες που ανέλαβαν την υπόθεση. Σε τέτοιους καιρούς ζούμε ....δυστυχώς.

 40. Νέστωρ avatar
  Νέστωρ 01/06/2014 17:35:57

  Διαβάζω σε άλλες ιστοσελίδες για συνέντευξη Μπαλτάκου στο Βήμα της Κυριακής. Εκεί λέει το αυτονόητο ο άνθρωπος, ότι ενώ οι ηγεσίες των κομμάτων της δεξιάς πολυκατοικίας δεν θέλουν να ενωθούν, οι ψηφοφόροι της θέλουν. Το γιατί τώρα η ΝΔ κήρυξε ενδοδεξιό εμφύλιο το 1974, που άρχισε με το unfair δημοψήφισμα περί βασιλείας και τα ισόβια των Απριλιανών και οδήγησε στην έλευση του Πασόκ και κατέληξε μετά την πολιτική δίωξη της ΧΑ στο σημερινό κατάντημα του 23%, κάποιοι το ξέρουν, αυτοί που κίνησαν και κινούν τα νήματα από πολύ μακρυά, εμείς οι άλλοι απλώς το εικάζουμε ευλόγως. Αλλά όπως κι αν έχει όσον αφορά την αιτία, το γεγονός παραμένει ότι η ευρύτερη δεξιά είναι τεχνητά διαιρεμένη προς πολύ μεγάλη βλάβη των δεξιών Ελλήνων, και εν τέλει της ίδιας της Ελλάδας.

 41. rena avatar
  rena 01/06/2014 18:57:40

  Διορθώστε με αν κάνω λάθος... Οι ένστολοι είναι υπάλληλοι του κράτους. Δεν θέλουμε να τους λέμε δημοσίους υπαλλήλους, γιατί είναι μειωτικό ως χαρακτηρισμός, αλλά πάντως είναι υπάλληλοι του κράτους. Και να μεν η Αστυνομία είναι εκεί για όλους εμάς, για να προστατεύουν τη ζωή, την ακεραιότητα και την περιουσία του κάθε Έλληνα, αλλά οι στρατιωτικοί δεν είναι και πολύ χρήσιμοι στο μέσο Έλληνα. Όχι, κάθε άλλο παρά αριστερή είμαι. Αλλά ας μην έχουμε ταμπού και ας λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Οι στρατιωτικοί είναι το μόνο μερίδιο δημοσίων υπαλλήλων που παραδοσιακά συντάσσονταν με την ακροδεξιά. Όπως οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι πήγαν μαζικά στο ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ, έτσι είναι εύλογο οι στρατιωτικοί να πήγαν στην Χρυσή Αυγή από τη ΝΔ. Αδιαφορώντας για τα περί νεοναζισμού λεγόμενα, κρατώντας την άποψη ότι η Χρυσή Αυγή είναι η ακροδεξιά με τον φλογερό πατριωτικό λόγο. Τί μας εκπλήσσει;

  • airman avatar
   airman @ rena 02/06/2014 16:23:36

   Από τη στιγμή που εσάς δεν σας εκπλήσει κάτι, εμάς απολύτως τίποτα! Ούτε καν εσείς!

 42. roadrunner avatar
  roadrunner 02/06/2014 10:27:25

  Γιατί οι ένστολοι (ξανά)-ψήφισαν Χρυσή Αυγή ; Ίσως επειδή εισέπραξαν ως αδυναμία της κυβέρνησης, την προεκλογική επιδοματική πολιτική που ευνόησε ιδιαιτέρως μόνο τους ένστολους, σε σύγκριση με άλλες επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες επλήγησαν το ίδιο ή και περισσότερο και πιο βάρβαρα από τη λιτότητα.

 43. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 02/06/2014 13:12:01

  .... και πόσοι αγρότες, καθ/τές, γιατροί, ν/σ, καφετζήδες,πωλήτριες, δικηγόροι, πολ/ μηχ., φούρναροι, οικοδόμοι,δ/υ,τραπεζο-/υλ κ.α. ψήφισαν ΧΑ και όχι ΠΑΣΟΚ - μεταλλαγμένο και μη- ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, κ.α.;...Σίγουρα, στον περίγυρό μας γνωρίζουμε αρκετούς από τις ανωτέρω κοινωνικές ομάδες που ψήφισαν ΧΑ. Πόσοι χαρακτηριζόμενοι ως "χουντικοί, ακροδεξιοί" στρατιωτικοί, αστυνομικοί, κ.α. μεταλλάχθηκαν, κατά τη 10ετία του ΄80, και εισχώρησαν στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ και αργότερα πιο αριστερά; ..... Ο ένστολος είναι ο φέρων στολή, εν γένει. Ο νοσηλευτής/-ρια, ο γιατρός , ο τελωνειακός, οι υπηρετούντες τα Σώματα Ασφαλείας: αστυνομικοί, λιμενικοί,πυρ/στες και ο καθείς που εργάζεται στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος παροχής υπηρεσιών: ρεσεψιονίστ, τηλ/τής,πωλητής,καθ/στρια, σεκιούριτι κλπ.φέρουν στολή αλλά διαχωρίζονται οι ιδιότητές και ειδικότητές τους.Ο υπηρετών τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι στρατιωτικός και είναι υπάλληλος του στενού κράτους και κάθε άλλο παρά μειωτικός είναι ο χαρακτηρισμός (όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να πείσουν την κοινή γνώμη για τ΄αντίθετο....). Όλοι γνωρίζουμε , κυρίως, δια της δημοσιοποιήσεως από μμε στο , και για στρατιωτικούς, οι οποίοι, κατά πολλούς, ανήκαν στον ακροδεξιό ή δεξιό χώρο αλλά εντάχθηκαν-πέραν της ΧΑ -στο ΠΑΣΟΚ -κατά προηγούμενες δεκαετίες και στις μέρες μας στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ αν και αυτό τεχνιοτρόπως, αποσιωπάται και δεν σχολιάζεται...... Όσον αφορά θέματα επιβολής τάξης, διασφάλισης προστασίας του κάθε μέσου Έλληνα πολίτη νομίμως διαμένοντα στη χώρα αλλά και παρανόμως- επιτρέψτε μου να προσθέσω-, καθ΄όσον κάθε ανθρώπινη (και όχι μόνο) υπόσταση έχει δικαίωμα στη ζωή, παρέχεται από την αστυνομία, μεταξύ άλλων. Αυτή η ασφάλεια παρέχεται στο εσωτερικό επίπεδο της χώρας. Κάποιοι αγνοούν(;.....),τους διαφεύγει (;....) ή παραβλέπουν (;...........) ότι η εσωτερική ασφάλεια δεν υφίσταται αν δεν παρέχεται εξωτερική ασφάλεια,περιφρούρηση Εθνικών συνόρων και κατ΄επέκταση των Ευρωπαϊκών. Αξίζει ν΄αναφερθεί ότι ο μέσος Έλληνας και αλλοδαπός πολίτης νόμιμα,αλλά και κάθε παρανόμως εισερ/νος ( και διαμένων-ανεξαρτήτως χρόνου διαμονής- στη χώραμε ό,τι συνεπάγεται αυτό για την εθνική οικονομία και ασφάλεια και υγεία ...), όχι μόνο υποστηρίζεται και προστατεύεται όποτε αυτό απαιτηθεί , από τις Ένοπλες Δυνάμεις-Στρατιωτικούς. Ο μέσος Έλληνας και όχι μόνο, δεν αφήνεται στην τύχη του.....όταν ο δημόσιος τομέας αργεί, διεκδικεί και απεργεί........ακόμα δηλ., κι όταν το προσωπικό υπηρεσιών π.χ. εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία π.χ. λόγω μη αποκομιδής απορριμάτων.....κ.λ.π., ή σε περιπτώσεις που αδυνατεί ο δημ. τομέας να προσεγγίσει π.χ. νησιά, απομακρυσμένες, δύσβατες ή επικίνδυνες περιοχές φαράγγια,βυθούς κτλ για διασώσεις και έρευνες προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή κυρίως του μέσου πολίτη, τότε οι Ένοπλες Δυνάμεις, δηλ. το προσωπικό είναι εκεί.Είναι όλοι αυτοί, που παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα νησιά μας, στα χωριά μας , στους δικούς μας ανθρώπους-συγγενείς -φίλους κτλ. όπου κι όταν δηλ. απαιτείται και δεν καλύπτονται από δημ. υπηρεσίες ή ιδιωτικές (ακτοπλοϊκές συνδέσεις, κατά χειμερινούς μήνες,κυρίως). Είναι αυτοί, που θα συνδράμουν στις πυρκαϊές όχι μόνο το ΠΣ διαθέτοντας μέσα (αλλά κυρίως, διαθέτοντας προσωπικό για κατάσβεση και πάσα συνδρομή στους πληγέντες πολίτες ...., για διάνοιξη οδών όχι μόνο όταν αυτό απαιτείται για διέλευση π/β ο/χ αλλά και μετά...................... . Σε κάθε εκδήλωση ακραίων και συχνών πλέον,φυσικών φαινομένων που θέτουν σε κίνδυνο πολίτες και περιουσίες και ο δημόσιος τομέας και οι μηχανισμοί του αδυνατούν ή δεν επαρκούν ( χιονοπτώσεις, θαλασσοταραχές κλπ) με την άμεση παρέμαβασή τους και την αυταπάρνησή τους , οι στρατιωτικοί καλύπτουν κάθε ανάγκη για παροχή αγαθών και βοήθειας(τρόφιμα,υδροδοτήσεις, ιατρ/κή κάλυψη). Είναι αυτοί, που αψηφώντας κινδύνους κι αντίξοες συνθήκες ενεργούν με γνώμονα το σεβασμό και προσφορά στην ανθρώπινη ζωή, και όχι μόνο. Είναι παρόντες κάθε φορά που ο μέσος κι ανήμπορος πολίτης χρήζει βοηθείας χωρίς να διαμαρτύρονται, χωρίς ν΄ απαιτούν και χωρίς να έχουν δικαίωμα στην αργία και απεργία όπως όλοι, οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, που είχαν και κάποιοι έχουν κατοχυρωμένα τα ανωτέρω δικαιώματα, όπως και κάθε ιδ. υ/λ.. Χωρίς αμοιβές και έξτρα επιδόματα, για κάθε ώρα, πέραν του 8ώρου και 5νθήμερης απασχόλησης και για κάποιους 3-4ωρη/μέρα για κάθε 5νθήμερο, ή και αμοιβές για ανεκτέλεστες υπερωρίες στο δημ. τομέα,όπως συμβαίνει και συνέβαινε τις εποχές των παχιών αγελάδων για όλους μα όλους τους υπολοίπους ένστολους εν γένει (πλην των στρατιωτικών) και δημοσίους υ/λ ,αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, κατά τα παρελθόντα έτη .Οι περισσότεροι αντιλαμβανόμαστε ότι η πολιτική τακτική ,απ΄όλους τους εκλεγμένους είναι υποστηριζόμενη πάντα,όχι μόνο, από την όποια κοινωνική αναωριμότητα και μορφωτική ανεπάρκεια του κοινωνικού συνόλου με δικαίωμα στο εκλέγειν αλλά και από τις συμμετέχουσες ομάδες σε άνομες πράξεις που αφαίρεσαν ανθρώπινες ζωές και στέρησαν το δικαίωμα ζωής , να δει το φως μία νέα ζωή......., που έθεσαν σε κίνδυνο πολλές άλλες ανθρώπινες ζωές , την δημόσια τάξη,κατέστρεψαν όχι μόνο δημόσια αλλά και ιδιωτική περιουσία και συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο κάθε φορά που προβαίνουν σε τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις.Όλες αυτές οι αποτρόπαιες ενέργειες έλαβαν χώρα προς ένδειξη διαμαρτυρίας και υποστήριξης του μέσου πολίτη και διεκδίκησης των δικαιωμάτων του;.... Η πολιτική-όχι μόνο εντός Επικράτειας- που ασκήθηκε και εφαρμόσθηκε από όλους τους εκλεγμένους και μη, με ταφόπλακα το μνημόνιο για την χώρα μας, είχε ως αποτέλεσμα την παραχώρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας και την άλωση ,όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και της Ευρώπης....(τ΄αποτελέσματα ήδη διαφαίνονται...). Και ας μην ξεχνάμε, όταν χάνουμε την εδαφική ακεραιτότητά μας είναι θέμα χρόνου για την απώλεια όχι μόνο της ακεραιότητάς μας, μα και της όποιας προσωπικής μας περιουσίας...... Και προς άρσιν παρεξηγήσεων, και πιθανώς βεβιασμένων συμπερασμάτων, ιδεολογικά και πολιτικά δεν ανήκα στα άκρα της δεξιάς αλλά ούτε ανήκω στις συνιστώσες και τ΄άκρα της όποιας αριστεράς.

  • Δήμητρα avatar
   Δήμητρα @ Δήμητρα 02/06/2014 14:01:25

   .....συμπλήρωση: ......ιδεολογικά και πολιτικά δεν ανήκα και ούτε ανήκω στα άκρα της δεξιάς αλλά ούτε ανήκα και ανήκω στις συνιστώσες και τ΄άκρα της όποιας αριστεράς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.