01/05/2013 16:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βαριές κατηγορίες κατά των πέντε για συμμετοχή στους "Πυρήνες"

(Ανανεωμένο) Νέες κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος των δύο νεαρών που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι δύο προφυλακισμένοι νεαροί, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης του Εφέτη ανακριτή, αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών μαζί με τους άλλους τρεις συλληφθέντες στη χθεσινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη Νέα Φιλαδέλφεια .

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη ληστειών. Ο Εισαγγελέας άσκησε επιπλέον και κατά περίπτωση ποινικές διώξεις για αντίσταση κατά της Αρχής, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην δικογραφία που διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα πρωτοδικών φαίνεται να προσκομίζονται για δύο από τους τρεις κατηγορουμένους από την Αστυνομία στοιχεία, από γενετικό υλικό. Τα επίμαχα ευρήματα ωστόσο χρίζουν διερεύνησης προκειμένου να διαπιστωθεί αν ενδεχομένως στοιχειοθετείται σε βάρος τους και άλλη αξιόποινη πράξη καθώς και αν προκύπτει εμπλοκή τους με τους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Οι νεαροί κατά την προσαγωγή τους στην Ευελπίδων φώναξαν «Ζήτω η αναρχία. Τίποτα δεν τελείωσε» και απευθυνόμενοι στους δημοσιογράφους ανέφεραν «αλήτες , ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι θα φάτε σφαίρες».

Η δικογραφία για τους πέντε διαβιβάστηκε σε ανακριτή.

Το DNA "έδωσε" τους ληστές του Βελβεντού 

Με ένοπλες ληστείες, που αποδίδονται από την Αστυνομία στην ομάδα που συμμετείχε στην διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, καθώς και με κρησφύγετα που φέρεται ότι χρησιμοποιούσε η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, εμπλέκουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τους συλληφθέντες κατά την επιχείρηση που έγινε χτες στη Νέα Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστος Παρθένης.

Όπως ανέφερε ο κ. Παρθένης, στην κατοχή των δύο καταζητούμενων για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Φιλώτα Φλώρινας, Αργύρη Ντάλιου, 22 ετών και Φοίβου Χαρίση- Πούλου, 23 χρόνων, κατά την ώρα της σύλληψης βρέθηκαν δύο πλαστά δελτία ταυτότητας, με τις φωτογραφίες τους και άλλα ονόματα.

Ειδικότερα, ο Ντάλιος, είχε στην κατοχή του το πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, με αριθμό ΑΖ-131668, που εκδόθηκε την 01-12-2007 από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ερυθραίας, με στοιχεία Τραπελίδης Νεόφυτος του Νικολάου και της Ουρανίας, που γεννήθηκε την 03-12-1990. Στην κατοχή του Χαρίση - Πούλου βρέθηκε και κατασχέθηκε το πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, με αριθμό ΑΗ-098375, το οποίο είχε εκδοθεί στις 20-11-2008 από το Τμήμα Ασφαλείας Μοσχάτου, υπό στοιχεία Βάγιας Αλέξανδρος Ηλίας του Γεωργίου και της Αικατερίνης, που γεννήθηκε στις 07-07-1988 στο Χολαργό Αττικής.

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες, είναι ηλικίας 31, 40 και 30 ετών και κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία. Ένας από αυτούς επιπλέον κατηγορείται για κατοχή πλαστών εγγράφων και ψευδή ανωμοτί κατάθεση, ενώ και οι πέντε κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής.

Από τους πέντε συλληφθέντες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, λήφθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και βιολογικό υλικό ( DNA ), από τα οποία προέκυψαν τα εξής:

Ο γενετικός τύπος του ΝΤΑΛΙΟΥ Ανάργυρου είτε ταυτίζεται είτε εμπεριέχεται σε γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν, μεταξύ άλλων:
• σε φορτιστή, ζεύγος γυαλιών ηλίου, διακόπτη-πόμολο ντουλάπας, τσαντάκι, σκούφο, ξυραφάκι και οδοντόβουρτσα σε οίκημα στο κρυσφύγετο επί της οδού Σαπφούς 182, στην Καλλιθέα
• σε πόμολο πόρτας εισόδου, διακόπτη φωτισμού, θυροτηλέφωνο και ιμάντα από πατζούρι σαλονιού στο κρυσφύγετο επί της οδού Διστόμου 87 στον Κολωνό
• σε γάντι που βρέθηκε σε κρυσφύγετο επί της οδού Κορδελιού 30, στο Βύρωνα
• σε μπουκάλι από απορρίμματα της γιάφκας Ελλησπόντου και Σαγγαρίου, στη Νέα Ιωνία Βόλου
• σε χαρτομάντιλα, μπουκάλια, παντελόνι, αποσυμφορητικό μύτης, χερούλι πόρτας συνοδηγού στο υπ' αριθ. ΙΖΜ-9344 Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στη ληστεία της ΑΤΕ Φλώρινας
• σε γάντι, σάκο, κινητό τηλέφωνο, κράνος, ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, καθώς σε σταθερά και κινητά αντικείμενα σε δύο αυτοκίνητα και σε φορητό πομποδέκτη, στην ίδια ληστεία, στο Βελβεντό Κοζάνης
• σε γάντι, που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία στα ΕΛΤΑ στο Νέο Φάληρο Αττικής, σε αναπηρικό αμαξίδιο, σε ληστεία στην ΑΤΕ στο Νέο Ηράκλειο Αττικής και
• σε ελαστικό ύφασμα, στο κρυσφύγετο επί της οδού Καρπενησιώτη 66 και Δυκονύμου 20, στα Τουρκοβούνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ληστεία στα ΕΛΤΑ Π. Φαλήρου, οι δράστες χρησιμοποίησαν για παρπλάνηση ένα παιδικό καροτσακι και διέφυγαν με ένα μικρό σχολικό λεωφορείο, ενώ στην ληστεία της ΑΤΕ Νέου Ηρακλείου, ο ένας μπήκε με αναπηρικό καρτοτσάκι στην τράπεζα.
Ο γενετικός τύπος του ΧΑΡΙΣΗ - ΠΟΥΛΟΥ Φοίβου είτε ταυτίζεται είτε εμπεριέχεται σε γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν, μεταξύ άλλων:

• σε αποτσίγαρα, στο κρυσφύγετο επί της οδού Διστόμου 87, στον Κολωνό
• σε μπουκάλι, στη ληστεία ΑΤΕ Φλώρινας
• σε γάντι και σε κλείστρο πιστολιού, στην ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης
• σε ξυραφάκι, στο κρυσφύγετο επί της οδού Ελ Αλαμέιν στο Χαλάνδρι και
• σε πουκάμισο, στο κρυσφύγετο επί της οδού Καρπενησιώτη 66 και Δυκονύμου 20, Τουρκοβούνια.

Ο γενετικός τύπος του 31χρονου ταυτίζεται με γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν σε κηλίδες αίματος στη ληστεία της ΑΤΕ Φλώρινας και σε ακουστικά κινητού τηλεφώνου σε ληστεία της ΑΤΕ Πυργετού Λάρισας, η οποπία προέκυψε οτι είχε γίνει απ[ο την ίδια ομάδα, μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.
Ο γενετικός τύπος του 30χρονου εμπεριέχεται σε γενετικό τύπο που προσδιορίστηκε σε βαριοπούλα, στη ληστεία της ΑΤΕ Πυργετού Λάρισας.

Τέλος, ο γενετικός τύπος του 40χρονου, σύμφωνα με την ανακοινωση είτε ταυτίζεται είτε εμπεριέχεται σε γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν σε όπλο, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φακό μετώπου, κουκούλα τύπου full face και γάντια, που είχαν βρεθεί στην κατοχή του, σε προηγούμενη σύλληψή του το 2011 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις συνεχίζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς και η διερεύνηση της υπόθεσης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία παρακαλεί τους πολίτες, για οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνούν στους αριθμούς κλήσης 170, 1014 και 1964, με τη δέσμευση για την ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Νέο ένταλμα σύλληψης για ύποπτο φερόμενο ως μέλος των "Πυρήνων"

Ένταλμα σύλληψης και για ένα ακόμη πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται σε ληστείες που αποδίδονται σε μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» θα εκδώσει ο Εφέτης ειδικός ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας Δημήτρης Μόκκας.

Το νέο ένταλμα που θα εκδώσει ο ανακριτής της υπόθεσης αφορά σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπο για το οποίο η Αστυνομία φέρεται να διαθέτει στοιχεία από γενετικό υλικό που τον συνδέει με την διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

e-typos

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kalel avatar
  kalel 30/04/2013 17:32:19

  προβοκάτσια του Δένδια για να καταπιούμε την ακρίβεια του Πάσχα

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ kalel 30/04/2013 19:48:32

   Είτε κάνεις χιούμορ ή το εννοείς (μακάρι το πρώτο), μόνο για γέλια είναι το σχόλιο...

  • Λύκος avatar
   Λύκος @ kalel 30/04/2013 23:15:02

   Και λέω δε θα εμφανιστεί ένας "προβοκάτσιας"; Εϊναι παντός καιρού όλοι τους. Ό,τι και να γίνει, όποτε και να γίνει, προβοκάτσια μια ζωή θα λένε. Θαρρείς πως δε χαίρονται.

 2. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 01/05/2013 03:44:51

  Πάλι καλά που τους πιάσανε μετά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αν τους είχαν πιάσει πριν οι προβοκατσιολόγοι θα είχαν οργιάσει!!!!

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Συριζαλβανία του Χότζα 01/05/2013 23:52:58

   Παντως μια 15-ετια στις Αλβανικες φυλακες του ''γιγαντα'' & ''λαοφιλη'' Εμβερ ΧΟΤΖΑ (του οποιου τη σορο προσκυνησε κι ο Γλεζος) , ισως ηταν μια ιδανικη επιλογη γιαυτα τα παλικαρια. Μετα σιγουρα θα αναθεωρουσαν πολλες αποψεις τους περι του Δυτικου τροπου ζωης κτλ. Μεχρι και εθελοντες στον Αμερικανικο Στρατο θα πηγαιναν..

 3. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 01/05/2013 11:59:00

  Ax ρε FBI που τους χρειαζεται. Παιδια 22-40 ληστευουν τραπεζες , τα πεινουν στις μπυραριες και με οτι μεινει ανατιναζουν και καμια κατσαρολα. Και υπαρχουν και αλλα παιδια που πετουν μαχητικα, που κυβερνουν υποβρυχια, που δουλευουν και παιζουν με την ζωη τους για να προστατευουν τους γονους των Β. Προαστειων με μισθο περιπου 1000 Ευρω.

 4. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 01/05/2013 19:06:04

  Απορω γιατι ταλαιπωρουν αυτα τα αθωα παιδια των Β.Π. Ακομα να βγαλει ανακοινωση συμπαραστασης ο ΣΥΡΙΖΑ ??

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.