Βόμβα στα θεμέλια των Ενόπλων Δυνάμεων
07/10/2014 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βόμβα στα θεμέλια των Ενόπλων Δυνάμεων

Εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές και υποψηφίων που δεν έχουν ελληνική καταγωγή...

Σε μια απίστευτη απόφαση προχώρησε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την οποία δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε, ακόμη κι αν πιστεύουμε στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Το δικαστήριο, με την υπ΄ αριθμ. 3317/2014 απόφαση, έκρινε ότι μπορούν να εισέρχονται στις Στρατιωτικές Σχολές και υποψήφιοι οι οποίοι δεν έχουν ελληνική καταγωγή (Έλληνες το γένος) αλλά έχουν μόνο την ελληνική ιθαγένεια και απέρριψε την προσφυγή απόστρατων αξιωματικών και Έλληνα πολίτη.

Οι απόστρατοι αξιωματικοί και ο Έλληνας πολίτης (και Έλληνας το γένος) ζητούσαν να ακυρωθεί η από 15.4.2011 απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας η οποία όριζε στα προσόντα συμμετοχής στον διαγωνισμό για την εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην Σχολή Ευελπίδων, κ.λπ., ότι πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, χωρίς να απαιτείται να είναι Έλληνες το γένος, καθώς και η απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία κυρώθηκαν οι πίνακες επιτυχόντων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, κ.λπ.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ ερμηνεύοντας το άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών έκρινε ότι οι νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες θεσπίζεται «ως προσόν για την πρόσβαση στις δημόσιες λειτουργίες εκτός από την Ελληνική ιθαγένεια και η ελληνική καταγωγή», είναι αντίθετες στο επίμαχο άρθρο 4 του Συντάγματος.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας σημειώνουν ότι το άρθρο 4 του Συντάγματος «εγγυάται την ίση πρόσβαση όλων των Ελλήνων στις δημόσιες λειτουργίες» και δεν επιτρέπει διάκριση των Ελλήνων πολιτών ανάλογα με την εθνική τους καταγωγή.

«Είναι απαραίτητο, ενόψει της γεωπολιτικής θέσεως της χώρας, όπως προκύπτει από την νεότερη ιστορία της και του ευαίσθητου χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδίως σε περίοδο κρίσεως, αυτές να στελεχώνονται μόνο από Έλληνες πολίτες με ελληνική καταγωγή». Αυτό ανέφεραν οι αρεοπαγίτες που μειοψήφησαν.

Με απλά λόγια κάποιος που έρχεται από την… Ουγκάντα, παίρνει την ελληνική ιθαγένεια για ανθρωπιστικούς λόγους, μπορεί στη συνέχεια να γίνεται αξιωματικός του ελληνικού στρατού.

Μερικές χιλιάδες παράνομοι (ή παράτυποι κατά το.. αριστερόν ορθόν) που θα πάρουν για κάποιο λόγο την ελληνική ιθαγένεια θα μπορούν να εισαχθούν και στις Στρατιωτικές Σχολές. Είναι ή όχι αυτό βόμβα στα θεμέλια των Ενόπλων Δυνάμεων; Πώς δηλαδή κάποιοι αποφασίζουν να φτιάξουν ενός είδους «γενίτσαρους» εντός του στρατού; Πώς για παράδειγμα θα πρέπει θα ανεχθούμε δεκάδες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα αλλά με ελληνική ιθαγένεια να είναι αξιωματικοί του στρατού; Η Ελλάδα δεν είναι Ελβετία να μην έχει εχθρούς και αυτή η απόφαση του ΣτΕ, ελαφρά τη καρδία δεν μπορεί να ισχύσει έτσι εύκολα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΜ avatar
  ΚΜ 07/10/2014 07:31:22

  Όσο αποδεχόμαστε την πολιτική ορθότητα και τον φιλελευθερισμό ως βάση του νομικού μας πολιτισμού και της οργάνωσης της κοινωνίας μας, αυτά θα έχουμε. Θέλουμε να είμαστε «Δύση» και «Ευρώπη» και λοιπά φετίχ; Τότε θα είσαι υποχρεωμένος να δέχεσαι Σομαλούς και Ουτσεκάδες και γκέη στη Σχολή Ευελπίδων και να στεφανώνεις αιμομίκτες και κτηνοβάτες. Μην το πιείτε. Λουστείτε!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΚΜ 07/10/2014 08:51:20

   Δηλαδή από το 1821 όταν αδικαιολογήτως οι Έλληνες ενέταξαν τάγματα ολόκληρα ξένων στο στρατό τους.

   • ΆλυτηΕξίσωση avatar
    ΆλυτηΕξίσωση @ ψυχραιμια 07/10/2014 09:09:10

    Δηλαδή σήμερα είμαστε υπόδουλοι των ...Γερμανών και το πάμε για ...επανάσταση; Αν είναι έτσι και υπάρχουν ...αλλοεθνείς εθελοντές πρόθυμοι να θυσιαστούν για την ανεξαρτησία, τότε να το δούμε το θέμα τους.... :-)

 2. Geros avatar
  Geros 07/10/2014 08:13:32

  Στην ουσία δεν λέτε ότι η Ελληνική δικαιοσύνη πήρε μια απαράδεκτη απόφαση , μιας και εσείς οφείλετε να παραδεχτείτε ότι η δικαιοσύνη πήρε την μοναδική απόφαση που μπορούσε χωρίς να παραβιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στην ουσία λέτε ότι η Σχολή Ευελπίδων και ο Ελληνικός στρατός γενικότερα είναι ένας από ασόβαρος ως γελοίος οργανισμός! Ας υποθέσουμε ότι μουσουλμάνοι τζιχαντιστές, Σομαλοί πειρατές , UCK-άδες και γενικά ...ρυπαρά στοιχεία αποφασίσουν να μπούν στην Ευελπίδων. Η Ευελπίδων δεν μπορεί να τους ξεχωρίσει? Τόσο ανίκανοι είναι οι αξιωματικοί που την διοικούν? Και ας ξαναυποθέσουμε ότι τα ... ρυπαρά στοιχεία τελειώνουν την Ευελπίδων , ο στρατός δεν μπορεί με την σειρά του να τους βρει? Και αυτοί ανίκανοι? Γιατί δεν έχει προσπαθήσει αλήθεια να διεισδύσει και να διαβρώσει τον στρατό από μέσα καμία Ελληνική τρομοκρατική οργάνωση? Αυτοί μπορούν και τώρα , είναι 100% Έλληνες. Δεν το κάνουν γιατί θα ήταν υπεράνθρωπος άθλος κάποιος αντιεξουσιαστής που μισεί το στράτευμα και ότι αυτό εκπροσωπεί να αφιερώσει την ζωή του από τα 16 μέχρι όσο πάει σε αυτό και φυσικά είναι αδύνατον να μην αποκαλυφθούν οι προθέσεις του και τα πιστεύω του στην πορεία. Το άρθρο στην ουσία προσβάλει αυτούς που λέει ότι υποστηρίζει.

  • MCA avatar
   MCA @ Geros 08/10/2014 07:55:17

   Όταν λέτε να τους ξεχωρίσει τι εννοείται; Εάν κάνουν αυτά που τους διατάσσουν δεν μπορεί να τους πειράξει κανένας. Και μετά την σχολή τι θα τους κάνουν; Όπου και να τους πάνε λόγο του βαθμού και των καθηκόντων τους θα έχουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες. Ούτε να τους παραγκωνίσουν μπορούν γιατί αυτό θα παραβιάζει τα δικαιώματα τους και θα μπορούν να προσφύγουν στην δικαιοσύνη. Δεν είναι ανάγκη ένας 18χρονος αλλογενής να είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μπορεί να προκύψει στο μέλλον......... Δεν ξέρω αν θυμάστε το περιστατικό με την μουσουλμάνα ΕΠΟΠ. Φαντάζεστε να γεμίσουν οι μονάδες τις Θράκης με μουσουλμάνους στρατιωτικούς όλων των βαθμών; Έχετε σε μεγάλη υπόληψή τις Ελληνικές τρομοκρατικές οργανώσεις.Τέτοιες δουλείες μόνο ξένες οργανώσεις με πολύ χρήμα μπορούν να κάνουν. Εξάλλου γιατί να μπουν τα ΄΄δικά μας παιδιά΄΄ σε αυτήν την διαδικασία. Βολεύονται με πέτρες, μολότωφ στην αρχή και μετά το ρίχνουν στις ληστείες τραπεζών, βομβιστικές επιθέσεις, δολοφονίες. Γιατί να μπουν σε στρατιωτική σχόλη. Τι θα τους προσφέρει ΄΄στον αγώνα τους΄΄;

 3. Αριστείδης. avatar
  Αριστείδης. 07/10/2014 08:24:50

  Ακόμα και αν διαφωνούμε με τις αποφάσεις του ΣΤΕ στη Δημοκρατία οφείλουμε πρωτίστως να τις εφρμόζουμε. Απο όλες τις απόψεις, η ισχυρότερη και νόμιμα ορθώτερη είναι εκείνη του ΣΤΕ. Αν εφαρμόζουμε μόνο τις αποφάσεις του που εμείς (άραγε ποιοί είμαστε "εμείς" κάθε φορά?) θεωρούμε σωστές, πρέπει να καταργήσουμε το ΣΤΕ. Κι όταν "εμείς" αποκτήσουμε Αριστερή πλειοψηφία, τοτε δικαίως "νόμος θα είναι το δίκιο του λαού"...

 4. ΆλυτηΕξίσωση avatar
  ΆλυτηΕξίσωση 07/10/2014 08:34:37

  Μάλιστα. Αν δεν γίνεται να αλλάξει λοιπόν η από 15.04.2011 απόφαση του Υπ.Αμ.(που το σωστό είναι να αλλάξει), μπορεί ασφαλώς να ορισθείμία ποσόστωση στην εισαγωγή μη Ελλήνων στο γένος στις στρατιωτικές σχολές τέτοια, που να μην επιτρέπει την εισαγωγή περισσότερων από …5 κάθε χρονιά. Αυτοί δε, μπορεί να ορίζεται να είναι μόνον αριστούχοι. Μήπως όμως δεν μας το επιτρέψουν ούτε κι αυτό οι αφέντες; Μήπως μας πούνε ρατσιστές οι βάρβαροι; Μήπως μας....τιμωρήσουν;

 5. Αρλεκίνος avatar
  Αρλεκίνος 07/10/2014 09:42:16

  Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά και το ποιος παίρνει την ελληνική ιθαγένεια το ορίζει ο νομοθέτης και αυτός έχει την δυνατότητα να βάζει αυστηρά ή χαλαρά κριτήρια.

 6. Naruto avatar
  Naruto 07/10/2014 09:52:13

  Ο νομοθέτης όταν ψηφίστηκε το σύνταγμα προφανώς δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι κάποτε θα ζούσαν στην Ελλάδα χιλιάδες πολίτες οι οποίοι θα έχουν μεν την ελληνική ιθαγένεια αλλά θα προέρχονται απο άλλες χώρες και μάλλιστα οχι φιλικές . Το ΣτΕ ερμήνευσε με απολύτως νομικά κριτήρια το αρθρο 4 αδιαφορώντας για το γεγονός ότι τα άτομα αυτά μπορεί να κληθούν να πολεμήσουν εναντίον των πρώην συμπατριωτών τους ή ακόμα και συγγενών τους με οτι αυτό συνεπάγεται . Η απόφαση του ΣτΕ σωστή ως πρός το γράμμα αλλά λάθος ως προς το πνεύμα του νόμου .

  • Αριστείδης..- avatar
   Αριστείδης..- @ Naruto 07/10/2014 10:22:47

   .Το Στε κάτι παραπάνω ξέρει απο εμάς. Αν δεν σεβασθούμε ούτε τις δικές του απόψεις, δεν πρέπει να σεβαστούμε κανέναν νόμο, εκτός αν συμφωνεί με τη δική μας άποψη. Οπότε δικαιώνεται η Δούρου που πιστεύει οτι όταν έγιναν οι πλαστογραφίες δεν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ άρα δεν υποχρεούτε αυτή να τις ερευνήσι...Ερμηνεύει το νόμο ως προς το πνεύμα και όχι ως προς το γράμμα. Το ερώτημα είναι όμως ποιανού το "πνεύμα" διότι υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά.

 7. Thraphsorchis avatar
  Thraphsorchis 07/10/2014 10:06:33

  Ο πρώτος νεκρός αξιωματικός του ελληνοϊταλικού πολέμου ήταν ο Μαρδοχαίος Φριζής και η σημαία του εβραϊκού τάγματος βρίσκεται στο εβραϊκό μουσείο αθηνών. Εάν ταυτίζουμε τον πατριωτισμό με το θρήσκευμα έχουμε πάει πολύ πιό πίσω από το 40. Ελάχιστοι σήμερα θα πάνε να σκοτωθούνε επειδή τους θυμιάτισε ένας παπάς.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Thraphsorchis 07/10/2014 10:51:55

   Δεν έχει σχέση με το θέμα της συζήτησης. Ο Φριζής ήταν Έλληνας την καταγωγή, σε βάθος πάρα πολλών γενεών. Πολύ περισσότερο από πολλών άλλων, ίσως και απο την δική μου, που η οικογένιά μου να έτυχε να έχει θρήσκευμα Χριστιανικό. Να μην εξηγώ τώρα τι σημαίνει "Ρωμανιώτες". Απλώς τύχαινε να έχει θρήσκευμα Εβραικό, και αυτό επίσης οικογενειακώς σε βάθος πάρα πολλών αιώνων.

   • Geros avatar
    Geros @ Uncle Stgm 07/10/2014 13:40:25

    Οι Ρωμανιώτες αγαπητέ είναι ακριβώς όσο Εβραίοι είναι και οι Σεφαρδίτες ή οι Ασκενάζι. Δεν είναι Έλληνες που έτυχε να έχουν θρήσκευμα Εβραϊκό όπως λες. Είναι απλά παλαιότεροι των άλλων Εβραίων στον Ελλαδικό χώρο και για αυτό η γλώσσα τους που τώρα δεν ομιλείται πια ήταν Ελληνική διάλεκτος. Όλοι οι Εβραίοι έχουν Εβραϊκή εθνική συνείδηση , αν αυτό αλλάξει θα πρέπει να αλλάξουν και θρησκεία , μιας και η Εβραϊκή θρησκεία είναι εθνοθρησκεία, όπως πολύ σωστά λέει και ο ραβίνος Μαρδοχαίος Φριζής , εγγονός του συνταγματάρχη.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Geros 08/10/2014 09:05:56

     Δηλαδή, άν κάποτε (ό μη γένοιτο!) προκύψει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, εννοείς ότι θα ήταν ασυνεπείς ως προς την εθνική τους συνείδηση, οι Εβραίοι της Ελλάδος, άν τυχόν συντάσσονταν με τα ελληνικά συμφέροντα; Να φοβόμαστε το αντίθετο;

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ ΚΜ 08/10/2014 19:38:22

      Δεν θα προκύψει. Ξέχνα το και ως σχήμα λόγου. Μας φτάνουν οι γείτονες με το "βαθύ κράτος" και οι διάφοροι Μαύροι Σεπτέμβρηδες, Χαμάδες και άλλοι φίλοι των "αντιδυτικών" Ελλήνων (θυμάται κανείς το City of Poros;) Μόνον τερατώδης βλακεία του πολιτικού προσωπικού μας θα έφερνε σύγκρουση Ελλάδας Ισραήλ. Βλάκες είναι, αλλά είναι από κουτοπονηριά. Ο κουτοπόνηρος τα βάζει πάντα με τους ανοργάνωτους και "χαλαρούς", ποτέ με καλά οργανωμένους και έτοιμους να αντιμετωπίσουν το δυσκολότερο, όπως είναι το Ισραήλ.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Uncle Stgm 08/10/2014 20:30:51

      Του Γέρου την απάντηση θέλω, όχι την δικιά σου. Και το «δεν θα προκύψει άρα δεν απαντάω», είναι υπεκφυγές.

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ ΚΜ 08/10/2014 21:24:38

      Συγγννώμη για την παρέμβαση. Επενέβην απρόσκλητος και προσγειωτικός, διαβλέποντας τάσεις αμφοτέρων σας να μπλέξετε με εντελώς εξωπραγματικές, αλλά εύκολα παρεξηγήσιμες απο το "ευρύ κοινόν" ασκήσεις επί της αμμοδόχου. Ευκαιρία ψάχνουν διάφοροι... ΟΚ, πάσο, μεγάλα παιδιά είστε, ο καθείς και η ευθύνη του...

  • KOSTAS70 avatar
   KOSTAS70 @ Thraphsorchis 07/10/2014 15:11:45

   Ο πρώτος νεκρός αξιωματικός το '40 ήταν ο υποσμηναγός Ευάγγελος Γιάνναρης (ημ. θαν. 30/10/1940). Ο πρώτος νεκρός έφεδρος αξιωματικός ήταν ο Αλέξανδρος Διάκος, εκ της ιταλοκρατούμενης, την περίοδο εκείνη, Χάλκης Δωδεκανήσου.

   • Thraphsorchis avatar
    Thraphsorchis @ KOSTAS70 07/10/2014 18:00:48

    Διορθώνω λοιπόν. Ήταν ο πρώτος νεκρός ανώτερος αξιωματικός.

  • ΕΤΑ avatar
   ΕΤΑ @ Thraphsorchis 07/10/2014 22:37:20

   δεν υπήρξε κανενα εβραικο ταγμα. τα ταγματα το 40 δεν ειχαν σημαιες. οι εβραιοι πολεμησαν κατω από τις σημαιες των ελληνικων συνταγμάτων και δεν γνωριζω το ποσοστο των απωλειών τους αναλγικα με τον πληθυσμο τους . ο φριζης ειΧε ελληνικη ιθαγενεια για να μην πουμε για μη ελληνες υπηκόους που διέπρεψαν. Διακος πρωτος νεκρος, αδελδοι τσιγαντε, λοιπον η εισαι ψευτης η ασχετος και πριν ανοιξε κανεν ΒΙΒΛΙΟ

   • Thraphsorchis avatar
    Thraphsorchis @ ΕΤΑ 12/10/2014 12:55:33

    Μία επίσκεψη στο Εβραϊκό μουσείο στην Πλάκα θα σας πείσει.
    Υπάρχει μία βιτρίνα με τη γαλανόλευκη και αντί σταυρού επί κεφαλής του ιστού έχει το άστρο του Δαυίδ· διαβάστε τις πληροφορίες δίπλα στη βιτρίνα.
    Ως προς την "πρωτιά" θανάτου του Φριζή, όλα τα ντεσού στο http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82_%CE%A6%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%AE%CF%82

 8. βαγγέλας avatar
  βαγγέλας 07/10/2014 10:13:47

  Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, όλοι αυτοί οι Αφγανοί μετανάστες που έρχονται παράνομα, σε δύο μήνες έχουν πάρει ελληνική ιθαγένεια;

  • šœ avatar
   šœ @ βαγγέλας 07/10/2014 11:45:58

   Οι Τσετσένοι του Σημίτη την πήραν σε ένα βράδυ, το 2000.

 9. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 07/10/2014 10:48:09

  Απο καιρό επισημαίνεται ότι η μόνιμη λύση, για λόγους επιχειρισιακούς της πολεμικής τέχνης, λειτουργικούς και οικονομικούς, είναι ο πλήρως επαγγελματικός στρατός με κατάργηση των κληρωτών σε όλες τις βαθμίδες. Προφανώς, σε τέτοιο πλαίσιο κανενα ρόλο δεν παίζει η καταγωγή ή το χρώμα των γονέων του στρατιωτικού υπαλλήλου. Ειναι αμιγώς σχέση απασχόλησης. Και καλός στρατιώτης είναι ο καλός, συνεπής και έντιμος εργαζόμενος. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα σοβαρά κράτη της Ευρώπης σ' αυτήν έχουν καταφύγει. Τα λοιπά, είναι κατάλοιπα τρόπου σκέψης του 19ου αιώνα.

  • ΆλυτηΕξίσωση avatar
   ΆλυτηΕξίσωση @ Uncle Stgm 07/10/2014 11:07:41

   Τα ...σοβαρά Ευρωπαϊκά κράτη, έχουνε γείτονες τους Τούρκους; Μήπως δέχονται εκατομμύρια λαθροπροωθούμενων αλλοδαπών, ...αγνώστων λοιπών στοιχείων; Μήπως διαθέτουν ανεργία 30%; Μήπως ανεβαίνουν στο...βάθρο και παίρνουν και το αργυρό ως προς την οικονομική εξαθλίωση των πολιτών τους; Ας μην συγκρίνουμε ανόμοια λοιπόν, για να καταλήξουμε στο λάθος, ποθητό μας συμπέρασμα. Όταν θα αποκτήσουμε όοοολα τα άλλα γνωρίσματα των ...προηγμένων Ευρωπαϊκών χωρών, βλέπουμε και τον ...μισθοφορικό στρατό. Τώρα προέχουν σοβαρότερα ζητήματα.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ΆλυτηΕξίσωση 07/10/2014 11:14:06

    Έχουν όμως γείτονες ...Ρώσους, Ουκρανούς (αμφότεροι με ...Κοζάκους). Επίσης οι Γάλλοι, Βέλγοι και Πολωνοί έχουν τους Γερμανούς (ποτέ δεν ξέρεις πότε ξανα-ξυπνούν τα φαντάσματα), ομοίως οι Άγγλοι έχουν απέναντι τους Γάλλους, οι Γερμανοί τους Αυστριακούς (πολλες φορές στην ιστορια Αψβούργοι και Χόεντσόλλερν έγιναν συγκρουόμενα κρεοπωλεία), οι Βούλγαροι ...εμάς (πού σαι καημένε Μπιλλυ Βουλγαροκτόνε!) κοκ Τα ξεπέρασαν όμως με δημιουργικό τρόπο, άλλαξαν σελίδα. Εμείς; Κολλημένοι στον 19ο αιώνα, στον πρίγκηπα Μέττερνιχ (και στον βαρώνο Μυνχάουζεν)...

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Uncle Stgm 07/10/2014 11:55:49

     Οι Βούλγαροι είχαν ''εμάς'' Θείε;! Τότε οι βούλγαροι κομιτατζήδες τί ρόλο έπαξαν στην Κατοχή; Για τιν τριπλή Κατοχή της Ελλάδας του '41-'45 κάτι θα έχεις διαβάσει. Όταν οι Αλβανοί συντηρούν εκ του μή όντος θέμα Τσαμουριάς και παρουσιάζουν χάρτες με τη Μ.Αλβανία ως την Πρέβεζα. Όταν οι σκοπιανοί διδάσκουν τα παιδιά τους στα σχολεία,ότι η Μακεδονία είναι δική τους και φτάνει ως τη Θεσσαλονίκη. Όταν οι Τούρκοι παραβιάζουν καθημερινά τα χωρικά μας ύδατα στο Αιγαίο και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Δυτική Θράκη με την απροκάλυπτη τουρκική προπαγάνδα του Προξενείου τους που παροτρύνει τους μουσουλμάνους εκεί για απόσχιση από την Ελλάδα και ένωση με την Τουρκία και όλα αυτά σήμερα,εν έτει 2014, έ, δεν ζούμε εμείς κολλημένοι στο 19ο αιώνα... Ένας μισθοφορικός Στρατός λοιπόν δεν είναι Εθνικός και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του σήμερα,τα υπόλοιπα είναι για να έχουμε να λέμε...

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Κυθήριος 07/10/2014 16:57:39

      Αμφίπλευρα είναι αυτά. Πάντα. Δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ εθνικισμός μονόπαντος. Πάντα εμφανίζεται κατά ζεύγη. Όπως η δράση και η αντίδραση στη φυσική. Οι κομιτατζήδες ήταν σκληροί και ανελέητοι Βούλγαροι εθνικιστές, όσο και ορισμένες μονάδες "παλαιοελλαδιτών" κατσαπλιάδων, δήθεν Μακεδονομάχων, που έσφαξαν ολόκληρα χωριά "αλλόγλωσων". Οι Βούλγαροι κυβερνώντες και κατακτητές μας το 1941 ήταν το ίδιο ναζιστές όσο ήταν ο Γκαίρινγκ και οι συνειδητοί ιδεολόγοι αρχηγοί των Ελλήνων γερμανοτσολιάδων. Ο Γρούεφσκι είναι το ίδιο καραγκιόζης και ανιστόρητος αρχαιόπληκτος εθνικιστής, όσο μερικοό δήθεν "σοβαροί δικοί μας", που ζητούσαν το 1993 να μπουκάρουμε στα Σκόπια, Ή να μοιράσουμε τη χώρα αυτή με τον Μιλόσεβιτς (για να υποδεχτούμε μετά καμαρωτοί τα Στέλθ πάνω απο την Αθήνα και τους Marines με αποβατικά στη Λούτσα). Τόσο έξυπνοι είναι οι εθνικιστές, Βούλγαροι, Έλληνες ή Τζαμαικανοί, ίδιο μυαλό ίδια ψυχή...

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Uncle Stgm 07/10/2014 19:55:43

      Αμφίπλευρα μπορεί να είναι όταν τα βλέπεις σαν ιστορικά γεγονότα που έχουν συμβεί κάποια χρόνια ή δεκαετίες πρίν. Όταν συμβαίνουν τώρα και εσύ βρίσκεσαι στη δίνη δύσκολων καταστάσεων και εχθρικών επιβουλών,δεν κάθεσαι να εξετάζεις την αμφίδρομη εξέλιξη του ξένου εθνικισμού. Εξοπλίζεσαι,κατοχθρώνεις τα δίκαιά σου κατά το εθνικό συμφέρον σου και περιμένεις. Τις αναγνωρίσεις τις αφήνεις για τους ιστορικούς του μέλλοντος...

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Κυθήριος 08/10/2014 19:00:19

      Δεν αυτοκτονείς πάντως, και δεν παρασύρεις το έθνος σου να αυτοκτονήσει. Αυτό επισημαίνω, αγαπητέ Κυθήριε, με παραδείγματα (1941 - 1944, 1993). Οι απανταχού του πλανήτη εθνικιστές, όσοι είναι "αγνοί" ιδεολόγοι - δηλαδή χρήσιμοι ηλίθιοι - αυτό έκαναν και κάνουν: προκαλούν καταστροφές στη χώρα τους , και σε άλλες χώρες, από "λάθος". Οι άλλοι, πίσω τους, που τους παροτρύνουν και δεν είναι καθόλου "αγνοί" ιδεολόγοι, είναι πιο προσεκτικοί: συνήθως λένε ότι δεν είναι εθνικιστές αλλά "πατριώτες". Γι αυτόν τον δήθεν πατριωτισμό, ο Dr Samuel Jonhson είπε ότι είναι το "τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων" (1780): Πουλάνε σε αφελείς την τρελάρα τους και γεμίζουν την κοιλάρα τους.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Uncle Stgm 08/10/2014 19:46:44

      Εγώ αγαπητέ Θείε πάντως,από το αρχικό σου σχόλιο κατάλαβα αλλο.Ότι δηλαδή,φταίνε μέν και οι άλλοι,φταίμε κι εμείς.Έχουμε δηλαδή κι εμείς τις αμαρτίες μας. Μα, όταν είσαι σε πόλεμο και μάλιστα αμυντικό,εννοείται ότι θα υπάρχουν και από τη δική μας πλευρά,απ'όλες τις πλευρές,κάποιοι που θα καταφεύγουν σε ανορθόδοξες μεθόδους. Όμως,όταν υπερασπίζεσαι εδάφη σου,πληθυσμό και οπλισμό σου,τέτοιες ώρες δεν κοιτάς τέτοια πράγματα. Και όταν αργότερα περάσουν τα δύσκολα και κάνεις τις αποτιμήσεις σου,δεν καταδικάζεις πρώτα τον εαυτό σου μαζί με τους άλλους! Εδώ ολόκληρη Γερμανία που αιματοκύλισε την οικουμένη,που εμάς μας κατάστρεψε ολοσχερώς και δεν αναγνωρίζει οτι υποχρεούται να καταβάλλει τίποτα για πολεμικές αποζημιώσεις κι εμείς θα είμαστε πάντα οι υπεράνω; Όσο για την αυτοκτονία του Έθνους σε απειλή πολέμου ή ακεραιότητας εδαφών σου,είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που σηκώνει πολλή συζήτηση...

     • KOSTAS70 avatar
      KOSTAS70 @ Uncle Stgm 07/10/2014 21:32:47

      Ο Ίων Δραγούμης έχει κατοχυρωθεί ιστορικά ως "εθνικιστής". Ο Γερμανός Καραβαγγέλης και ο Χρυσόστομος Δράμας, και μετέπειτα Εθνομάρτυρας Σμύρνης, το ίδιο. Τους θεωρείς κάτι σα χρυσαυγίτες του 1900 δηλαδή; Επίσης, μπορείς να με πληροφορήσεις ποια ήταν τα χωριά των "αλλόγλωσσων" που ξεκληρίστηκαν από τους παλαιοελλαδίτες-μακεδονομάχους; Αγνοείς ότι η πλειοψηφία των Μακεδονομάχων ήταν ντόπιοι, δίγλωσσοι ή ακόμα και μονόγλωσσοι-"αλλόγλωσσοι", οι αποκαλούμενοι από τους Βούλγαρους και "Γραικομάνοι" (μανιακοί υπέρ της Ελλάδας, δηλαδή). Η όποια βοήθεια από την ελεύθερη Ελλάδα ενίσχυσε και "διεθνοποίησε" τον αγώνα των ντόπιων, δεν καθόρισε από μόνη της το αποτέλεσμα. Τελικά, εκείνος ο Κολοκοτρώνης, πρέπει να ήταν πολύ φασίστας-αντιδημοκράτης-οπισθοδρομικός, που απειλούσε με "φωτιά και τσεκούρι" όσους, ελεύθερα και αυθόρμητα πάντοτε, είχαν επιλέξει να προσκυνήσουν τον Μπραΐμη. Ευτυχώς σήμερα, είμαστε ελεύθεροι να προσκυνάμε τους εκάστοτε Σουλτάνους, εξ Εσπερίας και Ανατολής, που μας έχουν κατσικωθεί στο σβέρκο.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ KOSTAS70 08/10/2014 17:49:22

      Τί απάντηση περιμένεις από άνθρωπο που θεωρεί τους Μακεδονομάχους το ίδιο πράγμα με τους κομιτατζήδες;

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ KOSTAS70 08/10/2014 19:11:30

      Ο Ίων Δραγούμης ήταν ευγενής και ανιδιοτελής φυσιογνωμία τού αστικού και αντιαπολυταρχικού εθνικισμού (ως γνωστόν τον 19ο αιώνα ο αστικός εθνικισμος ήταν προοδευτικό κίνημα). Άλλωστε ο ίδιος σαφώς είχε καταγγείλει τις βαρβαρότητες τυχοδιωκτικών στοιχείων που είχαν διεισδύσει στο κίνημα δι' ίδιον όφελος (πλιάτσικο) ως δήθεν Μακεδονομάχοι. Ο Δραγούμης φέρθηκε δίκαια στους δίγλωσσους πληθυσμούς και αναγνώριζε έντιμα την Ελληνική συνείδηση της πλειοψηφίας τους. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτός έπεσε θύμα του φανατικού δολοπλόκου τμήματος του Βενιζελισμού (με τη διεστραμμένη τους εχθρότητα προς τους αυτόχθονες των Βόρειων επαρχιών), και όχι οι αντίστοιχοι δολοπλόκοι του Λαικού Κόμματος. Οι αντίπαλοι δολοπλόκοι αλληλουποστηρίζονται. Τους ευγενείς τους "τρώνε" μαζί. Ο Καραβαγγέλης ήταν αρκετά διαφορετική περίπτωση, άν και προσέφερε στην αρχική φαση. Δολοπλόκος, διψασμένος για εξουσία.

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ KOSTAS70 08/10/2014 19:30:36

      Ευρυχώς δεν προσκυνάμε ακόμη Σουλτάνους εξ Εσπερίας και Ανατολής. Προσκυνάμε όμως εφοπλιστές, εργολάβους, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, CEO τραπεζών και γενικώς "νταβατζήδες", μαστρωπούς και θαμώνες σε CD, στικάκια και λίστες, εξ Εκάλης και Ψυχικού. Απλά τα πράματα, και δεν βλέπω πολλή διαφορά.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Uncle Stgm 07/10/2014 11:17:48

   ...τα σοβαρά κράτη της Ευρώπης, της Αμερικής και πολλά άλλων ηπείρων. Εμείς οι Έλληνες είμαστε οι μοναδικοί, η εξαίρεση; Οι μόνοι που έχουμε κινδύνους και επιβουλές γύρω μας; "Ανάδελφοι" στον πλανήτη, λές και είμαστε Αρειανοί που ζούν στον Κρόνο;

   • Naruto avatar
    Naruto @ Uncle Stgm 07/10/2014 11:47:21

    Φίλτατε θείε κανένας μισθοφόρος δεν θυσιάζεται για τον μισθό ακόμα αν βρούν τα δύσκολα αλλάζουν και στρατόπεδο . Ανίκητος ειναι ο στρατιώτης που μάχεται για το σπίτι ,την πατρίδα και την πίστη του . Ολα αυτά τα σοβαρά κράτη που αναφέρεις τους μισθοφόρους τους έχουν για επιδρομές και πλιάτσικο και πάντοτε εκ του ασφαλους με συντριπτική υπεροπλία .Αν βρεθούν στα δύσκολα με ισάξιους αντιπάλους τότε βγαίνει ο μπάρμπα Σαμ με το I WANT YOU .

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ Naruto 07/10/2014 12:11:38

     Do you know what is United States of America Army; Marines? Armée française ? RAF ? Άν όχι τζάμπα συζητάμε

     • Naruto avatar
      Naruto @ Uncle Stgm 07/10/2014 12:56:08

      Είναι το μακρύ χέρι των πετρελαιάδων ,υπερτραπεζών και πολυεθνικών που αν κάποιος που δεν ανήκει στο κλάμπ πάει να τους ανταγωνιστεί ή δεν υπακούει στις εντολές τους τον συνετίζουν πάραυτα . Μοιάζουν περισσότερο με οργανωμένες και υπερεξοπλισμένες συμμορίες παρα με εθνικούς στρατούς . Αν ρίξεις μια ματιά στα οπλικά συστήματά τους θα δείς σχεδόν αποκλειστικά επιθετικά όπλα νομίζω αυτό τα λέει όλα .

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Naruto 07/10/2014 13:11:39

      "Εθνικοί στρατοί" με την έννοια του παλλαïκού στρατού της Γαλλικής Επανάστασης (και του Ναπολεόντειου) δεν υπάρχουν πια στον Δυτικό κόσμο, εδώ και πολλές δεκαετιες. Αυτή η ιστορία τέλειωσε οριστικά στο Βιετνάμ. Βεβαια εθνικοί, ξε-εθνικοί, οι στρατοί ήταν πάντα, σε τελευταία ανάλυση, εργαλεία μιας άρχουσας τάξης και της εξουσίας της, δηλαδή "συμμορίες". Ακόμη και οι "κόκκινοι στρατοί" αυτό ήταν. Μόνο σε περιορισμένους αμυντικούς πολέμους μικρών χωρών ήταν ταυτόχρονα και "κάτι άλλο". Αλλά αυτή ήταν απλή εξαίρεση. Η μεταβολή απόι το στρατό κληρωτών στον επαγγελματικό είναι τεχνική, λειτουργική και οργανωτική αλλαγή. Η ουσία δεν αλλάζει: οι στρατοί, σε τελευταία ανάλυση, πάντα ήταν και είναι φτιαγμενοι για να προστατεύουν εξουσίες όχι έθνη ή λαούς ως σύνολα. Αυτό λέει η ρεαλιστική "σχολή σκέψης".

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Uncle Stgm 08/10/2014 18:06:44

      Γεμάτο αφορισμούς και αστήρικτους ισχυρισμούς και γενικεύσεις το σχόλιό σου. Το κλασσικό υφάκι αυθεντίας και οι μεγαλοστομίες δεν τους προσδίδουν ισχύ.

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ Naruto 07/10/2014 12:25:50

     O μπάρμπα Σαμ είναι πια συνήθως μαύρος (πρώην "μπάρμπα Τόμ" - συχνότατα είναι πια θεία και όχι θείος), ξέρει καλά programming and hacking, πιλοτάρει Stealth, χειρίζεται καλά τα δορυφορικά συστήματα, ξέρει επιβιώνει στα 5000 μέτρα στο Παμίρ... Αυτα τα προσόντα και τεχνική εξειδίκευση, συχνά δεν τον εμποδίζουν, αλλοίμονο, να κάνει και απίστευτες αγριότητες... Δυστυχώς, αυτός είναι πραγματικός ο κόσμος που ζούμε. Πρέπει όμως να τον αντέξουμε. Και να ξεχάσουμε τις ονειροφαντασίες απο τον 19ο αιώνα.

     • Γρηγόρης avatar
      Γρηγόρης @ Uncle Stgm 07/10/2014 14:17:01

      Γιατί αν δεν ξεχάσουμε τις ονειροφαντασίες απο τον 19ο αιώνα, θείε, θα ζήσουμε χειρότερα?. Όταν αρχίζουν τα "πρέπει" η ζωή γίνεται άσχημη θείο. Οσο λιγώτερα "πρέπει" τόσο καλύτερα είναι, κι ας στοιχίζει σε χρήμα το οποίο πολύ σωστά ο Ιησούς απέριψε μετα βδελυγμίας και φραγγελίου...

   • ΆλυτηΕξίσωση avatar
    ΆλυτηΕξίσωση @ Uncle Stgm 07/10/2014 11:56:21

    Εμείς, καλά θα κάνουμε να θυμόμαστε καθημερινά το 1974 που είναι πάρα πολύ κοντά μας, και τη χαμένη μισή Κύπρο. Με εισβολή και κατοχή χαμένη. Να θυμόμαστε οτι είμαστε μόνο 10.000.000 Έλληνες (αναμεμειγμένοι εντέχνως με 2.000.000 (?) τουλάχιστον αλλοδαπούς μουσουλμάνους σκοπίμως προωθημένους) κι απέναντί μας, βρίσκονται 75.000.000 ανθρώπων που τυγχάνει οι ηγεσίες τους διαχρονικά να μην διαπνέονται από τα πλέον φιλειρηνικά αισθήματα. Ε, ας μην σφυρίζουμε και αδιάφορα λες και ζούμε στην ...Ελβετία. Οι λοιποί που αναφέρετε, πρέπει να πάνε πολύυυυ πίσω για να αισθανθούν ...απειλούμενοι. Κι άμα το πάμε έτσι, πρέπει κι οι Αθηναίοι να στραβοκοιτάζουμε τους ...Σπαρτιάτες, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει....

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ ΆλυτηΕξίσωση 07/10/2014 12:14:54

     Ε δεν τους στραβοκυττάζουμε (και λίγα λέω); Μη πω τι γίνεται με τους Σαλονικιούς: Βού, Βού, Βούλγ..., ολέ ! (μη συνεχίσω καλύτερα)... ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι η λογική της ζούγκλας: Ο χουλιγκανισμός στη διεθνή πολιτική δεν διαφέρει απο την αρρώστεια των γηπέδων.

     • ΆλυτηΕξίσωση avatar
      ΆλυτηΕξίσωση @ Uncle Stgm 07/10/2014 15:04:41

      :-) Μη συχνάζετε στα γήπεδα λοιπόν και αν συχνάζετε, μη βγάζετε συμπεράσματα από το επίπεδο της αντιπαράθεσης που παρατηρείτε εντός αυτών.

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ ΆλυτηΕξίσωση 07/10/2014 17:02:56

      Δυστυχώς δεν το μπορώ να απέχω. Αδυναμία μου, συγγνώμη. Παλιά έπαιζα, τώρα δυστυχώς μπορώ μόνον να βλέπω. Σας παρακαλώ, μη μου το στερείτε και αυτό. Τα καμώματα αυτά με ενοχλούν εξίσου με σας. Προχτές τον σκότωσαν τον άνθρωπο οι κρετίνοι. Αλλά το αθλητικό πνεύμα μπορεί να το επιβάλλει μόνον το κράτος, και ΚΥΡΙΩΣ οι σύλλλογοι (δηλαδή οι εταιρείες που έχουν τις ομάδες, οι Π.Α.Ε.). Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Uncle Stgm 07/10/2014 11:47:52

   Είσαι άσχετος!

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ΚΜ 07/10/2014 12:15:46

    Επιχειρήματα; Απόδειξη;

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Uncle Stgm 07/10/2014 12:29:43

     Κατά το βραδάκι...

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ ΚΜ 07/10/2014 12:31:30

      ΟΚ, η υπομονή δεν μου λείπει...

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Uncle Stgm 07/10/2014 14:18:14

      Η υπομονή όχι. Μόνο η αυτογνωσία και η σεμνότητα.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Uncle Stgm 08/10/2014 08:59:22

     Λοιπόν (και το παρόν αποτελεί την υπεσχημένη απάντηση στο σχόλιό σου από 07/10/2014 11:48): 1) Το σχόλιό σου υπονοεί ότι ο στρατιωτικός είναι μια δουλειά όπως όλες οι άλλες και δεν παίζει ρόλο το γένος. Αυτό δεν είναι μόνο λάθος παραδοχή αλλά και σκόπιμα άκρως μειωτικό για την αποστολή των ενόπλων (όπως άλλωστε σας τρώει το σκουλήκι, όλους εσάς τους μεταλλαγμένους διεθνιστές). Ίσως να ίσχυε αυτό εν καιρώ ειρήνης, και μόνο άν γνωρίζαμε ότι στο μέλλον δεν υπήρχε περίπτωση πολέμου. Όμως, αντίθετα με τα άλλα τα επαγγέλματα, τους στρατιωτικούς τους θέλουμε όχι για καιρό ειρήνης αλλά για καιρό πολέμου. Και τότε, για να κάνουν τη δουλειά τους σωστά, δεν αρκεί να είναι διατεθειμένοι να διακινδυνέψουν. Πρέπει να πάνε με σκοπό να πεθάνουν (ασχέτως άν στο τέλος ενδεχομένως γυρίσουν ζωντανοί). Και κανένας δεν επιλέγει τον επώδυνο θάνατο για τα φράγκα, πρέπει να έχει άλλο κίνητρο. (Αλλιώς πές μου πόσα ζητάς, να στα σκάσω, χα χα!) Το κίνητρο αυτό πηγάζει από την σχεση που έχει με την πατρίδα του. Εδώ κολλάει το γένος. 2) Σχετικά με την κατάργηση της θητείας των κληρωτών και την μετατροπή του στρατού σε μισθοφορικό, όσο κι άν είναι διαφορετικό θέμα από αυτό της ανάρτησης, και πάλι η εκ μέρους σου ανακίνησή του στοχεύει στην απονεύρωση του στρατού. (Πάγια τα κολλήματά του είδους σας). Καταρχήν, δεν έχει την παραμικρή σημασία τί κάνουν χώρες μη απειλούμενες, όπως οι Βυρτεμβέργες και τα Λουξεμβούργα σου. Οι χώρες που απειλούνται υπαρξιακά, έχουν κληρωτούς. Που κατά μέσο όρο είναι πολύ ποιοτικότεροι από τους ΕΠΟΠ (για όποιον ξέρει). Εξάλλου, όταν γίνει πόλεμος, είναι απαραίτητο να έχουμε πλήρη επιστράτευση και όλοι οι επιστρατευόμενοι να έχουν κάνει κανονική θητεία. Και αυτά που λες σε άλλα σχόλια, ότι οι πόλεμοι γίνονται με κουμπάκια κλπ, δεν ισχύουν. Αυτό ήταν μακράν το πιο άσχετο από όσα έγραψες.

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ ΚΜ 08/10/2014 18:48:17

      Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει, στρατιώτη μου τον πόλεμο τον χάνει. Απλά: Γιατί άν χάσεις τη μάχη, καλό είναι να μείνεις ζωντανός για να ξαναπολεμήσεις και να κερδίσεις την επόμενη, δηλαδή τον πόλεμο. Οι νεκροί δεν νικούν. Απονεύρωση; Απεναντίας: το να παραδεχόμαστε ότι κάποια πράγματα στο σημερινό στρατό είναι αμιγώς τεχνικά και οργανωτικά ζητήματα (μερικές φορές και high-tech), αποσκοπεί στο να επαναφέρει τη μαχητική ικανότητα ενός καθηλωμένου σε άλλες εποχές, δηλαδή απονευρωμένου στρατού. Με καλό υλικό ενδεχομένως, αλλά λειτουργικά μειονεκτικού.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Uncle Stgm 08/10/2014 19:09:07

      Το στιχάκι-αφορισμός που πέταξες (του μπαρουτοκαπνισμένου ... Καμπανέλλη!) είναι για συζήτηση καφενείου. Αντιθέτως, όπως είπε ο μπαρουτοκαπνισμένος Μακρυγιάννης, κι ο Χάμιλτον του έβγαλε το καπέλο: «Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν. Κι όταν κάνουν αυτήνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν.» Για το δεύτερο σκέλος, είναι εμφανές ότι δεν έχεις καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι κληρωτοί είναι προτιμότεροι, με καθαρά τεχνικά και οργανωτικά κριτήρια, από τους ΕΠΟΠ, ως βάση του στρατεύματος. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι πρέπει οι τελευταίοι να καταργηθούν τελείως.

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ ΚΜ 08/10/2014 19:19:52

      Τον αδικείς: Αυτός ήταν μπαρουτοκαπνισμένος, πολύ μάλιστα: επιβίωσε 2 χρόνια στο Μαουτχάουζεν. Εγώ κι εσύ θα επιβιώναμε; Ούτε 1 % πιθανότητες δεν δίνω στον εαυτό μου, κι άς υπηρέτησα 2 χρόνια σε ορεινό ΜΤΠ γύρω στο 1980, όταν είχαν ακόμη FN.

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ ΚΜ 08/10/2014 19:46:26

      Η "Σκάλα του Θανάτου", στο λατομείο γρανίτη,. Μαουτχάουζεν. http://en.wikipedia.org/wiki/Mauthausen-Gusen_concentration_camp#mediaviewer/File:Bundesarchiv_Bild_192-269,_KZ_Mauthausen,_H%C3%A4ftlinge_im_Steinbruch.jpg 220.000 νεκροί, στα κρεματόρια και στα καταναγαστικά έργα.

  • in medias res avatar
   in medias res @ Uncle Stgm 07/10/2014 11:56:03

   Ναι, αλλά εδώ μιλάμε για τις Στρατιωτικές Σχολές, δηλ., ούτως ή άλλως, για "επαγγελματίες". Οι κληρωτοί πού κολλάνε?

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ in medias res 07/10/2014 14:26:32

    Τώρα που βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε-έξι...

 10. chana avatar
  chana 07/10/2014 10:51:31

  Δηλαδή όλοι αυτοί οι εισερχόμενοι στην Ελλάδα άμα τη αφίξει δικαιούνται άμεσα την ελληνική ιθαγένεια και στοχεύουν αποκλειστικά σε στρατιωτική καριέρα!!! Επίσης είναι όλοι στην κατάλληλη ηλικία και μιλάνε όλοι άψογα ελληνικά. Όλοι θα περάσουν 12 χρόνια φοίτησης στη βασική εκπαίδευση και όλοι θα επιτύχουν στις κατατακτήριες εξετάσεις. Και θα τα κάνουν όλα αυτά γιατί όλοι είναι εν κρυπτώ κατάσκοποι που θέλουν να μας διαβρώσουν το φρόνημα. Εγώ νομίζω πως για να είμαστε εντελώς σίγουροι πρέπει να αποκλείσουμε τη δυνατότητα απόδοσης ιθαγένειας σε οποιονδήποτε μη Έλληνα στο γένος. Να μην τη δικαιούται κανείς για κανένα λόγο και ποτέ.

 11. ΤΤ avatar
  ΤΤ 07/10/2014 11:43:54

  Το ενδεχόμενο να απελαυνονται οι παράνομοι δεν υπάρχει; Εάν όχι, αν η κοινωνία έγινε ελληνοπακιστανικη, γιατί όχι και το στράτευμα; Τι να το κάνω το να έχουμε Έλληνες αξιωματικούς να διαταζουν Πακιστανους στρατιώτες; Μήπως θα ακολουθηθουν οι διαταγές την κρίσιμη στιγμή; Είναι αργά για δάκρυα, θα μας βλέπουν κι εμάς στην τηλεόραση, ένα κράτος με τρεις παρατάξεις στον εμφύλιο σαν την Συρία.

 12. ΤΤ avatar
  ΤΤ 07/10/2014 12:02:07

  Θυμαμαι την επιδρομή της Αλ Κάιδα σε διυλιστήριο στην βόρεια Αφρική, νομίζω Αλγερία, και την αντίδραση του ένοπλου φρουρού : " Από κεί ειναι οι άπιστοι, καλό βόλι σύντροφοι".... Για τα δικά μας τώρα. Αν δεν μας ενοχλεί η πακιστανοποίηση της χώρας, γιατί να μας ενοχλήσει στο στράτευμα; Ή έχουμε παράνομους που νομιμοποιούνται ή οχι. Αν νομιμοποιούνται, να γίνουν και στρατηγοί και υπουργοί και τα πάντα. Έτσι πάει.
  Κι εμείς Κόπτες.

 13. η Dimi avatar
  η Dimi 07/10/2014 12:13:50

  Εμένα πάντως, τη πανάσχετη περί τα Στρατιωτικά, όλως ιδιαιτέρως με απασχολεί η Ώρα της Κρίσεως. Η ώρα του “Διά Ταύτα”. ΠΟΙΟΣ;; δίνει τις Εντολές; Και ΠΟΙΟΣ;; κάνει “Εxplaining” των Εντολών;; Eρωτώ, επειδή προ ολίγου οι Κούρδοι, απείλησαν τη τουρκιά (η οποία, στα μουλωχτά το ISΙS στη Κομπανι “πατρονάρει”), ότι “θα τη κάψουν ΜΕΣΑ στη Κωνσταντινούπολη”!!!. Και επειδή, όπως έλεγε η αείμνηστη Μαλβίνα, “πήξαμε στα Ι5 μουρλόχαρτα”, πασίδηλα αυτή τη φορά, Εμείς, οι Ελληνίδες, θα κληθούμε να βγάλουμε “τα κάστανα από τη φωτιά”. Και εγώ αγωνιώ, την ώρα της Kρίσεως, ΠΟΙΟΣ;; δίνει τις Εντολές και ΠΟΙΟΣ;; κάνει “Explaining” των Εντολών από τα εσχατο-κεντρο-αφρικανικά, πακιστανο-μπαγκλαντέζικα (and all that jazz).. στα Ελληνικά;; Έτσι ώστε, Εμείς oι Ελληνίδες, με τη Γαλανόλευκη τυλιγμένες, Eλληνικά και υπερήφανα να βροντοφωνάξουμε, αμετάφραστα: “Εντολή Εξετελέσθη!”

  • Γρηγόρης avatar
   Γρηγόρης @ η Dimi 07/10/2014 20:10:59

   Aγαπητή Dimi μην αγωνιάς άδικα. Οταν η ώρα της Κρίσεως φτάσει μέχρι την Ελλάδα τις εντολές θα δίνουν απ' ευθείας οι Αμερικανοί απο τη Σούδα. Δεν θα χρειάζεται "explaining" των εντολών απο Ελληνες διότι οι αποδέκτες θα είναι Αμερικάνοι. Αν νομίζεις οτι υπερβάλλω θυμίσου την τελευταία πολεμική μας σύγκρουση με την Τουρκία όπου ευτυχώς (και ευχαριστήσαμε θερμά τους Αμερικανούς γι αυτό) είχαμε μόνο 3 νεκρούς απο το ελικόπτερο που σταμάτησε να λειτουργεί (ανεξηγήτου προέλευσης ηλεκτρονική βλάβη είπανε) την πιο κρίσιμη στιγμή και έπεσε... Χωρίς γραπτή άδεια απο τους Αμερικανούς, εμείς δεν επιτρέπεται να πολεμήσουμε. Και αν αρχίσουμε να πολεμάμε χωρίς την άδειά τους, θα μας σταματήσουν αμμέσως και με τον ΟΗΕ μάλιστα. Αν τώρα μας δώσουν οι Αμερικανοί κανονική άδεια να πολεμήσουμε, μην φοβάσαι τίποτε. Κανείς δεν θα τολμήσει να τα βάλει μαζί μας. Τόσο απλά είναι τα πράγματα μετά τα Ιμια. 5 χρόνια τώρα είπε ο Αβραμό δεν αγοράσαμε ούτε μία βίδα για εξοπλισμό. Κι όμως οι Τούρκοι δεν μας επιτέθηκαν. Περιμένουν άραγε να βγούμε απο την κρίση γιατί θα ήταν άνανδρο να μας χτυπήσουν μέσα στην αδυναμία μας? Δεν νομίζω.

 14. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 07/10/2014 13:21:01

  Το θέμα αυτό καθεαυτό δεν είναι τόσο σημαντικό - μπορούμε να ζήσουμε και με επαγγελματικό και με κληρωτό στρατό, και με μερικούς αξιωματικούς του μαύρους ή από τη φυλή των Ντακότα, αλλά και χωρίς αυτούς. Άν επιμένω, είναι γιατί αποκάτω φαίνεται ένας τρόπος σκέψης που κρατά την Ελλάδα στον 19ο αιώνα, παρέα με τον πρίγκηπα Μέττερνιχ και με τον βαρώνο Μυνχάουζεν. Την ώρα που ο κόσμος άλλαξε (το ευτυχώς ή το δυστυχώς δεν μετράει).

  • Σπαθάριος avatar
   Σπαθάριος @ Uncle Stgm 07/10/2014 14:17:59

   Αγαπητέ Θείε θα μου επιτρέψεις μερικές παρατηρήσεις. Είναι πάρα πολύ σπουδαίο αυτό που έγινε και αποτελεί νάρκη στα θεμέλια της Εθνικής άμυνας για ένα κύριο και ίσως μοναδικό παγκόσμια λόγο. Ότι με βάση τις νόμιμες ή μη εισαγωγές αλλοδαπών μεταναστών στην χώρα μας υπάρχει ( η θα υπάρξει στον χρόνο) μεγάλος αριθμός Ελλήνων πολιτών οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως έχοντες εθνική συνείδηση γειτόνων οι οποίοι καθημερινά προβάλουν αλυτρωτικές διαθέσεις εις βάρος μας, κάποιοι δε εξ αυτών μας απειλούν με πόλεμο. Αυτοί λοιπόν τι θα ακολουθήσουν σε περίπτωση πολεμικών επιχειρήσεων; Τον τύπο ή την συνείδησή τους; Πέραν τούτου, δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που να βασίζει την άμυνά της αποκλειστικά σε μισθοφορικό στρατό. Η Γαλλία την γνωστή λεγεώνα την είχε μόνο για τις αποικίες, στους παγκόσμιους πολέμησε κατά κυρίως σε Μέση ανατολή και Αφρική και τώρα στον βαθμό που υφίσταται ( έχουν την Αγγέλα και εκεί βλέπεις) χρησιμοποιείται για βρομοδουλειές πάλι εκτός Γαλλίας. Το σημαντικότερο, οι αξιωματικοί είναι μόνο Γάλλοι και δεν νομίζω να έχει πρόσβαση στα συστήματα κορυφής του γαλλικού στρατού. Η Αμερική έχει μεν επαγγελματικό στρατό αλλά για τα πάτρια εδάφη υπάρχουν καιοι εθνοφύλακες. Η μεθοδολογία απόδοσης Αμερικανικής υπηκοότητας δεν νομίζω να συγκρίνεται με τη Ελληνική και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να την απόκτηση άνθρωπος που θα δηλώσει εθνική συνείδηση εχθρική προς την Αμερικανική. Ακόμα και στην Ελβετία υπάρχει ο θεσμός του κληρωτού με ετήσια εκπαίδευση υποχρεωτική για όλους.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Σπαθάριος 07/10/2014 18:33:49

    Να μου επιτραπούν μερικές διευκρινήσεις: 1. Η Γαλλία δεν στρατολογεί πια κληρωτούς. Ο στρατός της είναι αμιγώς επαγγελματικός. 2. Οι εθνοφύλακες στις ΗΠΑ δεν έχουν προιστάμενη αρχή την Ομοσπονδιακή Κυβερνηση αλλά στην Πολιτεία τους (State). Τα κρούσματα συγκρούσεων μεταξύ Ομοσπονδιακών οργάνων (π.χ. FBI) και Πολιτειακών σε νότιες Πολιτείες δεν είναι σπάνια (μερικές φορές στα πρόθυρα των ένοπλων), 100 χρόνια μετά τον Εμφύλιο. Έχουν εντελώς άλλη ιεραρχική δομή και πειθαρχίες. 3. Ο σημερινός γερμανικός στρατός ως πολεμική δύναμη είναι ανάξιος λόγου. 4. Η Ελβετία λόγω της ιδιαίτερης γεωγραφίας (από τα πιο πρεινά εδάφη του κόσμου), της διάσπαρτης δομής με τα καντόνια, του περίκλειστου από 3 μεγάλους γείτονες και του ιστορικά ιδιόμορφου πολυ-εθνοτικού της έθνους, δικαιολογείται απόλυτα να έχει κληρωτό σύστημα με στρατιώτες "που παίρνουν το βράδυ το πολυβόλο και τον όλμο στο σπίτι τους" : με τέτοια διάσπαρτη δομή στρατού δεν μπορείς να την κατακτήσεις με τάνκς και αεροπορία, άν επιχειρήσεις θα έχεις 2 αιώνες ανταρτοπόλεμο απο στάνη σε στάνη... 5. Ο επαγγελματίας στρατιώτης, πενταετής οπλίτης ή αξιωματικός καριέρας, δεν ακολουθεί ούτε τον τύπο, ούτε τη συνείδηση του. Ακολουθεί το συμφέρον της θέσης εργασίας του.

    • Naruto avatar
     Naruto @ Uncle Stgm 07/10/2014 19:37:12

     Στη δεύτερη παράγραφο άγγιξες μια κρυμμένη αλήθεια για τον αμερικάνικο εμφύλιο . Διάβασε το βιβλίο << ο λευκός ηλιος των ηττημένων >> . Φαίνεται οτι δεν ήταν και τόσο εμφύλιος αλλά μάλλον κατάκτηση του Νότου απο τους βόρειους . Αν δεν γινόταν αυτός ο πόλεμος σήμερα στη θέση των ΗΠΑ θα υπήρχαν τουλάχιστον δυο κράτη .

 15. Seagull avatar
  Seagull 07/10/2014 14:41:21

  Τι καθόμαστε και συζητάμε δεν καταλαβαίνω, για τι στρατό, τι εθνικότητα, τι ιθαγένεια και τι χρώμα ματιών θα έχει... μα σε λίγο θα γίνουμε όλοι οι νέες Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας και της Ουκρανίας και δεν ξέρω τι άλλο, άρα θα μιλάμε πιά για ένα ενιαίο ευρωπαϊκό στρατό που κυρίως θα βασίζεται σε εξελιγμένες αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις. Εκτός κι αν πιστεύουμε ότι αργά η γρήγορα η ΕΕ θα διαλυθεί οπότε καλώς να παραμείνει το στράτευμα " συμπαγές " γιατί ποτέ κανείς δεν ξέρει μπορεί να την ξαναπάρουμε την Πόλη, κοιμήσουμε και παρήγγειλα στην Πόλη τα προικιά σου που μας λέγανε σαν ήμασταν μικροί.

  • Ποταμίσιος Χάνος avatar
   Ποταμίσιος Χάνος @ Seagull 07/10/2014 16:02:32

   Καλά. Μέχρι να δημιουργηθεί ο ''ένας ενιαίος ευρωπαϊκός στρατός που κυρίως θα βασίζεται σε εξελιγμένες αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις...'', ας αφήσουμε τον δικό μας ως έχει. Όσο για τις ''νέες Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης'', φέξε μου και ..γλίστρησα.

  • Γρηγόρης avatar
   Γρηγόρης @ Seagull 08/10/2014 08:44:34

   Ξέχασες τη Ρωσία. Απο τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια, είχε πει ο Ντεγκώλ...

 16. rally monkey avatar
  rally monkey 08/10/2014 00:00:09

  πέρα απο τους ελληνόφωνους μισέλληνες που δεν μπορουν να κρυφτούν με τίποτα .. υπάρχει και η άποψη του "διανοούμενου".. τί το θές darling το εθνός κράτος.. so passe'.. στην νέα-τάξη ως γνωστόν εθνος-κράτος δέν έχει για όλους .. στην αρχή βλεπαμε μονο το marketing campaign.. πλεον η διαβρωση έχει φτασει στον πυρηνα.. καλα ξεμπερδέματα ..

 17. teopatra avatar
  teopatra 08/10/2014 06:44:20

  Το παράδοξο της νομοθεσίας.
  Όποιος έχει αλλοδαπή καταγωγή αλλά έχει ζήσει κάποια χρόνια στην Ελλάδα, έχει πάρει ελληνική ιθαγένεια και τον θεωρεί Έλληνα. Ως εκ τούτου μπορεί να γίνει Έλληνας αξιωματικός.
  Από την άλλη, όποιος έχει ελληνική καταγωγή αλλά έχει ζήσει κάποια χρόνια στη Γερμανία και έχει πάρει τη γερμανική ιθαγένεια θεωρείται και αυτός Έλληνας. Και αυτός να γίνει Έλληνας αξιωματικός.
  Δηλαδή το κράτος μας θεωρεί ότι ο αλβανικής καταγωγής νέος ελληνοποιήθηκε στην Ελλάδα ενώ ο ελληνικής δεν γερμανοποιήθηκε στη Γερμανία.
  Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.