«Βόμβα» από Αποστολόπουλο: Ο Χαϊκάλης θα έπαιρνε κάθε είδους ανταλλάγματα για να ψηφίσει Πρόεδρο
22/12/2014 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Βόμβα» από Αποστολόπουλο: Ο Χαϊκάλης θα έπαιρνε κάθε είδους ανταλλάγματα για να ψηφίσει Πρόεδρο

Ο Παύλος Χαϊκάλης ήταν έτοιμος να δεχτεί παντός είδους ανταλλάγματα για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατία, υποστήριξε Γιώργος Αποστολόπουλος, φερόμενος ως μεσάζων στην υπόθεση Χαϊκάλη, κατά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα Πάνο Παναγιωτόπουλο.


«Το καλοκαίρι του 2014 έμεινα έκπληκτος, όταν σε κάποια από τις τακτικές συναντήσεις μας, ο Χαϊκάλης μου εκμυστηρεύτηκε ότι ήταν διατεθειμένος ακόμη και να αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ ή και να δεχθεί παντός είδους ανταλλάγματα προκειμένου να δώσει θετική ψήφο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκεί στην ίδια συνάντηση, τον ρώτησα γιατί θέλεις να το κάνεις αυτό και μου απάντησε ότι έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολόπουλος. Οπως ισχυρίζεται, είχε τις συναντήσεις αυτές με τον κ. Χαϊκάλη, προκειμένου να εξακριβώσει «τα αληθινά κίνητρα για την ενασχόλησή του με την πολιτική και το κίνημα των ΑΝΕΛ καθώς να διακριβώσω και το ηθικό πολιτικό χάλι του».

Ο κ. Αποστολόπουλος, που έδωσε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος για τη διάπραξη κακουργήματος, το Σάββατο, στον εισαγγελικό λειτουργό, υποστήριξε ότι ο καταγγέλλων βουλευτής του εκμυστηρεύτηκε σε μία από τις συχνές συναντήσεις που είχαν, πως λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, θα δεχόταν χρηματισμό ενόψει της προεδρικής εκλογής.

Ο κληθείς ως ύποπτος, υποστήριξε επίσης στον κ. Παναγιωτόπουλο ότι "προβόκαρε" τον βουλευτή για να διακριβώσει τα αληθινά κίνητρα του και να δείξει "το ηθικό χάλι του" και ότι επίσης ο κ. Χαϊκάλης του επαναλάμβανε στις συναντήσεις τους ότι ήθελε "να το σιγουρέψουμε κιόλας". Προς επίρρωση μάλιστα των ισχυρισμών του, ο κ. Αποστολόπουλος επικαλέστηκε στον εισαγγελέα, τις "αμφίσημες δηλώσεις" του βουλευτή, ειδικά δε εκείνη της 11ης Δεκεμβρίου, οπότε ο κ. Χαϊκάλης είχε δηλώσει πως θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να αποφευχθεί εθνική κρίση.

Θεωρεί, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στον εισαγγελέα, πως ο βουλευτής, "φοβήθηκε πως θα τον κατέγραφα και θα τον κατήγγειλα αρμοδίως" και τώρα επιχειρεί να ανατρέψει το ηθικό θέμα που τον βαρύνει. Σύμφωνα με τον καταγγελλόμενο, την επομένη της δήλωσής του περί πιθανής θετικής ψήφου του, ο κ. Χαϊκάλης έσπευσε να καταγγείλει απόπειρα χρηματισμού του χωρίς να κατονομάσει τον δράστη, γεγονός που κατά τον κ. Αποστολόπουλο "είναι απορίας άξιο".

Στην κατάθεσή του αναφέρει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Παναγιωτόπουλου, ότι είναι "αυτοαπασχολούμενος" και επομένως ότι δεν έχει εργοδότη και δεν γνωρίζει σε ποιον αναφέρεται ο βουλευτής, που ισχυρίζεται ότι ο Αποστολόπουλος ήταν μεσάζων κάποιου "εργοδότη", οικονομικού- επιχειρηματικού παράγοντα.

Ο κ. Αποστολόπουλος τέλος χαρακτηρίζει "απαύγασμα δολίων σκοπιμοτήτων που σκοπεύουν σε συγκυριακά κομματικά οφέλη" τις καταγγελίες Χαϊκάλη, επαναλαμβάνει ότι ο ίδιος δεν έχει σχέση με "βρώμικο παρασκήνιο ή βρώμικες πολιτικές σκέψεις" και κατηγορεί την πλευρά του καταγγέλλοντος ότι εκείνη διέπραξε κακουργήματα υποκλέπτοντας ιδιωτικές συζητήσεις χωρίς της άδεια των αρχών.

ΟΛΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΑΪΚΑΛΗ:

«ΑΝΩΜΟΤΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΡΤΥΡΑ Του Γεωργίου Αποστολόπουλου του Αποστόλου και της Κων/νας
Στην Αθήνα, σήμερα 20 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 14.00', ενώπιον μας του Αντεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, παρουσία και της Δικαστικής Γραμματέως Σταυρούλας Κοσμέτου, εμφανίστηκε, αφού κλήθηκε στο υπηρεσιακό μας γραφείο 1139, ο πιο κάτω μάρτυρας, ο οποίος αφού ρωτήθηκε για τα στοιχεία ταυτότητάς του, δήλωσε ότι ονομάζεται Γεώργιος Αποστολόπουλος του Αποστόλου και της Κων/νας, γεννήθηκε το έτος 1959, στην Αθήνα και κατοικεί στον Αγ. Δημήτριο (οδός 25π9 Μαρτίου αρ. 69) τηλ. 6945-748652, επαγγέλματος σύμβουλος επιχειρήσεων και χριστιανός ορθόδοξος. (Α.Δ.Τ. ΑΕ 508253/2007, Τ/Α ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ).
Εξετάζεται ανωμοτί σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ. 2 Κ.Π.Δ. ως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 Ν. 3160/2003 και με το αρθρ. 5 παρ. 2 Ν. 3346/2005.
Γνωστοποιήθηκε στον εξεταζόμενο ότι έχει δικαίωμα να παρίσταται με συνήγορο να αρνηθεί εν όλω ή εν μέρει την παροχή εξηγήσεων και να λάβει προθεσμία μέχρι 48 ώρες για την παροχή τους η οποία μπορεί να παραταθεί από εκείνον που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση. Επίσης έχει δικαίωμα να ζητήσει να του χορηγηθούν αντίγραφα της δικογραφίας να προτείνει μάρτυρες προς εξέταση και να προσαγάγει άλλα αποδεικτικά μέσα προς αντίκρουση των καταγγελλομένων σε βάρος του.
Επίσης του γνωστοποιήθηκαν προφορικά και με συνοπτική ακρίβεια οι πράξεις που του αποδίδονται και ότι όλα τα παραπάνω δικαιώματά του μπορεί να τα ασκήσει είτε αυτοπροσώπως, είτε εκπροσωπούμενος από συνήγορο που διορίζεται κατά το άρθρο 96 παρ. 2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, εκτός αν, κατά την κρίση μας, θεωρηθεί αναγκαία η αυτοπρόσωπη εμφάνισή του ενώπιον μας.
Κατόπιν, εξετάστηκε ανωμοτί, σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ. 2 του Κ.Π.Δ., όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του Ν. 3160/2003 και εκ νέου με το άρθρο 5 παρ. 2 του Ν. 3346/2005, δήλωσε ότι διορίζει συνήγορο τον δικηγόρο Αθηνών Παύλο Σαράκη (AM 20761), Πατησίων 20-22, Αθήνα, τηλ. 210-3841400, 6932-420640 και ότι επιθυμεί να καταθέσει αμέσως:
Αρνούμαι κάθε υπόνοια περί τέλεσης του εγκλήματος της δωροδοκίας. Υπήρξα ιδρυτικό μέλος του κινήματος ΑΝ.ΕΛ., ένας από τους συντάκτες του οικονομικού προγράμματος των εκλογών 2012 και έως την Άνοιξη 2013 σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του Προέδρου κ. Πάνου Καμένου. Αποχώρησα με δική μου πρωτοβουλία και θέληση από αυτή τη θέση του συμβούλου της ηγεσίας του κινήματος, λόγω αυξημένων προσωπικών και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Μάλιστα το Σεπτέμβριο 2013 ενόψει της επίσκεψης του κ. Καμένου στη ΔΕΘ μου ζήτησε προσωπικά να τον βοηθήσω για την επικαιροποΐηση του οικονομικού προγράμματος και την ανάλυση της τότε οικονομικής συγκυρίας. Αρνήθηκα, διότι ούτε χρόνο είχα και κατά δεύτερο λόγο επειδή είχα ήδη αποστασιοποιηθεί από τα πολιτικά δρώμενα του κινήματος. Με τον κ. Χαϊκάλη είχαμε γνωριστεί στις εκλογές του 2012 και αναπτύξαμε μια πολύ καλή φιλική σχέση, η οποία εξελίχθηκε σε πρόταση εκ μέρους μου και αποδοχή απ' αυτόν να είμαι κουμπάρος σε επικείμενο γάμο του. Συναντιόμαστε τακτικά, είχαμε
ιής της

φιλικής σχέσης, ανταλλάσαμε απόψεις για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας. Μάλιστα πολλές φορές μου έλεγε «πες τι γίνεται στην πολιτική και την οικονομία, για να ξέρω τι να λέω». Το καλοκαίρι του 2014 έμεινα έκπληκτος, όταν σε κάποια από τις τακτικές συναντήσεις μας, ο Χαϊκάλης μου εκμυστηρεύτηκε ότι ήταν διατεθειμένος ακόμη και να αποχωρήσει από τους ΑΝ.ΕΛ. ή και να δεχτεί παντός είδους ανταλλάγματα προκειμένου να δώσει θετική ψήφο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκεί στην ίδια συνάντηση, τον ρώτησα γιατί θέλεις να το κάνεις αυτό και μου απάντησε ότι έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Γνώριζα ήδη τη δύσκολη οικονομική του κατάσταση γιατί πολλάκις τον είχα δανειοδοτήσει - βοηθήσει. Στις αναφερόμενες στην κατάθεση Χαϊκάλη συναντήσεις, τον προβόκαρα - προκαλούσα, προκειμένου να διακριβώσω τα αληθινά κίνητρα για την ενασχόλησή του με την πολιτική και το κίνημα των ΑΝ.ΕΛ. καθώς να διακριβώσω και το «ηθικό-πολιτικό χάλι» του, δηλ. ως που μπορούσε να φτάσει ένας ενεργός πολιτικός σε κρίσιμες πολιτικές συγκυρίες για την Πατρίδα βάζοντας πάνω απ' όλα ιδιοτελή συμφέροντα. Γιατί η σχέση μου με τους ΑΝ.ΕΛ. ήταν ιερή και με ενδιέφερε η ποιοτική πολιτική τους πορεία. Εδώ πρέπει να καταθέσω ρητώς κ. Εισαγγελέα ότι είχα σκοπό να καταγγείλω αυτή την ιδιοτελή συμπεριφορά Χαϊκάλη, περί της οποίας έχω αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, πλην όμως με πρόλαβαν τα γεγονότα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θυμάστε τα της συνάντησης, την 6-12-2014, σε ξενοδοχείο του κέντρου των Αθηνών με τον κ. Χαϊκάλη και τι συζητήσατε μαζί του; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν θυμάμαι την ακριβή ημερομηνία συνάντησή μας, αλλά το περιεχόμενο των συνομιλιών μας αναφερόταν πάντα στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση της χώρας ή στο τι συζητούν δυο φίλοι μεταξύ τους, ή σε προσωπικά μας ιδιωτικά θέματα. Οι περισσότερες των συναντήσεων πάντως γίνονταν με πρωτοβουλία του κ. Χαϊκάλη. Θέλω
να καταθέσω ότι και στην ως άνω συνάντηση η βούληση μου ήταν πάλι να τον προβοκάρω - προκαλέσω.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Στην κατάθεσή του ο κ. Χαϊκάλης αναφέρει ότι κατά την συνάντηση της 6-12-2014 επιβεβαιώθηκε η παράδοση των 700.000 ευρώ η οποία θα γινόταν χέρι με χέρι στη σπίτι του (σπίτι Χαϊκάλη), οπότε και αυτός (Χαϊκάλης) θα σας παρέδιδε έγγραφο περί αποχωρήσεώς του από τους ΑΝ.ΕΛ. Τι έχετε να απαντήσετε επ' αυτού; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θυμάμαι την συνάντηση στο ξενοδοχείο ΠΛΑΖΑ του κέντρου των Αθηνών, αλλά επαναλαμβάνω και πάλι ότι η συζήτηση έγινε στο πνεύμα που περιέγραψα. 'Αλλωστε, προσωπικά δεν είχα κανένα ενδιαφέρον ή κίνητρο για την εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας και φυσικά ούτε την οικονομική δυνατότητα για καταβολή ποσών τέτοιου ύψους. Σε κάθε περίπτωση οι ερμηνείες του κ. Χαικάλη είναι αυθαίρετες και υποκρύπτουν σκοπιμότητα. ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια σκοπιμότητα εννοείτε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Φοβήθηκε ότι τον κατέγραφα και θα τον κατήγγειλα αρμοδίως, ενώ τώρα επιχειρεί να ανατρέψει το ηθικό θέμα που τον βαρύνει και να το εκμεταλλευτεί πολιτικά ενόψει τον τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Η άποψή σας δηλαδή είναι ότι ο κ. Χαικάλης είναι αυτός που προσπαθούσε να βρει ανταλλάγματα για θετική ψήφο στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κατηγορηματικά ναι. Αυτός ήρξατο πρώτος «χειρών αδίκων» λέγοντάς μου πολλές φορές κατά τις συναντήσεις μας με χαρακτηριστική κίνηση του χεριού, «να το σιγουρέψουμε κιόλας, να το σιγουρέψουμε κιόλας». Στο σημείο αυτό επικαλούμαι τις αμφίσημες δημόσιες δηλώσεις του σχετικά με τη στάση του στην εκλογή του

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εχετε υπόψη σας δήλωση του κ. Χαικάλη της 11-12-2014 ότι θα ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, προκειμένου να αποφευχθεί εθνική κρίση;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η δήλωσή του αυτή ήταν δημόσια και αποτέλεσε μείζον θέμα συζητήσεως, τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς μου και είναι αποκαλυπτική για την ποιότητα του καταγγέλλοντος. Και είναι περίεργο ότι την επόμενη ημέρα το πρωί προσέρχεται στον Εισαγγελέα να καταγγείλει χωρίς να αποκαλύπτει ονόματα. Είναι στάση αντιφατική και ενδεικτική των προθέσεων και των σκοπιμοτήτων του. ΕΡΩΤΗΣΗ: Είχατε και για πόσο χρονικό διάστημα και ποιο χρονικό διάστημα, οικονομικές συναλλαγές, παντός είδους, με τον κ. Χαϊκάλη; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Προανέφερα ότι τον δάνειζα κατά καιρούς μικροποσά για να καλύψει προσωπικές του ανάγκες, δεν θυμάμαι όμως εάν μου είχε δώσει οποιοδήποτε ποσό προκειμένου να του το επενδύσω στην αλλοδαπή.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Κατά μήνα Δεκέμβριο 2014 που εργάζεσθε, με τι αντικείμενο ασχολείσθε, δοθέντος ότι ο κ. Χαϊκάλης στην κατάθεσή του αναφέρει ότι το ποσό των 700.000 ευρώ θα παρεδίδετο σπίτι του είτε από σας τον ίδιο, είτε «από τον διευθυντή φρουράς του εργοδότη σας»; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είμαι αυτοαπασχολούμενος, δεν έχω εργοδότη που να έχει μάλιστα διευθυντή φρουράς και παρακαλώ να ελέγξετε και να διασταυρώσετε αυτόν τον ισχυρισμό μου.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μήπως ως «εργοδότη» ο κ. Χαϊκάλης εννοούσε πρόσωπο εκ του επιχειρηματικού - τραπεζικού κλάδου, το οποίο εσείς, στις συναντήσεις σας κατά κόρον του αναφέρατε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν μπορώ να καταλάβω ποιον εννοεί ο κ. Χαϊκάλης, δεν έχω ακούσει να κατονομάζει κανέναν και εγώ δεν έχω εργοδότη και το γνώριζε αυτό πολύ καλά.
Τελειώνοντας θέλω να καταθέσω ότι οι καταγγελίες Χαϊκάλη είναι απάγαυσμα δόλιων σκοπιμοτήτων που στοχεύουν σε συγκυριακά κομματικά οφέλη. Εγώ προσωπικά ουδεμία σχέση έχω με βρώμικο παρασκήνιο ή με βρώμικες πολιτικές σκέψεις. Κανένα ποινικό αδίκημα δεν διέπραξα, αντιθέτως ο κ. Χαικάλης και οι συν αυτώ διέπραξαν σοβαρά ποινικά αδικήματα τα οποία τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος, ομολογώντας δημόσια ότι υπέκλεπταν ιδιωτικές συζητήσεις χωρίς την άδεια των αρχών. Ο βουλευτής που θέλει και αποβλέπει στη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος προστρέχει στις αρχές, αναθέτει την ευθύνη της διακρίβωσης των αδικημάτων σε εκείνες, δεν τις υποκαθιστά με τέτοιο τρόπο, δεν συλλέγει στοιχεία παρανομώντας, τα οποία καθ' ομολογίαν του τα μοντάρει κιόλας, προκειμένου να στήσει μια φαντασμαγορική, θεατρική παράσταση. Ρητώς δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός δικαιώματος μου έναντι εκείνων που βάναυσα προσέβαλαν την προσωπικότητά μου, την τιμή μου και την υπόληψή μου.
Αλλο τίποτα δεν έχω να προσθέσω.

Αναγνώσθηκε, βεβαιώθηκε και υπογράφεται».

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. pythagorean avatar
    pythagorean 22/12/2014 17:00:22

    Το πιο λογικό σενάριο είναι μάλλον το εξής: Ο Καμμένος είχε θορυβηθεί από τις αμφίσημες δημόσιες δηλώσεις Χαϊκάλη περί ΠτΔ και σκηνοθέτησε, με πρωταγωνιστή τον Αποστολόπουλο, την υποτιθέμενη απόπειρα δωροδοκίας. Το σκεπτικό ήταν ο Χαϊκάλης να μην τολμήσει υπερψήφιση ΠτΔ, φοβούμενος τυχόν διαρροή των διαλόγων του με τον Αποστολόπουλο. Ο Χαϊκάλης πανικοβλήθηκε και πήγε στον εισαγγελέα. Φαίνεται πως δεν είχε υποψιαστεί τυχόν σκευωρία του αρχηγού του, αλλά πραγματικά πίστευε ότι ο Αποστολόπουλος δούλευε πλέον για κάποιον φιλοκυβερνητικό παράγοντα με βαθιές τσέπες. Οι Καμμένος & Αποστολόπουλος αιφνιδιάστηκαν από την καταγγελία και προσπαθούν τώρα να μπερδέψουν την κατάσταση.
    Το σενάριο αυτό μπορεί και πρέπει να επισημανθεί στην κοινή γνώμη και να ερευνηθεί από τις δικαστικές αρχές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.