«Βουλιαζει» ο Πειραιάς και η Αθήνα - 3.000 μετανάστες ήρθαν την τελευταία εβδομάδα
18/06/2015 17:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Βουλιαζει» ο Πειραιάς και η Αθήνα - 3.000 μετανάστες ήρθαν την τελευταία εβδομάδα

Εκτός ελέγχου είναι, όπως φαίνεται, το μεταναστευτικό πρόβλημα, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες έφτασαν στον Πειραιά και την Αθήνα από τα νησιά, κυρίως από τη Μυτιλήνη που «βουλιάζει».

Εκτιμάται ότι πάνω από 3.000 μετανάστες ήρθαν την τελευταία εβδομάδα στην Αττική με πλοία και η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη αφού έχει αυξηθεί η ροή από τα τουρκικά παράλια.

Σήμερα το πρωί αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά ακόμη 700 μετανάστες, προερχόμενοι από τη Μυτιλήνη κυρίως, αλλά και από τη Χίο και την Κω, τα νησιά δηλαδή που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Στις 14 Ιουνίου έγινε η μεγάλη μετακίνηση, καθώς με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου Blue Star 1, αλλά και με το τακτικό δρομολόγιο της γραμμής Μυτιλήνη - Χίος - Πειραιάς, είχαν φτάσει από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά περίπου 1.800 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι, λόγω της καθυστέρησης των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών, στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στα κέντρα υποδοχής του νησιού.
Ακολούθησε στις 16 Ιουνίου το πλοίο της γραμμής «Χίος-Μυτιλήνη» με το οποίο έφτασαν στον Πειραιά περίπου 400 μετανάστες, κατά κύριο λόγο Σύροι πρόσφυγες πολέμου.
Η κατάσταση αυτή, παρόλο που δείχνει να έχει φτάσει στο απροχώρητο, είναι βέβαιο ότι θα χειροτερεύσει, δεδομένου ότι η μεταναστευτική ροή από παράλια της Τουρκίας προς τα ελληνικά νησιά συνεχίζεται καθημερινά με αμείωτους ρυθμούς.
Το πρόβλημα του μεταναστευτικού έθιξε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

«Δεν υπάρχει οργάνωση, δεν υπάρχει μέθοδος, δεν υπάρχει πρόγραμμα. Φοβάμαι ότι δεν πάμε καθόλου καλά», τόνισε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας: «Η Πολιτεία ήταν απροετοίμαστη να δεχθεί αυτό το κύμα, ενώ το γνωρίζαμε. Δεν μιλάω αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση. Το δυστύχημα ξέρετε είναι ότι εδώ διαδέχεται η μια κυβέρνηση την άλλη, επειδή δεν υπάρχει δημόσια διοίκηση στη χώρα και έχει διαλυθεί, ακριβώς δεν μπορεί να διασφαλιστεί μια συνέχεια. Και γι’ αυτό κάθε κυβέρνηση πάει να αρχίσει από την αρχή και έχουμε αυτή την κατάσταση. Οταν έρχονται οι καραβιές έτσι και τους αφήνουν τους ανθρώπους στην τύχη τους, τι καταμέτρηση να γίνει; Και δεν ξέρω αν θέλουν να κάνουν καταμέτρηση…».

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 18/06/2015 17:58:03

  για αυτό θέλουμε μια ηγεσία με ευαισθησία στα θέματα δημόσιας τάξης και εθνικής ταυτότητας. Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Ο Σαμαράς είναι πατριώτης.

 2. Δίκαιος avatar
  Δίκαιος 19/06/2015 23:28:00

  Ο πιο ιερός νόμος που πρέπει να ψηφιστεί αμέσως και να εφαρμοστεί ατσάλινα σε όλη την Ευρώπη ταυτόχρονα και δια παντός ο εξής.
  Έξω όλοι οι αφροασιάτες από όλη την Ευρώπη!

 3. κληρικός της εορτολογικής καινοτομίας avatar
  κληρικός της εορτολογικής καινοτομίας 20/06/2015 10:31:58

  Eίναι , λένε , πρόσφυγες πολέμου. Εντάξει το καταλαβαίνω. Αν έτσι είναι γιατί δεν μένουν στα τουρκικά(μικρασιατικά ) παράλια; Γιατί πληρώνουν αδρά για να περάσουν εδώ; Έχουν στα μικρασιατικά παράλια πόλεμο; Για μένα από τη στιγμή που θέλουν να φύγουν και από εκεί και να έρθουν εδώ είναι καθαρά οικονομικοί μετανάστες.

 4. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 20/06/2015 15:26:11

  Και εκεί που νομίζαμε ότι έχουμε δει την ανθρώπινη δυστυχία και τον ξεριζωμό σε όλες τις εκφάνσεις τους: εσχάτως κατέκλυσαν την Ελλάδα για άσυλο λένε, οι νέες φουρνιές λαθραίων. Με τις ολοκαίνουργιες δερμάτινες ενδυμασίες τους, τα καπελάκια τους και τα "Superstar" Adidas υποδήματά τους, τα φανταχτερά T-Shirts, τις "μοδάτες" μαντήλες τους. Κυρίως με τα ουκ άνευ έξυπνα για "selfie mementos of the greek experience". Το σύγχρονο δουλεμπόριο στα πολύ προχωρημένα του. 'Οντως! είναι Θαύμα Ελληνικό, το Πώς αντέχουν τα ποικίλα και πολυμορφικά Αγη, οι ηρωϊκοί Ακτοφύλακες της πολύπαθης πατρίδας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.