Γάζωσαν με καλάσνικοφ την πρεσβεία του Ισραήλ
12/12/2014 09:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γάζωσαν με καλάσνικοφ την πρεσβεία του Ισραήλ

Η Αντιτρομοκρατική περίμενε ένα τέτοιο χτύπημα μετά τα γεγονότα με τον Ρωμανό αλλά και τα επεισόδια που έγιναν πριν μερικές ημέρες στην Αθήνα. Η βόμβα που εξουδετερώθηκε έξω από τράπεζα στο Χαλάνδρι ήταν πρόβα τζενεράλε και η κύρια επίθεση αυτή που έγινε γύρω στις 3 τα ξημερώματα.

Ασύλληπτα μέλη της εγχώριας τρομοκρατίας, όπως ο Χριστόδουλος Ξηρός, η Πόλα Ρούπα και ο Σακκάς που καταζητούνται, καθώς και σαλταρισμένοι νεαροί που είδαν… επανάσταση με όπλα και μπήκαν, βλέπει η Αστυνομία πίσω από την επίθεση στο κτίριο της Ισραηλινής πρεσβείας στο Ψυχικό.

Η Αντιτρομοκρατική περίμενε ένα τέτοιο χτύπημα μετά τα γεγονότα με τον Ρωμανό αλλά και τα επεισόδια που έγιναν πριν μερικές ημέρες στην Αθήνα. Η βόμβα που εξουδετερώθηκε έξω από τράπεζα στο Χαλάνδρι ήταν πρόβα τζενεράλε και η κύρια επίθεση αυτή που έγινε γύρω στις 3 τα ξημερώματα.

Βεβαίως και δεν ισχυρίζεται κανείς ότι στις δύο μηχανές που γάζωσαν με καλάσνικοφ ρίχνοντας τουλάχιστον 54 σφαίρες, ήταν ο Ξηρός ή η Ρούπα. Ωστόσο, εκτιμάται ότι πρόκειται για στρατολογημένους νεαρούς που έχουν ως καθοδηγητές την παλιά φουρνιά της τρομοκρατίας η οποία θέλει να βγει ξανά στο προσκήνιο.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του στόχου και ίσως σχετίζεται με τα όσα διαδραματίζονται στη Λωρίδα της Γάζας. Ποιος όμως μπορεί να αποκλείσει ότι μια τέτοια ενέργεια γίνεται λίγες εβδομάδες προτού η Ελλάδα υπογράψει την τριμερή συμφωνία με το Ισραήλ και την Κύπρο για την ΑΟΖ;

Ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι μπορεί να είναι ψευτοεπαναστάτες αλλά μπορεί να είναι κι πληρωμένοι εκτελεστές που θέλουν να δημιουργήσουν ένταση στις σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ; Άλλωστε, σκεφτείτε μόνο ποιοι έχουν εκνευριστεί από τη συμμαχία της Ελλάδας με χώρες όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ για την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Και πόσο εύκολα θα μπορούσε για παράδειγμα η ΜΙΤ να κάνει μια τέτοια επίθεση και να πέσουν τα φώτα στην εγχώρια τρομοκρατία;

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα χτύπημα που ευτυχώς δεν έχει νεκρούς αλλά που προκαλεί αναταραχή στη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και ευαίσθητη περίοδο με όσα συμβαίνουν σε πολιτική και οικονομία.

Αν πρόκειται για ξένες μυστικές υπηρεσίες τότε η κατάσταση είναι πράγματι σοβαρή και είναι ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Αν πρόκειται για μπαχαλάκηδες τύπου Ρωμανού που κινούνται στις παρυφές της τρομοκρατίας και συνδέονται με τους Ξηρούς, τις Ρούπες και τους Μαζιώτηδες είναι επίσης σοβαρό διότι έχουμε να κάνουμε με ανόητους και επικίνδυνους ψευτοτρομοκράτες.

Το χρονικό

Τρομοκρατική επίθεση δέχθηκε τα ξημερώματα η ισραηλινή πρεσβεία στο Ψυχικό καθώς δύο άγνωστοι γάζωσαν με καλάσνικοφ το κτίριο. Τουλάχιστον 54 είναι οι κάλυκες που έχει βρει μέχρι στιγμής η αντιτρομοκρατική γύρω και μέσα στο κτίριο της πρεσβείας, κάτι που σημαίνει ότι είχαν τουλάχιστον δύο όπλα οι δράστες.

Σύμφωνα με τηλεφωνήματα που δέχθηκε η αστυνομία από την πρεσβεία αλλά και από κατοίκους της περιοχής στο Ψυχικό, ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, άγνωστοι, πέρασαν από το πλάι της πρεσβείας στην οδό Σώκου με δυο μηχανές και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του κτιρίου με καλάσνικοφ. Από τους πυροβολισμούς, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο της πρεσβείας σε τοίχους και τζάμια. Οι δράστες της επίθεσης εξαφανίστηκαν πιθανότατα προς τον περιφερειακό του Γαλατσίου.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΟΛΑ η οποία, ωστόσο, πιθανότατα συνδέεται με τον Επαναστατικό Αγώνα και με την ασύλληπτη ομάδα Μαζιώτη.

Ο χώρος γύρω από την πρεσβεία παραμένει αποκλεισμένος, ενώ τις έρευνες ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και τα εργαστήρια ερευνούν πλέον αν οι κάλυκες προέρχονται από όπλο που έχει ξαναχρησιμοποιηθεί.

Μέχρι στιγμής οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερα άτομα πάνω σε δύο μοτοσικλέτες, τα οποία πέρασαν από το σημείο και πυροβόλησαν αρκετές φορές. Οι αστυνομικοί αναζητούν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να εντοπίσουν τον τρόπο με τον οποίο χτύπησαν οι δράστες.

Υπάρχουν ωστόσο και μαρτυρίες ότι εκτός από τις δύο μηχανές υπήρχε και υποστηρικτικό αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν στην οδό Παύλου και ίσως πήρε το καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την επίθεση δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί και από τους πυροβολισμούς, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο της πρεσβείας σε τοίχους και τζάμια.

Παρόμοια επίθεση

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από έναν χρόνο, τον Δεκέμβριο του 2013, η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» είχε χτυπήσει με Καλάσνικοφ την κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι σε ένα χτύπημα που θυμίζει πολύ το σημερινό.

Εκείνο το ξημέρωμα, πάλι Δεκέμβρη και ξανά γύρω στις 3.30 τέσσερις άγνωστοι άδειασαν τους γεμιστήρες των καλάσνικοφ που είχαν μαζί τους.

Από το σημείο είχαν περισυλλεγεί 60 κάλυκες, που αντιστοιχούν σε δύο γεμιστήρες. Οι 15 είχαν βρεθεί σφηνωμένοι στη σιδερένια περίφραξη, 35 στους τοίχους του σπιτιού, δύο στο υπνοδωμάτιο της κόρης του πρέσβη, η οποία κοιμόταν εκείνη την ώρα και ένας κάλυκας σε σαλόνι παρακείμενης πολυκατοικίας.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού. Και τότε με καλάσνικοφ είχαν ρίξει προς τα γραφεία αφού ανεπιτυχώς δεν κατάφεραν να χτυπήσουν με αντιαρματική ρουκέτα.

Η ίδια οργάνωση των Λαϊκών Αγωνιστών είχε αναλάβει και μια άλλη, αποτυχημένη επίθεση με ρουκέτα κατά αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στη Βαρυμπόμπη.

Η ΕΛ.ΑΣ φοβόταν ότι θα υπάρξει χτύπημα και κλιμάκωση των ενεργειών μετά τις πορείες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και τη βόμβα στην τράπεζα στο Χαλάνδρι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι η υπόθεση Ρωμανού μπορεί να δημιούργησε ένα νέο κύμα ανταρτών πόλεων. Ηταν ήδη σε συναγερμό, ωστόσο, δεν περίμενε κάποια επίθεση όπως αυτήν την πρεσβεία. Ίσως να σχετίζεται με τη δολοφονία Παλαιστίνιου υπουργού πριν από λίγα 24ωρα η οποία έχει βάλει «φωτιά» στην περιοχή.

Όπως προέκυψε από την εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, οι 54 κάλυκες που περισυλλέχθηκαν το πρωί έξω από την Πρεσβεία, βλήθηκαν από τα ίδια καλάσνικοφ, που είχαν «γαζώσει» την οικία του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι. Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τότε περίπου 60 κάλυκες κυρίως στον προαύλιο χώρο της οικίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 12/12/2014 10:52:08

  Ενώ θα έπρεπε να είναι εκ των καλύτερα φυλασσομένων σημείων της πόλης......

 2. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 12/12/2014 11:35:08

  ''Ποιος όμως μπορεί να αποκλείσει ότι μια τέτοια ενέργεια γίνεται λίγες εβδομάδες προτού η Ελλάδα υπογράψει την τριμερή συμφωνία με το Ισραήλ και την Κύπρο για την ΑΟΖ;'' Εμένα πάντως αυτή η εκδοχή, μου φαίνεται περισσότερο πιθανή. Ποιοί έχουν συμφέρον να διαταράξουν τις σχέσεις μας με τους Ισραηλινούς σήμερα, που βρίσκονται στην καλύτερη φάση των τελευταίων 30 χρόνων;

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Άλυτη Εξίσωση 12/12/2014 18:07:53

   Και εμενα. Και οι ψευτοτρομοκρατες απο καπου ελενχονται. Κατι ΡομανοΞηροι ειναι τα χαζα εκτελεστικα οργανα. Ο τροπος που ενεργουν ειναι καθαρα επαγγελματικος. Ετισ καποτε σκοτωθηκε ο σταθμαρχης της ΨΙΑ , ετσι ο Τουρκος ακολουθος και τοσοι αλλοι. Ο μεγαλος κινδυνος ομως ειναι ο αντισημιτισμος. Και ειδικα σε μια χωρα που η σημιτικη κοινοτητα ειχε τοσα θυματα.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Άλυτη Εξίσωση 12/12/2014 19:29:59

   Συμφωνώ κι εγώ. Το χτύπημα αυτό είναι ένδειξη/απόδειξη ότι κάπου στην τρομοκρατία υπάρχει και τουρκικός δάκτυλος. Όχι (μόνον) αμερικανικός. Οι ΗΠΑ έχουν κάθε λόγο να μας στηρίξουν διακριτικά στη συμμαχία μας με το Ισραήλ, πόσο μάλλον αφού εξυπηρετεί την απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

 3. Geros avatar
  Geros 12/12/2014 12:20:30

  Ο αντισημιτισμός είναι το σημείο που τα δυο άκρα συναντιούνται ....

  • Τρυπηον avatar
   Τρυπηον @ Geros 12/12/2014 14:59:36

   Γιατί ξέρουμε ότι είναι ακροαριστεροί τρομοκράτες ε?

   • Savaren avatar
    Savaren @ Τρυπηον 12/12/2014 16:46:09

    Ο καθένας, λέει ό,τι τον εξυπηρετεί.

   • Geros avatar
    Geros @ Τρυπηον 12/12/2014 20:12:09

    Ναι, το ξέρουμε από την βαλλιστική. Δεν έχετε βαρεθεί να βαφτίζετε προβοκάτορα κάθε τρομοκράτη που δεν έχει συλληφθεί? Αφού μετά όταν τελικά τους συλλαμβάνουν τρώτε κάθε φορα την γλώσσα σας .... Καταντάει γελοίο πια.

    • Savaren avatar
     Savaren @ Geros 12/12/2014 20:30:19

     Πολιτική μυωπία και ηθελημένη επιπόλαιη επιφανειακή ερμηνεία των γεγονότων, λέγεται αυτό που ωθεί σε προαποφασισμένα συμπεράσματα.

     • Geros avatar
      Geros @ Savaren 12/12/2014 20:35:56

      Σε λίγο θα το γραφουν και οι εγκυκλοπαίδειες. Προβοκάτορας : Αριστερός τρομοκράτης που δεν έχει ακόμα συλληφθεί.

     • MCA avatar
      MCA @ Savaren 12/12/2014 20:36:01

      Νιώθετε την ανάγκη να υπερασπίσετε ακροαριστεροαναρχικές ένοπλες οργανώσεις;

     • Savaren avatar
      Savaren @ MCA 12/12/2014 20:53:03

      Μη γίνεστε αστείοι. Νιώθουμε μόνο την βαθύτατη ανάγκη να μην καταλήγουμε άνευ ακλόνητων αποδείξεων σε πανεύκολα συμπεράσματα, χάνοντας το δάσος προσηλωμένοι στο ...μισητό δέντρο. Αν ''ακροαριστεροδεξιοαναρχικές'' ένοπλες οργανώσεις αποδειχτεί οτι έδρασαν εν προκειμένω, φυσικά και θα γίνει αποδεκτό. Απλά, ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΧΑΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ, γι αυτό κάποιοι από εμάς, παρουσιαζόμαστε λίγο περισσότερο υποψιασμένοι, παρά φανατικοί.

     • MCA avatar
      MCA @ Savaren 12/12/2014 21:08:05

      Καλά κάνετε και είστε υποψιασμένος αλλά εδώ υπάρχει παρελθόν δεκαετιών. Τι δεν έχουμε ακούσει στο παρελθόν για παρακρατικούς,ξένες μυστικές υπηρεσίες και πράκτορες. Στο τέλος πάντα,είναι ο Σάββας,ο Χριστόδουλος,ο Αλέξανδρος,ο Δημήτηρς,ο Νίκος,η Πόλα,ο...........ατελείωτη η λίστα. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας με ένα κοινό χαρακτηριστικό. Το ιδεολογικό τους παρελθόν. Μην ψάχνετε για θεωρίες συνωμοσίας. Το πράγμα είναι φως φανάρι.

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ MCA 12/12/2014 23:16:20

      Σε χώρο, όπως αυτόν της τρομοκρατίας και των μυστικών υπηρεσιών που μπορεί και να τους ελέγχουν εν μέρει, που σκεπάζεται με μυστικότητα, για εσάς είναι όλα "φως φανάρι". Μάλιστα...

     • MCA avatar
      MCA @ Νίκος Αργεάδης 13/12/2014 01:00:56

      Ναι είναι. Υπάρχει η ΄΄μαγιά μέσα από την οποία αναδύονται τα ΄΄ταλέντα΄΄.Δεν χρειάζονται ξένες μυστικές υπηρεσίες ή παρακρατικοί για να γίνουν τέτοιες ενέργειες. Υπάρχουν πολλοί ιδεολογικά πρόθυμοι εθελοντές καθώς και οι δομές που θα τους φέρουν κοντά και θα τους προωθήσουν. Δείτε τα επεισόδια που έγιναν πριν λίγες μέρες σε όλη την Ελλάδα.

    • karenin avatar
     karenin @ Geros 12/12/2014 21:12:32

     Γέρος, γελοίο καταντάει πριν απο όλα, ενώ είναι πασιγνωστο πως οι αριστερίστικες οργανώσεις χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη πράξη σαν μέσο για να περάσουν το μήνυμα, το ΜΕΓΑ και ο ΑΝΤ απόψε επαιζαν το θέμα πρώτο, και για 15-20 λεπτα. Ξεκίνα απο εκεί απο τους δικούς σου, πριν φθάσουμε σε χρήσιμους ηλίθιους η προβοκάτορες.

  • Naruto avatar
   Naruto @ Geros 12/12/2014 18:22:24

   Πολύ σωστό

 4. KEVIN avatar
  KEVIN 12/12/2014 12:49:43

  Πόσα καλάσνικοφ υπάρχουνε σ΄αυτή τη χώρα επί τέλους, που ο καθένας αρπάζει κι ένα και βγαίνει αμπάριζα;

  • ΤΤ avatar
   ΤΤ @ KEVIN 13/12/2014 01:26:46

   Μίνιμουμ 200.000. Εδώ το ΒΗΜΑ λέει και 600.000. http://www.tovima.gr/society/article/?aid=464820

 5. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 12/12/2014 15:07:30

  "Άστοχο" χτύπημα σε "πονηρή" ώρα..."Βρωμάει" ξένο δάκτυλο και επαγγελματίες δυσφημιστές της χώρας...

  • Ιδιώτης avatar
   Ιδιώτης @ Αιρετικός 12/12/2014 18:06:40

   Δηλαδή δεν το κάναν τα ντόπια αναρχοκομμούνια που θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα?

 6. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 12/12/2014 22:54:06

  Χτυπήματα σε Γερμανική πρεσβεία,σε Ισραηλινή και σε γραφεία ΝΔ.Εκατοντάδες σφαίρες πάνω σε τοίχους και περβάζιαΤρομοκράτες ,δεν νομίζω.Σε αποστολή για κλίμα αναταραχής,βέβαιο

 7. George N avatar
  George N 12/12/2014 23:17:54

  Δηλαδή το Ισραήλ θα σταματήσει την προσέγγιση με την Ελλάδα και την Κύπρο επειδή μερικές σφαίρες καρφώθηκαν στα ντουβάρια? Αν αντιδρούσε έτσι τώρα δεν θα υπήρχε ως κράτος. Πολύ πιθανότερο μοιάζει για επαναστατική γυμναστική εγχώριων οργανώσεων. Άλλωστε σε μια χώρα που ο αντισημιτισμός κάνει πάρτι τα τελευταία 30 χρόνια είναι και αναμενόμενο.

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/12/2014 08:57:24

  Δεν υπάρχει σκέτη τρομοκρατία.Υπάρχει δεξιά τρομοκρατία,αριστερή τρομοκρατία,αυτονομιστική τρομοκρατία,ισλαμιστική τρομοκρατία. Στην Ελλάδα υπάρχει αριστερή τρομοκρατία και είναι τόσο φυσιολογικό αυτό όσο φυσιολογικό είναι στο Πακιστάν να υπάρχει ισλαμιστική τρομοκρατία. Η τρομοκρατία αναβλύζει από την πολιτική ιδεολογία του κάθε τόπου.

  • karenin avatar
   karenin @ ψυχραιμια 13/12/2014 12:38:14

   Για να μην μπερδευεσαι, υπαρχει ακροδεξιά φασιστική τρομοκρατία, αριστερίστικη, και κρατική. Η αυτονομιστική η τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα είναι άλλη κατηγορία. Η διαφορά μεταξύ τους είναι οτι η κρατική και η φασιστική τρομοκρατία χρησιμοποιει την ιδια την πράξη για τον σκοπό της , ενω αντίθετα η αριστερίστικη η πράξη ειναι το μεσον, για να στείλει το μηνυμα.

 9. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 14/12/2014 10:00:35

  Ποιοί ΔΕΝ θα ήθελαν τη συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ: 1. Οι Τούρκοι. 2. Οι Παλαιστίνιοι 3. Οι Εγγλέζοι (αναρωτηθείτε γιατί...???) 4. Κάποιοι Έλληνες ολιγάρχες-επιχειρηματίες (αναρωτηθείτε γιατί...???).
  Τα 1 και 2 είναι τα προφανή. Τα 3 και 4 είναι τα ύπουλα. Διαλιέξτιε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.